regels mbt stenen vloer in appartement

04-01-2009 12:10 13 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik weet dat er voor huur woningen regels zijn dat je geen stenen vloer in een app mag hebben muv keuken, douche en wc.

Zijn die regels er ook voor koop appartementen? en zo ja waar kan ik die vinden?



Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
statuten van de VVE?
Alle reacties Link kopieren
Ja die regels zullen er vast wel zijn, dan zul je even bij de VVE moeten informeren. Alleen vraag ik me af of je tegenwoordig de vloer niet zo kunt isoleren, de ondervloer, dat er geen geluidsoverlast (althans niet meer dan met bijvoorbeeld laminaat) zal zijn.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij zijn er geen overkoepelende regels over vloerbedekking in koopappartementen. Het kan echter wel zijn dat de VVE er regels over heeft om het woonplezier van de andere bewoners niet te beinvloeden. Meer info hier: Postbus 51
Ja, dat soort regels zijn er, je vindt ze in het huishoudelijk reglement.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet dat de VVE bezig met huisregels en het komt er ook in te staan.

Alleen nu staat het app boven mij te koop en heeft de VVE de makelaar geinformeerd dat de regels er komen.

En dan meer in de zin van, nieuwe bewoners moeten het van te voren weten.



Nu is de bovenbuurvrouw op hoge poten naar mij toegekomen dat ik een klacht had.

Ik had toen gezegd dat ik op dat moment niet met haar kon praten maar ik heb er eigenlijk ook geen zin in.

Dus vandaar mijn vraag want dan kan ik de regels aan haar geven en is het klaar.



Denk dat ik haar maar een brief ga schrijven en dat ze voor verdere vragen naar de VVE moet gaan.



Bedankt voor de reacties
Alle reacties Link kopieren
Ik snap het niet volledig, geloof ik, maar als je buurvrouw op dit moment een stenen vloer heeft waar jij last van hebt, en buurvrouw gaat verhuizen, dan kun je toch gewoon vertellen dat je inderdaad last hebt van die vloer en dat je haar verhuizing aangrijpt als gelegenheid om jouw overlast te beperken en zo de waarde van jouw appartement te verzekeren?
Alle reacties Link kopieren
Dat is waar, bedankt voor je advies.
Alle reacties Link kopieren
Hoi, er zijn geen vaste regels voor appartementen, koop of huur. Wel is het inderdaad zo dat de VvE regels omtrend dit soort zaken op kan stellen.

Maar in de wet is het zo geregeld dat je geeen overlast naar anderen mag veroorzaken. Dit laatste is echter heel lastig aan te tonen. Wanneer is het overlast en wanneer is het onaanvaardbaar?

Er zijn prima methoden om een stenen vloer te leggen, ook in een appartement. Als de juiste ondervloer en legwijze maar wordt gebruikt. En ook de wijze van leven scheelt een hoop. Viltjes onder de stoelen bijvoorbeeld is een must.



Prettiger zou het zijn als er geen stenen vloer wordt gelegd. Maar ook met laminaat of parket kun je zulke problemen ervaren in een appartement, het is nou eenmaal gehoriger.



ik begrijp je verhaal niet helemaal. Maar als het zo is dat de bovenbuurvrouw nu al een stenen vloer heeft liggen die overlast naar jou toe veroorzaakt, dan komt een huishoudelijk reglement waarin een stenen vloer verboden wordt of aan banden gelegd, te laat. Want het huishoudelijk reglement werkt niet met terugwerkende kracht.



Als de buurvrouw inderdaad weg gaat, zou ik haar makelaar bellen met de mededeling dat je van de vloer overlast ervaart. Dan MOET deze dit ook aangeven aan de toekomstige koper en weet de toekmstige koper dus waar hij/zij aan toe is met die vloer. Want niemand zit te wachten op een start met een onderbuurvrouw die al heeft aangegeven overlast te ervaren. Dan is de kans dat ze de voer eruit halen groter.

En je gaat gewoon een paar dagen nadat de nieuwe bewoner aan de slag is in het nieuwe huis bij hun langs met een bloemetje en dan heb je het gelijk over de stenen vloer.



Als je bovenbuurvrouw nog niet gaat verkopen en je het nog langer met haar moet doen, dan zou ik op rustige toon proberen toe te lichten wat het is waar je overlast van ervaart. Met de vraag of je er niet onderling uit kunt komen. Want werkelijk waar, levensstijl scheelt veel.



maar ik zou sowieso dit probleem voorleggen aan de voorzitter van de VvE, want die kan hier misschien ook in bemiddelen.



Veel succes!
Alle reacties Link kopieren
De flat is nog niet verkocht.



Ik heb de voorzitter gevraagd de makelaar te bellenom hem op de hoogte te stellen. Dit heeft hij ook gedaan, maar de buurvrouw kwam toch naar mij toe.



Ik heb nu een brief geschreven dat ik geluidsoverlast hebt door de plavuizen vloer en dat ik graag wil dat de nieuwe bewoner op de hoogte wordt gesteld dat de regels eraan komen/ zijn.
Alle reacties Link kopieren
En komen die regels er vanwege jouw overlast? En heb je daar ooit met bovenbuurvrouw over gesproken. Kan me namelijk best voorstellen dat Buuf lichtelijk pissig is wanneer ze nooit van jou een klacht heeft gehad, en jij nu ineens komt met die regels, waardoor haar huis ineens een stuk minder aantrekelijk is om te verkopen.



( Een huis met een mooie dure stenen vloer in goede conditie verkoopt nu eenmaal een stuk makkelijker dan een huis waar je een stenen vloer er moet gaan uitbikken en vervangen). Ik heb mijn huidige woning mede gekocht vawege de prachtige houten vloer die er in lag. Zou ook balen als een stekker als de benedenburen ineens besloten dat die vloer er uit moest.)
Alle reacties Link kopieren
Nee die regels komen er niet vanwege mij.

Het is besproken tijdens de ledenvergadering.

De buurvrouw was daar niet bij aanwezig, waarschijnlijk omdat ze toch weggaat.

De regels worden als het goed is deze maand goedgekeurd en dan verspreidt onder de bewoners.
Alle reacties Link kopieren
Maar die nieuwe regels gelden toch niet voor de al liggende vloeren? Met andere woorden, deze bovenbuurvrouw of nieuwe kopers kunnen niet verplicht worden om die vloer eruit te halen. Dit is toch waar je op aanstuurt of begrijp ik het nu verkeerd?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven