Entertainment alle pijlers

Omroep WNL

05-11-2009 14:38 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
In de blog van Elvan lees ik dat er misschien een aantal nieuwe omroepen komt op de publieke. Eén daarvan is "omroep WNL" (Wakker Nederland). Zoals je al hebt kunnen raden, een initiatief van de Telegraaf.



WNL wil het bestel verrijken met een omroep die via radio, tv en internet een afgewogen opinievorming wil bevorderen onder de consumenten van publieke elektronische media door ook de stem van het conservatief-liberale volksdeel en denkers te laten horen onder de kijkers en luisteraars en gebruikers van de interactieve digitale media. Vriend en vijand zijn het erover eens dat deze stroming ontbreekt in het huidige bestel. WNL stelt zich onafhankelijk op ten opzichte van politieke partijen.

bron: www.omroepwnl.nl



Ben jij het er ook mee eens dat 'deze groep' niet vertegenwoordigt is op de publieke omroep? Wie is eigenlijk deel van deze groep? Wat is een conservatief-liberaal? (is dat net zoiets als een communistisch-kapitalist?) Voel jij jezelf ook conservatief-liberaal? Wat verwacht je van deze omroep die 'de ruggengraat van de Nederlandse samenleving' gaat bedienen?
En daar heeft Llink plaats voor moeten maken?



Ik verwacht SBS6 in het kwadraat.
ik heb uberhaupt niet zoveel op met de publieke omroepen en zeker niet met propaganda programma's met 'n politiek tintje, dus ik laat deze omroep en z'n aanbod dus ook aan m'n neus voorbij gaan
Alle reacties Link kopieren
WNL is niet politiek en heeft niets te maken met een bepaalde partij, zeggen ze op hun site Elninjoo.



Ook zeggen ze dat ze niet een platform voor ontevreden mensen willen zijn. De Telegraafsite is dat wel vind ik, maar wie weet doen ze hier wat anders mee?



Ik verwacht dat dit voor 'de doorsnee Nederlander' is, en zou zo gauw niet weten met welke partij die zich identificeert. Jullie denken dus dat het behoorlijk rechts zal zijn? Wat is er dan liberaal aan....?
Als je het hebt over rechts/links dan is dat dus politiek getint. Dat bedoel ik dus, niet dat het specifiek vanuit 'n bepaalde partij komt.
Alle reacties Link kopieren
Ja maar Elninjoo, dat zeggen ze zelf niet, dat vraag ik, of jullie dat verwachten. Ik ken namelijk heel veel 'gewone mensen' die eerder links stemmen, maar zich misschien wel kunnen identificeren met 'de ruggengraat van de samenleving' en 'de gewone mens'
Zou op zich wel verfrissend zijn eindelijk 'n rechts getinte omroep, want veel actualiteiten- en praatprogramma's vind ik toch wel erg linksig.
Alle reacties Link kopieren
Dus toch een goed idee?



Ik vind de term 'conservatief-liberaal' zelf nogal verwarrend, wat zou er precies liberaal zijn....? Of zou het gaan om 'economisch liberaal'?



De VVD en de PVV (om maar even twee rechtse partijen te noemen) hebben bijvoorbeeld op economisch vlak heel andere ideeën, de PVV ligt economisch dichterbij de traditioneel linkse partijen (zoals SP).



Dus die doelgroep is me nog steeds niet duidelijk.
Alle reacties Link kopieren
Als ew maar niet iedere uitzending die dikke lul van De Telegraaf tegen komen. Sjuul Paradijs.



Alle reacties Link kopieren


Ik ken hem niet!
hm tja, Powned beweert voor hoogopgeleide mannen te zijn die zeer kritisch zijn en niet alles in de media klakkeloos aannemen.

Als ik De GS-site (die hun doelgroep zijn zo beweren ze) bekijk, zie ik laagopgeleide en/of domme mensen, die overal over zeiken en als het in hun straatje past het klakkeloos overnemen.



Ik ben het er wel mee eens dat een publiek bestel zoveel mogelijk stromingen hoort te bedienen en deze doelgroep ontbrak daar nog aan (maar kon wel prima terecht bij SBS).

Ach we zien wel wat t wordt. Je hoeft er niet naar te kijken.
Alle reacties Link kopieren
Maar welke doelgroep is het dan? Dat begrijp ik dus niet.
quote:Margaretha2 schreef op 05 november 2009 @ 17:42:

Maar welke doelgroep is het dan? Dat begrijp ik dus niet.

Van WNL? Tja, ik vond altijd dat de Tros die wel aardig bediende, maar dat is dus blijkbaar niet zo.

Als ik denk aan de Telegraaflezer denk ik aan mannen (en hun vrouwen) van 40 tot 65, laag- tot middelbaar geschoold, die vroeger op het CDA stemden maar de laatste tijd meer op de LPF of PVV.



Maar ik kan ernaast zitten.
Oh nou, ik zat er nog niet eens ver naast.

Zie hier het lezersprofiel van de Telegraaf.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt gelijk Starshine! Grappig om te bekijken.

Ze zijn wel gemiddeld geschoold valt me op Mbo en Hbo vooral, en ze wonen in Noord en Zuid Holland en Noord Brabant, verbaast niets (behalve dan dat er zo weinig in Utrecht zitten, interessanter zou zijn om te zien per provincie welke krant gelezen wordt natuurlijk).



Dat liberaal-conservatief blijft me toch wel en doorn in het oog eerlijk gezegd
Snap ik. Ik vind het ook een rare omschrijving. Ik denk dat ze het toch zoeken in de rechtse hoek, want daar horen ze allebei thuis.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven