massaontslagen onafwendbaar

15-01-2009 00:40 64 berichten
Alle reacties Link kopieren
Maakt uw borst maar nat

het wordt een "heet" voorjaar

ik kan me nog begin jaren 80 herrinneren

iedere dag op de radio een hele lijst van bedrijven die honderden mensen ontsloegen

ik geef momenteel geen cent meer uit

t is ff niet anders
quote:Maleficent schreef op 16 januari 2009 @ 08:38:

Ik vind het werkelijk belachelijk dat de gasprijzen omhoog gaan. Jaren krijg je te horen dat het omhoog gaat samen met de olieprijs en nu zakt de olieprijs en gaat het alsnog omhoog en waarom? Het komt gewoon hier uit ons eigen land uit de grond! Wat gebeurt er met dat geld, waar gaat dat naartoe?Naar de belastingmaffia: de grootste criminele organisatie van Nederland.
Alle reacties Link kopieren
Het schijnt dat de gasprijs nu is gekoppeld aan de prijs van koffie ....
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
Alle reacties Link kopieren
quote:Mevrouwdekees schreef op 16 januari 2009 @ 08:33:

Maar Lee, wordt je daar nou niet heel nerveus van, in de huidige situatie? Ik snap wel dat er wellicht niet veel te veranderen is en het dus niet zo veel zin heeft om je er zorgen om te maken, maar het lijkt me niet prettig; 1 uitkering, 1 tijdelijk contract en kinderen.

Oh tuurlijk wel.

Heb er slapeloze nachten genoeg van gehad.

Maar zoals je zelf al zegt je kunt er weinig aan veranderen dus ik probeer zoveel mogelijk op dat gebied niet te ver vooruit te kijken en dingen gewoon te nemen zoals ze komen.

Mijn man heeft wel vaak genoeg gesolliciteerd op vast werk maar hij heeft zn leeftijd niet mee(raar genoeg word je met 30+ best vaak te oud bevonden) en de papieren niet.

Hij is nu naast zn werk bezig met een studie zodat hij hopenlijk als dat afgerond is wel ergens vast kan gaan werken.

Daarnaast is hij goed in het bouwen van computers en reparaties wat wat extra geld binnen kan brengen als het nodig is zo zijn we vorig jaar ook een aantal maanden doorgekomen toen hij even zonder werk zat.
Alle reacties Link kopieren
quote:Donkeyshot schreef op 16 januari 2009 @ 08:43:

Het schijnt dat de gasprijs nu is gekoppeld aan de prijs van koffie ....



ah .... goed, zooooooooooooooowww



wil je thee?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen met massa-ontslagen. Er is bij sommige bedrijven dan wel werktijdverkorting aangevraagd en er zullen best ontslagen vallen, maar niet in massale vorm. De klappen zullen denk ik eerder vallen onder kleine (of net opgestarte) bedrijven en zzp-ers. Ik verwacht dan ook een toename van het aantal faillissementen en schuldsaneringen medio 2009. We hebben een aantal vette jaren gehad en nu volgen (dus) een aantal magere jaren. Gezien het feit dat de koopkracht nog steeds toeneemt en er nog voldoende vakatures zijn, denk ik dat het met de recessie uiteindelijk wel mee gaat vallen.
Alle reacties Link kopieren
Vandaag verwachten ze weer een groei van -2 (dus een daling). Volgens Bos in de Volkskrant zullen wij over een week heeeel blij zijn met ons loonstrookje vanwege de afschaffing van de ww-premie. Gaat om enkele tientjes per maand. Kan me niet voorstellen dat we dit zien als rijkdom en denken dat die recessie aan ons voorbij gaat. Voor velen zit de recessie al in ons systeem en dan houdt je de hand op de knip.
Alle reacties Link kopieren
@Q-Q de verwachting is dat het aantal werklozen verdubbelt!!
Alle reacties Link kopieren
Het idee dat er op een aantal vette jaren een aantal magere jaren moet volgen, en dat dit niet meer is dan een correctie zoals die wel vaker voorkomt, is geheel bezijden de waarheid (helaas). Het is weliswaar zo dat het wemelt van de economen en econometristen die dit idee uitdragen, maar dat komt vooral omdat al hun modellen volkomen door het ijs zijn gezakt, en ze niet weten waar ze het zoeken moeten.



Waar we mee te maken hebben, is een 'systeemcrisis'. Financiële instellingen hebben járenlang volstrekt onverantwoord gehandeld op zoek naar 'shareholder-value', vooral omdat de bonussen van die 'bankiers' en managers aan de ontwikkeling van 'shareholder-value' waren gekoppeld.

Hierdoor zijn er honderden MILJARDEN verdwenen. Miljarden die in de boeken stonden als obligaties, maar die nu het papier nog niet waard zijn waarop ze zijn gedrukt.



Als een bedrijf op zo'n grootschalige manier fraudeert, gaat het op enig moment mis, en volgt een faillissement. (Enron, Worldcom, Terra Vitalis, you name it.........).



Maar hier betreft het banken. En banken verdienen normaal gesproken geld met het uitlenen van geld aan bedrijven en particulieren dat door anderen voor korte termijn aan die bank in bewaring wordt gegeven. Door deze fraude hebben ze echter accuut een groot gebrek aan geld. Bij elk normaal bedrijf is het dan einde oefening. Maar als je banken failliet laat gaan, heeft dat enorme consequenties voor het hele systeem. Ook wel een 'meltdown' geheten. Voor een land al behóórlijk desastreus, maar hier hebben we het over het héle systeem, dankzij de 'global economy'.



Om die banken overeind te houden besloten 'centrale banken' en overheden (voorzover dat niet één pot nat is) eerst die totaal waardeloze obligaties 'op te kopen'. Maar dat bleek én moeilijk, want wat is de waarde van die vodjes papier? Én het bleek bij lange na niet genoeg, omdat inmiddels het hele systeem krakend tot stilstand was gekomen. Banken vertrouwden elkaar onderling niet meer. En bleven op hun geld zitten.



Anders dan voorgesteld door degenen die er nog steeds vanuit gaan dat het een normale 'correctie' is, is dit een héél ander 'beest'. Dit is geen crisis omdat vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten.



Banken en financiële instellingen die nu bij bosjes failliet gaan, of worden genationaliseerd om een faillissement te voorkomen, en al honderden miljarden staatssteun kregen om de schade door ultiem wanbeleid af te dekken, functioneren niet meer. Ze lenen bedrijven en particulieren geen geld meer. En dát zorgt voor deze 'crash'.

Het is een aanzwellende tsunami, waarbij elk volgend faillissement weer nieuwe tot gevolg heeft. Investeringen liggen plat. Banken zijn niet meer te vertrouwen. Overheidsgeld verdwijnt in die bodemloze banken-put. Overheidsgeld dat uiteindelijk geld is wat de belastingbetaler moet ophoesten.



Een heel goed boek waarin het allemaal keurig wordt uitgelegd in voor niet-ingewijden redelijk begrijpelijke taal, is 'Snelweg naar de Afgrond!' van Mr Kees van der Hof.



Dé grote schande is dat al die bankiers en managers de afgelopen tien, twintig jaar met onwaarschijnlijke bonnussen naar huis gingen, en dat de belastingbetaler nu de rekening van hun wanbeleid mag betalen. De directeuren van Citi-group en Merrill Lynch gingen samen met 200 miljoen dollar (!) 'oprotpremie' naar huis toen ze aan de kant geschoven werden omdat ze de bedrijven waarvoor ze verantwoordelijk waren op de rand van de afgrond, of eroverheen hadden gebracht.



En ondertussen stagneert de kredietverlening nog steeds. En door de honderden miljarden die de overheden in de banken pompen dreigt nu hyper-inflatie: Een ontembare, supersnelle waardevermindering van (met name) de dollar. En dan zijn de rapen écht gaar!
Alle reacties Link kopieren
[quote]wankelevenwicht schreef op 16 januari 2009 @ 00:51:

[...]





Ehm, de wens is de vader van de gedachte? En wat dan in plaats van kapitalisme?[/quote



Gewoon een samenleving waar niet status door middel van geld wordt weergegeven.

Kapitalisme zuigt.



Bloemenkind©
Alle reacties Link kopieren
quote:bloemenkind schreef op 19 januari 2009 @ 19:52:quote:wankelevenwicht schreef op 16 januari 2009 @ 00:51:

[...]

Ehm, de wens is de vader van de gedachte? En wat dan in plaats van kapitalisme?



Gewoon een samenleving waar niet status door middel van geld wordt weergegeven.

Kapitalisme zuigt.



Dus je vindt status op zich wel belangrijk?



Trouwens: geld als instrument om status te bepalen is één ding, kapitalisme als systeem om goederen en diensten te ruilen is een ander ding. Ook al gooi je kapitalisme overboord, of geld, of wat dan ook, dan ook zullen mensen wel iets vinden om hun positie binnen de groep te laten zien. Zit in de aard van het beestje.
Alle reacties Link kopieren
ING, Philips en Corus: gaat hard vandaag!
Alle reacties Link kopieren
Tja, het verhaal van Q-Q vond ik vorige week al erg onwaarschijnlijk!!



Het gaat inderdaad heel erg hard.

Hier in de regio (Eindhoven e.o.) hebben ook heel veel (kleine) toeleveranciers van DAF, Philips, ASML etc al veel mensen moeten ontslaan.

Niet groots in het nieuws; maar al met al gaat het ook daar hard met verlies aan arbeidsplaatsen.
Alle reacties Link kopieren
quote:LouiseP schreef op 26 januari 2009 @ 14:07:

ING, Philips en Corus: gaat hard vandaag!



Ja, en de man die ING in de afgrond heeft gegooid krijgt gewoon 1MILJOEN EURI'S, obligaties en aandelen .......BOS, WORDT WAKKER!!!!! Dit zou NIET gebeuren!



@Jaap, Terra Vitalis is NIET failliet, de verkoopdivisie echter wel maar die is nu sinds 2009 weer begonnen met een ander team aan boord. Daar is niets aan de hand.
Sja, hier gaan ook banen verdwijnen, heel erg vervelend, maar ik blijf wel gewoon geld uitgeven... Da's toch het beste voor de economie.
Alle reacties Link kopieren
Tja, ik snap best wel dat die ING-bobo niet snel een andere functie krijgt en dat ie daarom wat centjes mee moet nemen ter overbrugging, maar ik vind een miljoen echt heel overdreven. Het blijft een beetje in het midden of hij vanwege zijn gezondheid weg gaat, of hetgeen niet wil uitvoeren dat uitgevoerd moet worden.



Wij blijven ook spenderen hoor. Man heeft een loonsverhoging gehad en ik kreeg nog wat belastingcentjes terug en huisvrouwentoeslag; voor ons is 2009 financieel erg goed begonnen, zolang mijn man nog een baan heeft. Ziet er ook goed uit; bedrijf zegt in de media dat het bij hun allemaal super gaat.



Maar... had net intake van de kraamzorg en zijn merken vanaf april een forse mindering in inschrijvingen van kraamzorg.
Alle reacties Link kopieren
Het AD kopte vanmorgen 'dat het wel meevalt met de ontslagen' De Telegraaf kopt dat 'het onafwendbaar is'



of iets van die strekking





Tja.....
Alle reacties Link kopieren
quote:LouiseP schreef op 27 januari 2009 @ 13:36:

Maar... had net intake van de kraamzorg en zijn merken vanaf april een forse mindering in inschrijvingen van kraamzorg.Da's voor jou dan weer goed nieuws; krijg je waarschijnlijk wel alle uren waar je recht op hebt!
Louise P wat is huisvrouwentoeslag?
quote:lammy schreef op 27 januari 2009 @ 15:45:

Louise P wat is huisvrouwentoeslag?De algemene heffingskorting waar iedereen recht op heeft.
Oh dat wordt met je loon verrekend zeker. Ik vul nooit geen belastingforurmulier in.
Alle reacties Link kopieren
quote:LouiseP schreef op 27 januari 2009 @ 13:36:

[..]Maar... had net intake van de kraamzorg en zijn merken vanaf april een forse mindering in inschrijvingen van kraamzorg.Is dat dan niet gewoon het gevolg van minder verwachtte geboortes in die periode? Of is dat omdat er een eigen bijdrage moet worden betaald?
Alle reacties Link kopieren
De dame van de kraamzorg dacht dat het aantal zwangerschappen 7 maanden geleden is afgenomen. Ik kon me dat niet zo goed voorstellen, maar als zij het zegt...



Yep algemene heffingskorting; kun je doorschuiven naar je werkende partner maar wordt ook wel eens huisvrouwentoeslag genoemd omdat het vrouwen schijnt te motiveren om niet uit werken te gaan. :-)
Alle reacties Link kopieren
Je kunt het niet meer doorschuiven naar je werkende partner: dat was 'vroeger' wel zo, maar nu al enige jaren niet meer.
Alle reacties Link kopieren
quote:chopper schreef op 15 januari 2009 @ 00:40:

Maakt uw borst maar nat

het wordt een "heet" voorjaar

ik kan me nog begin jaren 80 herrinneren

iedere dag op de radio een hele lijst van bedrijven die honderden mensen ontsloegen

ik geef momenteel geen cent meer uit

t is ff niet andersEn waarom geef je precies geen cent meer uit? Is dat omdat je bang bent dat je je baan gaat verliezen?
Alle reacties Link kopieren
"Werklozen slechter af dan paar jaar geleden



Kabinetsambities om de arbeidsparticipatie te verhogen hebben geleid tot een groeiende inkomenskloof tussen werkenden en niet-werkenden. Niet alleen is de uitkeringstermijn van de werkloosheidswet (WW) verkort, ook vervallen bij ontslag de fiscale prikkels die meer werken moeten belonen.



Die nadelen treffen vooral alleenstaanden die bovenmodaal verdienden en anderhalfverdieners met een modaal inkomen van wie de partner met parttime baan wordt ontslagen. [..]"



bron: financieel dagblad

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven