Werk & Studie alle pijlers

Vordering op werkgever na einde dienstverband

09-08-2008 10:11 33 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn arbeidscontract is recent ontbonden door de kantonrechter. Nu ben ik er echter achter gekomen dat de laatste jaren de gehele af te dragen pensioenpremie op mijn salaris is ingehouden. In de pensioenbrief staat dat deze verdeling 40/60 moet zijn. Kan ik hier nu nog iets mee (zonder tussenkomst van een advocaat want daar ben ik al behoorlijk op leeg gelopen) nadat het contract door een kantonrechter al ontbonden is? Het gaat om meer dan 5000 Euro die bruto teveel is ingehouden, dus zeker geen kleine som geld!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt hoor! Ik vind het echt heel erg fijn dat jullie zo meedenken! Jij bent zeker juriste? Dan weet je toch beter waar je moet zoeken dan een leek zoals ik. Net als punt c, alle zaken omtrent een arbeidsverhouding...ik denk idd dat het toch bij de kantonrechter kan.
Alle reacties Link kopieren
no cure no pay is volgens mij nog steeds een illegaal systeem in Nederland op wat pilots na.



Er wel eens aan gedacht om lid te worden van de vakbond? Volgens mij doen ze de zaken die ontstaan zijn voorafgaand aan het lidmaatschap en vlak erna niet gratis maar tegen een uurtarief van 70 euro. Probeer voor dat bedrag maar eens een advocaat te vinden (op basis van toevoeging uitgesloten natuurlijk) Wel moet je vaak minimaar 1 jaar lid blijven (kost 15 euro per maand)
Alle reacties Link kopieren
Jojo80 schreef op 19 augustus 2008 @ 22:18:

no cure no pay is volgens mij nog steeds een illegaal systeem in Nederland op wat pilots na.



Er wel eens aan gedacht om lid te worden van de vakbond? Volgens mij doen ze de zaken die ontstaan zijn voorafgaand aan het lidmaatschap en vlak erna niet gratis maar tegen een uurtarief van 70 euro. Probeer voor dat bedrag maar eens een advocaat te vinden (op basis van toevoeging uitgesloten natuurlijk) Wel moet je vaak minimaar 1 jaar lid blijven (kost 15 euro per maand)
Nee, dat heb ik eigenlijk niet overwogen, want ik dacht dat geschillen die al lopen altijd van alle vergoedingen uitgesloten zijn. Ik ga dat zeker uitzoeken, zeker nu ik simpelweg geen enkele reactie krijg op de brief die ik naar de advocaat van mijn werkgever verstuurd heb.
Alle reacties Link kopieren
Jojo80 schreef op 14 augustus 2008 @ 20:15:

Ik zou even met de advocaat bellen voordat je het gaat tekenen want uit een eerdere uitspraak blijkt dat de rechter van mening is dat je een voorbehoud kan maken bij finale kwijting. Als je de overeenkomst dus gaat opsturen naar de werkgever briefje erbij (aangetekend) dat je het geld van het pensioen nog wenst te ontvangen. zie stukje uitspraak hieronder:



In de beëindigingsovereenkomst staat onder meer dat partijen elkaar finale kwijting verlenen. Vervolgens vordert de werknemer uitbetaling van niet opgenomen vakantiedagen en opgebouwde vakantietoeslag. De kantonrechter Maastricht wijst deze vordering op 14 juni 2006 toe.



Nadat een werknemer aanvankelijk op staande voet was ontslagen, komt hij alsnog met zijn werkgever overeen dat het dienstverband zal worden ontbonden met een vergoeding van ¤ 50.000,-. Volgens de beëindigingsovereenkomst geven partijen elkaar na betaling van deze vergoeding finale kwijting.

Desondanks eist de werknemer na de ontbinding uitbetaling van niet opgenomen vakantiedagen en opgebouwde vakantietoeslag. Volgens hem geldt de finale kwijting niet voor deze posten, omdat tijdens de onderhandelingen over de beëindigingsovereenkomst nooit is gesproken over de periode voor het (nadien ingetrokken) ontslag op staande voet.



In het vonnis overweegt de kantonrechter Maastricht dat het bovenstaande onvoldoende is om de vordering van de werknemer toe te wijzen.



Maar de werknemer heeft, toen hij de getekende beëindigingsovereenkomst aan zijn werkgever retourneerde, in een begeleidende brief verzocht om het vakantiegeld en de vakantiedagen af te rekenen. Hieruit volgt, aldus de kantonrechter, dat de werknemer, ondanks de inhoud van de beëindigingsovereenkomst een voorbehoud heeft gemaakt ten aanzien van deze posten. Derhalve heeft de finale kwijting geen betrekking op het vakantiegeld en de vakantiedagen en wijst de kantonrechter de vordering van de werknemer toe.




up voor Jojo80



Zou je me kunnen helpen waar ik de zaaknummers kan vinden?

Alvast bedankt! Ook anderen die weten waar ik deze uitspraken te vinden zijn (op rechtspraak.nl kan ik ze bijv niet vinden) mogen uiteraard (en graag zelfs) reageren!
Waarom bel je het juridisch loket dan niet nog eens als ze zelf niet terug bellen? Gewoon voor hun voeten gooien; zij zouden terug bellen.

De jurofoon geeft trouwens ook gratis advies, ik zou gewoon bellen. Als blijkt dat jij gewoon in je gelijk staat kun je toch alsnog een advocaat in de arm nemen? Je bent er dan vrijwel zeker van dat jij je geld krijgt.



Wat je ook zou kunnen doen is een brief naar je ex-werkgever sturen (bij de jurofoon hebben ze voorbeeldbrieven) en hem vriendelijk maar duidelijk te verzoeken het geld over te maken (bewijzen erbij doen, wel kopietjes geen orginele) en dat je anders andere stappen onderneemt. Wie weet lukt het op deze manier.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb inmiddels alweer een advocaat in de arm genomen. Bij het juridisch loket werd ik niet verder geholpen na diverse telefoontjes omdat ik boven een bepaalde inkomensgrens zat. Maar ja...leuk, een mooi inkomen, maar mijn werkgever betaalt dus ook geen loon meer. (ondanks dat mijn contract door de kantonrechter pas per 1 oktober is ontbonden) Zo'n advocaat kost mega veel geld. Echt, om het geld te krijgen waar je simpelweg recht op hebt, is zo verschrikkelijk moeilijk als je werkgever zich dus aan geen enkele regel houdt! Ja, weer een kort geding starten en weer handen vol geld uitgeven. Ik ben echt ten einde raad.
Alle reacties Link kopieren
Artikel Kantongerecht Sittard-Geleen

Citeertitel JAR 2006/165

Samenvatting Finale kwijting in beëindigingsovereenkomst. Geen kwijting voor niet-genoten vakantiedagen vanwege "voorbehoud" werknemer. (W.J.M. van der Cruijsen / A&A Accountants en Adviseurs BV).

Pagina 909 - 911



Hij is in de JAR gebubliceerd geweest maar ik denk niet dat hij op rechtspraak.nl



Maar ik lees dat je een advocaat in de arm hebt genomen dus die zal de JAR wel in zijn bibliotheek hebben staan. (anders kun je zelf even naar een universiteitsbib gaan en hem daar kopieeren) De hele tekst van de uitspraak kan ik helaas nergens voor je vinden op internet.



succes
Alle reacties Link kopieren
Oké, bedankt Jojo!



Ik dacht al dat ik misschien niet op de juiste manier zoch op internet, maar daar ligt het dus niet aan. Ik wil het graag zelf opzoeken en zodoende besparen op mijn advocaatkosten. Ik laat hem alleen het hoogst noodzakelijke doen, want ik ben me naar geschrokken van zijn eerdere declaratie!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven