Kind steeds ongelukkiger door slepend conflict klasgenoot

16-07-2023 05:46 139 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Lang getwijfeld om topic te openen, maar merk dat ik wakker lig van de situatie en kan wel wat input gebruiken.

Vanaf groep 3 kwamen er signalen dat 'Pietje' veel irritatie oproept bij zoon. Hoewel ze eerder wel eens speelden, ontstonden er kleine ruzies bij BSO. Ze waren daar de enige (jongens) van dezelfde leeftijd dus soms misschien ook op elkaar aangewezen.

Ook in de klas groeide de onrust; we werden telefonisch ingelicht wanneer er ruzie was geweest. Had in de tijd toen ze nog speelden sporadisch contact met zijn moeder, en ze vertelde me weleens dat ze moeite had met de juf omdat die niet om kon gaan met het onrustige gedrag van Pietje. Vond dat school er maar mee moest dealen.

Geprobeerd zoon handvatten te geven: je hoeft geen vrienden te worden, maar bent onderdeel van de groep. Zoek hem niet onnodig op, probeer te negeren waar mogelijk, vraag te stoppen met storend gedrag (aan je zitten, tegen je aan springen, giechelen dichtbij je gezicht etc). Als hij niet stopt, vraag juf om hulp.

Waar dit begon in groep 3 als incidenten, groeiden deze in frequentie met de jaren. Zoon wordt bozer in de klas en kan Pietje zeer moeilijk verdragen. Wij werden ingelicht per telefoon, maar rol Pietje wordt niet duidelijk en school doet weinig meer dan ons inlichten. Zeggen dat ook moeder Pietje hierover wordt ingelicht.

Op enig moment zelf kindercoach ingeschakeld, in de hoop meer inzicht in beleving/handelen onze zoon te krijgen. Hier kwam te lang weinig concreets uit.

Halverwege groep 5 tip gekregen van juf voor cursus die hem helpt met woede en wijze van uiten. Info gevraagd en onze zoon stond hier open voor.
Mijn man twijfelde in het begin en vond dat school actievere rol moest gaan spelen, maar omdat de 'lesstof' goede handvatten zouden geven voor ieder kind het gezien als een bonus voor onze zoon. Tevens zag ik voordeel in objectief advies externe partij die veel kennis en ervaring heeft met kinderen. Hem op wachtlijst gezet.

Tweede week groep 6 gebeld door juf over incident. Meteen aangeven niet nog een schooljaar het op deze wijze aan te vliegen. We willen gesprek met moeder, Pietje en ons kind. In dit gesprek kunnen volwassenen gesprek begeleiden en kinderen uitleggen aan elkaar hoe ze de conflicten ervaren. Hopende op begrip voor de ander en duidelijke afspraken. Man meegegaan naar gesprek, juf en moeder hadden weinig aandeel/input.

Conflicten bleven groeien, ik werd tweewekelijks aangesproken op schoolplein waarbij zoon verhaal aan mij moet doen over wat er was gebeurd. Ik vroeg dan ook altijd wat er aan vooraf was gegaan. Gevraagd aan juf oog te hebben waar de onrust begint, want daar zou de oplossing liggen. Helaas kan de juf dit bijna nooit vertellen. Vraag ook naar de rol van Pietje, maar daar komt weinig concreets uit. Wanneer ik vraag op welke wijze men ook moeder en Pietje deel van de oplossing maakt, mag hier in kader van AVG niks over worden gezegd. Juf groep 5 heeft wel eens door laten schemeren dat moeder Pietje niet openstaat voor kritiek op zoon.
Juf groep 6 zei: 'Daar worden ook echt wel gesprekken mee gevoerd hoor!'. Vaak aangegeven dat zij een boze jongen zien, en ik een hele verdrietige jongen thuis heb.

Zoon krijgt halverwege het jaar ook soms conflicten met anderen, bij doorvragen hoor je dat er vaak incidenten met Pietje aan vooraf zijn gegaan. Cursus gevolgd, men heeft een verslag gemaakt waarin staat beschreven dat zoon gevoelig is, zich eerst erg op de achtergrond hield, toen het meer vertrouwd was zich wat mee kon laten slepen in drukte ander. Schakelt te laat volwassene in bij problemen. Advies: school moet actievere rol gaan spelen en eerder ingrijpen. Juf zegt wat verbetering te zien aan gedrag zoon. Tijdens deze cursus is er een incident in de wijk waarin zoon fysiek wordt aangevallen, we zien dit van afstand en grijpen in. Ik schrik van wat ik zie: zoon toont zich geen vechtersbaas maar duikt in elkaar. Andere houding dan op school.

Paar weken geleden moest zoon weer verhaal doen. Pietje en hij hadden gevochten. Beide schuld volgens docent, zoon erkent dit, maar bij doorvragen is er al veel aan vooraf gegaan met Pietje. Gevraagd waarom ik daar alleen zit met zoon en niet samen een gesprek heb met Pietje en zijn moeder? Kon hij niet uitleggen. Zoon gaf andere info toen ik door vroeg, waarom zoon dit niet heeft verteld vraagt docent? Zoon geeft aan sociaal wenselijke antwoorden te geven want trekt toch altijd aan kortste eind.

Door het laatste incident en hoe dit werd opgepakt door school (wordt te lang verhaal alles te beschrijven) gesprek gevraagd met docent, juf en directeur.
IBer moest erbij zitten van laatstgenoemde. Ook hierin bekroop me het gevoel dat de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven, maar best gedaan positief af te sluiten. O.a. afspraak gemaakt eerste week schooljaar om tafel gaan met iber, nieuwe docent en zoon voor afspraken. Ik vond wat rust, na de vakantie frisse start in groep 7!

Gisteren gesprek gehad met zoon en aangegeven dat hij in de vakantie lekker met zijn vrienden kan chillen op het schoolplein. Hij zegt: Nou ik heb bijna geen vrienden meer. Ze gaan nu veel om met Pietje, zo ook mijn beste vriend. Ze maken nare opmerkingen en lachen daar dan om met elkaar waar ik bij ben.

Ik heb lang gedacht dat Pietje niet bewust mijn zoon uit de tent wil lokken, dat het nu eenmaal water en vuur is. Maar nu heb ik de indruk dat hier pestgedrag is ontstaan. Ik zie mijn zoon steeds onzekerder en kleiner worden sinds een half jaar. Vrees dat als de ervaringen op het schoolplein negatief zullen zijn deze vakantie, hij erg diep in de put raakt. School lijkt niet te kunnen/willen zien hoe mijn zoon alles ervaart en wat dit doet met hem.

Ik heb overwogen contact te leggen met vertrouwenspersoon van school. Graag wil ik erop vertrouwen dat nieuwe docent (ken ik overigens nog niet) het goed oppakt. Aan de andere kant hebben we te lang vertrouwen gehad in handelen school. Ik weet dat mijn zoon moet werken aan bepaald gedrag: boosheid uiten door met de deur te slaan en de klas verlaten, zich kunnen verplaatsen in een ander. Er liggen zeker leerpunten voor hem. Maar het voelt alsof hij de kans niet krijgt zich hierin te ontwikkelen door de situatie.

Het is een lang verhaal geworden, dank voor het lezen. Ik hoop op tips of mensen die mee willen denken, mijn moedergevoel beperkt teveel mijn blik momenteel.

NB. Diagnoses zijn niet aan de orde. Geen specialist, docent of ander persoon heeft hier aanleiding toe gezien dus die weg willen we niet inslaan.
Wintermuts20 schreef:
16-07-2023 10:01
Ik zal straks nog even uitgebreider antwoorden maar tot zover:

Ik heb geen problemen met de AVG, en ik hoef helemaal niet te weten over het wel en wee van Pietje. Maar als mijn zoon aan het eind vd schooldag zijn verhaal aan mij moet doen over de situatie met Pietje, kan ik weinig inzicht krijgen over wat er nou echt speelt. Juf weet nooit wat eraan vooraf gaat, en Pietje en zijn moeder zijn er niet bij dus verhaal van Pietje hoor ik niet. Als ik vraag hoe zij bijdragen aan de oplossing komt de AVG in beeld.
Overigens hebben wij vast laten leggen niet meer aangesproken te willen worden op schoolplein, over AVG gesproken.

Gesprek met ouders betekent gesprek met moeder, er is geen vader in beeld.
Moeder toont zich niet erg ontvankelijk gezien gesprek begin schooljaar. Laten we het erop houden dat ze ook niet een houding aanneemt om aanspreekbaar te zijn. Als ik haar s morgens zie probeert ze onder gedag zeggen uit te komen. S middags is ze er niet want dan werkt ze. Heb het overwogen, maar vermoed daar alleen maar meer frustratie mee te creëren. Vind dat school haar onderdeel van de oplossing moet maken door te zeggen, er is een situatie geweest, en die willen we met de kinderen en ouders bespreken. Of alleen ouders, whatever. Niet alleen met ons en zoon.
Je bent zelf ook echt een onderdeel van het probleem door zo hardnekkig door te gaan op iets wat niet gaat gebeuren. Liever zeuren dan echt iets doen. En dan de keuze bij je kind leggen. Neem zelf verantwoordelijkheid als je ziet dat het niet goed gaat. En niet allerlei hulplijnen inschakelen zodat je zelf geen keuze hoeft te maken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Andersom schreef:
16-07-2023 09:50
En als dat gedrag niet gericht is op het andere kind maar bij het kind in kwestie hoort? Dan moet het kind dat zich eraan stoort ook leren dat je niet alles en iedereen kunt veranderen.

Ik ken een kind met een heel scala aan tics. De meeste kinderen accepteren het als dat het bij dat kind hoort. Eentje stoort zich er onmetelijk aan en daardoor hebben ze steeds ruzie. Ouders van dat kind leggen de schuld bij het kind met de tics. Leerkracht kan er weinig mee.
Een kind met tics kan prima leren de persoonlijke ruimte van een ander te respecteren. Dat lijkt me al stap 1, als ik sommige posts lees is dit kind vaak te dichtbij, teveel in het gezicht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk echt dat op deze school geen eer meer valt te behalen. Want waar de waarheid ook ligt, juffen hebben een bepaalde beeld van je zoon en zij denken dat ze er alles aan doen om het conflict op te lossen/dan wel dat er geen conflict is. Ik verwacht niet dat die situatie nou opeens beter gaat worden in de komende twee jaar. En zoon wil wellicht niet naar een andere school, maar soms moet je als ouder ook wat meer regie nemen. Hij is nog jong en kan vast ook niet helemaal overzien wat de gevolgen zijn van een ongezonde conflictsituatie waar hij nog 2 jaar in moet zitten....
Je hebt het telkens over dat hij (zodra hij van school wisselt) zijn vrienden verliest.
Op de nieuwe school kan hij nieuwe vrienden erbij maken.

De kans dat hij die oude vrienden houd tot aan zijn dood is sowieso klein, want ze zullen allemaal verschillende vervolgopleidingen in verschillende plaatsen gaan volgen, ze zullen verschillende levens in verschillende werelddelen krijgen, dat basisschool contact verwaterd dus sowieso steeds erger naarmate je zoon ouder word.

Je zoekt smoesjes om zelf maar niks te hoeven regelen denk ik.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik begrijp niet met een ellende die al zo lang duurt en een ongelukkige zoon je niet van school wisselt. Vriendjes kwijt? Welke vriendjes dan? De andere scholen staan slecht bekend zeg je. Maar hoe goed doet deze school het in deze situatie met zoon het dan? Is er een andere reden dat je zo vasthoudt aan deze school? Dichterbij, beter passende schooltijden of wat anders? Want ik had zoon daar al lang weggehaald.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ervaring is dat niet de school perse het verschil maakt, maar wie er voor de klas staat en hoe diegene er mee om gaat. Mijn zoons (tweeling op een school met maar 1 klas) hadden ook een Pietje in de klas, soms ging het een week goed, maar vaak was er elke dag wel wat. Meestal met zoon 1, die jongens waren gewoon water en vuur samen. Wij hebben ook een schoolwissel overwogen in groep 6, de juf had het gewoon niet onder controle en deed er niks aan. Maar toen we hoorden welke juf groep 7 ging doen, hebben we toch besloten het nog even aan te kijken want zoons wilden ondanks het gedoe zelf echt niet van school af. De nieuwe juf had nogal een reputatie heel streng, maar ook rechtvaardig te zijn en klassen goed onder de duim te kunnen houden. Op dag 1 moesten zoons en Pietje al nablijven samen met nog wat kinderen. Nou daar gaan we weer zeiden mijn man en ik al tegen elkaar. Echter vanaf dat moment is er nooit meer gedoe geweest. Deze juf had alles door en de boel zo goed onder controle. Veel ouders hadden commentaar en dienden allerlei klachten in over de juf, het was veel te streng en haar manier van communiceren was te hard. Maar mijn kinderen deden het daar enorm goed op. Gewoon duidelijk en direct, ze wisten precies waar ze aan toe waren, de juf tolereerde geen gedoe en gezeik. Daarnaast had ze gelukkig ook heel veel humor, een goede combinatie vind ik. Ik stond dan ook te juichen toen we hoorden dat ze meeging naar groep 8, wat een geluk dat we de basisschool goed konden afsluiten. Ik snap echt dat dit niet voor ieder kind werkt, er zijn ook kinderen niet blij geweest, maar voor de mijne was het fantastisch. Als je dus echt niet van school wil wisselen ga dan snel in gesprek met de nieuwe leerkracht. Leg je zorgen z.s.m. uit en kijk of je met deze persoon wat meer rust voor elkaar kan krijgen. Lukt dat voor de herfstvakantie toch niet, overweeg dan alsnog een schoolwissel voor je zoon. 2 jaar is gewoon nog heel lang als je ongelukkig bent.
Alle reacties Link kopieren Quote
De schoolt ergert jou, zoals Pietje je zoon ergert.
Alle reacties Link kopieren Quote
Van school wisselen en met een schone lei beginnen.
Je hebt echt geen argumenten meer om je zoon op deze school te laten blijven.
...
Alle reacties Link kopieren Quote
Stoppen met praten en zoon per direct op een vechtsport doen.

Kickboxen bijvoorbeeld.
Alle reacties Link kopieren Quote
To erg vervelend voor je zoon maar ook zeker voor Pietje. Deze jongens zitten duidelijk in elkaars allergie en dat is heel vervelend.

School mag vanuit de AVG geen informatie verschaffen over Pietje, wat zij besproken hebben en wat er eventueel met Pietje aan de hand is. Hoe vervelend de sitiatie rondom Pietje en je zoon ook is jouw zoon lijkt hier ook wel echt een groot aandeel in te hebben.
Het is natuurlijk niet oke dat hij zo heftig en agressief reageert op het gedrag van Pietje. De rest van de klas reageert hier niet zo op dus dat is wel iets wat echt bij jouw zoon ligt. Lastige is dat er in de maatschappij wel meer mensen leven die later het bloed onder zijn nagels vandaan zullen halen, mensen die anders zijn dan anders hier zal hij wel echt mee om moeten leren gaan.

Je geeft nu aan dat Pietje zijn vrienden bewust inpikt. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat de kinderen na alle jaren hun eigen keuzes maken en ze het agressieve gedrag van jouw zoon niet fijn vinden en de kant van Pietje kiezen?
Alle reacties Link kopieren Quote
florence13 schreef:
16-07-2023 08:25
helemaal eens, maar dan begrijp ik gewoon niet waarom TO's grootste probleem is dat zij niet weet wat er met de ouders van pietje besproken is, want volgens haarzelf loopt ze daarop vast. Lijkt me dat het grootse probleem toch echt ergens anders zit (en wellicht is dat, zoals jij stelt de school die te weinig begeleidt)
TO doet er alles aan om zoon te leren om met deze situaties en met zichzelf om te gaan, maar heeft denk ik het gevoel dat de aandacht alleen op haar zoon ligt en dat de rest van de betrokkenen helemaal niks doet. Wat moet TO nog meer doen om dit in goede banen te leiden?
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
rosanna08 schreef:
16-07-2023 12:37
TO doet er alles aan om zoon te leren om met deze situaties en met zichzelf om te gaan, maar heeft denk ik het gevoel dat de aandacht alleen op haar zoon ligt en dat de rest van de betrokkenen helemaal niks doet. Wat moet TO nog meer doen om dit in goede banen te leiden?
To weet niet of Pietje en zijn moeder niets doen, al dan niet aangespoord door de school. En daar gaat ze ook niet achter komen want de school bewaakt de privacy. Dus niet alleen die van Pietje maar ook die van zoon als het goed is.

En het doet er ook niet toe. De school moet met adequate maatregelen komen. Niet Pietje, niet zijn moeder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Chrissiefur: je verhaal is herkenbaar. Wat je aangeeft over het soort leraar speelt ook een grote rol.

Het is niet al die jaren slecht geweest. Er zijn momenten geweest dat ze zelfs bij elkaar over de vloer kwamen.
Toen kregen we te horen op school, ze lagen elkaar niet maar zitten op een leeftijd dat ze zich hierin ontwikkelen.
Daarna corona, was geen actief onderwerp want ze hebben elkaar niet gezien. Daarna gebeurden de conflicten vaker, zoon wordt erg boos. Thuis soms ook, is dat karakter of reactie vanuit schooldag? Prima, dat is iets waarvan we moeten bekijken welke oorzaak dat heeft. Kindercoach ingeschakeld. Gevraagd aan alle partijen of men denkt dat er verder onderzoek nodig is. Dat vermoed niemand. Gaat paar weken beter, fijn!
Daarna toch weer ruzie, docent komt met tip cursus, geïnformeerd en vertrouwen in (herkennen van emotie, hoe ga ik daar mee om, druk, wanneer schakel ik volwassene in). Op wachtlijst gezet, ondertussen met school blijven praten. Periodes waarin er rust was.
Cursus zou handvatten geven waar we één lijn in konden aannemen. Juf heeft aan graag samen te werken hierin en kijkt uit naar bevindingen. Twee maanden geleden afgerond. Trainer belt naar juf, licht alles toe, zegt eindelijk zelfde als wij. Juf geeft aan verbetering te zien, en tussendoor zit zoon zelfs een half uur na schooltijd over games te praten met Pietje.
Alles wijst erop dat het de goede kant op gaat.

Dan komt er een incident wat zeer ongelukkig wordt opgepakt door de andere docent en we weer terug bij af te lijken zijn. Gesprek aangevraagd, IBer wordt ingeschakeld en we maken afspraken. O.a. dat we volgend jaar eerste week gesprek hebben met IBer en nieuwe docent en afspraken maken.

Maar dan komt gisteren de uitspraak van mijn zoon dat hij, voor zijn gevoel, de vrienden die hij heeft, verliest. Heeft voorbeelden van wat Pietje zegt tegen anderen. Dat is een nieuw ontwikkeling, het was eerder iets tussen hun tweeën, maar Pietje lijkt er anderen bij te betrekken.

Dit is dus een proces geweest, als we meteen in groep 3 wisten hoe de vork in de steel zat hadden we misschien andere keuzes gemaakt. Maar daarvoor moet je wel eerst helder hebben wat er exact speelt. Een andere school inzetten in eerder stadium vind ik onverantwoord. Nieuwe omgeving, evt zelfde gevecht, nog minder zelfvertrouwen.

De nieuwe docent voor aankomend jaar is nog maar paar weken werkzaam, dus geen beeld van. Iber is nu betrokken, kan nog geen oordeel geven over haar.

De school in de wijk zijn ze bezig met allerlei interventies omdat kinderen zich onbegrensd gedragen. De andere school is islamitisch. Er is volgens mij nog een klein schooltje, daar zal ik eens onderzoek naar doen.

Lijkt me iig goed te informeren bij andere scholen. Eén kwartaal de nieuwe start inzetten heb ik ook aan gedacht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ge_weten schreef:
16-07-2023 12:16
Stoppen met praten en zoon per direct op een vechtsport doen.

Kickboxen bijvoorbeeld.
Kickboksen wilde hij niet na proefles. Hij is op karate gegaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
rosanna08 schreef:
16-07-2023 12:37
TO doet er alles aan om zoon te leren om met deze situaties en met zichzelf om te gaan, maar heeft denk ik het gevoel dat de aandacht alleen op haar zoon ligt en dat de rest van de betrokkenen helemaal niks doet. Wat moet TO nog meer doen om dit in goede banen te leiden?
Dit is een goede verwoording, dat lukt mij misschien even niet zo goed. Dank je.
rosanna08 schreef:
16-07-2023 12:37
TO doet er alles aan om zoon te leren om met deze situaties en met zichzelf om te gaan, maar heeft denk ik het gevoel dat de aandacht alleen op haar zoon ligt en dat de rest van de betrokkenen helemaal niks doet. Wat moet TO nog meer doen om dit in goede banen te leiden?

Tja, met dat gevoel zal TO moeten leren leven. Haar zoon ervaart een probleem, dus ligt de focus van school op zoon. Ondertussen misschien ook wel op de andere betrokkenen maar daar kan school niks over bespreken met TO.

En geen idee of dit bij zoon van TO speelt, maar er zijn best veel kinderen die last hebben van andere kinderen terwijl die andere kinderen eigenlijk geen echt probleem veroorzaken. Dan ligt inderdaad de focus vooral op het kind dat de overlast ervaart om hem te helpen dat minder te ervaren.

Sowieso ervaren mensen in het algemeen steeds meer overlast van elkaar, wat niet betekent dat er ook altijd sprake is van echte overlast.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou hem alleen op deze school laten als je er vertrouwen in hebt dat zij de situatie onder controle hebben. En uit jouw posts leid ik dat niet af. Jullie doen als ouders een hoop om zijn gedrag te sturen. Want kind moet gewoon wel (beter) leren omgaan met zijn woede etc. Want de wereld bestaat niet alleen uit mensen die je liggen. Soms irriteren mensen je, en daar zal hij toch niet elke keer bij kunnen wegrennen. Het aandeel van Pietje heb jij geen invloed op. Het enige wat je kan je jouw kind uit deze groepsdynamiek halen (en dus andere school). Als je dat niet wil, dan zou ik echt proberen om het wat meer los te laten, en je beperken tot je kind tools aanleren om het gedrag van Pietje van zich af te laten glijden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Noekie-Noek schreef:
16-07-2023 12:30
To erg vervelend voor je zoon maar ook zeker voor Pietje. Deze jongens zitten duidelijk in elkaars allergie en dat is heel vervelend.

School mag vanuit de AVG geen informatie verschaffen over Pietje, wat zij besproken hebben en wat er eventueel met Pietje aan de hand is. Hoe vervelend de sitiatie rondom Pietje en je zoon ook is jouw zoon lijkt hier ook wel echt een groot aandeel in te hebben.
Het is natuurlijk niet oke dat hij zo heftig en agressief reageert op het gedrag van Pietje. De rest van de klas reageert hier niet zo op dus dat is wel iets wat echt bij jouw zoon ligt. Lastige is dat er in de maatschappij wel meer mensen leven die later het bloed onder zijn nagels vandaan zullen halen, mensen die anders zijn dan anders hier zal hij wel echt mee om moeten leren gaan.

Je geeft nu aan dat Pietje zijn vrienden bewust inpikt. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat de kinderen na alle jaren hun eigen keuzes maken en ze het agressieve gedrag van jouw zoon niet fijn vinden en de kant van Pietje kiezen?
Gaat niet om Pietje, maar om de gebeurtenis. Ik hoor verhaal van mijn zoon, en dat is vanzelfsprekend zijn ervaring. De feiten van een gebeurtenis vraag ik aan docent, die kijkt pas als de boel ontploft dus heeft geen antwoord. Ben dan wel nieuwsgierig naar de ervaring van Pietje.

Ik weet niet of Pietje bewust vrienden inpikt, lijkt ze wel op te stoken.
Ik begrijp wat je zegt over gedrag zoon, maar het is niet zo dat hij per definite degene is die als eerste fysiek wordt. Dat komt vanuit beide. Enkele andere kinderen hebben ook wel moeite met Pietje, maar slaan er minder op aan. Benoemen ook wel eens dat Pietje moet ophouden met irritante gedrag.
Tsja, als jij vast blijft houden aan ‘ik moet weten wat er met Pietje en zijn moeder wordt besproken’ terwijl de school daar in verband met avg geen uitspraken over mag doen dan komt er geen oplossing.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bbubbels schreef:
16-07-2023 12:55
Ik zou hem alleen op deze school laten als je er vertrouwen in hebt dat zij de situatie onder controle hebben. En uit jouw posts leid ik dat niet af. Jullie doen als ouders een hoop om zijn gedrag te sturen. Want kind moet gewoon wel (beter) leren omgaan met zijn woede etc. Want de wereld bestaat niet alleen uit mensen die je liggen. Soms irriteren mensen je, en daar zal hij toch niet elke keer bij kunnen wegrennen. Het aandeel van Pietje heb jij geen invloed op. Het enige wat je kan je jouw kind uit deze groepsdynamiek halen (en dus andere school). Als je dat niet wil, dan zou ik echt proberen om het wat meer los te laten, en je beperken tot je kind tools aanleren om het gedrag van Pietje van zich af te laten glijden.
Ik denk dat wij het gevoel hadden het onder controle te hebben omdat de berichten positief waren de laatste weken, en ik door het bericht van gisteren het gevoel heb dat te verliezen. Dat ben ik zeker met je eens.

En zeker zullen mensen hem irriteren, om daar mee om te gaan heeft hij een training gevolgd. Op andere klasgenoten reageert hij anders.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is helemaal niet zo relevant wie wat wanneer deed en wie begon en wat daarna en toen omdat hij.

En eigenlijk ook niet of Pietjezemoeder wel opvoedt en op het matje komt.

Belangrijk is dat de school bezig is met voorkomen en investeren.
Imagine
Alle reacties Link kopieren Quote
Eens, school zou hier veel meer op moeten ingrijpen. Maar kennelijk zijn er alleen maar slechtere scholen, dus het lijkt een beetje kiezen tussen kwaden te zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bbubbels schreef:
16-07-2023 13:06
Eens, school zou hier veel meer op moeten ingrijpen. Maar kennelijk zijn er alleen maar slechtere scholen, dus het lijkt een beetje kiezen tussen kwaden te zijn.
Nee hoor, er zijn ook heel veel goede scholen.
Misschien niet op praktische afstand, maar levensgeluk is ook wat waard hoor.
Imagine
Alle reacties Link kopieren Quote
Klapstoel schreef:
16-07-2023 13:09
Nee hoor, er zijn ook heel veel goede scholen.
Misschien niet op praktische afstand, maar levensgeluk is ook wat waard hoor.
Inderdaad, to: zou je niet verder kunnen/willen reizen voor een andere school?
Am Yisrael Chai!

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven