Geld & Recht
alle pijlers
Ouderschapsplan eenzijdig wijzigen?
dinsdag 30 maart 2021 om 06:44
Samen met mijn ex heb ik een dochter van nu 7 maanden, toen we uit elkaar gingen spraken we af dat ik een paar keer per week langs zou komen om dochter te verzorgen. Inmiddels is ze dus 7 maanden en ik heb al een paar keer voorgesteld dat ik haar mee neem naar mijn huis maar ex wil daar niet aan, voornamelijk omdat ze niet wil dat mn nieuwe vriendin ook maar in de buurt van de baby komt.
Het co ouderschap wat het uiteindelijk had moeten worden heeft ze ook afgeblazen.
We hebben een ouderschapsplan, daar staat niks in over evt nieuwe relaties of wat dan ook.
Kan zij dat ouderschapsplan zomaar wijzigen?
Het co ouderschap wat het uiteindelijk had moeten worden heeft ze ook afgeblazen.
We hebben een ouderschapsplan, daar staat niks in over evt nieuwe relaties of wat dan ook.
Kan zij dat ouderschapsplan zomaar wijzigen?
dinsdag 30 maart 2021 om 11:17
dinsdag 30 maart 2021 om 11:17
sneeuwwitje80 schreef: ↑30-03-2021 11:10Ex is gewoon ontzettend boos op TO of heeft nul vertrouwen in zijn opvoedkwaliteiten. Denk dat TO eerst goed bij ex naar boven moet krijgen waar haar pijn zit.
Waarschijnlijk zal ex het helemaal ok vinden als kind bijvoorbeeld bij haar ouders zou logeren. Ik denk niet dat ze bijvoorbeeld bang is voor de hechting o.i.d. want kind mag ook naar KDV.
Waarom zou TO dat moeten? Dat ex boos is, zou niet relevant moeten zijn voor het naleven van het ouderschapsplan
dinsdag 30 maart 2021 om 11:17
Heel goed.
En ook een prima insteek om niet teveel te willen pushen, maar zorg dat je weet waar je staat en wat je moet doen. En probeer van daaruit met behoud van de relatie het proces de juiste kant op te krijgen.
En doe dat vooral voor jouw kind. Natuurlijk telt ook jouw gevoel, maar die kleine is afhankelijk van jullie beiden en superkwetsbaar.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:20
Ja als je papaweghoudt dan kan dat kind ook nooit warme gevoelens naar hem ontwikkelen...saartje- schreef: ↑30-03-2021 11:07Ik schrik echt van sommige opmerkingen.
Hier een baby van 6 maanden.
Soms heb ik een paar nachten achter elkaar beroerd geslapen omdat baby ligt te huilen. Man slaapt er door heen en als ik hem wakker maak om haar te troosten lig ik alsnog wakker zolang ik haar nog hoor....
Hij zou het graag willen doen maar dat is dus geen optie voor ons.
Wat hij wel voor mij kan doen is overdag een uurtje of langer lekker met haar gaan wandelen zodat ik overdag wat kan bijslapen in het weekend. Ook gaat ze door de weeks een paar dagen naar de opvang, omdat ik ook nog werk.
Wat maakt deze situatie anders dan die van TO?
Of moet ik maar tegen mijn man zeggen dat hij geen tijd alleen meer krijgt met onze dochter en zal ik in therapie moeten gaan omdat ik een ontaarde moeder ben die het niet erg vindt dat mijn kind af en toe een uurtje met haar vader op stap is terwijl zij niet eens de leeftijd van 7 maanden heeft bereikt.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:21
Ik vind het extreem dat mama dit allemaal mag bepalen. Mama bepaalt nu dat kind wel naar KDV mag, maar papa niet alleen met het kind mag wandelen. Ze wil op dit moment juist helemaal niet meewerken aan rustiger uitbreiden. Dus dit is allemaal mooi gezegd, maar niet de realiteit.Parella schreef: ↑30-03-2021 10:59Maar het is echt veel realistischer als je dat pas gaat uitbreiden als het kind 12 maanden is. Die goede band met papa wordt nu opgebouwd bij moeder thuis, daarvoor hoef je het kind niet te verplaatsen.
Ze kunnen ook voorzichtiger uitbreiden, dat mama bijvoorbeeld een boodschap gaat doen en de baby en papa alleen bij haar thuis laat.
Het is toch niet of een volledige omgang, hoppa, of geen omgang en verstoorde hechting? Je kan prima iets rustiger uitbreiden en mama meer tijd geven zonder dat het kind of de band met papa daaronder lijdt.
Het gaat zo snel onnodig in extremen op een forum.
Wat een onzin dat papa kind niet een dag mag meenemen, maar kind wel naar het KDV mag. En dat dat volgens jou oke is, omdat dit beter past bij de gevoelens van moeder.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:22
Parella schreef: ↑30-03-2021 11:02Kinderopvang, nachtje bij je ouders. Allemaal tijdelijk en door jou zo in te trekken als je je kind mist ofzo. Een omgangsregeling is voor altijd. Ala je kind 7 maanden is, is dat echt nog niet te overzien en voelt dat verschrikkelijk, dan wil je je baby niet een halve week missen. En nee, het is nog geen halve week maar het is wel het begin daarvan. Ik snap wel dat de moeder daar verschrikkelijk tegenop ziet en daar nog iets meer tijd voor nodig heeft gezien de leeftijd van het kind.
Nogmaals: als het kind ouder is dan miet moeder natuurlijk gaan loslaten en dan moet die omgangsregeling er komen maar het kindje is pas 7 maanden! Ik snap niet dat sommigen daar zo makkelijk overheen stappen. Geef het wat tijd, kost je niks.
Tuurlijk niet. Ik werkte en dat moest ik gewoon blijven doen.
En ja, een omgangsregeling is voor altijd. Dat hoop ik wel voor het kind.
En waarom is het voor de moeder zo hartverscheurend verschrikkelijk om haar kind te missen, een paar uurtjes per week om mee te beginnen, maar is het voor de vader volgens jou geen probleem? Waarom ga je daar zo makkelijk aan voorbij? Zoals iemand (jij?) al aangaf staat hij al 2-0 achter, omdat hij niet 9 maanden zwanger is geweest en nu z'n kind maar amper ziet.
Echt bezopen, om zo voorbij te gaan aan vadergevoelens.
Later is nu
dinsdag 30 maart 2021 om 11:23
Joh, de vader wil gewoon eens een uurtje met zijn kind kunnen wandelen zonder dat zijn ex in zijn nek hijgt. Drama hoor, een uurtje niet aan ma 'geplakt' zijn, gaan moeder en kind inderdaad dood van.Parella schreef: ↑30-03-2021 10:56Je hebt geen kinderen?
Een kind van 7 maanden zit wel degelijk nog vastgeplakt. Kinderopvang is voor het kind niet anders maar voor de moeder natuurlijk wel. De omgangsregeling met de vader uitbreiden voelt voor haar waarschijnlijk als het begin van voor de rest van haar leven haar kind moeten missen de helft van de tijd. Dat klinkt dramatisch maar geloof me, als je 7 maanden geleden bevallen bent dan kan dat heftig voelen.
Als de vader slim is dan stelt hij zijn ex vooral gerust. Veel geruststellen, de regeling pas uitbreiden als het kind 12 maanden is (is veel realistischer) en ondertussen lekker doorgaan zoals het nu gaat en met z'n 3en gaan wandelen en zijn huis bezoeken enzovoorts zodat moeder vertrouwen krijgt.
Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:24
Lady*Voldemort schreef: ↑30-03-2021 11:14Ja dat denk ik dus ook. En met hele boze mensen valt nou eenmaal heel moeilijk te onderhandelen. Beter ze eerst een beetje af te laten koelen (en nee Dreamer, geen jaren )
Ze had toch al 7 maanden om af te koelen?
Later is nu
dinsdag 30 maart 2021 om 11:25
Dreamer schreef: ↑30-03-2021 11:22Tuurlijk niet. Ik werkte en dat moest ik gewoon blijven doen.
En ja, een omgangsregeling is voor altijd. Dat hoop ik wel voor het kind.
En waarom is het voor de moeder zo hartverscheurend verschrikkelijk om haar kind te missen, een paar uurtjes per week om mee te beginnen, maar is het voor de vader volgens jou geen probleem? Waarom ga je daar zo makkelijk aan voorbij? Zoals iemand (jij?) al aangaf staat hij al 2-0 achter, omdat hij niet 9 maanden zwanger is geweest en nu z'n kind maar amper ziet.
Echt bezopen, om zo voorbij te gaan aan vadergevoelens.
Sluit ik me bij aan. Kennelijk heb je als moeder veel meer emoties waar rekening mee gehouden moet worden, dan als vader
dinsdag 30 maart 2021 om 11:32
Midnight-Blue schreef: ↑30-03-2021 11:05Dus de rechten van de moeder gaan sowieso boven die van de vader?
Hoe je tot die conclusie komt op basis van mijn post, is mij een raadsel. Maar je staat al lekker in de vechthouding blijkbaar, opgehitst door het forum. Lees mijn eerdere posts maar als je redelijkheid en de grootste kans op succes zoekt.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:32
Ik lees niets over een betrokken vader die bezig is met het belang van zijn kind. Een vader die zijn recht wil halen dat schrijft hij zelfs letterlijk.AeonOfWinter schreef: ↑30-03-2021 11:26Tref je eens een vader die actief betrokken wil zijn bij de baby na de scheiding, krijg je dit. Schiet mij maar lek.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:34
Omdat zijn recht tevens het belang van het kind is. En hij al 7 maanden 'on hold' staat, in het belang van z'n ex en kind.
Later is nu
dinsdag 30 maart 2021 om 11:39
Poeszie schreef: ↑30-03-2021 11:21Ik vind het extreem dat mama dit allemaal mag bepalen. Mama bepaalt nu dat kind wel naar KDV mag, maar papa niet alleen met het kind mag wandelen. Ze wil op dit moment juist helemaal niet meewerken aan rustiger uitbreiden. Dus dit is allemaal mooi gezegd, maar niet de realiteit.
Wat een onzin dat papa kind niet een dag mag meenemen, maar kind wel naar het KDV mag. En dat dat volgens jou oke is, omdat dit beter past bij de gevoelens van moeder.
Nee, omdat het kind pas 7 maanden is!!
Maar ga vooral lekker die prille moeder wie s hormonen toch al op high alert staan, in paniek jagen door in te zetten op je rechten en afspraken (die m.i. voorbarig gemaakt zijn). Dat is goed voor de relaties en het kind.
Gewoon even een maand of 5 wachten tot het kind 1 is (een volstrekt normale leeftijd en aangeraden leeftijd om met een omgangsregeling te beginnen). Bouw ondertussen aan het vertrouwen onderling.
Maar nee, een normale, sympathieke manier van omgaan met elkaar staat natuurlijk te soft ofzo. Of daarmee geef je de moeder teveel "macht".
Wat erg om op die manier over de moeder van je kind te praten. Er is nu helemaal geen probleem voor moeder, kind of vader, behalve dat vader nu bang wordt omdat moeder niet toe is aan de te vroege omgangsregeling. Dit komt allemaal voort uit angst, bij moeder maar ook bij vader. Die ziet misschien voor zich dat het nooit goed komt en moeder de boel gaat saboteren en hij zijn kind nooit zal zien. Dat begrijp ik ook allemaal. Ze hebben beiden die angst.
Wat dan helpt is elkaar geruststellen en vertrouwen opbouwen, niet zwaaien met je rechten. Daarmee bereik je het tegenovergestelde.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:40
Ik vind wat jij schrijft helemaal niet redelijk naar vader toe. Je hebt het ook steeds over opbouwen, maar vader mag kind niet eens een uurtje meenemen om te wandelen.
Mediator dus
dinsdag 30 maart 2021 om 11:40
dinsdag 30 maart 2021 om 11:41
Ik zeg dus dat ze dat zouden kunnen opbouwen. Pa heeft het over het kind 3 uur mee naar zijn huis nemen en stelt ex niet eens gerust over dat zijn nieuwe vlam daar dan niet is.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:43
Als dit is wat het is dan zou ik daar ook achterstaan. Het lijkt mij best goed als hij af en toe in zijn eentje met zijn kind gaat wandelen. Het is alleen moeilijk om er een mening over te hebben als je de situatie niet kent. Als de reden is om de nieuwe vriendin te introduceren dan lijkt mij dat wat vroeg, zo lang kunnen ze nog niet samen zijn immers. En dat weten wij dus niet en de exvrouw van TO weet wel hoe de situatie is. Zij kan beweegredenen hebben die wij niet kennen.AeonOfWinter schreef: ↑30-03-2021 11:26Tref je eens een vader die actief betrokken wil zijn bij de baby na de scheiding, krijg je dit. Schiet mij maar lek.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:44
Waarom blijf je maar herhalen dat was zijn ex doet aangeraden wordt door experts (alle experts zelfs), terwijl nu toch wel van meerdere kanten is duidelijk gemaakt dat dat best wel enige nuancering behoeft?Parella schreef: ↑30-03-2021 11:39Nee, omdat het kind pas 7 maanden is!!
Maar ga vooral lekker die prille moeder wie s hormonen toch al op high alert staan, in paniek jagen door in te zetten op je rechten en afspraken (die m.i. voorbarig gemaakt zijn). Dat is goed voor de relaties en het kind.
Gewoon even een maand of 5 wachten tot het kind 1 is (een volstrekt normale leeftijd en aangeraden leeftijd om met een omgangsregeling te beginnen). Bouw ondertussen aan het vertrouwen onderling.
Maar nee, een normale, sympathieke manier van omgaan met elkaar staat natuurlijk te soft ofzo. Of daarmee geef je de moeder teveel "macht".
Wat erg om op die manier over de moeder van je kind te praten. Er is nu helemaal geen probleem voor moeder, kind of vader, behalve dat vader nu bang wordt omdat moeder niet toe is aan de te vroege omgangsregeling. Dit komt allemaal voort uit angst, bij moeder maar ook bij vader. Die ziet misschien voor zich dat het nooit goed komt en moeder de boel gaat saboteren en hij zijn kind nooit zal zien. Dat begrijp ik ook allemaal. Ze hebben beiden die angst.
Wat dan helpt is elkaar geruststellen en vertrouwen opbouwen, niet zwaaien met je rechten. Daarmee bereik je het tegenovergestelde.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:44
Parella schreef: ↑30-03-2021 11:39Nee, omdat het kind pas 7 maanden is!!
Maar ga vooral lekker die prille moeder wie s hormonen toch al op high alert staan, in paniek jagen door in te zetten op je rechten en afspraken (die m.i. voorbarig gemaakt zijn). Dat is goed voor de relaties en het kind.
Gewoon even een maand of 5 wachten tot het kind 1 is (een volstrekt normale leeftijd en aangeraden leeftijd om met een omgangsregeling te beginnen). Bouw ondertussen aan het vertrouwen onderling.
Maar nee, een normale, sympathieke manier van omgaan met elkaar staat natuurlijk te soft ofzo. Of daarmee geef je de moeder teveel "macht".
Wat erg om op die manier over de moeder van je kind te praten. Er is nu helemaal geen probleem voor moeder, kind of vader, behalve dat vader nu bang wordt omdat moeder niet toe is aan de te vroege omgangsregeling. Dit komt allemaal voort uit angst, bij moeder maar ook bij vader. Die ziet misschien voor zich dat het nooit goed komt en moeder de boel gaat saboteren en hij zijn kind nooit zal zien. Dat begrijp ik ook allemaal. Ze hebben beiden die angst.
Wat dan helpt is elkaar geruststellen en vertrouwen opbouwen, niet zwaaien met je rechten. Daarmee bereik je het tegenovergestelde.
Hij mag zijn kind niet alleen meenemen om te wandelen. Vind ik niet sympathiek en normaal. Je doet ook nogal wat aannames over de motivatie en emoties van moeder, misschien zijn die emoties helemaal niet gebaseerd op kind, maar eerder op TO
dinsdag 30 maart 2021 om 11:46
Wat denk jij dat een mediator gaat zeggen? Ik weet het:
- waar zit de pijn/angst bij beiden
- vertrouwen opbouwen, angst wegnemen
- wat voelt wél goed en daar afspraken over maken.
- Hoe werk je langzaam naar het beoogde doel mét respect voor ieders emoties.
Tadaa, precies wat ik zeg. Een mediator gaat ook niet roepen: pa heeft ook rechten, moeder moet maar loslaten, aanstellerij allemaal, zoals sommigen hier op het forum roepen.
Maar als TO en zijn ex hulp nodig hebben bij begripvolle en redelijke omgang met elkaar, dan is een mediator wel een goed idee ja.
dinsdag 30 maart 2021 om 11:51
En wat als die daar wel is? Daar heeft zij toch niks over te zeggen? Zij heeft niet te bepalen wie er in MIJN huis is.
Alle begrip voor haar hormonen enzo maar die hebben hier weinig mee te maken gezien ze haar ook gewoon op het kinderdagverblijf of bij haar ouders achterlaat. Mijn eigen ouders zouden ook wel wat vaker haar willen zien maar dat gaat dus niet als ik haar niet mee mag nemen.