Geld & Recht alle pijlers

Relatie uit, maar ex eist deel van teruggave belasting

05-05-2010 00:56 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
verwijderd
hebben ze samen aangifte gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Nee niet samen,
Geen gezamelijke aangifte, en geen samenlevingscontract. Waarop baseert ex dan precies de claim? En voor welk deel?
Alle reacties Link kopieren
Omdat zij vorig jaar elke maand geld heeft betaald. Ongeveer 500 euro per maand. Dus vind zij dat ze ook recht heeft op een deel van de teruggave van het belastinggeld.
quote:jippie84 schreef op 05 mei 2010 @ 01:09:

Omdat zij vorig jaar elke maand geld heeft betaald. Ongeveer 500 euro per maand. Dus vind zij dat ze ook recht heeft op een deel van de teruggave van het belastinggeld.

Ja, ik vind ook wel eens wat.



Zo te lezen kan ze vinden tot ze een ons weegt.
De ex was dat bedrag ook kwijt geweest aan huur e.d.

Onzin om dit dan te eisen.
Als ze samen aangifte hadden gedaan, was er ook een teruggave aan de fiscale eenheid vriendin en ex. Nu is de teruggave gebaseerd op de gegevens van je vriendin. Ex heeft gewoon een vergoeding betaald voor de kosten van onderdak, levensonderhoud, etc.. Dat lijkt me ook vrij normaal als je bij iemand inwoont.



Die ex heeft dus geen enkele rechtmatige grond om geld terug te vragen van de belastingteruggave.
Alle reacties Link kopieren
Jammer voor ex, omdat er niks is vastgelegd is hij afhankelijk van de goede wil van je vriendin. Die vindt niet dat hij er recht op heeft en dus heeft hij pech.

Daarom moet je dus dingen vast laten leggen als je gaat samenwonen..
Juridisch gezien heeft ex nergens recht op. Als er echter in het verleden onderling afspraken zijn gemaakt tussen partner en ex over de verdeling van deze teruggaaf, dan vind ik dat je je daar moreel wel aan moet houden.
Alle reacties Link kopieren
Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen heb ik anders wel degelijk wat gehad daarvan. niet omdat ik dat wilde maar omdat ik daar recht op had. ik had het hele jaar meebetaald aan de vaste lasten en dus recht op een deel van de hypotheekrenteaftrek.
Erger u niet, verwonder u slechts!
@Belbe

Je had juridisch helemaal nergens recht op. Als je rechten had gehad, dan had de belastingdienst het wel rechtstreeks naar jou overgemaakt. Het feit dat jij en je ex afspraken hebben gemaakt, en die ook na het verbreken van de relatie netjes zijn nagekomen, is natuurlijk prima en eigenlijk ook gewoon goed fatsoen. Maar rechten had je niet...
quote:Belbe schreef op 05 mei 2010 @ 08:37:

Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen heb ik anders wel degelijk wat gehad daarvan. niet omdat ik dat wilde maar omdat ik daar recht op had. ik had het hele jaar meebetaald aan de vaste lasten en dus recht op een deel van de hypotheekrenteaftrek.Dat ligt er maar net aan aan welke vaste lasten je meebetaald hebt. Ik betaal niets aan de hypotheeklasten van vriend maar wel aan alle andere vaste lasten. Ik vind dat ik nergens recht op heb als wij onverhoopt uit elkaar zouden gaan.
Alle reacties Link kopieren
Gewist.

Het modereerbeleid van Viva-Sanoma islbeneden elk peil.

\'Ach, en als ik wat minder wil internetten, dan zet ik gewoon een gewas in dat wat langzamer groeit!\'
Alle reacties Link kopieren
Die ex heeft nergens recht op en als ze moeilijk zou doen dan zou ik het omdraaien als ik jouw vriendin was. Dus eisen dat die ex het geld teruggeeft dat zij haar gegeven heeft, kom nou.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren
Zelfs al betaal je mee aan de hypotheek, zolang niks vastgelegd is heb je geen rechten. En dat geld zou je ook kwijt geweest zijn aan huur. Als je dus mee betaald aan de vaste lasten vind ik dat eigenlijk niet meer dan normaal.

Je hebt er belastingtechnisch gezien gewoon geen recht op.

Dan had je de hypotheek op beider namen moeten zetten of in een samenlevingscontract iets vast moeten leggen.



Mijn ex spaarde een jaar lang zijn eneco uit doordat hij bij mij leefde, en toen we uit elkaar waren kreeg ik door extra gemaakt kosten een heel dikke rekening en hij kreeg waarschijnlijk terug.

Hij vond het onzion dat ik hem daar op aansprak dus heb ik alles in mijn eentje betaald.

Dat was zijn goed recht.

En nu heb ik het recht om hem een zielige kerel te vinden.

..popcorn?
Alle reacties Link kopieren
Als ze belasting terug wil vragen, moet ze bij de belastingdienst zijn. Als ex-vriendin denkt dat ze er slecht afgekomen is, zou je vriendin zou kunnen voorstellen dat ze anders de volledige balans van de relatie opmaken (inclusief het geld dat zij aan het begin en aan het eind van de relatie aan vriendin heeft gegeven).
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Toen man en ik nog niet "officieel" samenwoonden en ik dus nog niet zijn fiscale partner was, het huis alleen op zijn naam stond en wij nog niet getrouwd waren, was alles wat er aan belastinggeld terugkwam voor man. In principe had ik nergens recht op. Omdat man en ik gewoon bij elkaar waren en een relatie hadden, genoot ik mee van het geld maar dat terzijde.



Het lijkt me dus dat de ex van jouw vriendin nergens recht op heeft vooral niet omdat ze bij de aangifte niet hebben aangegeven dat ze het jaar samenwonend zijn geweest en dat ex de fiscale partner was van vriendin. Ze moet nu dus gewoon niet miepen. Als jouw vriendin wat wil geven, is dat alleen maar gul.
Alle reacties Link kopieren
Zolang er niets is vasgtelegd in een samenlevingscontract heb je geen rechten.

Op die manier is mijn vriend ook aardig genaaid door zn exvriendinnen.
Alle reacties Link kopieren
@nummerzoveel mijn ex was echt niet van plan om mij ook maar 1 cent terug te geven. Niet van mijn spaargeld dat ik in zijn huis had gestopt (10.000 euro) niet van het geld dat wij samen hadden gespaard en hij opnam na het verbreken van de relatie, niet van mijn salaris dat vlak voordat hij het uitmaakte op onze rekening was gestort en hij er af heeft gehaald en dus ook niet van de belastingaangifte. Maar volgens mijn en zijn advocaat had ik recht op de helft van het spaargeld, en mijn hele salaris en dus ook op de helft van de hypotheekrente aftrek omdat de hypotheek al die maanden van de rekening was afgeschreven waar onze beide salarissen op gestort werden. En nee wij hadden geen samenlevingscontract maar natuurlijk wel fiscaal partner omdat ik bij hem ingeschreven stond.
Erger u niet, verwonder u slechts!
Alle reacties Link kopieren
Heb ik een vraagje...
Als je die claims bewijzen kunt met schriftelijk bewijsmateriaal dan maak je denk ik wel een kans Mamske. Wat zegt jouw advocaat daar over? Ik neem aan dat die geen zaak gaat aanspannen als hij /zij geen kans ziet deze te winnen?
Alle reacties Link kopieren
Is het convenant bekrachtigd door de rechter? Dan heeft je ex geen poot om op te staan.



Rekening van je dochter leeghalen, tssk.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Ze heeft idd geen poot om op te staan...



Mijn vriend woont namelijkbij mij zonder contract in mijn huis.

Hij betaald mee aan de GEZAMELIJKE lasten.

Aangezien het mijn huis is betaal ik dus hypotheek en gezamelijke lasten. Daar naast betaald hij mij 'kostgeld'. bijv gezamelijke lasten ongeveer 700 euro, hypotheek 600. ik betaal die 600+350=950, hij 350+300kostgeld. Zo betalen we allebei evenveel.Ik heb 2 rekenings bij de bank, mijn gewone rekening voor salaris en hypotheek etc. en 1 extra betaalrekening voor alle gezamelijke lasten. Hij mag rechtstreeks geen geld storten op de rekening waar de hypotheek word af gehaald. Het is een beetje heen en weer gooien met geld tussen de rekeningen maar het moet.



Op deze manier betaald hij volgens de notaris en onze accountant geen hypotheekrente offficieel volgens de regels. Hij heeft dus ook geen recht op de rente-aftrek. Pas als we fiscale partner worden of samenlevingscontract veranderd er wat.



Dit hebben we laten uitzoeken omdat hij eigen zaak heeft en er mag officieel geen rooie cent van hem in rente of aflossing terecht komen zodat als er iets gebeurd met de zaak, de schuldeisers niet aan de deur kunnen kloppen. Ook als het uit zo gaan... zoals bij TO weet je vantevoren wat je rechten zijn.



Beter officieel alles goed in orde en overal van op de hoogte dan onverwacht voor verrassingen komen te staan...
Alle reacties Link kopieren
Hier ook zoiets, de ex-partner van mijn vriend wil de helft van de belastingteruggave voor de hypotheekrente hebben, van de periode dat zij samen in hun koophuis hebben gewoond.

Volgens onze belastingman heeft ze daar recht op.

Ze hadden geen samenlevingscontract, het geld werd gestort op een en/of rekening waarop alleen mijn vriend geld stortte.



Dit gaat overigens via de belasting en hebben we nu alleen nog maar gehoord van de belastingman. Maar ik denk dat zij dat geld dat terugkrijgt, en dat de belasting dat geld komt halen bij mijn vriend.



We hebben ook met het juridisch loket gemaild om te vragen of zij hier idd recht op heeft. Daar werd eigenlijk niet echt gezegd of ze er recht op heeft, wel dat het niet redelijk is dat ze hierom vraagt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven