Werk & Studie alle pijlers

jobhoppen

14-06-2009 18:24 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds begin dit jaar heb ik een nieuwe baan. Ik was hier erg blij mee want het was precies de job zoals ik het graag zou willen. Veel eigen inbreng en het als team verantwoordelijk zijn voor het hele reilen en zeilen. Het werk ligt me ook erg goed maar er is 1 teamlid waar ik me vreselijk aan stoor en waardoor ik geen zin meer heb om me nog verder voor dit project in te zetten. Het is een erg klein team en zij drukt er zo een behoorlijke stempel op. Nu heb ik rondgekeken op vacaturesites en er wordt in mijn branche genoeg personeel gevraagd. Maar nu vraag ik me af hoe komt het bij werkgevers over als je na en half jaar al weer ander werk zoekt? Wat vertel je daar wel en wat niet over tijdens een gesprek? Bij vorige werkgevers ben ik respectievelijk 14 en 3 jaar in dienst geweest. Het is dus niet zo dat ik het niet ergens lang kan uithouden.
Alle reacties Link kopieren
En eerst proberen er samen met haar uit te komen is geen optie? En ja, je kunt een verkeerde move gemaakt hebben door ergens te gaan werken waar het je bij nader inzien totaal niet bevalt. Gebeurt de besten! Maar in dit geval denk ik dat je wel makkelijk opstapt, om heel eerlijk te zijn...
Alle reacties Link kopieren
Collega heeft een paar keer dingen gedaan waar uit blijkt dat ze niet eerlijk is. Zowel naar klanten als naar andere collega's. Vooral in een klein team is het op elkaar kunnen vertrouwen erg belangrijk. De één zal er makkelijker mee om kunnen gaan dan de ander maar ik til er wel zwaar aan.
Alle reacties Link kopieren
Maar bespreek je dat ook met haar? En hoe denkt de rest van het team hierover? Lijkt me dat - als zij kennelijk niet naar behoren functioneert - juist zij naar een andere functie zou moeten gaan uitkijken.

Kun je je voorstellen dat jouw oplossing een vreemde (ik in dit geval) een beetje te makkelijk in de oren klinkt?
Alle reacties Link kopieren
quote:mutsje67 schreef op 14 juni 2009 @ 18:24:

Sinds begin dit jaar heb ik een nieuwe baan. Ik was hier erg blij mee want het was precies de job zoals ik het graag zou willen. Veel eigen inbreng en het als team verantwoordelijk zijn voor het hele reilen en zeilen. Het werk ligt me ook erg goed maar er is 1 teamlid waar ik me vreselijk aan stoor en waardoor ik geen zin meer heb om me nog verder voor dit project in te zetten. Het is een erg klein team en zij drukt er zo een behoorlijke stempel op. Nu heb ik rondgekeken op vacaturesites en er wordt in mijn branche genoeg personeel gevraagd. Maar nu vraag ik me af hoe komt het bij werkgevers over als je na en half jaar al weer ander werk zoekt? Wat vertel je daar wel en wat niet over tijdens een gesprek? Bij vorige werkgevers ben ik respectievelijk 14 en 3 jaar in dienst geweest. Het is dus niet zo dat ik het niet ergens lang kan uithouden.Als je er samen met je collega er niet uitkomt in een gesprek onder 4 ogen, waarin je duidelijk en eerlijk verteld hoe je over de situatie denkt, dan zijn er 2 oplossingen:

1) je bespreekt de situatie met je leidinggevende. Wellicht dat die met een andere visie het probleem kan oplossen

2) je gaat toch uitkijken naar een andere baan, waarbij je tijdens het sollicitatiegesprek vertelt, dat je huidige baan toch niet hetgeen bracht wat je er bij voorgesteld had. Dan zullen ze je misschien vragen wat dat dan geweest is. Dan kun je zeggen, dat je de werkzaamheden anders voorgesteld had, dan hetgeen je nu doet. Daarmee val je tijdens je sollicitatiegesprek je collega met wie je niet door één deur kan, ook niet af.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, wat heb je er zelf al aan gedaan om dit aan te kaarten? En hoe ervaar je je baan als deze collega er niet zou zijn? In elke toekomstige baan schuilt het risico dat er weer zo'n collega voorbijkomt en om dan maar meteen weer weg te gaan, getuigt niet bepaald van lef.
Alle reacties Link kopieren
We zijn een erg klein team en samen moeten we het project op poten zetten. Dat betekent geen 9 tot 5 werktijden en soms werken op momenten dat je dacht vrij te zijn. Dat wisten we van te voren en als je die ongemakken over het team verdeelt is het best te doen. Maar collega drukt zich hiervoor met redenen die later niet blijken te kloppen. Ik voel me dan besodemieterd maar zij houdt vol in haar recht te staan. Er zijn al een paar collega's vertrokken en op de nieuwelingen stort ze zich dan om diensten te ruilen omdat ik het niet meer doe. Ik wil zeker niet weglopen maar kletsen tegen een muur gaat ook vervelen. Overal speelt wel iets maar omdat dit een erg klein team is heeft het behoorlijk impact.
Alle reacties Link kopieren
Dat begrijp ik Mutsje, maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag. Wat heb jij zelf al gedaan om dit probleem aan te kaarten? Heb je al met je leidinggevende gesproken?



Ik begrijp dat het onwijs vervelend is, maar als je deze pijler vaker leest, zul je zien dat dit soort problemen bijna iedereen wel eens overkomen. Collega's die je niet kunt luchten of zien, oncollegiaal gedrag.



Soms is de uitkomst idd dat je dan op zoek moet naar een andere baan, maar als je baan je bevalt, dan zou dat echt mijn laatste optie zijn. Daarom dus mijn vraag: wat kun je nog doen om dit binnen jullie team aan te kaarten?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven