Hoofdbonken

18-06-2007 12:55 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn dreumes van net zeventien maanden heeft er een handje van om regelmatig heel hard met zijn voorhoofd op de grond te bonken. Hij heeft echt blauwe plekken van het bonken op zijn hoofd.

Hij doet het soms als hij honger heeft, zijn zin niet krijgt, moe is of bijv. maagkrampen heeft.

Ik vind het een afschuwelijk gezicht. De informatie die ik van google heb, zegt dat je het bonken het beste kunt negeren, en dat het hem geen pijn doet (alhoewel ik dit betwijfel aan zijn gehuil soms te horen als hij weer gebonkt heeft).

Is er misschien iemand die een tip heeft hoe hier het beste mee om te gaan? Ik vind het zo zielig voor hem, en hem een tulband om doen lijkt me nou ook geen oplossing ;).

Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
oja belangrijk detail vergeten. Ik bonkte altijd tegen mijn ijzeren bedrand. Mijn moeder heeft er toen foam omheen gemaakt tegen het lawaai (dus niet voor mijn hoofd). Ik weet nog dat dit niet pijnlijk was, anders stop je vanzelf wel. Later kreeg ik een houten bed en daar kon ik niet lekker tegen aan bonken, ben het toen in mijn kussen gaan doen.
Alle reacties Link kopieren
Mijn broertje is ook met ca. 1 jaar begonnen met bonken.

Voornamelijk 's nachts om de indrukken te verwerken van de dag. In 2 maanden tijd lag het ledikant uit elkaar........



Daarna in het gewone bed en dan lekker tegen de muur (vonden de buren niet zo leuk, kwamen ook vragen waarom m;n vader 's nachts aan het timmeren was:)). Ook als hij moe was begon het bonken en op zo'n moment maakt het niet uit waar hij is. Op die momenten is ie ook helemaal van de wereld en niet aanspreekbaar.



Hij is nu 19 en bonkt nog steeds......dus het kan ook behoorlijk lang aanhouden.



Sterkte ermee.......
Alle reacties Link kopieren
Kesa en Elmootje, ook jullie bedankt voor de reacties! Hopelijk gaat het bij onze dreumes sneller over dan bij jullie. Ik vind met name de blauwe plekken op zijn hoofd erg vervelend, naar om te zien (omdat hij zichzelf dit aan doet). Met het bonken op zich heb ik geen moeite hoor, als hij het nodig heeft om spanningen oid kwijt te raken, dan hoort dat blijkbaar bij hem.



Ik doe mijn best het bonken te negeren!
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochtertje bonkte al in haar ledikantje voordat ze 1 jaar werd.Nu ligt ze sinds februari in een groot bed (ze wordt in oktober 3) en wij dachten dat ze van dat bonken af was.Totdat ik haar 2 weken geleden  in haar kussen zag 'bonken'.Ze is er dus nog niet vanaf.Al is ze nu wel van haar eeltplek op haar hoofdje af,die ze door dat bonken had gekregen.Ik schrok ook heel erg toen ze voor de allereerste keer bonkte,maar op  t cosultatiebureau zeiden ze dat ze haar eigen grenzen wel kende.En ik denk wel dat dat wel waar is,want ik heb nooit gemerkt dat ze er iets aan over heeft gehouden.Ze doet het harstikke goed allemaal.
Alle reacties Link kopieren
Hoi verzinwat. Gelukkig bonkt ze in haar kussen en is haar eeltplek minder. Het is vast een manier om spanning en zo kwijt te raken.

Ventje krijgt hier ene steeds grotere blauwe plak op zijn hoofd en dat vind ik vervelend. Het bonken nog niet eens zo. Hij doet het ook voornamelijk overdag.

Hopelijk is het bij jouw dochter snel afgelopen!
Alle reacties Link kopieren
He Jinny,

Bij mijn kleine is t een manier om in slaap te komen.Toen ze nog in haar ledikantje lag,kon je precies horen op welke momenten ze in slaap probeerde te komen.Vaak ging ze al, zodra je haar erin legde, in de positie liggen om te gaan bonken.Ook als ze bijvoorbeeld huilde 's nachts en als je er naartoe was geweest, dan was het voor ons weer het teken zodra ze ging bonken ,dat ze weer zou gaan slapen(is dit nederlands?).Dus eigenlijk was het voor ons een dubbel gevoel.Aan de ene kant : yes,ze wekunnen weer slapen,maar aan de andere kant:zal ze er niks aan over houden.Gelukkig is dat niet zo,voorzover we dat weten dan.Ik hoop dat het bij jou kleine ook snel minder wordt of beter, helemaal overgaat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven