Hoe gaat jullie jonge baby slapen?

19-11-2007 19:53 65 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een zoon van 4 weken. En sinds hij een dag of 10 is, gaat het inslapen erg moeilijk.

Ik probeer de regelmaat van Ria Blom toe te passen. Ons 'ritme' ziet er nu zo uit: wakker worden, borstvoeding, verschonen(soms tussen de twee kanten van borsten door verschonen) dan eventjes wakker, dan weer naar bed. En daar komt het 'probleem'. Ons mannetje komt heel moeilijk in slaap. Dus ook al is hij moe, als we hem in bed liggen, gaat hij eerst 10 minuten rondkijken. En dan begint het huilen. Soms met tussenpozen stil, dan weer heftig huilen. Een heel enkele keer gebeurt het dat hij alsnog in slaap valt, maar meestal huilt hij gewoon hevig verder.(volgens mij zelfs uren als ik hem zou laten liggen-30 minuten is max wat we doen-heel soms een 2e half uur) Inmiddels krijgen we hem sinds een week aan het slapen als we hem wiegen/op ons liggen en aan zijn zuigbehoefte voldoen(met onze pink) en wrijven over zn voorhoofd en slaap. Soms lukt dit ook ligend in zijn bedje. Maar al met al zijn we daar dus flink lang mee bezig. En dit druist tegen mn principes in. Want als we dit nu al doen, wat doen we dan over een jaar wel niet?! Aan de andere kant, dacht ik dat een kleine baby veel sliep, en dat als ze moe zijn, hun oogjes vaak vanzelf wel toe doen. Mis dus. Ik weet't, verwennen kan nog niet, maar gewennen wel. En ik ben wel aanhanger van Tracy Hogg's ; begin zoals je verder wilt. En ik wil dit niet blijven doen. Maar tja, hij moet wel slapen. 's Nachts slaapt hij overigens over het algemeen wel redelijk weer in na zn voeding.



Nu vroeg ik me af; hoe gaat dat bij andere (jonge) baby's? Hoe gaan die slapen? En iemand ervaring met zo'n type baby en tips? Want om eerlijk te zijn kan en wil ik dit niet gaan volhouden. Hij moet zelf leren slapen, in zijn eigen bedje.



PS Ik bezoek deze week een osteopaat met em, om uit te sluiten of daar een probleem zit.(met liggen oid) Inbakeren reeds geprobeerd, maar na 5 dagen gestopt.
Alle reacties Link kopieren
sunlight schreef op 19 november 2007 @ 22:22:

ik mikte m op zn buik van ellende, en hij viel in slaap. Had al een aerosleep, dus kon weinig gebeuren. Was inmiddels ook al zover heen dat ik na een kwartier pas ben gaan kijken of ie t nog deed. meel fleur trouwens X-D
Same here. Nu nog steeds hoor. Mijn zoon is een druktemaker en is 's avonds om 18.30 uitgeput. Dat uitgeput zijn uit zich in boos worden en hard huilen. Ik leg hem op z'n buik in bed en hij wordt helemaal rustig.
Alle reacties Link kopieren
fleurtje schreef op 25 november 2007 @ 10:41:

Inad, wat Eowyn ook tegen mij zei (maar dan andersom): waarschijnlijk had ze ook wel goed geslapen als ze wél alleen gelaten was...

Nee ;-) Ik weet heel zeker dat dat niet zo zou zijn geweest. Wel eens (meerdere keren) geprobeerd namelijk en dan was het huilen en gillen. Ze had het echt nodig om geknuffeld en gekust te worden of iemand naast haar te hebben liggen om in slaap te vallen. (Of in beweging zijn, in de wagen of draagzak) ;-)
Wat Supersmollie zegt vind ik ook :)
Alle reacties Link kopieren
Oja, ik liet Chica ook op haar buik slapen. Dan sliep ze langer, geen hazenslaapjes en rustiger. Ik bleef dan wel in de buurt (bijvoorbeeld níet zij boven, ik beneden), omdat ze op de buik heel diep kunnen slapen en de ademhaling kan stokken. Heel eng.
Wat Supersmollie zegt vind ik ook :)
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochter is nu 10 weken oud en sliep vooral overdag slecht. Af en toe korte slaapjes en dan niet vrolijk wakker worden. Vaak was ze wel drie uur achter elkaar wakker. en ik maar met haar rondlopen om haar te stil te krijgen. Wat dan ook wel lukte, maar even met haar op de bank stil zitten zat er niet bij.

Inbakeren deden we 's nachts al. Afgelopen weken werd ze steeds onrustiger. Vaker huilen en ik steeds onzekerder waardoor dit nou kon komen. Ik ben begonnen met "blommen" en baker haar nu ook overdag in voor ieder slaapje. Laten huilen ben ik ook geen fan van. Ik laat haar zo'n 5 minuten huilen, maar als het echt heel hard gaat ben ik zo bij haar. Ik blijf dan wel op haar slaapkamer. Als een aai niet helpt, loop ik even met haar rond (in haar slaapkamer). Ik weet nu dat huilen voor haar onrust is. Ze heeft genoeg prikkels gehad en moet rust. Haar vermaken zodat ze stil is, is voor haar dus geen oplossing al dacht ik dit zeker wel.
Alle reacties Link kopieren
nou ik heb altijd gedaan wat werkte. en dat werkte haha. toen hij zo klein was sliep hij overdag niet eens in bed maar in zijn kinderwagen, dan ging ik hem wiegen en dan viel hij in slaap. hij heeft nog best een tijdje gehad dat hij niet in zijn eigen bedje in slaap viel en dat ik hem beneden wipte in zijn wipstoel. als hij dan in slaap was gevallen bracht ik hem met wipstoel en al naar boven naar zijn kamertje en maakte hem wakker voor een late voeding en legde hem dan pas in zijn bedje. met een half jaar sliep hij prima in zijn eigen bed en nu hij anderhalf is gaat hij zelfs uit zichzelf naar boven om te slapen!



mijn tip: doe wat werkt en wees niet te bang voor patronen waar je niet uit gaat komen. dat valt uiteindelijk echt allemaal wel mee!
Alle reacties Link kopieren
@kaatje; Hij is idd met de vacuumpomp geboren, daarom ook het advies om met hem naar een osteopaat te gaan. En die vertelde dat juist bij kinderen die na enige tijd rustig in de box/bed liggen en daarna flink overstuur raken en kan zijn doordat de spanning in de nek ne rug zich opbouwt bij het platliggen. En na die tijd is het gewoonweg pijnlijk. We herkennen ons er inmiddels wel een beetje in.



Dit weekend ging niet echt goed. Ik heb het boek gelezen van Elizabeth Pantley, tijdens het voeden. Goede adviezen, ga ik zeker mee aan de slag, het maken van een slaapschema. (dus voor de anderen, aanrader!lekker slapen zonder huilen) Ik ben ook blij te lerzen dat anderen dit slaapgedrag herkennen, voel me enorm gesteund door jullie reacties. Ook de geruststelling dat andere manieren om hem in slaap te krijgen, niet meteen hoeven te betekenen dat we over 5 jaar nog problemen hebben. We zijn nu op zoek naar een manier om hem het snelst in slaap te krijgen(met onze hulp dus) Want die tijd moet flink verkort worden, willen we ooit nog ons huishouden op orde krijgen, de vriezer vol met moedermelk, ons kraambezoek te woord staan en aandacht voor elkaar hebben. En een tweede....(citronella, sterkte!) daar denk ik voorlopig nog maar even niet aan....(niet dat ik dat al deed hoor, 4 weken na de bevalling, maar anticonceptie, daar denk ik natuurlijk wel over na...en zodoende ook over 2e baby...)



Groet NJB
Alle reacties Link kopieren
Wat een verademing dit topic! Met dit probleem worstelen wij nu ook al een tijdje. Onze zoon is nu bijna 4 weken en eigenlijk is slapen gaan al een probleem sinds zijn geboorte. Eerst sliep hij bij ons op de kamer, maar hier werd hij heel erg onrustig van. We hebben toen zijn wieg op zijn eigen kamer gezet en hij is hier wel rustiger door geworden, alleen het inslapen blijft een probleem. Net als het verschonen. (dan huilt hij ook veel). Laten huilen vind ik ook heel erg moeilijk. Meestal luister ik naar hoe hij huilt. Als hij hysterisch gaat huilen ga ik er direct naar toe, ongeacht hoe lang hij huilt. Ik weet dan dat hij er zelf toch niet uit kan komen en ik vind het ook zielig.



Na allerlei tips van veschillende kanten en de ervaring van topic-openster ben ik helemaal om: ik ga vandaag nog op zoek naar een osteopaat! Mijn kleine is namelijk ook geboren met de vacuum en omdat hij eigenlijk altijd huilt als hij op een wat hardere ondergrond ligt, op z'n rug, denk ik dat hij er misschien ook wat aan heeft over gehouden.



Wat vinden jullie trouwens van het boek: de babyfluisteraar lost alle problemen op van Tracy Hogg. Dat is haar nieuwste of niet?



Ik blijf dit topic volgen en sterkte en succes aan iedereen die met hetzelfde probleem worstelt!



Liefs Jules
Alle reacties Link kopieren
Ook dat boek heb ik gelezen. Tja, er staan goede tips in, zeker! Zoals van alle boeken, je moet eruit halen wat voor jou goed klinkt en werkt...en dan kun je dat boek zeker bij gebruiken! Toch vind ik haar sssshhhh en klopmethode om baby in slaap te krijgen, lastig uit tevoeren. Dat kloppen lukt me gewoon niet goed als ie in bed ligt. Sssssttt zeggen is wel ons 'signaalwoord' (zoals Elizabeth Pantley dat dan weer noemt)



En die osteopaat...wij hadden zoiets van....we kunnen het allicht proberen. Over ruim een week gaat ie voor de tweede keer. Ik zal hier blijven schrijven hoe t gaat. Verwachting is zo'n tot behandelingen. In Amerika gaan trouwens heel veel baby's 'uit voorzorg' al naar een osteopaat...
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor je reactie over de boeken. Ik zit een beetje te twijfelen welk boek ik zal aanschaffen: die van Ria Blom, Tracy Hogg of Elizabeth Pantley. Ze klinken alle drie goed!



Osteopaat: inderdaad; baat het niet, dan schaadt het niet! Ben heel benieuwd hoe het bij jou gaat lopen met de osteopaat. Als ik ben geweest, zal ik zeker even laten weten hoe het bij ons is gegaan en of we aan het goede adres waren!
Alle reacties Link kopieren
hoi,

heb de reacties lang niet allemaal gelezen. Maar mijn reactie:

Maak je niet te druk. Het is nog zo'n kleintje.

Mijn hummeltje wil ook vaak niet in het wiegje slapen. Nou, dan niet, dan valt ze maar in slaap in het wipstoeltje, mijn arm of de kinderwagen. Breng ik haar daarna wel naar boven.

En inmiddels gaat het vanzelf 's avonds. Na de laatste voeding leg ik haar (meestal wakker) in de wieg en slaapt ze binnen 10 minuten.



Het komt allemaal wel, verwacht nog niet teveel van zo'n kleintje.
Alle reacties Link kopieren
ik zou zelf gaan voor het boek van Ria Blom. Ik heb zowel Tracy Hogg als Ria Blom hier liggen, en de tweede beviel mij het beste.
Hier was overdag slapen bij beide kinderen lastig ('s nachts ook trouwens). Ik ben er nu gewoon achter dat ze als baby niet veel slaap nodig hadden. Beiden sliepen als jonge baby 12-13 uur per etmaal en dat doen ze nu (net 3 jaar en bijna 2 jaar oud) nog steeds. Toentertijd sliepen ze dus relatief weinig, tegenwoordig relatief veel voor hun leeftijd.



Laten huilen heb ik nooit gedaan. Wel eens geprobeerd, maar ik kan het gewoon niet. Wel toen ze wat ouder werden, maar jonge babies lang laten huilen vind ik gewoon zielig. In slaap laten vallen op schoot, aan de borst of in de wagen heb ik ook vaak gedaan. Ik was bij mijn dochter destijds nog een beetje geindoctrineerd door de boeken en dacht dat ik mijn kind hele verkeerde dingen aan het leren was, maar dat bleek achteraf wel mee te vallen, want tegenwoordig zijn mijn beide kinderen hele goede slapers die ik zonder een enkel probleem op bed leg. Gewoon dus doen waar je je als moeder goed bij voelt, dat was 1 van de beste adviezen die ik ooit kreeg. Voor de 1 is dat een strak schema a la Ria Blom, voor de ander is dat gewoon troosten en niet te lang laten huilen.



Ik heb de boeken van zowel R. Blom als T. Hoggs wel gelezen en er staan best goede dingen in. Alleen met name T. Hoggs heeft er een beetje een handje van om doemscenario's te schetsen (als je dit nu zo doet, dan heb je de komende jaren een probleem). Ik liet me daar nogal door beinvloeden, terwijl bij mij die problemen achteraf nooit gekomen zijn.
Alle reacties Link kopieren
@Dennna; bij mij gaat niet het niet over het niet in het wiegje willen slapen, maar niet willen slapen in zn algemeenheid! Als ik er op aan kpon dat ie in mn armen zou slapen, is dat prima. Het enige wat een beetje werkt, is na de borst, op de borst in slaap. Maar in wagen, maxi cosi, armen oid, slaapt ie niet!



T Hogg schrijft ook dat je kind er iets van krijgt als ie huilt en je reageert niet. Tja, daar geloof ik niet zo in. Natuurlijk vindt hij het fijner als er iemand reageert, maar ik geloof niet in jarenlange trauma's.Om stoom af te blazen, moet ik hem soms wel laten huilen. Anders word ik gek. En daar heeft ie minder aan, lijkt me. Geen uren, maar eventjes huilen, omdat ik moet plassen, is echt niet erg.



kVroeg me af; Citronelle, gaat t een beetje? Ik zit nog steeds regelmatig met de vraag over hoe je dit doet met 2 kids?!
Alle reacties Link kopieren
Vandaag weer een slechte dag (lees veel huilen). Heb haar vandaag uiteindelijk een kwartier laten huilen, wat ik echt heeel lang vond. Toch is daar wel van in slaap gevallen. Ze moest blijkbaar wat van haar af huilen.



Toch heb ik nog een vraagje. Ze was heel wakker en alert tenminste zo lijkt dat, maar de signalen gapen en aan oortje zitten enzo waren er over duidelijk. Sta dan in twijfel moet ik haar naar beneden nemen waardoor ze meer prikkels krijgt maar misschien wel echt moe of gewoon na het al 3x troosten wakker in bed stoppen en laten huilen? Zucht weet het gewoon niet.
Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen
Alle reacties Link kopieren
Ik herken die signalen ook nog zo slecht. Ik weet het ook vaak niet. Een kwartier huilen, tja...dat doen wij ook hoor. En bij jou had het ook nog eens resultaat, ze ging slapen!(die van ons vaak niet eens, dus laten huilen heeft geen zin) Inmiddels slaapt ie al een paar keer na een voeding in. NIet wat ik hem wil leren, maar hij slaapt in ieder geval.....Wel leggen we hem in zn wiegje als ie slaapt. Ik houd vaak aan, 3 keer gapen=bedje.



Groetjs, NJB(ik ga nu ook maar even snel mn bed in)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven