samenlevingscontract,geregistreerd parnerschap of toch trouw

29-11-2012 14:34 61 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Misschien een hele stomme vraag...

maar wat doen jullie als je zwanger bent..

We hebben nu een samenlevingscontract.. nu we kinderen krijgen moeten we naar het gemeentehuis voor het erkennen van het kind,daarna naar de rechtbank voor de rechten van de vader van het kind....maar is dan alles wel goed geregeld voor de kinderen...



zelf zit ik te denken aan geregistreerd partnerschap,ja dan moet de vader de kinderen nog wel erkennen.. maar dan heb je meer het gevoel van een gezin,allemaal zelfde achternaam...en als er 1 overlijdt krijgt de ander alles..of als we beide overlijden dan krijgen de kinderen alles..

maar hoeveel kost zoiets... volgens mij is dit vrij prijzig...



en trouwen..volgens mij is dit de goedkoopste oplossing...

gewoon op de maandag... dan is het gratis..maarja zo hadden we het eigenlijk niet voor ogen..trouw liever als de kinderen jaar of 4 zijn,klein feestje erbij..daar heb ik nu ik zwanger ben niet echt zin in...



wat zouden jullie doen...en wat zijn de kosten allemaal....
Alle reacties Link kopieren
Heb je zelf al wat informatie gezocht over de verschillen?
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Gratis trouwen kan alleen in gemeenschap van goederen en dat kan in de toekomst allemaal nare dingen met zich meebrengen. Je bent dan elk totaal verantwoordelijk voor de schulden die de ander aangaat. En als een ooit een eigen bedrijf opricht dat failliet gaat kunnen ze de spullen van jullie beiden meenemen. Je kunt huwelijkse voorwaarden laten opstellen om dat soort dingen te voorkomen. Kost wel geld maar je kunt er heel veel ellende mee voorkomen.



Dat je een feestje wilt dat snap ik! Houd er wel rekening mee dat je bij een geregistreerd partnerschap daarna niet meer echt kunt trouwen. Je kunt wel het partnerschap laten omzetten naar een huwelijk. De geloften zijn dan iets anders. Vooral vervelend: dat kan alleen in het gemeentehuis van de plaats waar je woont, dus feestelijke locaties vallen af. (Je kunt wel in de ochtend op het gemeentehuis snel de echte ceremonie doen en dan nog een nepceremonie met neptrouwboekjes op locatie). En er zijn landen die het geregistreerd partnerschap niet erkennen en landen die de omzetting naar een huwelijk niet erkennen.



Als je dus nog een keer een groots huwelijk wilt zou ik nu de erkenning via de rechter doen en later een groot huwelijksfeest met huwelijkse voorwaarden.
Alle reacties Link kopieren
@dubiootje, ja heb me wel ingelezen..maar vind het wel lastig..



@pyridine : Een groot huwelijk is niet voor ons weg gelegd, wil het dan nog klein houden,mijn collega heeft aantal jaar geleden ook voor een geregistreerd partnerschap gekozen,en zij trouwt aankomend mei..met groot feest en allerlei toeters en bellen,dus je kan erna gewoon gaan trouwen...dat we moeten trouwen onder huwelijkse voorwaarden maakt me niet superveel uit, maar daar moet ik het met mn vriend nog goed over hebben..hihi..we hebben geen bedrijven,en daar beginnen we ook niet aan..
Alle reacties Link kopieren
Je hoeft niet persoonlijk naar de rechtbank voor het gezamelijk gezag. Bij het aangeven van de baby krijg je papieren mee die je moet invullen. Deze stuur je op en klaar. Lijkt mij verreweg de makkelijkste oplossing.
Alle reacties Link kopieren
wij hebben een samenlevingscontract en testamenten. Hierdoor is alles ook goed geregeld bij overlijden. Erkennen op het stadhuis is een eenvoudige administratieve procedure: afspraak maken, keuze voor achternaam aangeven en handtekening zetten. klaar.



voogdij regelen is ook administratieve handeling. bij de aangifte van de geboorte krijg je formulier mee dat je moet invullen, ondertekenen en met de geboorteakte opsturen naar de rechtbank. je hoeft dus niet in persoon voor de rechtbank te verschijnen



volgens mij is geregistreerd partnerschap niet duurder dan trouwen (maar ik heb me daar niet in verdiept). Bij gratis trouwen kun je alleen in gemeenschap van goederen trouwen en de vraag is of je dat wil zoals hierboven al geschreven werd.



een trouwerij regelen is meer werk dan die administratieve handelingen en eventuele testamenten laten regelen bij de notaris.
Alle reacties Link kopieren
Krijg je met een geregistreerd partnerschap dan de achternaam van je vriend/man? En is het dan je vriend of man?
Alle reacties Link kopieren
Met de huidige nadelen van het huwelijk kies ik voor samenlevingscontract en testament.



Wat je extra moet regelen voor je kind valt allemaal best mee.
Alle reacties Link kopieren
Bij geregistreerd partnerschap mag je elkaars achternaam voeren.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het liefst een geregisteerd partnerschap aan gaan, als ik kon kiezen. Ik kan in de toekomst neit kiezen, want mijn partner is niet uit NL, en als we kinderen krijgen, kijgen die alleen zijn nationaliteit als we getrouwd zijn.
Alle reacties Link kopieren
@winkelfanaat :

Je krijgt de achternaam van je man,en het is dan niet meer je vriend,maar je kan hem je man noemen...
Alle reacties Link kopieren
quote:TouchOfPink schreef op 29 november 2012 @ 14:53:

Bij geregistreerd partnerschap mag je elkaars achternaam voeren.Mag je elkaars achternaam voeren? Snap het niet.
Alle reacties Link kopieren
@winkelfanaat officiëel ben je elkaars (geregistreerde) partner. Alleen denken we dan tegenwoordig vaak aan een partner van hetzelfde geslacht. Als jij je vriend daarna je man wilt noemen is er niemand die je tegenhoudt.
Alle reacties Link kopieren
Pompedom je kinderen krijgen hier gewoon van rechtswege jouw nationaliteit



Winkelfanaat: dan mag je jezelf mevrouw en meneer janssen noemen ipv mevrouw de vries en meneer janssen.
Alle reacties Link kopieren
Je mag elkaars achternaam voeren --> je mag elkaars achternaam gebruiken. Hij die van jou of jij die van hem. Of allebei zoals Katja en Thijs Römer Schuurman
Houd je er rekening mee dat trouwen niet alleen maar een gezellig feestje is?



Het is ook een wettelijke verbintenis die je met elkaar aangaat. Eentje waaraan niet alleen rechten maar ook plichten verbonden zijn die tot ver na de eventuele beeindiging van het huwelijk kunnen strekken.



En dat geldt tot op zeker hoogte ook voor het geregistreerd partnerschap, als ik mij niet vergis.
Alle reacties Link kopieren
Of mevrouw en meneer de vries!



En let dus goed op, het gaat niet alleen om faillissement maar ook om schulden. Als jouw man psychotisch wordt of verslaafd en een schuld aangaat van een miljoen dan is dat ook jouw schuld. Dat hoeft nu allemaal niet te spelen, kan allemaal later ontstaan. Je zou de eerste niet zijn die zegt 'mijn man zal dat nooit doen' en daar een heel harde les voor moet betalen. Bovendien wel zo handig om alles vast te leggen zoals je dat zelf wilt ipv hoe de staat heeft bedacht dat goed voor je is.
Alle reacties Link kopieren
Ja denk er ook aan of in jullie sityatie trouwen ook een goed idee is als jullie vervolgens weer uit elkaar gaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:sann21 schreef op 29 november 2012 @ 14:47:

@pyridine : Een groot huwelijk is niet voor ons weg gelegd, wil het dan nog klein houden,mijn collega heeft aantal jaar geleden ook voor een geregistreerd partnerschap gekozen,en zij trouwt aankomend mei..met groot feest en allerlei toeters en bellen,dus je kan erna gewoon gaan trouwen...dat we moeten trouwen onder huwelijkse voorwaarden maakt me niet superveel uit, maar daar moet ik het met mn vriend nog goed over hebben..hihi..we hebben geen bedrijven,en daar beginnen we ook niet aan..Gemeenschap van goederen is zelden verstandig, dus zoek daar meer informatie over. Het lijkt me een goed idee om langs de notaris te gaan voor een informatief gesprek (misschien kan dat wel gratis?). Hoe dan ook, er komt een kind dus er moeten zaken geregeld worden. Dat is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Als je stopt met werken/minder gaat werken/veel minder verdient of gaat verdienen dan je man dan kun je beter trouwen.



Het grote nadeel van trouwen vind ik de wettelijke zorgplicht die je naar elkaar krijgt: het recht op partneralimentatie als je uit elkaar gaat.



Om die reden heb ik nooit willen trouwen. Ik wil mijn geld best delen met mijn vriend en mijn huidige vriend heeft een goede baan met goed inkomen. Maar mijn ex vriend..... als ik daarmee getrouwd was geweest dan had ik nog jaren zijn drugsverslaving kunnen "sponsoren" met partneralimenatie en hij een beetje op zijn luie reet kunnen blijven zitten.
Alle reacties Link kopieren
Klopt, NZV, de partneralimentatieplicht bestaat bv. ook na geregistreerd partnerschap.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
quote:pyridine schreef op 29 november 2012 @ 14:40:

Gratis trouwen kan alleen in gemeenschap van goederen en dat kan in de toekomst allemaal nare dingen met zich meebrengen.

Onvolledig. Je kunt gemeenschap van goederen altijd laten omzetten in huwelijkse voorwaarden.



En TO, waarom eindig je iedere zin met ...
Alle reacties Link kopieren
quote:winkelfanaat schreef op 29 november 2012 @ 14:55:

[...]





Mag je elkaars achternaam voeren? Snap het niet.Je 'krijgt' nooit de achternaam van je partner, je hebt dan alleen het recht deze te voeren. Je blijft echter toch echt gewoon je eigen naam houden.
Alle reacties Link kopieren
Ja er moeten dingen geregeld worden want er komen wel 2 kinderen aan..

Dat we willen trouwen is ook zeker...maar liever nog niet nu...

en groot zal het nooit worden.. want daar hou ik niet van..



wel willen we graag een gezin zijn..met dezelfde achternaam..

en dat het gewoon goed is geregeld voor de kinderen..en dat vind ik momenteel het belangrijkste..
Alle reacties Link kopieren
Dat regelen is echt een kleine moeite. En voor zoiets kleins als welke achternaam jij gebruikt zou ik niet zo snel iets doen waar zulke zware dingen bij komen kikken. Trouwen of een GP is een ernstig contract tussen 2 mensen en de staat. Lees je goed in daarover

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven