Geld & Recht alle pijlers

FWG schalen?

11-10-2009 14:00 21 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Momenteel ben ik werkzaam in het welzijnswerk en val ik onder de CAO welzijn. Ik kan heel makkelijk opzoeken wat ik verdien met de combinatie van mijn schaalnummer met het aantal functiejaren.

Schaal 7 - jaren 11.



Maar ik ben een beetje aan het orienteren richting de gezondheidszorg. De functies waar ik voor in aanmerking kan komen vallen eigenlijk onder FWG 35 of 40. Maar ik kan niet goed uit de voeten met die salarisschalen.

Want je hebt functiegroepen en aanloop schalen. Maar hoe kan ik daarin een beetje opzoeken wat het minimum bedrag is wat ik bruto kan verdienen?

Ik weet dat als ik overstap naar de gezondheidszorg dat ik in salaris achteruit ga. Maar hoeveel ongeveer?



Wie kan mij een beetje op weg helpen?

De tabel die ik op internet gevonden heb staat onder deze link:

http://www.ggznederland.nl/cao/index.php?p=138721



Alvast bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Jojootje,

Ik val ook onder de cao GGZ en kan je misschien iets helpen. de aanloopschalen zijn voor diegenen die net komen werken. Soort van Jeugdschalen. Waar deverschillende functiegroepne voor zijn snap ik ook niet precies. Weet wel dat ik niet verder kan stijgen in schalen omdat ik er al 18 jaar in werk . Naar wat voor functie ben je op zoek?
Alle reacties Link kopieren
Hai,



Soms worden ervaringsjaren van een andere functie meegenomen, en dat schiet wel lekker op qua schaal en start je hoger. Dan begin je dus niet in een aanloopschaal. Weet je al waar en op welke functie je gaat solliciteren?

Stel dat je net een opleiding hebt gedaan, dan kom je in een aanloopschaal vaak.

Wanneer er veel krapte is op de arbeidsmarkt, kun je er ws wel een mooie deal uitslepen dat je er wat op vooruit gaat.

De meeste bedrijven vragen tegenwoordig vaak om een salarisstrookje van een vorige baan, dus je moet wel eerlijk opgeven wat je nu verdient, niet dat ik denk dat je niet eerlijk bent, maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik.
Alle reacties Link kopieren
De verschillende functiegroepen zijn gekoppeld aan een bepaaalde functie. Ik werk zelf in de GGZ en er zijn bij ons afdelingen waar je als leerling in schaal 35 werkt, als gediplomeerde in 40 of 45 etc.

De telling is vergelijkbaar als de CAO Welzijn alleen dan met 5 ineens omhoog.
Alle reacties Link kopieren
De aanloop schalen kan ik wel overslaan denk ik. Ik heb tijdens mijn studie ook in de gezondheidszorg gewerkt en welzijn en gezondheidszorg liggen dicht naast elkaar.



Waar ik een beetje naar aan het kijken ben is een functie van ambulant begeleider. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen met een psychiatrische achtergrond of met een verstandelijke beperking.

Of bijvoorbeeld zorgcoordinator.

Als het zou lukken een functie binnen bijvoorbeeld activiteitenbegeleiding of dag activiteitencentrum binnen GGZ of VGZ.



Deze functies vallen in FWG 35 - 40. Maar wat is het minimum en maximum bedrag wat je binnen deze schalen kan verdienen?

Als ik mijn huidige salaris omreken dan lijkt het wel of ik nu in FWG 50 - 55 zit. Mijn huidige brutosalaris bij een volledige werkweek is 2792.

Dat begrijp ik niet helemaal als ik kijk naar de tabel van bovenstaande link.
Alle reacties Link kopieren
Functiegroep 35 loopt van ¤1587 tot ¤ 2360,- bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek.

Functiegroep 40 loopt van ¤1674,- tot ¤ 2600,-.

In deze functiegroepen moet je minmaal 1 jaar relevante werkervaring hebben om in de functionele schaal te komen, anders begin je in de aanloopschaal.



Je zit nu dus boven deze schalen als je ¤2792 verdient.



Overigens zijn het oude tabellen die je hier hebt, er is een nieuwe tabel die in is gegaan op 1 oktober 2009, maar die kan ik zo snel even niet vinden.
Alle reacties Link kopieren
Activiteitenbegeleider zit bij ons in schaal 40 geloof ik. Dus dan ga je er wel op achteruit.

Ambulant verpleegkundige, moet je soms een aanv. opleiding voor doen, zit in schaal 45 of 50.

Schaal 50 kom je anders niet zomaar in bij de GGZ, of je moet op een gesloten opnameafdeling werken, dan wil het je wel lukken of in het management zitten. Maar zonder vervolgopleiding na je HBO is het lastig daarin terecht te komen.

Verstandelijk gehandicaptenzorg, ook in gewerkt, heeft een eigen cao trouwens. CAO GGZ zit dan wel wat hoger, schaal 45 daar is hoger dan schaal 45 in de geh.zorg, meen ik me te herinneren. Dus het is eigenlijk heel makkelijk, minumum is trede 0, maximum trede 12.
Alle reacties Link kopieren
Bovenstaande vraag is nog steeds mijn vraag...



Voor mijn zoektoch ben ik ook gaan kijken naar welzijnswerk functies.

Ik ben nog concreter aan het rekenen gegaan. Hoe kan ik mijn bruto uurloon berekenen? Ik kom er even niet uit.

36 uur is 100%

Bij de CAO welzijn is een leuke functie 25 uur in schaal 8. Er vanuit gaande dat ik mijn 11 functiejaren mee kan nemen kan ik bruto 3014 verdienen. Maar hoe kan ik berekenen hoeveel ik, indien ik 25 uur ga werken bruto verdien?



Ik vind het een lastige materie.

Voor mij is het belangrijk dat voordat ik solliciteer ook de financiele kant van de functie bekijk. Dit omdat mijn vaste lasten wel op hetzelfde niveau blijven.



Naast leuk werk (wat ik overigens heb, maar ik merk dat ik een beetje aan het zoeken ben naar een nieuwe uitdaging na ruim 9 jaar in dezelfde functie) is het toch ook belangrijk dat ik rond kan komen van mijn nieuwe salaris.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad is de nieuwe CAO ingegaan inmiddels. Ben benieuwd wat er wijzigt, en wat we ervan zien op het strookje einde van de maand.....



Als je een functie gaat vervullen die lastig is te vervullen, en je hebt geen jaar relevantie werkervaring kun je wel onderhandelen over geen aanloopschaal trouwens.



Ben wel een beetje benieuwd wat je motivatie is om voor een andere tak te kiezen, helemaal omdat je minder gaat verdienen ws. Natuurlijk is geld niet het belangrijkste, maar toch wel erg makkelijk....
Alle reacties Link kopieren
25/36= 0.694 maal je bruto salaris=2093
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel voor de antwoorden.

Het is toch een overweging waard. Maar wat ik net al schreef, ik ben ook een beetje op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik hou er wel rekening mee dat ik in salaris achteruit ga, maar dat het weer opkruipt als ik mijn draai binnen de gezondheidszorg gevonden heb.
Alle reacties Link kopieren
Oke thx rodebes.....





Oei, de rekentoets voor middelbare scholieren waar nu in de media over gesproken wordt bestond nog niet in mijn tijd.....

Enne LBO - MBO - HBO is er weinig aandacht voor rekenen. Op het LBO heb ik voor het laatst wiskunde gehad. Economie was meer gericht op het algemene en niet op rekenen.......
Alle reacties Link kopieren
quote:JoJootje schreef op 11 oktober 2009 @ 15:00:

Dank je wel voor de antwoorden.

Het is toch een overweging waard. Maar wat ik net al schreef, ik ben ook een beetje op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik hou er wel rekening mee dat ik in salaris achteruit ga, maar dat het weer opkruipt als ik mijn draai binnen de gezondheidszorg gevonden heb.





Dat hoeft niet perse natuurlijk als je dezelfde functie blijft doen, dan blijf je gewoon in dezelfde schaal en als je aan de top zit krijg je alleen nog maar meer wanneer er een nieuwe cao is.

Dan zou ik je aanraden aanv. opleidingen te doen, want zonder kan je niet veel klimmen in de ggz vrees ik, of je moet erg veel geluk hebben.
Alle reacties Link kopieren
Uiteindelijk wil ik heel graag de opleiding speltherapeut gaan doen. Danwel via mijn huidige werkgever, danwel via het nieuw op te starten werk. Maar dat is lange termijn denken. De opleiding voor dit jaar is al gestart. Dus ik kan pas op z'n vroegst september volgend jaar beginnen.



Wat voor opleiding / achtergrond heb jij met wat voor aanvullende opleidingen?



Wel heb ik werkervaring als groepsleider binnen de VGZ. Zowel met volwassenen als met kinderen. Dat heb ik altijd ontzettend leuk gevonden.

Ook ervaring in de thuiszorg en kinderopvang.

Maar binnen het welzijnswerk is het ook heel moeilijk om door te groeien. Daar heb je ook aanvullende opleidingen nodig. Het welzijnswerk zijn platte organisaties.
Alle reacties Link kopieren
Speltherapeut oke, ik ken dat niet echt, heb vooral veel in de volw. zorg gewerkt. Maar bij een instelling voor jeugdpsychiatrie kun je daar misschien wel wat werk in vinden.



Ik heb hbo-v gedaan, tijdens mijn studie veel gewerkt op SGLVG groepen in de verst. gehandicaptenzorg. Ook wel op groepen met laag niveau en veel verzorging.

Daarna even als seniorvpk op een sglvg groep, daarna overgestapt naar de psychiatrie. Als vpk, en later ook als seniorvpk gewerkt op open- en gesloten opname, volwassenen.



Maar klopt wat je zegt, je moet echt een aanvullende opleiding hebben anders kom je er niet.
anoniem_91528 wijzigde dit bericht op 11-10-2009 15:35
Reden: ivm herkenbaarheid
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
De opleiding die je nu volgt, klinkt idd erg interessant.

Zo iets zou ik op de lange termijn ook willen. Dat gaat dan een complete omscholing worden. Maar eerst eens op zoek naar een andere uitdaging.

Vanuit mijn opleiding ben ik CMV'er, met in de vrije keuze veel SPH / MWD vakken. De MBO opleiding was AW, dus met die combinatie en mijn werkervaring kan ik wel binnen SPH settings terecht, maar echt HBO-V settings natuurlijk niet.

Vanuit werkervaring heb ik wel basisvaardigheden geleerd in het verzorgen en algemene verpleegkundige handelingen.



Als speltherapeut kan je in de jeugdpsychiatrie terecht, maar ook in de VGZ, zowel met kinderen als met volwassenen.

Ook breder, bijvoorbeeld scholen, speciaal onderwijs etc. werken ook met speltherapeuten.
Alle reacties Link kopieren
Aha, dus op best veel plaatsen kan je nog terecht, zo leer je nog eens wat op de zondagmiddag.



CMV ken ik ook wel.



Heb trouwens ook nog een blauwe maandag SPH gedaan, maar ik vond het veel te vaag en ook te creatief voor mij.

Van die opdrachten als "beeld afscheid uit in klei", nou dan kan je mij wegdragen want daar kan ik heeelemaal niets mee.

Dus daar ben ik na 3 maanden mee gestopt, daarna fulltime een paar maanden achter de kassa gewerkt, en toen was ik heeeel blij dat ik weer naar school mocht. Niet beledigend bedoeld naar winkelpersoneel overigens, maar het was helemaal niets voor mij. Voel me wel gelukkig als vpk. maar zocht ook naar de verdieping na een aantal jaar. En het is of de diepte in, of de hoogte in, en ik ben geen managertype.
Alle reacties Link kopieren
quote:rodebes schreef op 11 oktober 2009 @ 14:56:

Inderdaad is de nieuwe CAO ingegaan inmiddels. Ben benieuwd wat er wijzigt, en wat we ervan zien op het strookje einde van de maand.....



Als je een functie gaat vervullen die lastig is te vervullen, en je hebt geen jaar relevantie werkervaring kun je wel onderhandelen over geen aanloopschaal trouwens.



Ben wel een beetje benieuwd wat je motivatie is om voor een andere tak te kiezen, helemaal omdat je minder gaat verdienen ws. Natuurlijk is geld niet het belangrijkste, maar toch wel erg makkelijk....Wat je ervan terug ziet op je strook weet ik niet,maar er is een verhoging van 1% per 1 oktober, en volgend jaar augustus weer hetzelfde. Verder is de eindejaarsuitkering verhoogd naar 5,25% en word hij volgend jaar weer verhoogd (naar 5,75% geloof ik). er verandert wel veel op het gebied van 55+regelingen etc.
Alle reacties Link kopieren
Oja de 55+regelingen gingen (deels) op de schop, daar had ik al wel wat van gehoord.

Beetje extra geld is altijd meegenomen!
Alle reacties Link kopieren
quote:padababa schreef op 11 oktober 2009 @ 17:06:

[...]





Wat je ervan terug ziet op je strook weet ik niet,maar er is een verhoging van 1% per 1 oktober, en volgend jaar augustus weer hetzelfde. Verder is de eindejaarsuitkering verhoogd naar 5,25% en word hij volgend jaar weer verhoogd (naar 5,75% geloof ik). er verandert wel veel op het gebied van 55+regelingen etc.



Heb ook gehoord dat reiskostenvergoeding een stuk naar beneden gaat (woon-werkverkeer) dus in het geheel zal het niet veel uitmaken vrees ik.



@ jojootje: Ik ben AB-er in de GGZ en zit idd in schaal 40.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de volledige nieuwe CAO nog niet gezien, maar volgens mij gaat de eigen bijdrage in de reiskosten omlaag en niet de vergoeding die je krijgt. De reiskostenvergoeding binnen de CAO GGZ is opgebouwd uit een vergoeding op basis van de NS-tarieven en daar word een eigen bijdrage op ingehouden, deze eigen bijdrage wordt ¤10,- per maand lager meende ik per 1 januari 2010. Dit is dus voordelig voor de medewerker.

Per 1 januari 2010 verandert wel de verdeling van de pensioenpremie naar een 50/50 verdeling, dat was nu 52% voor de werkgever en 48% voor de werknemer. En per augustus 2010 word de werkeversbijdrage in de levensloop verlaagt, wat dus weer ten nadele van de werknemer is.



En in oktober krijg je een eenmalige uitkering van 0,65%.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven