Reizen
alle pijlers
Vliegen en overgewicht
zaterdag 2 juli 2022 om 12:59
Vanmorgen tijdens mijn vlucht zat er een vrouw naast mij met serieus overgewicht. Ze kreeg haar gordel niet dicht, ze kreeg daarvoor een verlengstuk van de stewardess. Ook haar tafeltje kon ze niet uitklappen wegens haar buik die in de weg zat. Erg voor deze vrouw natuurlijk, maar met als gevolg dat ze ook een deel van mijn stoel in gebruik had waardoor ik nog maar heel weinig plaats had en ongemakkelijk zat. Voor nu geen ramp aangezien de vlucht maar 3 uur duurde. Maar nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of hier regels omtrent zijn. Want voor een lange vlucht zou dit echt niet aangenaam zijn geweest. Iemand een idee of hier regels omtrent zijn?
zondag 3 juli 2022 om 11:02
zondag 3 juli 2022 om 11:03
De business case is natuurlijk wat ingewikkelder, dat snap ik ook wel. Maar ik kan heel goed voorstellen dat het net zo werkt als stoelen met extra beenruimte, stoelen voorin het vliegtuig, überhaupt zelf je stoel kiezen, priority boarding... Zijn allemaal dingen waar mensen extra voor willen betalen. En wat ik zei: minder passagiers in een vliegtuig levert een airline ook andere voordelen op. Die moet je ook meerekenen in je business case.
The impossible just takes a little longer.
zondag 3 juli 2022 om 11:13
Dat was anders allemaal geen probleem toen het er om ging om de stoelen smaller te maken. Vroeger had je veel meer ruimte in het vliegtuig. 30 jaar geleden kwam ik nooit met mijn knieën tegen de stoel voor mij, nu altijd, en ik ben echt niet gegroeid. Maar toen waren de tickets ook een flink stuk duurder.
zondag 3 juli 2022 om 11:27
Natuurlijk is dat geen probleem. Je begrijpt het verschil toch wel?Leyawiin schreef: ↑03-07-2022 11:13Dat was anders allemaal geen probleem toen het er om ging om de stoelen smaller te maken. Vroeger had je veel meer ruimte in het vliegtuig. 30 jaar geleden kwam ik nooit met mijn knieën tegen de stoel voor mij, nu altijd, en ik ben echt niet gegroeid. Maar toen waren de tickets ook een flink stuk duurder.
zondag 3 juli 2022 om 11:32
Stoelen waren breder in de jaren ‘80 en ‘90, maar er zat vooral meer ruimte tussen jouw stoel en die voor jou. Er mocht inderdaad nog gerookt worden tijdens de vlucht. Je kreeg toen meestal zelfs op korte vluchten nog een maaltijd, inbegrepen in de prijs. Je had meer comfort en betere service, maar het was een stuk duurder. Budgetmaatschappijen bestonden toen nog niet.noglangnietjarig schreef: ↑03-07-2022 11:19Vroeger bredere stoelen?
Ik kan me het niet herinneren, wél dat er achterin gerookt mocht worden
zondag 3 juli 2022 om 11:38
Stoelen waren vroeger (iets) breder en er was gemiddeld 10 cm meer beenruimte dan nu. En ondertussen zijn mensen natuurlijk alleen maar langer, breder en zwaarder geworden. Vooral de heupbreedte schijnt gemiddeld toegenomen te zijn.
Dus tja, dat gaat knellen. Ik begrijp dat de TU Delft het aantal mensen dat niet meer goed in een vliegtuigstoel past inmiddels op 15% schat, maar ik weet niet hoe ze tot die berekening zijn gekomen.
Dit is een artikel van 5 jaar geleden hierover:
https://nos.nl/op3/artikel/2186173-de-p ... beenruimte
Dus tja, dat gaat knellen. Ik begrijp dat de TU Delft het aantal mensen dat niet meer goed in een vliegtuigstoel past inmiddels op 15% schat, maar ik weet niet hoe ze tot die berekening zijn gekomen.
Dit is een artikel van 5 jaar geleden hierover:
https://nos.nl/op3/artikel/2186173-de-p ... beenruimte
The impossible just takes a little longer.
zondag 3 juli 2022 om 14:56
Precies, of het nu door iemands breedte of lengte komt maakt me niet uit. Ik wil gewoon niemand voelen. En tijdens een lange vlucht wil ik met mijn stoel naar achter.blijfgewoonbianca schreef: ↑03-07-2022 11:01Als die lange mensen zo wijdbeens gaan zitten dat hun knie de hele weg tegen mijn been zit, dan vind ik dat net zo vervelend.
Met vliegen komt een onbekende al heel erg “ in je ruimte “ . Dat is al vervelend zat, maar ik wil gewoon geen lichamelijk contact .
zondag 3 juli 2022 om 15:03
Op lange, intercontinentale vluchten is daar doorgaans ook gewoon ruimte voor. Het zijn de kortere vluchten binnen Europa waar de stoelen zo enorm dicht op elkaar staan. En op een vlucht van max 4 uur hoeft je stoel echt niet naar achteren. Dan is het best wel aso om dat te doen. Zelfs ik kom dan knel te zitten en ik ben klein.
.
zondag 3 juli 2022 om 15:14
Mijn zitafmeting is 40 cm breed en 53 cm diep. Qua beenruimte heb ik dus wel wat over (is ca 76 cm), maar in de breedte vul ik die stoel al aardig op. Lijkt mij dat de gemiddelde Nederlander al moet wringen om ertussen te komen.
Op mijn werk zet ik de stoel op kabouterformaat en dan is er niemand die tussen de leuningen past.
Op mijn werk zet ik de stoel op kabouterformaat en dan is er niemand die tussen de leuningen past.
zondag 3 juli 2022 om 15:24
Eigenlijk is het toch niet simpeler dan: als je zo groot bent als twee, betaal je als twee. Andere optie: zorgen dat je met een bekende reist, jij aan het raam en je mattie op de middenstoel? En bij boeken de twee buitenste reserveren.
*nog een vloegtuigetiquette die vooral mannen niet lijken te begrijpen. Middenstoel = beide armleuningen, omdat die het kutste zit van de drie.
*nog een vloegtuigetiquette die vooral mannen niet lijken te begrijpen. Middenstoel = beide armleuningen, omdat die het kutste zit van de drie.
zondag 3 juli 2022 om 15:27
Is dat zo? Ik krijg echt nooit een leuning, ook niet op de middenstoel.lollipop schreef: ↑03-07-2022 15:24Eigenlijk is het toch niet simpeler dan: als je zo groot bent als twee, betaal je als twee. Andere optie: zorgen dat je met een bekende reist, jij aan het raam en je mattie op de middenstoel? En bij boeken de twee buitenste reserveren.
*nog een vloegtuigetiquette die vooral mannen niet lijken te begrijpen. Middenstoel = beide armleuningen, omdat die het kutste zit van de drie.
zondag 3 juli 2022 om 17:43
HahahaRosanna1985 schreef: ↑03-07-2022 17:39ik las een keer dat mensen voor wie 1 stoel echt te smal is soms 2 stoelen reserveren. Maar dat maatschappijen zoals Ryanair dan niet altijd garanderen dat die 2 stoelen ook naast elkaar zijn
zondag 3 juli 2022 om 19:25
Rosanna1985 schreef: ↑03-07-2022 17:39ik las een keer dat mensen voor wie 1 stoel echt te smal is soms 2 stoelen reserveren. Maar dat maatschappijen zoals Ryanair dan niet altijd garanderen dat die 2 stoelen ook naast elkaar zijn
zondag 3 juli 2022 om 20:06
Het is alleen niet waar.Rosanna1985 schreef: ↑03-07-2022 17:39ik las een keer dat mensen voor wie 1 stoel echt te smal is soms 2 stoelen reserveren. Maar dat maatschappijen zoals Ryanair dan niet altijd garanderen dat die 2 stoelen ook naast elkaar zijn
https://help.ryanair.com/hc/en-gb/artic ... xtra-Seats
Vroeger had je geen vaste stoelnummers bij Ryanair, misschien dat je daarom geen garantie had dat je twee vrije stoelen kon kiezen. Tegenwoordig kun je de stoelen gewoon reserveren.
zondag 3 juli 2022 om 22:13
Ik zorg ervoor dat ik op tijd in de rij ga staan om aan boord te kunnen. Natuurlijk is er een beperkte groep die voor gaat. Maar ik probeer er voor te zorgen dat ik dus niet achteraan terecht komt (indien mogelijk). En ik klap standaard de armleuning naar beneden. Ik wil gewoon niemand strak tegen mij aan. En heb daarnaast steun nodig voor de armen. Iemand weet zelf wel of hij in een stoel past. Als dat niet lukt is het aan de persoon en het personeel om dit op te lossen. Niet aan mij.
zondag 3 juli 2022 om 22:59
Waarom zou jou “ steun nodig voor je armen” voor een ander zijn comfort gaan?evelien2010 schreef: ↑03-07-2022 22:13Ik zorg ervoor dat ik op tijd in de rij ga staan om aan boord te kunnen. Natuurlijk is er een beperkte groep die voor gaat. Maar ik probeer er voor te zorgen dat ik dus niet achteraan terecht komt (indien mogelijk). En ik klap standaard de armleuning naar beneden. Ik wil gewoon niemand strak tegen mij aan. En heb daarnaast steun nodig voor de armen. Iemand weet zelf wel of hij in een stoel past. Als dat niet lukt is het aan de persoon en het personeel om dit op te lossen. Niet aan mij.
zondag 3 juli 2022 om 23:00
Ik heb echt nog nooit keuze gehad van plaats omdat ik op tijd of zelfs als 1e in de rij stond!evelien2010 schreef: ↑03-07-2022 22:13Ik zorg ervoor dat ik op tijd in de rij ga staan om aan boord te kunnen. Natuurlijk is er een beperkte groep die voor gaat. Maar ik probeer er voor te zorgen dat ik dus niet achteraan terecht komt (indien mogelijk). En ik klap standaard de armleuning naar beneden. Ik wil gewoon niemand strak tegen mij aan. En heb daarnaast steun nodig voor de armen. Iemand weet zelf wel of hij in een stoel past. Als dat niet lukt is het aan de persoon en het personeel om dit op te lossen. Niet aan mij.
Je stoel staat toch al vast? Als je extra betaald kun je nog wel kiezen waar je zit, maar niet naast wie. (Tenminste als je b.v. alleen bent, of met 2).
En als jij als 1e in de rij staat én je zou daardoor dus kunnen kiezen (nog nooit gehad), en achter jou staat een obese mevrouw en die kiest om naast jou te zitten, dan heb je toch ook geen keuze?
de wereld wacht om ontdekt te worden
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in