Vraagprijs/koopprijs

17-11-2008 15:40 34 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoeveel minder bieden dan de vraagprijs is gebruikelijk. En wat zou echt zelfs in deze tijd een belachelijk bod zijn.



Na veel huizen gezien te hebben, 1 beina gekocht te hebben en toch maar weer niet hebben we donderdag een bezichtiging bij een huis waar we allebei een goed gevoel bij hebben.

De huizen waar we tot nu toe naar keken waren appartementen die v.o.n waren. Geen ruimte om te onderhandelen dus (alleen over de prijs van het meerwerk)

Nu zullen we donderdag een bod moeten uitbrengen (als het blijkt dat het niet opeens heel anders is dan op de foto's natuurlijk)

De vrgprijs is 235,000 en het huis waar die mensen heen gaan wordt pas in Oktober opgeleverd dus hebben ze nog alle tijd om het te koop te laten staan.

Daarin tegen staat het ook al 6 maanden te koop.

Ik zit er aan te denken om 220.000 te bieden. Wat zeggen jullie daarvan?
Misschien kun je informeren hoelang het huis te koop staat, of er al veel kijkers zijn geweest en wat de reden is van verkoop.

En of het huis al leeg staat of wanneer de mensen de overdracht willen laten plaatsvinden.



Als mensen in scheiding liggen of als het huis al leeg staat of als het al heel lang te koop staat zijn mensen vaak geneigd ook meer te zakken.
Alle reacties Link kopieren
Er is hierover laatst al een hele discussie geweest. Ik heb hem even voor je naar boven gehaald.
Alle reacties Link kopieren
Dank je. Als ik dat zo lees dan is 10% wel erg veel ja. Een beetje een belediging.

Zelf gaan wij ons huis voor 160,000 te koop zetten en willen eigenlijk niet minder dan 155,000 dus daar gaat de 10% ook niet echt op.

Eerst maar even kijken............................
Alle reacties Link kopieren
Wij vroegen in 2006, 219.000 euro voor ons halfvrijstaande hoekhuis. Eerste bod was 190.000 euro!! Uiteindelijk uitgekomen op 208.000.



Je kunt ook ergens de WOZ waarde opvragen, die komt redelijk overeen met de reeele waarde van een huis.



Dat ze nog 1 jaar de tijd hebben om het huis te verkopen zou mij niet zo nerveus maken. Oude buren van ons proberen al 1 jaar lang hun huis te verkopen. Zeker in deze tijd ben je denk ik allang blij dat je je huis verkoopt, ipv te wachten op een betere prijs.
Wij hebben net een huis gekocht met vraagprijs 239.000. Het huis stond al meer dan een half jaar te koop en de oorspronkelijke vraagprijs was 249.000. We hebben als openingsbod 215.00 geboden en kregen een reactie van 237.000. Dat was zo'n kleine verlaging dat we hebben gereageerd met een uiterste bod van 225.000. Dat was het bedrag wat we als maximum in ons hoofd hadden. In eerste instantie hebben de verkopers het bod afgewezen omdat ze dan met een restschuld zouden blijven zitten (niet ons probleem) en een dag later belden ze dat ze toch akkoord gingen.

Kortom, ik denk dat je best een beetje laag kunt inzetten. 220.000 lijkt me echt niet raar.
Alle reacties Link kopieren
Het is denk ik niet zo dat je 10% van de vraagprijs af kan kletsen, maar dat je 10% lager kan gaan zitten met je startbod. En dat is best redelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:wohman schreef op 17 november 2008 @ 20:28:

Wij vroegen in 2006, 219.000 euro voor ons halfvrijstaande hoekhuis. Eerste bod was 190.000 euro!! Uiteindelijk uitgekomen op 208.000.



Je kunt ook ergens de WOZ waarde opvragen, die komt redelijk overeen met de reeele waarde van een huis.



Dat ze nog 1 jaar de tijd hebben om het huis te verkopen zou mij niet zo nerveus maken. Oude buren van ons proberen al 1 jaar lang hun huis te verkopen. Zeker in deze tijd ben je denk ik allang blij dat je je huis verkoopt, ipv te wachten op een betere prijs.dit vind ik niet helemaal rieel, want ik heb een ton geïnvesteerd in mijn huis en de buren niet, dus die woz waarde gaat dan niet op toch
Alle reacties Link kopieren
De straat waar in nu ga kijken gaat dat ook niet op. Wij kijken naar een hoekhuis met zolder. Alle tussenwoningen zijn zonder zolder in die straat. De WOZ zal daar ook veel lager liggen dan de vraagprijs denk ik.

Bij mijn huis kan het wel weer gunstig zijn. Omdat wij een klein huisje hebben en er aan de andere kant van de straat allemaal villa's staan.
Alle reacties Link kopieren
In onze gemeente is de WOZ waarde de reeele waarde. Hier worden elk jaar alle huizen bezocht en als het ware getaxeerd op WOZ waarde. Dus mijn huis is niet hetzelfde waard als dat van de buren. (bovendien heeft het ene huis meer inhoud dan het andere door bijvoorbeeld een garage, of zoals TO zegt een zolder. Dat maakt het natuurlijk ook meer waard, en dus zullen niet alle huizen in dezelfde straat, dezelfde WOZ waarde hebben)



Eerst was de WOZ waarde niet gelijk aan de werkelijke waarde. Maar vanaf 2007 zijn hier dus alle huizen getaxeerd.



Overigens nam de koper van ons vorige huis dit ook mee als argument. Wij vroegen 219.000 en de WOZ waarde was 212.000. Daarom wilde hij dus ook afdingen op de vraagprijs.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven