Werk & Studie alle pijlers

eindejaarsuitkering

24-02-2009 17:10 15 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heb je wel recht op evenredigheid op de eindejaarsuitkering als je met ontslag gaat.
ja net als vakantiegeld
Alle reacties Link kopieren
fijn voor je reactie ik dacht het ook alleen kom ik niet uit met mijn werkgever
toen ik nog in Nl werkte was het alleen zo als je op 1 december in dienst was....
Alle reacties Link kopieren
Hoeft niet; hangt ervan af hoe de regeling in elkaar zit.
Regulier eju bouw je maandelijks op, je kunt dan op je laatste strook ook precies zien hoeveel er in de pot zit. maar het kan idd zo zijn dat er binnen het bedrijf iets anders geregeld is maar dat ze dat voor het gemak eju noemen terwijl het eigenlijk een bonus oid is.
Alle reacties Link kopieren
Op je salarisstrook kun je zien of je een opgebouwd recht op de eindejaarsuitkering hebt. Bij ons staat maandelijks aangegeven wat bruto is opgebouwd.



Het verschilt wel van werkgever tot werkgever. Zegt je CAO hier niets over?
Alle reacties Link kopieren
Bij mijn werkgever wel. Ik zou het inderdaad even nakijken in de CAO
Alle reacties Link kopieren
Bij heel veel werknemers dus ook NIET. Helaas.

Vaak wordt er uitgegaan van een peildatum waarop je in dienst moet zijn (1 december bijvoorbeeld) en de minimale duur in maandan dat je dat jaar al voor werkgever gewerkt moet hebben.



Helaas geldt ook hiervoor weer: RTFM
Alle reacties Link kopieren
(en dan heb ik het nog niet eens over de verschillen tussen met ontslag GAAN en ontslag KRIJGEN)
Alle reacties Link kopieren
Dat ligt helemaal aan de sector waarin je werkt, welke CAO er geldt en welke afspraken met de Ondernemingsraad zijn gemaakt, bij een wat kleiner bedrijf eventueel afspraken met de personeelsvertegenwoordiging.
Alle reacties Link kopieren
Bij ons (CAO-J, maar ook CAO-GGZ) geldt dit NIET! Als je op 1 december niet in dienst meer bent (bijv ontslag per 1 nov) heb je geen recht op je EJU.
Alle reacties Link kopieren
IArtikel 13 Eindejaarsuitkering

1. De werknemer die op 1 december van enig jaar in dienst is van de werkgever heeft aanspraak op een uitkering van 4,5 % van zijn jaarsalaris. Onder jaarsalaris wordt verstaan twaalf maal het op 1 december geldende salaris. De uitkering wordt in de maand december aan de werknemer betaald en wordt minimaal berekend over het salaris behorend bij inpassingstabelnummer 12. Voor de werknemer die in het desbetreffende kalenderjaar in deeltijd heeft gewerkt en/of een deel van het kalenderjaar in dienst is geweest en/of onbetaald verlof heeft genoten vindt een berekening naar evenredigheid plaats.

2. Per 01-07-2008 ontvangen opleidelingen, die tijdens hun opleiding een arbeidsovereenkomst met een andere werkgever in de ggz moeten aangaan, bij het einde van het dienstverband een eindejaarsuitkering van hun oude werkgever. De hoogte van deze eindejaaruitkering wordt vastgesteld naar rato van het dienstverband over het aantal gewerkte maanden met als peildatum de 1e van de laatste maand dat de opleideling in dienst was.



K wil hierop reageren als er een deel van het jaar indienst is geweest krijgt naar evenredig, dus wat denken jullie nu ik heb er wel recht op?
Alle reacties Link kopieren
Ben je op 1 december 2009 nog in dienst? Dan ja. Zo niet: dan nee.



Het is een EINDEJAARSUITKERING, niet een spaarcentje wat je per maand opbouwt en je dus 5 maanden krijgt als je op 1 juni uit dienst gaat.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Het zal afhangen van de exacte formulering in de CAO of arbeidsovereenkomst. In het algemeen geldt een verbod op het maken van onderscheid naar arbeidsduur. Er zijn werknemers die zich met dit verbod in de hand met succes verzet hebben tegen de regel dat de werknemer op een bepaalde datum in dienst moet zijn om bijvoorbeeld een winstdeling te kunnen ontvangen. Nogmaals: de exacte afspraken zullen bepalen wat mogelijk is en wat niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven