Man met hpv?

30-09-2012 22:56 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik date nu al een tijdje met een erg leuke man. We klikken echt heel goed en ik zie er zeker wel een toekomst in. We hebben alleen nog geen seks gehad, en hij heeft mij laatst verteld dat hij HPV heeft. Hij heeft het opgelopen door een ex die vreemd was gegaan en hij schaamt zich er erg voor. Ik vind het heel naar voor hem, maar weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Hij heeft geen symptomen meer, de laatste keer was twee jaar terug. Ik ben ook niet iemand die onbeschermde seks wil, maar ik wil later wel een keer kinderen....



Wikipedia maakt me bang met verhalen over kanker, maar hij zei dat zijn versie die met genitale wratten (jakkes...) was. Wat moet ik hier mee aan? Heeft iemand hier ervaring mee?
Alle reacties Link kopieren
Het humaan papilloma virus dragen heel veel mannen bij zich. Er zijn tientallen soorten en enkele veroorzaken baarmoederhalskanker. Misschien kun je even googlen op de HPV die genitale wratten veroorzaakt.
Alle reacties Link kopieren
Hier staat antwoord op al je vragen:

hpv en genitale wratten
Alle reacties Link kopieren
Klinkt niet lekker, maar er staat ook niet echt bij of het dan levenslang overdraagbaar is?
Alle reacties Link kopieren
Vrijwel elke volwassene die sexueel actief is draagt het hpv virus al bij zich, maar er zijn inderdaad veel varianten, waarvan de gene die kanker veroorzaken ernstig zijn (daar is het baarmoederhals kanker en het uitstrijkje voor) en de gene die genitale wratten veroorzaken vervelend zijn.



Gelukkig is deze man zo verantwoordelijk je op het risico te wijzen en kun je je nu uitgebreid laten voorlichten bij de site die hier al gegeven is of op andere manieren. Maar besef dat veel mannen dit virus bv ook kunnen dragen zonder dat ze ooit klachten kregen en dat die je al die jaren ook hebben kunnen besmetten. deze man weet dus dat hij het virus draagt maar besmet kun je hiervoor al lang zijn door anderen en je kunt zelfs bv drager zijn en andere mannen hebben besmet zonder het te weten.



Ik snap dat je geschrokken bent en dat je niet zit te wachten op genitale wratten. Laat je goed voorlichten en kijk dan of de bezwaren echt ononverkomelijk zijn voor je.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
misschien bestaat er een test of iets en anders over leggen met je huisarts?
Alle reacties Link kopieren
Omdat vrijwel iedereen het hpv virus al heeft opgelopen als hij seksueel altief is zal men er bij een soa test niet eens op testen, iedereen zal nl vrijwel positief zijn. Uitzoeken of je echt dit type hebt is kostbaar daarom is kijken als men een uitbraak van wratten op de genitalien heeft het gene waar men vooral op let.



Als je vaker onbeschermde sex had en daarbije en drager hebt getroffen kun je dus al dit type bij je dragen maar mogelijk drager zijn en andere besmetten zonder dat je dit weet. Een soa test zal dat niet uitsluiten omdat men er zoals ik al zei niet op test.



Het enige verschil in risico is dus dat je bij deze man weet dat hij bewezen het heeft. Omdat hij de pech had wel een uitbraak van wratten te krijgen en niet een drager is.



ik dacht dat als je 1 van de hpv virussun al bij je draagt je dan ook minder bevattelijk bent voor de andere vormen, maar dat kun je dus navragen bij een patienten verereniging of bij soa.nl.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Nou onoverkomelijk is het niet. Maar heb zelf een soa test laten doen en ben schoon van elke SOA. Dus als ik met hem naar bed ga, dan weet ik dat ik het van hem krijg. Ik wil geen genitale wratten en ben dus van plan ten alle tijden een condoom te gebruiken, maar hoe moet dat dan als ik zwanger wil raken... dat vraag ik me dus af. En hoe groot zou de kans dan zijn dat ik die wratten krijg...
Alle reacties Link kopieren
moon river zoals ik al zei test men bij een soa test niet op hpv en herpes dus dat weet je niet.



Ik laat me zelf elk half jaar testen en dit is mij verteld door de test centra's.



je bent soa vrij op elke reguliere soa behalve dat men daar uitspraak over kan doen als het om herpes en hpv gaat omdat zoals ik zei men daar niet op test, vrijwel iedereen zou nl een positieve test hebben,



Vraag dit maar na bij de soa poli waar je bent geweest
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
van soa.nl



Herpes genitalis en genitale wratten zijn duidelijk aantoonbaar als de ziekte actief is, dus als er blaasjes/erosies of wratten op of rond de geslachtsdelen zitten. De verpleegkundige of arts kan de diagnose stellen door de wratten of blaasjes/erosies goed te bekijken. Als er sprake is van blaasjes of erosies op of rond de geslachtsdelen, kan de arts daaruit materiaal afnemen, om door laboratorium onderzoek na te gaan of je inderdaad herpes hebt, en zo ja, om welk type virus het gaat.



Je ziet dat men dus alleen bij duidelijke uitslag en wratten nader onderzoek doet, als er geen wratten of herpes uitbraak is zal men er niet op testen



http://www.soaaids.nl/soa/testen_op_soas/soatest
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Geplaatst: 02-04-2006 15:21



--------------------------------------------------------------------------------



Vertaling van de site *** Het is niet toegestaan te linken naar een ander forum ***



Here is a nice FAQ, these answers are from Dr. Hunter Handsfield:



(Dr. Handsfield is Professor of Medicine at the University of Washington and Visiting Scientist at the Division of STD Prevention, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), he is an internationally acclaimed expert in clinical aspects and prevention of STDs. He is board-certified in internal medicine and infectious diseases, and during his 30-year career has been president of the American STD Association; authored or co-authored more than 200 STD-related research papers, review articles, textbook chapters and a book, Color Atlas and Synopsis of Sexually Transmitted Diseases, published by McGraw-Hill; and for 25 years directed the STD Control Program for Public Health - Seattle & King County)



q.1) Als ik besmet ben, hoe lang duurt het dan voordat symptomen zich tonen?



De meeste HPV infecties hebben geen symptomen, maar wanneer dat wel het geval is, verschijnen wratjes na ongeveer 3 maanden na besmetting. Soms verschijnen zij pas maanden of zelfs jaren na de besmetting. Daarom geldt ook dat de verschijning niet altijd plaatsvindt na recentelijk besmetting.





Q2) Zal ik behandelen of wachten tot mijn wratjes vanzelf verdwijnen?



.





Q4) Is HPV een levenslang virus of zal het uiteindelijk verdwijnen?

Het kan gezegd worden dat uit de meest gevoledige tests is gebleken- testen welke het HPV-DNA in genitale weefsels detecteren- dat sommigen negatief testen binnen 6 tot 12 maanden over 90% van de geinfecteerde personen. We weten ook dat als een test negatief wordt, de persoon immuun is voor hetzelfde virus, wat overigens ook bewijst dat het immuunsysteem het virus heeft 'verslagen'. Maar, het is wel mogelijk dat HPV-DNA (of zelfs onderdelen van het virus zelf) zal blijven bestaan in het lichaam in kleine hoeveelheden, te klein voor de beschikbare testen. Of dit gebeurt of in welke hoeveelheid kan niet met zekerheid worden aangetoond. Als de infectie blijft bestaan, is het bijna zeker dat de hoeveelheid besmettelijk ' materiaal' te klein is en zullen de wratjes niet meer ontstaan of extreem groeien. In de meeste gevallen zijn de infecties gecontroleerd door het immuunsysteem en geloven de meeste experts dat er sprake is van genezing. (..) Lijkt me dat het bewijs goed genoeg is om te kunnen spreken van genezing en om de patiënten gerust te stellen.



Q6) Moet ik toekomstige partners vertellen van de HPV infectie?



Mijn praktische boodschap is dat na enkele maanden zonder wratten de persoon zichzelf kan beschouwen als genezen: dit is in de praktijk juist, niet altijd in biologische zin.

Die mensen geven zelden het HPvvirus door aan toekomstige partners. Ik acht het niet ethisch juist of aan te raden om elke toekomstige partner te vertellen dat zij ooit besmet zijn geweest met het virus. Persoonlijk ach ik het juist om partners te informeren in 3 á 4 maanden nadat de wratten zijn verdwenen. Daarna mag je ervan uitgaan dat je immuunsysteem het virus onder controle heeft.





hier wat info na een simpele google zoektocht (info die je zelf ook zo had kunnen vinden en die vaak voorkomt uit onderzoek en van patienten)



natuurlijk kun je het op een forum vragen en hopen dat er mensen zijn die er meer van weten, maar de beste info krijg je toch via soa deskundigen (soa.nl) of via een patienten verenginging



hier de links van de info die ik vond



http://www.medischforum.nl/onderwerp/4523



http://www.hpvtest.nl/about-hpv/genital-warts-faqs/



http://www.genitalewratte ... jij-over-genitale-wratten
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Even een kopie vanaf een medische site van internet voor je moon_river.

Staat hier uitgebreid. Ik hoop dat je er wat aan hebt.



Wat betekent HPV?

HPV staat voor Humaan Papilloma Virus. Er zijn vele typen bekend van HPV. Allemaal hebben zij een nummer. Van bepaalde virustypen (bijvoorbeeld HPV type 16 en 18) is bekend dat zij bij een langdurige infectie de cellen van de baarmoederhals kunnen veranderen. Uiteindelijk kan daardoor soms zelfs baarmoederhalskanker ontstaan. Gelukkig ruimt het lichaam in de meeste gevallen zelf de virusinfectie op. In totaal zijn meer dan 120 typen HPV bekend, van 15 typen is bekend dat zij kanker kunnen veroorzaken.



Kan ik ook HPV krijgen?

Ja. In principe kan iedereen HPV krijgen. Het virus is vaak aanwezig in de schaamstreek en kan worden overgebracht via huid op huid contact, huid op slijmvlies contact of slijmvlies op slijmvlies contact. Een van de meest voorkomende Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) zijn genitale wratten. Genitale wratten worden in 90% van de gevallen veroorzaakt door HPV. Daarom kan HPV worden beschouwd als een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA).



Wat merk ik van een HPV infectie?

Meestal helemaal niets. Een dergelijke infectie geeft meestal geen klachten. Het virus nestelt zich in de cellen maar wordt vaak weer opgeruimd door het lichaam. Er is onderzocht dat 4 van de 5 seksueel actieve vrouwen ooit het virus krijgt. Wel wordt aangeraden op te letten bij de volgende klachten: hinderlijke afscheiding uit de vagina, bloedverlies tijdens of vlak na de geslachtsgemeenschap, bloedverlies buiten de menstruatie, bloedverlies als u een jaar of langer geen menstruatie meer heeft gehad. Ga bij één of meerdere van bovenstaande klachten altijd naar uw huisarts.



Is een HPV infectie gevaarlijk?

Nee. Over het algemeen niet. Er zijn vele typen van het HPV waarvan slechts enkele bij een langdurige infectie cellen zodanig kunnen veranderen dat de kans op baarmoederhalskanker groter wordt. Wanneer het virus zich na besmetting nestelt in de cellen, wordt het meestal snel weer opgeruimd door het lichaam. Er is onderzocht dat 4 van de 5 seksueel actieve vrouwen ooit het virus krijgt.



Hoe weet ik of ik besmet ben met HPV?

Dat is niet eenvoudig te testen. Hiervoor moet u een uitstrijkje op eigen verzoek laten maken. In dat uitstrijkje kan dan met een speciale techniek gezocht worden naar de aanwezigheid van het virus. Bij uitstrijkjes die in het kader van het bevolkingsonderzoek worden gemaakt, wordt er niet standaard een HPV bepaling gedaan. Het is zo dat een HPV infectie meestal geen klachten veroorzaakt. Het virus nestelt zich in de cellen maar wordt meestal vanzelf weer opgeruimd door het lichaam. Het virus kan alleen bij een langdurige infectie zorgen voor verandering van cellen. Die veranderde cellen kunnen dan in sommige gevallen overgaan in kanker van de baarmoederhals. Er wordt wel aangeraden goed op te letten bij de volgende klachten: hinderlijke afscheiding uit de vagina, bloedverlies tijdens of vlak na de geslachtsgemeenschap, bloedverlies buiten de menstruatie, bloedverlies als u een jaar of langer geen menstruatie meer heeft gehad. Ga bij één of meerdere van bovenstaande klachten altijd naar uw huisarts.



Is HPV een SOA?

Ja, HPV feitelijk wel, maar het is niet reëel om baarmoederhalskanker te zien als een SOA. Baarmoederhalskanker is een zeldzame complicatie van een HPV infectie. Genitale wratten worden wel beschouwd als een SOA. In 90% van de gevallen worden genitale wratten veroorzaakt door HPV. Ook is het zo dat het virus vaak aanwezig is in de schaamstreek en kan worden overgebracht via huid op huid contact, huid op slijmvlies contact of slijmvlies op slijmvlies contact.



Wordt baarmoederhalskanker veroorzaakt door het HPV?

Ja. Ongeveer 80% van alle vrouwen wordt gedurende haar leven besmet met HPV. Van al die HPV infecties is 90% binnen een jaar weer verdwenen: het lichaam heeft het virus dan zelf opgeruimd. Er blijft 10% over: deze vrouwen krijgen een langdurige bestaande infectie (> 1 jaar) met HPV. Slechts een heel klein deel (ongeveer 2%) van die vrouwen met zo’n langdurig bestaande HPV infectie, krijgt uiteindelijk baarmoederhalskanker. Van de 10% vrouwen die na besmetting een langdurige HPV infectie krijgt, is er dus maar een enkeling die uiteindelijk baarmoederhalskanker krijgt. Ondanks screening wordt in Nederland bij ongeveer 600 tot 700 vrouwen per jaar baarmoederhalskanker vastgesteld. Er overlijden jaarlijks in Nederland zo’n 200 vrouwen aan de ziekte.



Krijgt iedereen die het HPV heeft baarmoederhalskanker?

Nee. Ongeveer 90% van de HPV infecties is binnen een jaar verdwenen: het lichaam heeft het virus dan zelf opgeruimd. Er blijft 10% over: deze vrouwen krijgen een langdurige bestaande infectie (> 1 jaar) met HPV. Slechts een heel klein deel (ongeveer 2%) van die vrouwen met zo’n langdurig bestaande HPV infectie, krijgt te maken met een voorstadium van baarmoederhalskanker en uiteindelijk baarmoederhalskanker. Van de 10% vrouwen die na besmetting een langdurige HPV infectie krijgen, is er dus maar een enkeling die uiteindelijk baarmoederhalskanker krijgt. In Nederland wordt bij ongeveer 600 tot 700 vrouwen per jaar baarmoederhalskanker vastgesteld. Er overlijden jaarlijks in Nederland zo’n 200 vrouwen aan de ziekte.



Waarom krijgt de ene vrouw met HPV wel kanker en de ander niet?

Dat is nog onbekend. Er zijn veel factoren die bijdragen aan het ontstaan van kanker. Dat het HPV een rol speelt is duidelijk. Zonder HPV infectie ontstaat er geen baarmoederhalskanker. Ook is vastgesteld dat veel seksuele contacten, roken, HIV seropositiviteit en pilgebruik de kans na infectie met HPV op baarmoederhalskanker vergroten. Van het hebben van een Chlamydia infectie of een Herpes Simplex Virus type 2 infectie wordt gedacht dat zij mogelijk ook bijdragen aan de ontwikkeling van baarmoederhalskanker.



Hoe voorkom ik dat ik HPV krijg?

Helemaal voorkomen is niet altijd mogelijk. Op verschillende manieren kunt u wel de kans op besmetting iets verlagen: De eerste manier is door geen seksueel contact te hebben. Het virus wordt vaak opgelopen bij nauw contact met de schaamstreek van een HPV drager (iemand met het virus). Het virus heeft dus weinig kans gehad u te besmetten als u nog nooit gemeenschap hebt gehad. Er is echter bewezen dat het virus ook kan worden overgedragen zonder penetratie (zoals bijvoorbeeld vinger-vagina contact). Ook is het virus zelfs bij mensen zonder seksuele contacten gevonden. De tweede manier is een seksuele relatie aangaan met een partner die nog nooit eerder seksuele contacten heeft gehad. Voorwaarde is wel dat u zelf ook nog maagd bent bij het aangaan van deze relatie. Als u beiden dan vervolgens monogaam blijft (geen gemeenschap met anderen heeft), is er een zeer kleine kans om het virus te krijgen. Het is wel zo dat elk nieuw seksueel contact weer een risico vormt om het virus te krijgen. De derde manier is laten inenten. De doelgroep van het vaccin is: jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar en jonge vrouwen van 16 tot 26 jaar. Het is het wel belangrijk te weten dat de inenting slechts tegen vier typen (type 6,11,16 en 18 bij Gardasil®) of twee typen (type 16 en 18 bij Cervarix ®) van HPV beschermt. Het vaccin biedt dus geen bescherming tegen andere typen HPV. Een condoom biedt geen volledige bescherming tegen het virus! Het virus kan namelijk worden overgedragen via huid-op-huid contact. Bij seksueel contact komen de schaamstreken van partners zo dicht bij elkaar dat het virus kan worden overgedragen. Dus ook wanneer je altijd met een condoom seks hebt, kun je HPV krijgen. Het is wel zo dat de kans op overdracht van het virus minder groot is bij gebruik van een condoom.



Is de kans op het krijgen van HPV groter bij veel seksuele contacten?

Ja. Hoe meer seksuele partners, hoe groter de kans op het krijgen van HPV. Het is niet zo dat het krijgen van HPV gelijk staat aan het krijgen van baarmoederhalskanker.



Ik gebruik bij de gemeenschap altijd een condoom, kan ik toch HPV hebben?

Het virus huist in de schaamstreek en het gebied rondom de anus. Het virus kan worden overgedragen via huid op huid contact. Bij seksueel contact komen de schaamstreken van partners zo dicht bij elkaar dat het virus kan worden overgedragen. Dus ook wanneer je altijd met een condoom seks hebt, kun je HPV krijgen. Het is wel zo dat de kans op overdracht van het virus minder groot is bij gebruik van een condoom.



Is de kans op het krijgen van HPV groter bij anale seks?

Dit is niet goed bekend. Er zijn wel onderzoeken bekend waarin wordt beschreven dat homoseksuele ‘ontvangende’ mannen vaker last hebben genitale wratten en anale wratten. Waarschijnlijk heeft dit echter niet alleen met het HPV virus te maken. Het HPV heeft wel als verblijfplaats vaak de schaamstreek en het gebied rondom de anus.



Wat is het verschil tussen HPV, HIV, HIB, HBV en HSV

HPV = Humaan Papilloma Virus. HIV = Humaan Immunodeficiëntie Virus, dit is het virus dat de ziekte AIDS veroorzaakt. HIB = Haemophilus Influenzavirus Type B, dit is het virus dat hersenvliesont- steking (meningitis) kan veroorzaken. HBV = Hepatitis B Virus, dit is het virus dat geelzucht en leverkanker kan veroorzaken. HSV = Herpes Simplex Virus, dit is het virus dat koortslip en genitale herpes kan veroorzaken. Het gaat hier om vijf totaal verschillende virussen. De informatie in deze vragenlijst heeft alleen betrekking op HPV (Humaan Papilloma Virus)



Wat zijn de verschillen tussen HPV 6, 11, 16 en 18?

HPV 6 en 11 veroorzaken genitale wratten. Genitale wratten zijn na Chlamydia de meest voorkomende SOA in Nederland. Met een vaccin tegen HPV type 6 en 11 zal mogelijk het aantal genitale wratten afnemen. HPV type 16 en 18 kunnen bij een langdurige infectie leiden tot ongeremde celgroei en baarmoederhalskanker. Na vaccinatie tegen HPV type 16 en 18 zal het aantal gevallen van baarmoederhalskanker op de lange termijn waarschijnlijk afnemen.
Alle reacties Link kopieren
nog even over dat testen op genitale wratten ook hier de info waarom men er bij een soa test niet op test.



http://nhg.artsennet.nl/k ... Patientenbrief/PBU12b.htm



Op soa als herpes genitalis of genitale wratten wordt meestal niet getest. Herpes genitalis is vervelend, maar niet ernstig en er zijn geen medicijnen die het kunnen genezen. Genitale wratten kunnen vanzelf overgaan.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
quote:moon_river schreef op 01 oktober 2012 @ 12:00:

, maar hoe moet dat dan als ik zwanger wil raken... dat vraag ik me dus af. En hoe groot zou de kans dan zijn dat ik die wratten krijg...





Ik ben geen deskundige hierin, maar als het zelf mogelijk is dat hiv besmette mensen kinderen kunnen krijgen zonder dat ze het virus overbrengen dan zal dat ook wel mogelijk zijn met hpv.



Ik denk dat ook hier een genitale wratten site en deskundige antwoord op kan geven
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
dit is wat ik vond over genitale wratten en geboorte cq kind.



http://www.nationaalkompa ... ale-wratten/beschrijving/



http://www.zwangerschapsp ... erdragen-op-kinderen.html



http://www.genitalewratten.nl/faq#

Op een soortgelijke vraag waarbij de moeder genitale wratten heeft is dit het antwoord.

De wratten hebben vrijwel nooit gevolgen voor de baby. Sommige behandelingen kunnen wel gevaarlijk zijn voor het ongeboren kind. Vertel daarom aan je arts dat je zwanger bent, zodat hij de behandeling hierop af kan stemmen. Na je zwangerschap kunnen de wratten een stuk minder zijn of zelfs vanzelf verdwijnen.



en op een andere site:





V



Hebben genitale wratten invloed op zwangerschap of geboorte?





A



De meeste zwangere vrouwen met genitale wratten, of die ze gehad hebben, krijgen waarschijnlijk geen HPV-gerelateerde complicaties tijdens zwangerschap of geboorte. Tijdens de zwangerschap kunnen genitale wratten zich vermenigvuldigen door veranderingen in het immuunsysteem van het lichaam. Het kan dus zijn dat behandeling wordt uitgesteld tot na de geboorte, om te zien of ze vanzelf weggaan.



De meeste kinderen van vrouwen met een voorgeschiedenis van genitale wratten krijgen geen HPV-gerelateerde complicaties.





einde kopie

De meeste info vind ik dus vanuit de positie dat de vrouw zwanger wil worden en besmet is.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren
Hallo moon_river,



dit is mijn eerste post, want ik heb speciaal een account aangemaakt om te kunnen reageren op jouw vraag...



Ikzelf zit namelijk in dezelfde situatie als jij.

Een tijd geleden heb ik een man leren kennen, en hij liet me weten dat hij in zijn seksueel verleden een soa had opgelopen, nl genitale wratjes. Hij voelde zich hier heel onzeker over, en dat was ook één van de redenen dat hij niet aan een serieuze relatie begon, omdat hij niet wist hoe vrouwen gingen reageren op het 'nieuws'.



Op het moment dat hij het me vertelde wist ik niet veel over HPV, dus heb de week daarna constant gegoogled, om zoveel mogelijk te weten te komen & voor mezelf alles op een rijtje te zetten.

Zou ik naar bed gaan met hem ? Was ik bereid om het risico te lopen om ook met HPV besmet te raken ? Wat als ik het kreeg, onze relatie stuk liep, en ik zelf aan een volgende partner dit nieuws zou moeten brengen ? Allemaal vragen waar ik toch wel enkele nachten van wakker heb gelegen...



Door mijn zoektocht ben ik terecht gekomen bij het Gardasil-vaccin. Dit vaccin beschermt tegen baarmoederhalskanker (die veroorzaakt wordt door het virus), maar ook tegen de meeste (niet alle!) varianten van genitale wratten.



Ik heb heel lang afgewogen of ik dit vaccin wel ging laten zetten (want je leest horror-verhalen op het internet), maar uiteindelijk ben ik ervoor gegaan. Ik heb reeds mijn eerste twee vaccins gekregen (is een reeks van drie spuiten met enkele maanden tussen periode), en in november krijg ik mijn laatste vaccin.



Omdat ik nog niet volledig beschermd was na het eerste vaccin, hebben mijn vriend en ik besloten om te wachten tot na mijn tweede vaccin, vooraleer we met elkaar naar bed gingen.



Wees er ook op voorbereid, dat een condoom geen 100% bescherming biedt tegen het HPV-virus, want het virus kan overal op de geslachtsdelen zitten. Dus ook al draagt je vriend een condoom, je kan het nog altijd krijgen!



Ondertussen gaan mijn vriend en ik dus al met elkaar naar bed, en dit ook zonder condoom. Ik neem hier misschien een risico mee, maar ik probeer er niet te lang bij stil te staan dat ik het ook kan krijgen. Het is namelijk niet omdat je het virus hebt, dat je ook symptomen krijgt. Er zijn heel veel dragers van het HPV-virus, die nooit geen genitale wratjes krijgen. Dus iemand die geen wratjes heeft, maar wel het virus, kan het ook overdragen aan iemand, zonder dat hij/zij daar zelf van op de hoogte is.



Het derde vaccin is in feite een boost voor de stoffen in je lichaam, en in feite ben je dus al 'veilig' na het tweede vaccin.



Je bent baas over je eigen lichaam, en je maakt uiteindelijk zelf de beslissing hoe je er mee om gaat, maar ik hoop dat je iets hebt aan mijn ervaring hiermee.



Ohja, en ook al heeft je vriend voor het moment geen genitale wratjes, hij draagt nog altijd het virus met zich mee. Eenmaal het virus, is voor altijd het virus.



Ik heb slechts één enkele voorwaarde : we hebben geen sex als hij last heeft van wratjes.



Als je nog iets meer wil weten, geef gerust een seintje!

Je bent niet de enige die in deze situatie zit, en ik geef toe dat het in het begin allemaal wat overweldigend is. Maar alle keuzes en beslissingen liggen uiteindelijk bij jou.



Aan de andere kant, wees blij dat hij het je verteld heeft, want ik vermoed dat er veel zijn die dit verzwijgen voor hun nieuwe partner, tot dat het te laat is natuurlijk...
Alle reacties Link kopieren
Het zou toch wel heel wrang zijn als deze jongen nooit een vaste relatie zou kunnen krijgen omdat hij dit heeft?
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Ik weet sinds vorige week vrijdag dat ik ook HPV heb, een paar weken geleden ontdekte ik een klein wratje en in een korte tijd waren er dat meer dus meteen een afspraak bij de huisarts gemaakt, er is ook meteen een uitstrijkje gemaakt en volgens de arts ziet mijn baarmoedermond er goed uit........Ik heb sinds 9 maanden een nieuwe relatie en natuurlijk heb ik het meteen vertelt, nu weet hij niet meer of hij met onze relatie verder wil want hij is er van overtuigd dat ik het niet van hem heb maar van een eerdere relatie (die 2 jaar geleden is).......

Van wie en hoe ik het heb gekregen vind ik eigenlijk niet zo belangrijk, wel om er zo snel mogelijk van de wratjes af te komen dus ben inmiddels begonnen met aanstippen, want ik weet dat ik het virus blijf houden,



Wat ik erg vond tegenvallen was de reactie van mijn partner die nu eigenlijk met een beschuldigd vingertje mijn kant op wijst en niet meer weet wat hij wil.........

pfffffff, ik hoop dat alles goed komt maar het geeft wel slapeloze nachten........
Alle reacties Link kopieren
Lybertike..ik ben de gardasil inenting ook aan het overwegen. Ik heb ook allerlei vragen die ik je heel graag wil stellen. Zoals de ene gynaecoloog zegt dat inenten geen zin heeft..want als je eenmaal seksueel actief bent geweest is de kans heel groot dat je toch al drager bent van dit virus. Inenten heeft dus alleen zin als je geen drager bent van hpv 6 en 11 (die genitale wratten veroorzaken). Dan lees je op de site van ziekenhuis amstelland dat inenten wel degelijk zin heeft. Ik wil zo graag even met je overleggen. Maar ik kan je volgens mij geen berichtje sturen. Je kan mij wel een berichtje sturen!
Alle reacties Link kopieren
Topic is uit 2012?!
Alle reacties Link kopieren
aacaantiek, ik zie nu pas je berichtje op dit oude topic.

Ik kan je echter ook geen privé-bericht sturen, zou eens moeten opzoeken waardoor dit komt...



Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten, en dan kijken we hoe we makkelijker in contact kunnen komen met elkaar.



Het doet er toch niet toe dat dit topic uit 2012 is?
Alle reacties Link kopieren
Heb iets aangepast in mijn instellingen, nu zou het wel mogelijk moeten zijn om me een privé bericht te sturen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven