Harde buiken

17-02-2014 10:44 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na even twijfelen toch maar een onderwerp aanmaken. Misschien dat hier iemand nog tips heeft.



Ik ben nu ruim 22 weken zwanger en sinds 7 weken heb ik dagelijks harde buiken. In die tijd is er 3x op blaasontsteking gecontroleerd en die heb ik dus niet. Met de 20 weken echo is de baarmoederhals bekeken en die is lang genoeg en reageert niet op harde buiken.



Er zit geen enkele regelmaat in, zo kan ik een aantal dagen meer dan 15 harde buiken op een dag hebben en dan weer een aantal dagen maximaal 5.

Wel weet ik inmiddels dat fietsen, volle blaas en bukken harde buiken opwekt en dat probeer ik dus ook te vermijden.

De verloskundige geeft aan dat minder werken niet nodig is tenzij ik ga merken dat ik dan meer harde buiken krijg. Verder krijg ik de bekende tips van warme kruik, warme douche en gaan liggen.

Dit helpt allemaal niets en ik ben dus benieuwd of iemand nog iets anders weet wat ik zou kunnen proberen.
Alle reacties Link kopieren
Hier in in mijn eerste zwangerschap veel last van gehad. Dat in combinatie met continu blaasontstekingen en uiteindelijk veel gerommel in de buik Wat mij goed hielp was ontspannen en niet te veel doen. Merk je verschil in de dagen dat je vrij bent?
Alle reacties Link kopieren
Zonnetje helaas merk ik geen verschil met vrije dagen Daarom mag ik ook blijven werken zolang er geen verschil is.
Alle reacties Link kopieren
Ik had dat ook en moest van de vroedvrouw een hoge dosis magnesium nemen...

Mss eens proberen?
Oh... 15 maar?!

Ik heb er veeeeel meer. En die hebben wel invloed op mijn bmm. Die wordt nu elke week gemeten. Blijft spannend, maar het gaat nog steeds goed. Bij de eerste zw.schap had ik met 24 wkn ook zelfs al wat ontsluiting. Baby is toen rustig blijven zitten tot 40 wkn. (Ik overigens ook, want deed vanaf toen echt niets meer)

Gewoon rustig aan doen en als je het niet vertrouwt, even de vk bellen. Dan kunnen ze ook je bmm even opnieuw meten en weet je waar je staat.
Alle reacties Link kopieren
Je zou nog eens kunnen kijken wat het met je buik doet als je bijvoorbeeld een week vrij neemt. Maar jeetje wat enorm balen zeg sterkte.
Oh ja, bij mij reageert mijn bm enorm op mijn dar*men en dus dlik ik regelmatig ren*nie de*flatine.

Zelf heb ik overigens altijd het idee dat mijn bm niet op een volle blaas reageert, maar als mijn buik hard wordt dan moet ik wel plassen. Dan drukt ie op mijn blaas ofzo.

Fietsen doe ik al vanaf 8 wkn niet meer en autorijden over hobbelige paadjes is ook geen pretje.

Soms drasg ik zo'n speciale buikband (van A*nita)
Alle reacties Link kopieren
south, 3 minuten geleden

Oh... 15 maar?!

Ik heb er veeeeel meer



?? En hier heeft TO wat aan omdat?



Hier hielp magnesium ook goed to.
Never look down on anybody, unless you're helping them Up.
@mali (wat een onaardige reactie naar mij toe trouwens... Probeer alleen maar iemand gerust te stellen) De artsen zijn bij mij ook totaal niet onder de indruk. Dus wat dat betreft zou TO zich geen zorgen hoeven maken.
Alle reacties Link kopieren
Als je harde buiken hebt gaan liggen en naar je buik ademen. En anders zittend natuurlijk als je niet kunt liggen handen op je buik leggen en ruimte in je buik maken. Dat kan het wel verkorte, wat voor beroep heb je?

En houdt het wel in de gaten en proberen meer rust te nemen



Hier ook veel harde buiken soms een hele dag eigenlijk zowat. Maar zolang het nog geen effect heeft op je baarmoedermond niet te veel zorgn maken.
Alle reacties Link kopieren
South ik maak me geen zorgen gezien de controles goed zijn en ik de kleine vaak voel bewegen. Het is vervelend en vermoeiend als ze vaak achter elkaar komen en als ik ergens het mee kan verminderen doe ik het graag. Vaak ook wel heel wat meer dan 15 harde buiken maar zolang er geen regelmaat is probeer ik ze te negeren. Bedankt voor je tips.



Manodp en Maili ik zal magnesium eens gaan proberen en overleggen met vk.



Derpina helaas is mijn bm niet onder de indruk van ademhaling en mijn handen. De handen van mijn man doen wel wonderen maar ja, die heb ik niet de hele dag bij me

In mijn werk wissel ik staan en zitten al regelmatig af en doe ik geen zware dingen meer.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij kwamen ze door stress. Toen de enorme stressfactor weg was, werden de harde buiken ook minder.



Ik kon nog geen 3 keer bukken of ik had al pijnlijke harde buiken, heel irriant!
Alle reacties Link kopieren
Misschien kun je een paar dagen vrij krijgen en dan echt rusten om te kijken of ze daar minder van worden?



Ik opper ook maar wat hoor..
Ik dacht dat iedereen de hele zwangerschap door harde buiken had. Is gewoon een same trekking van de baarmoeder: hebben niet-zwangeren ook. Sommige voelen ze alleen wat eerder dan anderen. Tenminste, dat vertelde mijn vk mij. Ik voel ze ook al vanaf week 14 ongeveer. Helemaal niet erg toch?
Ow, ik krijg al een harde buik als ik dit topic lees (gek, want ik heb er al weken geen gehad).



Vervelend TO, maar ik heb helaas geen advies voor je.
Alle reacties Link kopieren
Het is toch heel normaal om regelmatig harde buiken te hebben? Tenzij het idd te erg wordt, maar anders is dat toch geen probleem?
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Alle reacties Link kopieren
Als ik last had van harde buiken en de situatie was er even naar , dan stopte ik met waar ik mee bezig was en dan ruste ik even uit. Verdween de harde buik weer dan pas ging ik weer verder met werken.
Alle reacties Link kopieren
Stukje cake aan die vrije dagen heb ik ook gedacht maar ik werk maar drie dagen en heb 4 dagen "weekend". Er zit helaas geen verschil tussen de 3 werkdagen en 4 dagen rust.



Ik weet dat het vaker voor komt maar ik heb nogal wat zwangeren om me heen en die herkennen het totaal niet (of 1x of pas aan het eind van de zwangerschap). Volgens mijn verloskundige komt het niet vaak voor dat het zo vroeg in de zwangerschap al dagelijks is.

Het is op zich geen probleem maar ik vind het vervelend voelen en als ik wat kan doen om het te verminderen waarom zou ik er dan mee door lopen?
Alle reacties Link kopieren
quote:tiramisuusje schreef op 17 februari 2014 @ 11:31:

Ik dacht dat iedereen de hele zwangerschap door harde buiken had. Is gewoon een samentrekking van de baarmoeder: hebben niet-zwangeren ook. Sommige voelen ze alleen wat eerder dan anderen. Tenminste, dat vertelde mijn vk mij. Ik voel ze ook al vanaf week 14 ongeveer. Helemaal niet erg toch?Ik heb ze niet gehad hoor (of niet gevoeld tenminste), de hele zwangerschap niet. Hoeft niet dus.
Alle reacties Link kopieren
@pioenrooske:

alsof ik m'n eigen verhaal lees haha. ik had het ook voor het eerst met 16 wkn. schrok me dood, want ik dacht dat dat niet normaal was met die termijn (en idd, sommige vk's zeggen dat dat wel zo is, maar er zijn echt niet veel vrouwen die dat rond die termijn al zo voelen). Ook een aantal keer op blaasontstekingen gecheckt en in t ziekenhuis geweest om m'n baarmoedermond te laten opmeten met 18 wkn. Alles was ok. Dus idd was ik ook gerust gesteld, maar dan zijn de harde buiken nog niet weg.

Ik merk het ook met heel specifieke dingen: direct na het plassen, bij het opstaan van de bank of het omdraaien in bed. Irritant blijft het , ook al weet je dat het geen kwaad kan. Ik heb helaas ook nog niks gevonden wat het tegengaat. Dus helaas ook hier geen advies, maar wel herkenning en een hart onder je reim!
Alle reacties Link kopieren
Brianne fijn die herkenning. Hoe ver ben jij nu?

Ik ga in ieder geval nog de magnesium uit proberen.
Alle reacties Link kopieren
Ik had er tijdens de zwangerschap van mijn zoontje elke dag minstens 60. Al vanaf 22 weken ook. Mijn baarmoederhals was wel iets te kort maar dat stond waarschijnlijk niet in relatie tot de harde buiken.



Als ik 's ochtends wakker werd en zodra ik me bewoog had ik een harde buik. Ik kreeg wel bedrust voorgeschreven.



Ik ben met 36+4 ingeleid vanwege een flinke zwangerschapsvergiftiging vanaf week 31. Die harde buiken zijn niet meer weggegaan.



Ze deden overigens nooit pijn, meer oncomfortabel. Maar bij mij dus geen reden tot eerder bevallen. Het koste ook best wat moeite om de bevalling in te leiden.



Ik denk dat mijn baarmoeder gewoon overgevoelig reageerde op de zwangerschap. Ik heb trouwens geen blaasontsteking gehad of iets dergelijks. Wel kregen we met de 20 weken echo slecht nieuws over het hartje van mijn kindje. Dus het zou ook kunnen dat de oorzaak van de harde buiken tussen mijn oren zat.



Sterkte!
Ik heb ook een killer body. Als ik maar lang genoeg op je hoofd blijf zitten ga je dood.
Alle reacties Link kopieren
Boannan ik kan me voorstellen dat je er bij minstens 60 op een dag wel bedrust moet en wil nemen. Niet vanwege de pijn maar wel het oncomfortabele. Gelukkig dat het geen invloed had op eerder bevallen. Wat naar dat jullie slecht nieuws kregen over het hartje van je zoontje. Kan me voorstellen dat dat stress opleverde, wat ook weer invloed op harde buiken kan hebben.
Alle reacties Link kopieren
Zelf had ik ook vanaf week 20 veel harde buiken. De ene week heel veel en de andere week een stuk minder. Nu op het einde continue regelmatig harde buiken. Als de verloskundige zegt dat het geen kwaad kan, dan zou ik mij geen zorgen maken. Wel even goed in de gaten blijven houden en rustig aan blijven doen.
Alle reacties Link kopieren
@pioenrooske: ik ben nu bijna 30wkn. De tijd gaat hard. Ik maakte me na +-25wkn een stuk minder zorgen, daarvoor was ik elke keer zo bang dat het kindje te vroeg zou komen en geen kans zou hebben. Als het nu geboren wordt, is het nog steeds geen pretje natuurlijk, maar toch heeft het me rust gegeven dat hij levensvatbaar is. Maar goed, al die zorgen, of juist minder zorgen, hebben bij mij weinig invloed gehad om het wel/niet hebben van harde buiken. Ze zijn er gewoon. Niet echt meer of minder. Soms word ik er wakker van 's nachts, dat vind ik wel vervelend. Magnesium zou ik inderdaad ook nog kunnen proberen, goed om te weten. Maar ik denk eigenlijk dat het er gewoon bij hoort.

Sterkte nog en ik hoop dat je nog iets vindt wat helpt!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven