Regelmaat bij baby 7 weken

06-10-2007 14:07 141 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een zoontje van 7 weken. Sinds anderhalve week ben ik de methode van Ria Blom aan het toepassen omdat hij bleef huilen als ik hem na een voeding in bed legde. Dat lijkt goed te werken, hij slaapt vrij snel als ik hem in bed leg en de laatste dagen bijna zonder te huilen (als hij wakker wordt, gaan we eerst spelen/in de box, dan voeden en dan weer slapen).



Nu wil ik ook wel weer 's wat dingen ondernemen en neem hem natuurlijk mee. Wat ik lastig vind, is het moment om dit te doen in deze regelmaat. Als ik hem na het voeden in zijn kinderwagen leg en we gaan wandelen is hij vaak klaarwakker totdat we bijna weer thuis zijn. Als ik de kinderwagen binnen zet, wordt hij vaak weer wakker en wil dan niet meer slapen (lees: huilen dus) en ook niet meer naar z'n bedje.

Hoe krijg ik ook hier een beetje handigheid in, want ik durf bijna de deur niet uit te gaan om bijv. naar een vriendin te rijden of even de stad in, omdat het er dan op lijkt dat de regelmaat die ik opgebouwd had, weer even zo snel afgebroken is en het huilen bij naar bed gaan eigenlijk ook weer begint.



Tips zijn van harte welkom, ben benieuwd hoe andere moeders dit doen!



Groetjes,

Miss_BB
Alle reacties Link kopieren
mijn ervaring van regelmaat was, in het begin was ik inderdaad nogal aan huis gebonden, de eerste weken, dat ging gewoon niet anders en ik wilde perse dat de regelmaat erin kwam zeg maar, het huilen doorbreken en dat lukte prima als we maar thuis bleven, dat duurde een paar weken, en dan ging ik wel boodschappen doen ofzo hoor, of wandelen, maar niet echt op stap. Na een paar weken wilde ik dit wel weer doen, werd ook een beetje gek van binnen zitten en bovendien hoort het er ook bij, wilde geen kluizenaarsbaby creeen, en dan ging ik weg na de voeding, ik sprak dan nooit een tijd af, maar een ongeveer tijd, dus kind wakker, voeden en op pad, en als ik met de trein ging, ging zij in de draagdoek waarin ze sliep, bleef ik in de stad, dan duurde de afspraken nooit lang, maar maximaal 2 uur ofzo en dan weer naar huis, voeden (of dat deed ik daar als het te lang duurde) en weer in bed. Als ze in de wagen in slaap viel, liet ik haar daar in liggen tot ze wakker werd.

En soms had ik ook zoiets van, je huilt maar een dag, maar nu ga ik echt even wat langer weg, of moest ik wat langer weg of kwam het niet uit, en dan was het geen goede dag qua regelmaat en begonnen we de volgende dag weer opnieuw. (al met al duurde dit niet zo lang hoor, misschien een maandje of 1 1/2- 2, en toen bleef ze al weer een stuk langer wakker tussen de voedingen en was het allemaal wat makkelijker.

succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou als ik jou was je zoon na de voeding in bed leggen en niet gaan wandelen in de wandelwagen. Hierdoor kan hij regelmaat opbouwen en went hij eraan om in zijn eigen bed te slapen. Je kunt ook na het middag- of ochtendslaapje gaan wandelen. Ik begrijp uit jouw bericht niet wat voor regelmaat je zoon op dit moment heeft. Mijn babies sliepen 's ochtend en 's middags een paar uur. De bezoekjes/uitjes plande ik daar omheen en dat ging altijd prima. Het is natuurlijk wel zo dat een babie van 7 weken nog heel veel rust nodig heeft (meestal dan) en niet elke baby heeft meteen een goed ritme te pakken.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
het ria blom principe is juist uit bed, dan voeden, dan spelen / knuffelen/ op pad/ in de box en dan in bed als ze moe worden. Dus net een andere volgorde.
Alle reacties Link kopieren
Ik herken je probleem. Ik heb me het eerste jaar toch wel zoveel mogelijk aan de regelmaat gehouden maar was daardoor wel veel aan huis gekluisterd. Toen mijn zoontje minder slaapjes had overdag kreeg ik weer meer vrijheid. Ook merkte ik dat hij toen hij eenmaal de regelmaat goed te pakken had niet meer zo snel van slag raakte als het een dag anders liep. Ik ging vaak naar een vriendin toe die een uur rijden bij mij vandaan woont. Hij kon dan mooi op de heen en de terugweg in de auto slapen (dit deed hij gelukkig heel makkelijk). Succes ermee en sorry dat ik geen betere tips voor je heb.
.
Alle reacties Link kopieren
gewoon nog even geduld hebben, wil je een huilend kind die zich dus niet prettig voelt of wil je een kindje die zich veilig voelt.

jou kind geeft duidelijk aan waar het zich prettig voelt, (regelmaat dus).

over 4 weken blijft jou kindje langer wakker en krijgt weer een ander ritme, waardoor er meer ruimte voor jou komt.

er zijn mensen die hun kind overal mee toe nemen, en het lukt. (makkelijk kind).

maar mensen met een kindje die meer regelmaat nodig hebben die zie je niet. want ze zijn thuis.

je kan een kind niet makkelijk maken, van ik neem het overal mee naar toe dan went het wel. (dit meende ik dus ook, omdat het bij de eerste ook gemakkelijk ging, nummertje 2 dacht er heel anders over)

je kan het wel om de maand proberen om te kijken tot hoever je kan gaan met je kind. zodat je kind wel went aan een andere omgeving.



andersom kan het ook, je hebt bv een makkelijke kind maar je gaat het huis weinig uit en komt nergens met je kind. zo'n kindje (bv 9 maand) wordt huilerig als het in een vreemde omgeving komt.



verder lekker genieten van je zoon.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ervaring is dat je in het begin nog heel veel aan huis bent gebonden en wat iemand anders hierboven al zei, het ritme is: slapen, voeden, spelen/box en dan weer naar bed en niet eerst spelen na het slapen. Het is even een kwestie van doorzetten, op een gegeven moment krijgt je baby vanzelf een ritme als je het een paar weken volhoudt en dan kun je ook wat meer ondernemen met hem. En het is inderdaad belangrijk dat hij leert om in zijn eigen bedje te slapen, je kunt hem beter niet in de kinderwagen of box laten slapen, want dan rust hij niet goed genoeg uit. Ik vond het ook best moeilijk in het begin maar heb me er maar gewoon bij neergelegd dat je nooit dingen kunt plannen met een baby. Dus ik maak ook altijd 'ruime' afspraken, ik richt me echt op mijn kind en dan kan het wel eens wat later worden dan de tijd die ik afspreek. En het wordt echt makkelijker hoor, je baby is pas 7 weken en heeft die rust (want dat miste ik in jouw posting een beetje) en regelmaat nu echt nodig.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij duurde het verkrijgen van een 'regelmaat' zo'n 1,5 jaar, en toen kwam nummer 2 X-D
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties! Heel fijn om allemaal te lezen.

Ik had toen ik zwanger was (en voordat ik uberhaupt zwanger was) altijd gedacht: 'ik neem mijn kind overal mee naartoe zodat hij/zij lekker makkelijk wordt'. Inderdaad, ik merk nu dat het in de praktijk toch wel anders is. Ik heb geen moeilijke baby, maar ik merk nu wel na 7 weken al dat hij zich heel prettig voelt bij regelmaat en rust en dat als hij dit krijgt, hij ook veel lacht en zich gewoon happy voelt. Ik heb in mijn openingspost nog niet geschreven over rust, maar mijn zoontje slaapt door die regelmaat een aantal uren achter elkaar terwijl een paar weken geleden dit steeds hele korte slaapjes waren.

We zijn vanmiddag toch even op pad geweest (soms heb je wat afgesproken waar je ook gewoon je kind mee naartoe wilt nemen) maar hij wilde daar niet slapen in zijn reiswieg en omdat hij echt overstuur was heb ik hem uiteindelijk toch maar lekker bij me genomen. Het is natuurlijk ook sneu als je in een vreemde omgeving komt en uit je ritme, er ook nog van je verwacht wordt dat je lekker zult gaan slapen.



Kortom, ik verwacht misschien nog teveel van mijn kleine baby? Ik had eerst ook het idee dat na een paar dagen regelmaat toepassen het al goed zou moeten zijn, maar toen ik weer even uit de regelmaat stapte, merkte ik gelijk dat hij daar niet rustig van werd. Dus inderdaad, volhouden maar. Ik vind het absoluut niet erg hoor om veel thuis te blijven bij hem, ik geniet volop, maar ik vroeg het me af hoe anderen dit nou deden. Mensen kunnen soms zo opscheppen dat ze zo'n makkelijke baby hebben en dat je ze gewoon mee moet nemen.

Over de volgorde van de regelmaat gesproken, ik merk wel dat hij het fijn vindt om als hij wakker wordt even te spelen en dan voeden en weer slapen omdat na het voeden zijn ogen meestal weer dichtvallen. Herkent iemand deze volgorde ook?
Alle reacties Link kopieren
Mensen kunnen daar inderdaad over "opscheppen" maar wat ik intussen geleerd heb, door mijn eigen kind en door kinderen bij vriendinnen, is dat het, zeker als ze zo klein zijn, geen enkele relatie heeft met hoe je zelf bent of doet, maar dat het gewoon is zoals je kind is, het ene kind vindt het allemaal best, het andere kind is enorm gebaat bij regelmaat en weinig op stap gaan. En straks, later, kan je het wel een beetje gaan oefenen en trainen, maar nu heb je daar nog geen enkele invloed op. En heb je gewoon geluk als je een kind krijgt wat overal slaapt en alles best vindt. Toen mijn dochter zo klein was, weekje of 7, was ze hooguit 1 1/2 uur wakker inclusief voeden en vaak korter, dus voeden, even wat knuffelen, in de box of kleed en weer slapen, dus dat is niet gek hoor. Dat wordt vanzelf langer.
Alle reacties Link kopieren
en nog even aanvulling, mijn dochter is nu 13 maanden, de eerste maanden konden we echt heel moeilijk op stap gaan, wat ik eerder beschreef, 1 uitje per dag en dan om de dag (en dat uitje was dan bijv even langs een vriendin), savonds gingen we sowiezo nooit weg met haar, en langzaam werd het beter, Nu vindt ze op stap gaan het leukste wat er is, slaapt goed overal, maar ik merk nog steeds dat het een impact op haar heeft en na een drukke dag (dus hele dag weg of druk bezoek met andere kinderen hele dag) is ze echt van slag savonds, overdag vindt ze het prachtig, maar savonds lukt het slapen dan niet. En dan plan ik de volgende dag niks en blijven we lekker thuis, beetje wandelen of fietsen of wat dan ook, maar niet weer op stap. Ze vindt het nu dus echt heel erg leuk, en het kan ook prima, maar het blijft een kind wat het het beste doet bij een regelmatig, rustige dag indeling zonder al te veel drukte.
In het Ria Blom boek staat ook dat je -al je kindje bijvoorbeeld vrij snel weer wakker wordt, en het 'eigenlijk' nog geen tijd is om te voeden, je de volgorde ook kan omdraaien. Het gaat erom dat je kindje gewend raakt aan de regelmaat waarin de verschillende dingen gebeuren (slapen, spelen, voeden) dus op zich denk ik dat je regelmaat prima is. Wel vind ik idd 1,5 week nog erg kort, en 7 weken natuurlijk ook erg jong. Misschien moet je strax weer aan het werk, en dan vind e het misschien juist wel lekker om de dagen dat je thuis bent ook echt thuis te zijn, omdat er op je werkdagen toch al anders wordt omgegaan met 'jouw' regelmaat. Hoe ouder je kindje wordt, hoe langer hij wakker blijft, dus het komt echt vanzefl hoor! Mijn zoontje is nu 3.5 maand, en ik probeer ook zoveel mogelijk de regelmaat aan te houden, maar met werken, kdv, oppasoma's is dat soms lastig, dus ik vind het allang prima om wat meer thuis te zijn de dagen dat ik niet werk. Nu ga ik wel vaak wandelen of boodschappen met hem doen, zoveel moglijk in zijn wakkere tijd, dus meteen na het voeden. Dan kijkt hij zijn ogen uit in de wagen, en blijft hij ook vaak wat langer wakker dan als ik thuis ben. Nu is hij hier meestal 1 uur wakker (incl voeding) en 2 uur slapen.. Hoewel ik de laatste tijd merk dat ie ook steeds vaker wel 1.5 tot 2 uur wakker kan zijn..



Als je toch die volgorde wilt wisselen misschien gewoon eens proberen voor een dag? Als hij net wakker is voeden, en mocht ie toch half in slaap vallen, dan kan je ook actief met hem spelen misschien? liedjes zingen, baby op je bovenbenen (voeten op tafel dus) en met rammelaartje of knuffeltje spelen? misschien wordt ie daar weer even wakker van, en kan je in 2 dagen zijn volgorde omdraaien?



Het belangrijkste vind ik zelf dat ik hem meteen voed als ik hem uit bed haal, en bij de eerste tekenen van moeheid weer in bed leg.. Soms komt ie zelfs wel al na 2 uur, maar dan maar liever de regelmaat erin houden door toch te voeden, dan alles in de war gooien door hem eerst een uur wakker te houden met spelen om 'pas' na 3 uur te voeden!



Veel succes iig!
Alle reacties Link kopieren
precies, niet op de klok kijken hoor, daar gaat het niet om, 2 uur, 3 uur of 4 uur ertussen, dat maakt niet uit.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou inderdaad ook gelijk voeden als hij wakker wordt, heb ik ook altijd gedaan. Als je eerst gaat spelen heb je kans dat hij te moe is om goed te drinken en dus half in slaap valt en niet genoeg binnenkrijgt, waardoor hij niet goed kan slapen, en daarna weer te moe is om te drinken enz. Of er nou 2 of 3 uur tussen de voedingen zit maakt niet zoveel uit als je borstvoeding geeft.

Kijk anders een op www.inbakeren.nl, daar vind je ook heel veel nuttige tips (en niet alleen over inbakeren zoals je zou vermoeden).
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog eens goed opgelet bij de volgorde die ik nu aanhoud (wakker, spelen, voeden, slapen) en het kost inderdaad moeite om het laatste beetje van de fles erin te krijgen (ik ben borstvoeding aan het afbouwen).

Ik ga de volgorde eens proberen aan te passen, het klinkt ook heel logisch dat als je baby wakker wordt hij honger heeft en na het drinken dan tevreden in de box/op schoot kan spelen of even kan knuffelen.

Het is ook allemaal maar uitproberen/zoeken, die handleiding zat er niet bij ;).

Ik vind het enorm genieten, maar vraag me ook vanalles af, zeker gezien de inderdaad 'opschep' verhalen van andere moeders.

Moet je met de fles dan toch niet een zekere regelmaat aanhouden?

En jullie hebben de ervaring dat als je maar vol blijft houden, het kindje dit ritme/volgorde op zal pakken?
Alle reacties Link kopieren
flesvoeding kan net zo goed op verzoek als borstvoeding, alhoewel het met bv makkelijker is omdat je daar nooit te veel van kan geven. Maar ook flesvoeding, gewoon geven als je baby wakker wordt, en kijken hoeveel die wil drinken en genoeg is genoeg, en dan gewoon weer de volgorde aan houden. Niet de hele fles er perse in willen hebben, maar gewoon aan je baby overlaten hoeveel honger die heeft. En die regelmaat zit hem in de volgorde van handelen, niet in de tijd op de klok of de hoeveelheid voeding, dit is heel belangrijk! en wordt vaak door elkaar gehaald. Maar de ene keer is je kindje na 2 uur wakker en drinkt die niet zo veel en dan na 4 uur en drinkt die meer. Laat hem (haar? weet het niet meer) het gewoon zelf bepalen.
Alle reacties Link kopieren
Ik herken mij ook goed in jouw verhaal. Mijn oudste dochtertje was ook een wat drukker babytje die als ze geen ritme had snel ging huilen.

Ik heb toen ook het boek gelezen van Ria Blom en op het begin leek het niet zo te helpen maar naar een paar maanden ging het steeds beter.

Maar ook zij blijft regelmaat nodig houden nu ze bijna 2 jaar is. Zij vindt het ook heel leuk om ergens op visite te gaan en al helemaal als er andere kinderen zijn maar als ze dan s'middags haar midagdut moet gaan doen kan ze moeilijk in slaap komen van alle indrukken die ze heeft gehad.

Ik heb me er nu bij neergelegd dat ze altijd een kindje blijft die je niet overal mee naartoe kan sjouwen maar vond dat op het begin best moeilijk. Ik dacht altijd dat ik dat wel zou kunnen veranderen maar je kindje wordt ook met een bepaald karakter geboren. En voor de rest is ze echt een lief scheetje,hoor!

Ik kon ook best onzeker worden van al het commentaar wat je snel krijgt van andere moeders die het altijd beter weten. Of ook juist van degene die nog geen kinderen hebben en nog denken dat je een baby precies kunt veranderen zoals jij dat wilt.( moet toegeven dat ik dat zelf ook dacht voordat ik kinderen had!)

Ik heb inmiddels nog een dochtertje van 2,5 maand en zij is en stuk rustiger.

Haar kan ik wel overal mee naartoe nemen want ze valt snel in slaap en als ze een keer bijv. smorgens meer wakker is haalt ze het smiddag's wel weer in zonder dat ze er last van heeft.

En dan krijg je van iedereen te horen,ja het is je 2de,he dan gaat alles een stuk makkelijker. Daar stoor ik me wel aan want ik heb met mijn 1ste en mijn 2de dochter altijd hetzelfde ritme aangehouden. Ik merk dat ze in hun doen nu al totaal verschillend zijn. Mijn 1ste dochter heeft wat meer pit terwijl mijn 2de dochter als ze bijv. in bed ligt en ze krijgt zo haar fles ze gewoon ligt te wachten! Nou dat ging bij dochter 1 echt niet,dan krijste ze alles bij elkaar,haha!

Dus trek je het commentaar van andere niet aan ook al is dat vaak moeilijk,he!

Jij kent je kleine het beste en weet wat goed voor haar is.

Hoe ouder ze worden hoe meer ze zelf duidelijk kunnen maken waardoor het een stuk makkelijker wordt.
Alle reacties Link kopieren
Niccy, heel herkenbaar wat je schrijft. Ik zie om me heen trouwens wel vaker dat vriendinnen met een 2e kindje een makkelijker kindje hebben dan de 1e. Zij wijten het vooral aan het feit dat ze toch wat makkelijker zijn dan met de 1e en dat het kindje daardoor ook makkelijker is.

Vind het ook heel irritant als mensen die nog geen kinderen hebben er een uitgesproken mening over hebben. Ik loop helemaal niet de hele dag te tutten met m'n baby, maar wil juist dat ie lekker slaapt in z'n eigen bedje maar dat ik hem bijvoorbeeld ook eens bij m'n ouders te slapen kan leggen (heb ik vorige week geprobeerd en dat ging trouwens prima).

Sinds gistermiddag ben ik het ritme in de andere volgorde aan het doen: wakker, voeden, verschonen, even spelen en weer slapen. Hij ligt nu weer te slapen sinds half 3 dus het gaat eigenlijk prima. Ook een hele goede avond/nacht gehad (hij kwam om 19.30/23.00/05.00/08.00) en ik heb gewoon heel veel vertrouwen in die regelmaat-methode. Voel me daar ook goed bij en hij lacht steeds heel veel als hij wakker is dus ik ga er vanuit dat hij zich happy voelt.



Wel kan ik me heel goed voorstellen dat het makkelijker wordt als hij ouder wordt, omdat hij dan beter aan kan geven wat hij wil. Passen jullie nog steeds de 3 R-en toe als je kindje ouder wordt? Wanneer kun je er wat losser mee omgaan? En passen zowel je partner als jij de regelmaat toe of heeft hij misschien een andere manier van omgaan met de kleine?
Alle reacties Link kopieren
ik heb ook een vriendin bij wie het andersom is, eerste een super makkelijk kind, tweede een heel onrustig kind wat heel veel regelmaat nodig heeft en rust. Dus je zal zelf ongetwijfeld makkelijker worden bij een tweede, maar het blijft ook een kwestie van het karakter van je kind, waar je weinig aan kan veranderen. Drie r-en wordt wat minder als je kind wat ouder wordt, omdat de rust nou eenmaal wat minder wordt, kind wordt groter, vindt ook veel dingen leuk en wil ook de wereld ontdekken zeg maar. Wel hebben, vooral in het begin, mijn vriend en ik ons kind op precies dezelfde manier benaderd en dit ook van de omaas en opaas gevraagd (dus regelmaat, alleen laten slapen in eigen bedje op eigen kamer, niet in slaap wiegen, voeden na wakker worden etc etc) en dat werkte het beste.

succes!
Alle reacties Link kopieren
Het is bij de 2de wel zo dat je een stukje makkelijker wordt omdat je alles al een keer meegemaakt hebt,ja. Maar mijn 1ste dochter kon bijv. heel moeilijk in slaap komen,huilde af en toe wel 3 kwartier voordat ze eindelijk toegaf aan haar eigen slaap en 2de dochter sluit zo haar oogjes. En zo zijn er zoveel voorbeelden waar je als ouders niet veel aan kunt veranderen al heb je zoveel rust en regelmaat.

Het ritme wat jij nu aanhoudt hield ik ook voor mijn 1ste dochter aan omdat zij vaak eerder wakker werdt en ging ook goed.

Nou als ik het zo lees begint jouw zoontje de nachten al redelijk goed door te slapen,fijn joh! Dan kun je er zelf overdag ook wat beter tegenaan als je wat meer uitgerust bent,he.

Het is niet zo dat ik bij mijn dochter van 2 de 3 R-en nog toepas maar ik heb wel vaak een soort schema die ik bijhoudt. Elke ochtend en middag samen de boterhammen eten aan tafel en avondeten samen met mijn man erbij vind ik wel belangrijk. En tussendoor krijgt ze wel eens een koekje maar niet teveel. Smiddags gaat ze altijd rond dezelfde tijd naar bed dus probeer ik wel rond die tijd gewoon weer thuis te zijn. Dan kun je smorgens toch gezellig even langs een vriendin of de stad in en rond half 2 ben ik dan weer thuis met de kids.Soms leg ik haar wel bij iemand anders te bed waar een campingbedje staat zodat ik daar de hele dag kan blijven maar dan is het maar af wachten of ze wil gaan slapen( 2de dochter slaapt nog in de wieg.).

Maar dat is ook wel de leeftijd hoor want sinds kort is ze overal bang voor terwijl ik haar daarvoor juist makkelijk bij andere te bed kon leggen. Je hebt toch elke keer weer verschillende fases waar je kind in zit.(soms denk ik dan slaat ze maar een keer een dutje over omdat ze er steeds beter tegen kan.)

Dus ik hou me nog losjes aan de regelmaat. Voor mezelf vindt ik dat trouwens ook gewoon fijn. Als ik smorgens weg ben geweest vind ik het fijn om de kids te bed te leggen en zelf even in bad te gaan of rustig aan te doen.

Bij mijn 1ste dochter werden de 3 R-en wat losser toen ze steeds minder flesvoeding kreeg en meer gewoon ging eten dan kun je ook wat makkelijker weg en neem je wat drinken en eten mee voor je kleine. Of als je naar de stadt gaat kun je tussendoor toch wat makkelijker ergens wat gaan eten en drinken.

Mijn man gaat op dezelfde manier om met de kids als hoe ik het doe wat heel fijn is. Maar ik kan me nog wel herinneren dat toen onze 1ste dochter geboren was we allebei nog moesten zoeken naar wat het beste voor haar was en dat dat af en toe wel moeilijk kon zijn. je groeit er toch langzaam samen in,he. We vinden ook dat we onze kinderen op dezelfde manier op moeten voeden omdat ze anders ook niet goed weten waar ze aan toe zijn.(Heeft ook met rust te maken,he!)

En als we het een keer niet samen eens zijn hebben we het er over als de kinderen in bed liggen.

Geeft je trouwens een goed gevoel ,he als hij zoveel lacht en dan merk je tenminste ook aan hem dat hij tevreden is. Mijn 2 de dochtertje schaterlacht sinds kort,echt superlief!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu een kindje van bijna acht weken en vanaf twee weken begon het huilen...Na twee weken moest er echt iets gaan gebeuren anders zou het echt niet goed zijn voor hem maar ook niet voor mij!

Ik ben met 4 weken begonnen met rust regelmaat en inbakeren. Al je het boek van ria blom leest dan heb je zoiets van ohhh na 5 dagen zal er een rime zijn! Tenminste ik was zo naief om te denken dat he zo snel zou gaan. Ik ben nu bijna vier weken verder en nu heb ik zoiets van ja het gaat inderdaad eindelijk beter! Alhoewel hij nu soms nog een uur huilt voordat hij slaapt. Ik heb mezelf aangeleerd om gewoon even een muziekje aan te zetten of te gaan stofzuigen of douchen ofzo. Hij heeft het huilen jammer genoeg nog nodig om zich over te geven aan zijn slaap. Als ik zeker weet dat er niets mis kan zijn (hij heeft geen honger, pijn of een vieze luier) dan laat ik hem nu gewoon huilen. Heb ik in het begin erg veel moeite mee gehad hoor!

In het begin wordt je echt helemaal gek binnen....heb het ook ervaren! Maar probeer dan 'savonds wat leuks te gaan doen als je vriend thuis is, anders wordt je gek!! lekker onder de zonnebank ofzo of even boodschappen doen. Ik ben twee weken niet met hem buiten geweest, daarna ben ik langzaam aan begonnen en nu ga ik één keer per dag met hem wandelen. Maar dan wel op een vast tijdstip, tussen twee voedingen door. Ik merk zelf ook echt dat ik elke dag wel even naar buiten moet hoor...

Baker jij je kindje ook in? Zonder inbakenen kan het ook hoor! Maar mijn zoontje is ook heel druk met zijn armpjes dus vandaar dat ik ook inbaker.

Ik geef ook flesvoeding en officieel zou ik vijf voedingen van 200 cc moeten geven maar geef er 6 van 165 cc (evenveel in totaal) dit zorgt ervoor dat ik beter op verzoek kan voeden. Ik merkte namelijk dat hij vaker wilde drinken dan die vijf keer omdat hij dat daarvoor met de borstvoeding ook deed (heb 6 weken volledige borstvoeding gegeven).

Regelmaat komt er vanzelf....het is wel even volhouden!!



Daniëlle.
Alle reacties Link kopieren
o ik baker mijn zoontje trouwens ook in als ik ga wandelen dan weet hij dat mag slapen (werkt niet altijd hoor)
Alle reacties Link kopieren
Arwen173: ik heb met mijn moeder inderdaad ook afgesproken hoe we het ritme van ons zoontje houden, ik praat er uberhaupt veel over met haar, dat lucht op en het brengt me ook op goede ideeën. Passen de opa's en oma's ook op bij jou? Is hier nog niet aan de orde, maar mocht het zover zijn, dan lijkt het me heel fijn als ons zoontje zich overal even lekker voelt.



Niccy: m'n man en ik beginnen nu een beetje op één lijn te komen. Niet dat we zulke verschillende ideeën hebben, helemaal niet, maar hij was nog wel eens geneigd om als ik even een boodschap was wezen doen, hem al uit bed te halen bij het eerste huiltje omdat ie het zo zielig vond. Dan kwam ik thuis en zat hij in de woonkamer met hem op schoot, ik helemaal balen dat hij 'het ritme' in de war schopte.... Maar dat doen we nu allebei hetzelfde.

Sliep jouw eerste dochtertje wel goed 's nachts? En slaapt je 2e dochtertje nu al door?



Zuster Danielle:

Ik heb jouw berichten ook al eerder zitten lezen mbt Ria Blom en zo kwam ik eigenlijk op het idee van de regelmaat. Had heel erg met je te doen, merk je nu zelf dat je wat rust krijgt? Moeilijk is dat he, om je kindje te laten huilen en toch door te zetten. Als ik hem in bed gelegd heb, ga ik gelijk naar beneden en zet de radio aan zodat ik hem ook even niet hoor en als ik dan na een kwartier ging luisteren, hoorde ik dat z'n huiltje al minder werd of dat hij stil was. De eerste dagen huilde hij soms wel tot aan z'n volgende voeding (wel met tussenpozen) en bleef ik maar troosten aan de rand van z'n wiegje. Maar gelukkig gaat het in slaap vallen nu goed.
Alle reacties Link kopieren
Miss BB: Wel grappig om te lezen want zulke irritaties hadden mijn man en ik op het begin ook! Zolang je het er gewoon met z'n tweeen over blijft hebben zonder strijd te krijgen wie het nou het beste doet komt dat vanzelf wel goed!

Bij ons speelde de vermoeidheid trouwens ook nog wel eens een rol als we allebei gewoon bekaf waren van de gebroken nachten,haha!



Mijn eerste dochtertje sliep ongeveer naar 5 weken door dus vrij snel maar was vooral overdag heel onrustig en huilde veel. Maar zij had ook veel last van krampjes. En toen ze 5 weken was gingen we met haar naar fisiotherapie omdat ze erachter kwamen dat haar nekwervel vast zat. Als we daar vandaan kwamen huilde ze juist nog meer maar naar een paar dagen werd het een stuk minder en was ze veel rustiger. Dus zij had verschillende pijntjes.

Maar op een gegeven moment wist je daardoor niet goed meer waarom ze huilde.

Ze slaapt snachts nog steeds goed door tot half 7,7 uur. Maar nu krijg je dus weer een andere fase. Want ze begint meer door te krijgen en is met naar bed gaan bang. Als bijv de babyfoon aanslaat of ze hoort auto's voorbij rijden enz.De eerste dagen ging ik bij haar op het kleedje zitten totdat ze in slaap viel en dat kon nog wel eens 3 kwartier duren! (weg gaan hielp niet want dan ging ze helemaal over de rooie en vind ik zo zielig als ze echt bang is)

Maar de laatste tijd laat ik de deur op een kier met op de gang het licht aan en zeg ik dat ik nog boven ben en de was nog even doe,haha!

Dan zegt ze met zo'n lief stemmetje,mama was uithalen? tuurlijk mama nog boven. En dat werkt goed want vaak valt ze binnen 10 minuten in slaap.



Mijn 2de dochtertje sliep met 2 weken al door en wordt snachts nooit wakker.

Haar maken we smorgens om 8 uur wakker omdat ze haar fles krijgt.

En overdag wordt ze wakker,krijgt dan haar flesje,dan verschoon ik haar luier pas (waarom er toch altijd gezegd wordt dat je dat voor de fles moet doen?)

en daarna is ze ongeveer 1 uur,anderhalf uur wakker en gaat ze weer naar bed.



Bij mij passen de opa's en oma's ook op en nu gaat dat heel goed. Maar op het begin vond ik het toch wel moeilijk om mijn eerste dochter uit handen te geven,hoor! Juist ook omdat ze zoveel regelmaat nodig had en mijn ouders er juist wel losjes in waren.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven