Lijf & Lijn alle pijlers

Afvallen middels sporten en gezond eten lukt niet

08-04-2013 09:57 63 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoihoi,



Ja ik weet het, er zijn al veel topics hierover geopend maar graag wil ik toch tips krijgen van (ervarings)deskundigen op mijn persoonlijke situatie.



Ik ben 1m70 en weeg 73,5.

5 maanden geleden bevallen.

Voor bevalling woog ik 67,5, hier wil ik weer naartoe.



Sinds 2-3 maanden probeer ik mijn zwangerschapskilo's kwit te raken. Ik moet er wel bij zeggen dat ik voor mijn zwangerschap ook schommelde in gewicht (65-74 kg).



Sinds 15 dagen doe ik shred (intensieve workout van ongeveer 30 minuten per dag). En ga ik nog ongeveer 3 keer naar de sportschool voor een uur zumba of crosstrainer. En ik eet volgens methode bodieboost (van iedere schijf van 5 moet je 2 keer binnenkrijgen per dag.

Dan eet ik bv:

Ochtend: 2 boterhammen (30plus) kaas

tussen: fruit

Middag: salade met gerookte zalm zonder dressing

Tussen: yoghurt met fruit

Avond: normale avondmaaltijd, bv aardappelen (niet te veel ong 100 gr) vlees (ong 100 gram) en groenten.



Ik drink groene thee water en spa rood.



Ik ben sinds 2 weken 1,5 kilo aangekomen!



extra info: ongeveer maand na bevalling ben ik dagelijks ongeveer een uur gaan wandelen en gezond gaan eten, toen viel ik bijna niets af, leek alsof mijn lichaam er niets af wilde hebben.



Ik geef flesvoeding (vanaf begin).



Ik vind het zo raar dat ik niets afval aangezien ik veel calorieen verbrand door sporten en nog ruim boven mijn startgewicht zit.



Tips?

Alvast bedankt!
Ik vraag me ook af of je weightwatchers wel echt echt geprobeerd hebt? Ik begon ook 2 maanden na mijn bevalling en gaf nog bv ( ja dan mag je ook heel langzaam afvallen) ik viel gewoon 4-5 ons per week af toen, en nee dat kwam niet door de bv.
Alle reacties Link kopieren
in ieder geval weet ik van mezelf dat ik, zonder te snoepen en alleen volkoren spullen te eten (ben gek op volkorenbrood en noten), zonder veel moeite tien kilo zal aankomen. En mijn stofwisseling gaat op het laatst echt niet veel sneller. Ik heb de ontwikkelingen nooit afgewacht maar veel eerder ingegrepen.
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
quote:RionyRiony schreef op 08 april 2013 @ 11:06:

ik denk dat de mensen hier met een heel ander soort streefgewicht (veel hoger) genoegen nemen. En vanuit die visie kan ik me voorstellen dat als je heel dik bent en langere tijd een streng vermageringsdieet gaat volgen, je lichaam veel minder gaat verbranden. Door wat meer te gaan eten komt je lichaam uit die spaarstand en gaat ook wat meer verbruiken. Dat is een heel ander uitgangspunt dan mensen die al (vol)slank zijn maar slanker willen worden.



Ik ben het helemaal met je eens, van 73 naar 65 is een veel moeilijke klus als van 100 naar 92kg.



Dit is het Cohen dieet: werkt ook voor degenen die een paar kilootjes kwijt willen:



40 gram kaas (geen feta) 85 gram groente

1 ei 85 gram groente

1 yoghurt (eventueel fruit toevoegen)



Maaltijd 2:

=======



90 gram vlees 110 gram groente

100 gram kip 115 gram groente

110 gram kip 90 gram groente

100 gram 110 gram groente

60 gram kaas (geen feta) 95 gram groente

65 gram feta 105 gram groente



Maaltijd 3:

=======



120 gram vlees 110 gram groente

110 gram kip 100 gram groente

105 gram kip 120 gram groente

105 gram vis 110 gram groente

115 gram vis 90 gram groente



Iedere maaltijd moet er gekozen worden uit één van de opties,



+ mag je per dag 5 crackers (gewone geen sesamzaadjes)



Hier een voorbeeld van een dagmenuutje:



ontbijt:



175 ml yoghurt met zoetstof, appelmoes van 1 appel met kaneel en zoetstof, door de yoghurt + een verkruimelde cracker



Lunch



2 crackers met 100 gram kiprolade, plakjes van de slager

soep van 120 gram bloemkool 250 ml water, kruiden, na 10 minuten koken pureren.



Diner



120 gram salade (slablaadjes, halve tomaat, 1 zuur pepertje, 4 olijven, komkommer) met 1 eetlepel yoghurt met zout, peper en geperste knoflook.

120 gram gegrilde kipfilet.



's avonds bij de koffie:

2 crackers + 1 warm appeltje



Succes!
Alle reacties Link kopieren
@ phoebe: nee ik ga niet meteen bunkeren hoor;) Ik denk dat ik gewoon begin met 2 bruine/volkoren boterhammen met kipfilet toe te voegen aan mijn schema. Dan krijg ik wel genoeg binnen toch? In ieder geval wel de schijf van 5 en wat meer eiwitten aangezien ik zoveel sport.



Ben echt zo benieuwd. Voor mij staat afvallen (mijn hele leven al) gelijk aan minder eten. En ik eet al niet zoveel van mezelf.
Alle reacties Link kopieren
Woog je alles af toen je aan ww deed TO?



RionyRiony, als je van gezond voer onbeperkt eet kom je inderdaad aan. Daar hoef je geen professor voor te zijn om dat te snappen. Iedereen heeft het hier over gezond en voldoende eten, niet overeten. . Maar dat lijk jij niet te willen snappen.
Alle reacties Link kopieren
@ olivia: ja ik heb ww echt anderhalve maand gedaan ofzo. Wel goede nieuwe inzichten gekregen maar ik viel echt niets af.
Alle reacties Link kopieren
Nee niet alles afgewogen, dus misschien niet helemaal precies nauwkeurig gevolgd. Maar ook bij ww at ik misschien eerder te weinig.
Alle reacties Link kopieren
@allis - uiteraard zijn er mensen die van nature een veel lager "gezond gewicht" hebben, dat is het gewicht dat je lichaam van nature wil handhaven. Ik ken ze van dichtbij.
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
@riony: ja ik ben ook van mening dat bij ieder lichaam een ander/eigen gewicht past. Ik denk dat dat bij mij rond de 72 kg is. Maar 67/68 kan ik (met heel goed opletten wat ik eet en veel sporten) ook volhouden Ik merk nu ook dat mijn lichaam dit gewicht wel best vind en er tegen lijkt te vechten om gewicht te verliezen. Ik heb een vriendin die nu even zwaar als mij is, maar als zij een weekje niet snoept en wat sport vliegen te kilo's eraf.

Ik merk het ook dat als ik een dag zondig, er meteen een halve kilo of kilo aanzit. Zooooo frustrerend.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt niet serieus het weight watchers programma volgen zonder dat je alles wat je eet weegt. Dat het niks voor je deed is dus niet zo vreemd.
Alle reacties Link kopieren
@sophiaaa - inderdaad kom ik beslist aan als ik meer dan pakweg 1800 calorieën aan "gezond" eet. Ik heb nog nooit de 65 kg afgewacht (max. was 63).
it's a big club and you ain't in it
Ok, even over die 'spaarstand' waar je lichaam in gaat als je te weinig eet.

Hoe werkt dat?

En is dat wel echt zo? Anorexiapatienten bijvoorbeeld eten bijna niets, en komen toch echt niet aan. Is daar de spaarstand weer uit gezet?

Is een oprechte vraag trouwens.
Alle reacties Link kopieren
quote:marly1083 schreef op 08 april 2013 @ 11:41:



Ik merk het ook dat als ik een dag zondig, er meteen een halve kilo of kilo aanzit. Zooooo frustrerend.Dit snap ik nooit zo goed. Ik heb begrepen (hier op het viva forum gelezen) dat een kilo vet goed is voor zo'n 8000 calorieen. Om dus een kilo af te vallen zou je 8000 calorien extra moeten verbranden. Hoe zit dat dan met aankomen? Als je 300 calorieen (of voor mijn part 1500) meer eet, hoe kan je dan de volgende dag 500 g of zelfs een kilo zwaarder zijn?
Alle reacties Link kopieren
quote:Piratesse schreef op 08 april 2013 @ 11:57:

Ok, even over die 'spaarstand' waar je lichaam in gaat als je te weinig eet.

Hoe werkt dat?

En is dat wel echt zo? Anorexiapatienten bijvoorbeeld eten bijna niets, en komen toch echt niet aan. Is daar de spaarstand weer uit gezet?

Is een oprechte vraag trouwens.



De spaarstand is, dat je lichaam denkt dat er een hongersnood is, en dus de verbranding van je lichaam omlaag gaat bijstellen om op die manier minder vet te gebruiken. Het is een overlevingsmechanisme, wat onze voorvaderen door de slechte tijden heeft geholpen. (anders was jij hier nu niet!)

Bij anorexia werkt het ook hoor, daarom hebben ze het altijd koud! maar het lichaam valt natuurlijk toch af als er per dag alleen maar een halve tomaat en 1 slablaadje naar binnen komt.
Alle reacties Link kopieren
goede vragen:)



Ik hoef 100% zeker echt geen 8000 calorieen meer te eten om een kilo aan te komen, was het maar waar:) En velen met mij denk ik.
Alle reacties Link kopieren
quote:kapiteinprop schreef op 08 april 2013 @ 12:05:

[...]





Dit snap ik nooit zo goed. Ik heb begrepen (hier op het viva forum gelezen) dat een kilo vet goed is voor zo'n 8000 calorieen. Om dus een kilo af te vallen zou je 8000 calorien extra moeten verbranden. Hoe zit dat dan met aankomen? Als je 300 calorieen (of voor mijn part 1500) meer eet, hoe kan je dan de volgende dag 500 g of zelfs een kilo zwaarder zijn?



Stel je voor dat iemand weinig eet....stel je dan voor dat ie ineens 4 boterhammen eet...niks mis mee...

Week voor de gein eens 4 boterhammen in water en weeg ze....

Zo gaat dat dus ook als je je een keer vergrijpt aan lekker eten...het zit dan nog in je darmen vermengd met maagsap, water etc.etc. vergeet niet dat een liter water = 1kg.



En zeker als dat lekkere eten veel zout bevatte en je lichaam dan dus vocht vast houdt.
Toetyfroety, dank je voor je uitleg. Is dit iets wat wetenschappelijk bewezen is, of is dit een aanname?
Ik vraag dit niet om vervelend te doen, maar omdat er zoveel informatie is tegenwoordig rondom lijf & lijn, ook tegenstrijdige, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie.
Alle reacties Link kopieren
quote:Piratesse schreef op 08 april 2013 @ 12:09:

Toetyfroety, dank je voor je uitleg. Is dit iets wat wetenschappelijk bewezen is, of is dit een aanname?Nee dit is volgens mij wetenschappelijk bewezen (voorbeeld mensen in de kampen in de 2e wereld oorlog)
Alle reacties Link kopieren
hmm zit wel wat in toety, thanks
Alle reacties Link kopieren
anorexia patienten eten véél minder dan wat je lijf nodig heeft om gezond te zijn. Hun lijf zit wél in de spaarstand maar er komt gewoonweg niks binnen. Ook een zuinige auto gaat niet rijden op lucht. Vaak zie je dat ze interen op niet alleen hun vetreserves, maar dat daarna dus de spieren aan de beurt zijn. Zijn die zo op dat die ook niet meer minder kunnen, dan zijn de interne organen aan de beurt. En je hersenen. Het lichaam zal zo veel mogelijk functies uitschakelen om te overleven. Je ziet dus vaak dat anorexia patienten bijvoorbeeld niet meer ongesteld worden. Hun leverfunctie gaat achteruit, hun hartslag vertraagd...



Zie het zo: een normale intake ligt rond de 2000 kcal. Dan hoeft je lijf niks van de vetreserves te gebruiken, behalve als je gaat sporten. Ga je daar iets onder zitten, dan ga je iets van je vetreserves gebruiken. Zit je er te veel onder, gebruikt je lijf idd wel vetreserves, maar probeert het ook uit elk stukje voedsel het laatste beetje ckal te wringen, en meteen op te slaan. Het is immers hongerwinter en je hebt alles nodig wat je vinden kunt. Als je het die dag niet opgebruikt, dan kan het morgen wel van pas komen. Voor de meest basale lichaamsfuncties heb je veel minder dan 2000 kcal nodig. Ik weet niet waar die grens ligt, maar stel dat dat 1200 is. Dan krijg je net voldoende binnen om alles aan de gang te houden, en vul je aan met je vetreserves om net iets meer te kunnen doen, zoals bewegen, nadenken, een eisprong hebben. Dus als je daar nog onder zit (die anorexia patienten die alleen een tomaat en een appel eten oid) kom je dus niet aan ondanks de spaarstand, want er is niks dat niet heel hard nodig is om je lijf de dag door te laten komen, sterker nog, je lijf vult het gebrek aan met spierweefsel ed.
Alle reacties Link kopieren
quote:RionyRiony schreef op 08 april 2013 @ 11:06:

ik denk dat de mensen hier met een heel ander soort streefgewicht (veel hoger) genoegen nemen. En vanuit die visie kan ik me voorstellen dat als je heel dik bent en langere tijd een streng vermageringsdieet gaat volgen, je lichaam veel minder gaat verbranden. Door wat meer te gaan eten komt je lichaam uit die spaarstand en gaat ook wat meer verbruiken. Dat is een heel ander uitgangspunt dan mensen die al (vol)slank zijn maar slanker willen worden.Dit is een verkeerde aanname. Ik ben absoluut niet te dik, maar wil wel wat afvallen, ca 7 zwangerschapskilo's. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd, maar viel nauwelijks af. En nu ik dus onder begeleiding van een dietiste lijn en veel meer moet eten val ik wel af. Ik moet daar wel bij melden dat ik een eetprobleem heb gehad in het verledend
Je hebt hierin natuurlijk geen goed of fout maar dat wat jij zegt is het dus niet...
Alle reacties Link kopieren
Dat snap ik van die boterhammen en ook als er veel zout in eten zit, maar dat is toch geen vet dan? Dan ben je zwaarder maar niet aangekomen?



Nou ja ik ben zelf nogal een eter. Slank maar niet licht van gewicht, kilo's zeggen me niets. Als ik aankom denk ik niet "minder eten" maar "meer bewegen". Ik eet zoals Alis beschrijft, groot ontbijt, flinke lunch en enorm diner.



En die spaarstand vind ik altijd wel een leuke om mee te schermen als je te dik bent. Een spaarstand is een overlevingsmechanise in extreme tijden. In de hongerwinter waren er geen dikke mensen, puur omdat er niets in ging. Deze mensen zijn na de hongerwinter echt niet allemaal opeens te dik geworden omdat ze in de spaarstand zichzelf overvoerden.En dan zouden wij na een week verminderde intake in de spaarstand raken en onszelf dik eten bij normale voeding....



Overgewicht is een welvaartsziekte, we eten simpelweg te veel. Vroeger aten mensen brood met roomboter en kaas en was niemand te dik. Tegenwoordig eet "iedereen" crackers met light producten en is er toch sprake van overgewicht??
Alle reacties Link kopieren
Vergeet die schijf en minder in de khd en eet meer vet. Dus bv s ochtends een schaaltje kwark met rood fruit (kwark is goed voor de spieropbouw, een bron van eiwit) Vroeg lunchen met een lekkere salade met suikervrije! dressing, géén vetarme ofzo dus gewoon met olie of mayonaise. Tussendoor lekker soepje, zelfgemaakt. Broccolisoep bv of groentesoepje. Savonds de pasta's en aardappels laten, meer vlees en zéker meer groente.
Alle reacties Link kopieren
quote:kapiteinprop schreef op 08 april 2013 @ 12:32:

Dat snap ik van die boterhammen en ook als er veel zout in eten zit, maar dat is toch geen vet dan? Dan ben je zwaarder maar niet aangekomen?

Vet in je eten is iets anders dan vet in je lijf! Er komen allerlei hormoonprocessen kijken bij je verbranding. Wanneer je een boterham eet, krijg je koolhydraten binnen. Koolhydraten geven een insulinepiek. Insuline zorgt voor twee gevolgen: het activeert de vetopslag en het stopt de vetverbranding. De kcal uit de koolhydraatrijke boterhammen zal dus snel omgezet worden in vet.
Zeg maar Spijker.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven