G-spot

04-01-2010 12:49 2 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ma 4 januari 2010. Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

'G-spot bestaat toch niet'

Uitgegeven: 4 januari 2010 09:13

Laatst gewijzigd: 4 januari 2010 11:58

AMSTERDAM – De G-spot, of de vaak vruchteloze zoektocht ernaar, zou tot nogal wat frustraties leiden in de slaapkamer en daarom is het misschien maar goed ook dat ‘ie niet bestaat. Dat beweren althans Britse onderzoekers na een recente studie.

© Gezondheidsnet



De G-spot wordt daarmee een van de levendigste mythes van deze tijd maar Britse onderzoekers weten het zeker: het kleine stukje weefsel in het vrouwelijk lichaam, dat bijna volledig bestaat uit zenuwuiteinden en voor spetterende orgasmes kan zorgen, bestaat niet.



De wetenschappers, verbonden aan het King's College in Londen, doen deze uitspraken na een onderzoek onder 902 tweelingparen. Zowel een- als twee-eiige tweelingen, tussen de 23 en 83 jaar, namen deel aan de studie die onder meer bestond uit het invullen van een vragenlijst.



Hieruit zou geen enkel bewijs voor de G-spot gekomen zijn. Had de G-spot bestaan, zo luidt de logica van de onderzoekers, dan zouden eeneiige tweelingen er als paar notie van gemaakt moeten hebben omdat zij hun DNA delen.



Geen patroon



Er bleek echter geen enkel patroon te ontdekken: sommige deelneemsters zeiden wél een G-spot te hebben, terwijl hun identieke tweelingzus ‘m niet had. Eeneiige tweelingen bleken het daarbij ook niet vaker met elkaar eens te zijn dan de meer verschillende tweeeiige tweelingen.



Ongeveer 56 procent van alle ondervraagden gaf aan een G-spot te hebben, maar zij bleken vaak jonger en seksueel actiever te zijn. “Dit is veruit de grootste studie over dit onderwerp ooit en het toont aan dat het idee van de G-spot subjectief is”, zegt onderzoeker Tim Spector (pdf) tegen de Daily Mail.



“Ik denk dat dit onderzoek het verschil aantoont tussen populaire wetenschap aan de ene kant en biologische en anatomische studies aan de andere kant,” laat gynaecoloog Gedis Grudzinskas, niet betrokken bij het onderzoek, weten aan de krant.



Geloof



Gedacht wordt nu dat het wijdverbreide geloof in het bestaan van deze erogene zone onder meer het resultaat is van verhalen van sekstherapeuten.



Andrea Burri (pdf), de tweede auteur van de studie, pleit dan ook voor meer terughoudendheid. “Het is onverantwoordelijk om het bestaan te claimen van iets wat nooit bewezen is en vrouwen onder druk zet. En mannen trouwens ook.”

© NU.nl/Pauline van Lintel

G-spot

Totaal aantal stemmen: 13

1. bestaat (77%)
2. bestaat maar bij sommige vrouwen (8%)
3. bestaat niet (8%)
4. kan lijken te bestaan door hormonen die door je lichaam g (8%)
Alle reacties Link kopieren
Is al een topic van geweest.
pluk de dag

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven