Geld & Recht alle pijlers

Betalen en marktplaats

08-12-2009 15:35 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb iets verkocht op marktplaats, maar nu wil de koper de helft overmaken, en bij aankomst pakket de rest. Is dit gangbaar?



Normaal zeg ik altijd dat ik het hele bedrag wil hebben, zodra het op de rekening staat, stuur ik het op. Hier heb ik nooit klachten of vragen over gekregen.

Het gaat om een pakket van ¤75,00.



Hoe doen jullie dit?
Alle reacties Link kopieren
Als de koper het niet vertrouwt, dan kan de betaling ook via paypal. Als het gekochte dan niet wordt geleverd, dan krijgt de koper zijn geld weer terug. Als verkoper ben je dan wel weer een bedrag kwijt aan provisie, maar je geeft potentiele kopers wel meer zekerheid, vooral met grote bedragen.
Alle reacties Link kopieren
@Beessies: dan kun je ophalen. Zelf doe ik daar echter nooit aan. Ik hoef mensen niet zonodig over de vloer. Mensen nemen bij mij dus een gok, maar goed zij willen spullen (veel) goedkoper dan in de winkel. En als zij niet aan mijn voorwaarden (dus het gehele bedrag overmaken) voldoen, dan gaat de koop niet door. Simple as that.
Alle reacties Link kopieren
quote:schorpioentje29 schreef op 08 december 2009 @ 15:50:

Je kunt aanbieden het aangetekend te versturen op zijn kosten?Je bedoelt zeker onder rembours????
Age is mind over matter, if you don\'t mind is doesn\'t matter
Alle reacties Link kopieren
*mosterd*
Age is mind over matter, if you don\'t mind is doesn\'t matter
Alle reacties Link kopieren
@beessies: Dat is het risico van de koper. Als hij / zij het risico niet wil nemen, dan moet hij / zij het maar (laten) ophalen.
Alle reacties Link kopieren
A Coleturner en risico van de verkoper..



Ik zie het ook zo, dat het risico voor beide partijen is., maar risico kan je nemen.



Zij wilt graag van haar spul af, en hij/zij wilt een koopje.

Ik denk dat je dan elkaar tegemoet moet komen. Het is niet alleen vraag en aanbod maar ook dat diegene graag haar ding wilt verkopen.



Leuk als je eigen voorwaarden gaat stellen maar als diegene er niks bij voelt dan gaat de koop over helaas..



Zo zijn er genoeg gedupeerde die nooit wat ontvangen hebben.



Kan je wel standvastig blijven met "mijn voorwaarden" maar zou ook fijn zijn als je het van de andere kant bekijkt denk ik.



Iig succes met je verkoop. Ik probeer het in te schatten of diegene te vertrouwen is. Desnoods vraag ik haar nummer en bel ik haar op. Dan vind ik het prima mocht diegene (bij grote bedragen) eerst de helft willen overmaken.
Alle reacties Link kopieren
beessies: de verkoper neemt het initiatief om iets te koop te zetten en bepaald de voorwaarden. De koper kan kiezen hiermee akkoord te gaan of niet. In dat laatste geval zal de koper de waar ergens anders vandaan moeten halen (andere aanbieder marktplaats of een ouderwetse winkel)
Alle reacties Link kopieren
Van koop op afstand is sprake als de professionele verkoper van een goed of een dienst tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik maakt van één of meer technieken van communicatie op afstand, zoals telefoon, fax, internet (e-commerce), e-mail of een chatbox. Ook bij postorderverkoop, telefonische bestelling, op televisie getoonde producten, bonnen in tv-gidsen en kranten kan er sprake zijn van koop op afstand.



De wet kent een bedenktijd van zeven werkdagen (ingaande na de ontvangst van de zaak) (art.7:46d BW). Voor diensten geldt dat de ontbindingstermijn van 7 werkdagen ingaat op de dag waarop de overeenkomst werd gesloten (art. 7:46i lid 6 BW).

De leverancier is verplicht de consument op deze afkoelingsperiode te wijzen uiterlijk bij aflevering van het product (art. 7:46c BW). Ook moet hij de consument bij aflevering informeren over de prijs, de belangrijkste producteigenschappen, leveringskosten en dergelijke. Als niet is voldaan aan alle in art. 7:46c lid 2 BW gestelde eisen bedraagt de bedenktijd drie maanden (art. 7:46d, lid 1 BW).



Geen bedenktijd

De bedenktijd geldt echter onder meer niet voor:



zaken met schommelende prijzen,



zaken die duidelijk persoonlijk van aard zijn of



snel kunnen bederven of verouderen,



kranten en tijdschriften (art. 7:46d lid 4 BW).



Ook geldt de bedenktijd niet voor financiele diensten,



weddenschappen en loterijen

en gereserveerde diensten betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding (dus bijvoorbeeld reizen, etentjes, concertkaartjes) (art. 7:46i BW).



Er is evenmin een bedenktijd voor verzegelde producten (waarvan de verzegeling is verbroken) en



op maat of naar wens gemaakte producten (art. 7:46d lid 4 BW)



In deze gevallen kan mediation wellicht nog een optie zijn als het om een aanzienlijk belang gaat en partijen hun relatie goed willen houden.



De consument die gebruik maakt van zijn herroepingsrecht hoeft geen annuleringskosten te betalen. Wel kunnen de rechtstreekse kosten van het terugzenden van de zaak in rekening worden gebracht (art. 7:46d lid 2 BW).

De verkoper dient het reeds aan hem betaalde uiterlijk binnen 30 dagen na de ontbinding terug te betalen (art. 7:46d lid 3 BW).



Het bovenstaande heeft betrekking bij aankoop van een professionele verkoper en niet van een particulier. Indien de verkoper een particuliere bieder is, kunt u zich niet beroepen op het bovenstaande en is het niet verstandig om een aanbetaling te doen alvorens het product te ontvangen.
Alle reacties Link kopieren
Loket1: een hele hoop informatie, die niets met de vraag te maken heeft.
Alle reacties Link kopieren
Loket 1: In de eerste regel wordt gesproken over een "professionele verkoper". In veel gevallen wordt marktplaats gebruikt door particulieren (niet professionele verkopers) om hun eigen spullen als tweedehands waar te slijten.
Alle reacties Link kopieren
quote:Loket1 schreef op 16 december 2009 @ 16:18: Indien de verkoper een particuliere bieder is, kunt u zich niet beroepen op het bovenstaande en is het niet verstandig om een aanbetaling te doen alvorens het product te ontvangen.Misschien niet verstandig, maar wel de normale gang van zaken op marktplaats...
I only get one shot at life - so I shoot to kill

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven