Wat te doen terwijl je op een wachtlijst staat voor SGGZ

21-02-2025 14:11 9 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
In de BGGZ was ik bezig met schematherapie. Ik ben hier aan begonnen nadat, in verband met mijn laat gediagnostiseerd ADD en gedragsproblematiek (angsstoornis), cognitieve gedragstherapie niet afdoende was. De schematherapie sloeg goed aan, maar door de complexiteit van mijn hulpvraag waren de sessies voorbij voor ik uitbehandeld was. Inmiddels heb ik een doorverwijzing voor SGGZ, maar ik sta nu op de wachtlijst en het kan makkelijk 7 maanden duren voor ik (verder) geholpen wordt.

Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt met soortgelijke problematiek en tijdens het wachten boeken hebben gelezen of toch dingen gedaan hebben? Hebben jullie tips?
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat jammer dat dit niet in de afsluitende sessies met BGGZ besproken is want dit is een veel voorkomend probleem.
Zou je misschien nog contact op kunnen nemen met hen over deze vraag?
Of wellicht juist deze concrete vraag stellen bij de SGGZ? Ik kreeg namelijk toen wel een aantal tips mee ter overbrugging.

Heb je misschien al bepaalde invul schema’s gehad? Zo heb ik er 1 met teksten als: ik voel me nu…. dat komt door…. ik denk dat….
dat komt door …. schema maar eigenlijk…. enz.
Dat werkt voor mij wel prettig omdat je een beetje met een afstand naar een situatie kan kijken en analyseren.
Ik heb lege van die kaartjes hier gewoon liggen en die kan ik dus pakken.

Verder is het wellicht een optie om tussentijds laagdrempelige gesprekken met je PHO te hebben? Dat is dan geen schematherapie maar kan wel ondersteunend helpen.

En tja verder is het echt uitzingen helaas ik weet hoe je je voelt ik heb 2 jaar op een wachtlijst gestaan en dat was letterlijk overleven.
Liefhebben
is meer
lief
dan hebben
Alle reacties Link kopieren Quote
Ken je het boek ‘patronen doorbreken al?’
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb twee keer lang moeten wachten en heb die tijd opgevuld met gesprekken met de POH en de andere keer met een maatschappelijk werkster. Uiteraard was dat niet de nodige behandeling, maar ik ervaarde dat echt wel ondersteunend.
Daarnaast was mijn huisarts op de hoogte en hij gaf toen aan dat ik, als het niet ging, altijd een dubbele afspraak mocht inplannen.

Sterkte, de tijd kan lang duren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je kan ook vragen of die specialistische ggz een ervaringsdeskundige of psychiatrisch verpleegkundige heeft en of je daar alvast gesprekken mee kunt hebben.

Sterkte met het afwachten.
Alle reacties Link kopieren Quote
.
13th_star wijzigde dit bericht op 26-02-2025 14:27
99.51% gewijzigd
With a heart full of sky, your eyes full of moon, I left you dying,
I heard you cry.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt zelfs een boek 'als je op de wachtlijst van de psycholoog'. Leuk boek, maar gezien de 'zwaarte' van de behandelingen lijkt het me eerder een extraatje en heb je meer aan gesprekken denk ik.
Firm believer in: you shouldn't have bothered me to begin with.
Alle reacties Link kopieren Quote
Vraag of ze aan ehealth doen en of je mag starten met online modules om de wachttijd te overbruggen. Die modules zijn erg goed (vragenlijsten, dagboeken, oefeningen etc) op bepaalde thema's. Dan sta je niet stil en kan je straks ook met een voorsprong de behandeling beginnen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Naast de tips die al gegegven zijn kun je ernaar informeren of de SGGZ instelling waar je wacht herstelacademies heeft of iets vergelijkbaars.

Ixta Noa is een organisatie met o.a. inloophuizen voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Er zijn best veel locaties in bepaalde regio's
https://www.ixtanoa.nl/organisatie/locaties/

Op de website van MIND kan je ook allerlei locaties vinden, vink aan "zelfregie- en herstelcentra" en "zelfhulp en lotgenoten"
https://wijzijnmind.nl/mind-atlas

Wacht je bij een organisatie die valt onder de Parnassia Groep (PsyQ, Antes, Parnassia zijn SGGZ) kan je gebruik maken van de app Superbrains, hier zit ook een online community aan vast. Andere organisaties hebben vaak ook e-health modules waar je alvast mee aan de slag kunt.

Veel sterkte!

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven