Over kunst

03-11-2021 22:41 103 berichten
In het programma en het topic Het Perfecte Plaatje wordt weleens gesproken over 'een kunstzinnige foto'. Kunst in het algemeen vind ik een interessant onderwerp en ik denk en heb het er graag over. Maar om dat topic niet te laten afdwalen én omdat kunst heel breed is, hierbij een apart draadje. In de hoop dat er meer kunstliefhebbers op het forum zijn. :D

(Ik had al wel geprobeerd te zoeken, wat niet lukt blijkbaar. Dus misschien is er al een redelijk nieuw topic over.)

Wat onderwerpen:

Waar kijk jij graag naar? Foto's, beelden, theater, schilderijen, etc.

Kun je iets niet je smaak vinden, maar door bijvoorbeeld een uitleg anders gaan kijken naar een kunstwerk?

Ben je ooit geraakt door een kunstwerk (en dan niet doordat het beeldhouwwerk op je is gevallen)? ;)

Wat bekijk je het liefst in een museum en hoe doe je zo'n rondgang?

Lees je er ook graag over of heb je er misschien een studie of cursus in gedaan? (zowel kunstgeschiedenis als uitvoerend)

Zomaar wat onderwerpen om te bespreken. Ik hoop dat er animo voor is! :D Want dit is wat ik echt mis, zowel online als privé.

(Mods, is de pijler juist gekozen? Ik vind Entertainment net niet passen. En hier bij Overig klopt het naar mijn idee ook niet helemaal.)
anoniem_407803 wijzigde dit bericht op 03-11-2021 23:04
2.80% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Sherlock schreef:
11-11-2021 23:46
Spek en bonen, wat een bijzondere en mooie opvoeding. :D

En dank voor de muziek tips. Dvorak zei me niets qua naam. Even snel geluisterd. Misschien niet helemaal mijn smaak. Ik denk dat ik de violen te schel vind klinken. Wellicht moet ik er beter voor gaan zitten.
Chopin moet ik nog opzoeken. Dat wordt dit weekend denk ik.

Ik ben niet thuis in instrumenten. Maar ik vermoed dat ik een wat zwaarder instrument mooier vind. Ik heb nu een deuntje in mijn hoofd. Zit weleens in films of series. Criminal Minds heeft 'm in een aflevering als een vrouw ter dood wordt veroordeeld. Beetje dramatische klank. Misschien open ik er beter een nieuw topic over. Raad-je-plaatje. ;)
Is dat deuntje Cello Suite nr 1 van Bach?
Wordt veel in films gebruikt.
(sorry link plakken met mn telefoon lukt niet)
Fijn meegedacht! :D Heb het even opgezocht, maar het is 'm niet. Maar het is volgens mij wel een cello. Al ben ik ook daarin geen kenner. Kan het wel een iets zwaarder klinkende cello zijn? Of is er maar één soort?

Ik vond het stuk trouwens wel mooi! Misschien houd ik van cello! :D
BeauCis schreef:
12-11-2021 03:23
Qua klassieke muziek…misschien kun je eerst de bekendere klassieke muziek beluisteren, bv ‘de vier jaargetijden’ van Vivaldi. Wanneer je dat in Spotify doet krijg je vervolgens weer nieuwe ‘aanraders’ van dezelfde componist, of in eenzelfde stijl. Dan ontdek je vanzelf voor jou nieuwe oude meesters die aansluiten bij jouw smaak. En wanneer iets in de smaak valt en je meerdere composities van iemand erg mooi vindt, en je geïnteresseerd bent, kun je daar een boek over lezen oid. Dwz, als de achtergrondinfo je ook interesseert. Zo doe ik het iig…heb er echt geen verstand van, maar heb op die manier wel prachtige muziek ontdekt.

Goede tips. Dankjewel! :D Mooi dat jij het zo ook ontdekt hebt.
Spek_en_bonen schreef:
12-11-2021 09:36
Ze ergeren zich aan het conformisme en de bangigheid die in hun ogen heerst in de moderne kunstwereld, waardoor alleen 'de juiste' maatschappijkritische kunst een kans krijgt. Dat willen ze open breken en daarbij lopen ze aan tegen investeerders, curatoren, besturen van musea en academie. Je kunt het opvatten als avant garde.

Ah, verhelderend. Dank je!

En interessant wel. Bij een bepaald kunstprogramma op tv kwam ook vaak naar voren dat er een hele wereld achter schuilt waar je normaal geen weet van hebt. En waar je dan ook niet snel tussenkomt.

Zal me eens verdiepen in die video's.
hanke321 schreef:
12-11-2021 12:40
Klassieke muziek houd ik ook erg van. Maar ik merk wel dat het erg uit maakt wie het uitvoert, wie de dirigent is en vooral ook op welk instrument het gespeeld wordt.

Zo hoort barok muziek in mijn optiek gespeeld te worden op instrumenten uit die tijd, of met een soortgelijke klank. Anders krijg je zoals ik hier eerder las, een schelle scherpe klank.

Nooit aan gedacht dat er verschil kon zitten in dirigent, uitvoerder, e.d. Hoewel het heel logisch is als ik het vertaal naar dans of schilderen.

Bij barok kan ik me er overigens wel iets bij voorstellen ja.
amarna schreef:
16-11-2021 21:51
Is dat deuntje Cello Suite nr 1 van Bach?
Wordt veel in films gebruikt.
(sorry link plakken met mn telefoon lukt niet)

Het is 'm toch wél! :D Ik ging eens googelen op de serie Criminal Minds zelf, met beschrijving van de specifieke scène. Blijkbaar vinden meer mensen dat stuk mooi. Want ik kreeg veel hits. Allemaal wat jij ook al noemde. Toen ik het vorige week n.a.v. jouw reactie op YouTube ging zoeken, herkende ik het niet.

Maar grote leek als ik ben, wist niet dat het op meerdere manieren gespeeld kon worden. 🙈
Na wat andere video's aangeklikt te hebben, heb ik hem gevonden! :D
O.a. deze lijkt op wat ik in mijn hoofd had:

https://youtu.be/poCw2CCrfzA

Edit: Wat ik zo vreemd vind, is dat ik nu opnieuw naar mijn eerste zoekresultaat van vorige week luisterde, maar het stuk nu opeens wél herken. :facepalm:

Dat was deze:
https://youtu.be/mGQLXRTl3Z0
Alle reacties Link kopieren
Ah wat een leuk topic, heb graag gelezen over wat jullie mooi en goed vinden. Ik houd zelf ook van (sommige) kunst, al heb ik er weinig verstand van.
Ik vind het erg leuk om musea te bezoeken, het zou er wel vaker van mogen komen. Ik merk dat ik installaties en audiovisuele werken vaak heel tof vind. Wat mij nu te binnen schiet was een lichtinstallatie van Ann Veronica Jansenss in museum de Pont in Tilburg (sowieso een aanrader). Je stapte een ruimte binnen en verdween in een dikke mist van kleuren. De mist was zo dik dat je anderen niet zag, pas wanneer ze héél dicht bij je stonden. Ik voelde mij in het begin gedesoriënteerd en zelfs paniekerig, toen ik mij eraan overgaf (en daar dwingt het kunstwerk je ook wel toe) was het een heel mooie ervaring. Omringt zijn door bijv paars/roze, niets anders. Dan beleef je die kleur als het ware. Het was alsof ik mij bevond in zo’n limbo tussen droom en realiteit. Als je kleine stapjes zette, veranderde het kleurenpallet weer enigszins. Heel tof. Het eerder genoemde duistere werk van David Lynch trekt mij ook aan. Al weer een hele tijd terug zag ik een schilderij uit (wat ik leerde kennen als) picasso’s blauwe periode dat mij enorm trof.
Aan weer helemaal een andere kant van het ‘spectrum’ heeft David (en vanuit daar ook Michelangelo als kunstenaar en mens) in Firenze een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Zo imposant en indrukwekkend en vooruitstrevend als je het in de tijdsgeest plaatst.
Sowieso heb ik echt mijn ogen uitgekeken zowel in als buiten de musea van Firenze, echt een aanrader.
Ik ga ook graag naar het theater, daar had ik nog niet veel van voorbij zien komen hier. Om ‘n voorbeeld te geven vond ik de voorstelling Noir van collectief Nineties productions heel goed, zij passen sowieso verschillende elementen uit theaterkunst maar ook andere kunstvormen (zoals muziek en literatuur) toe. Was een steengoede voorstelling waarvan stukken mij nog vaak te binnen schieten.
Zo ga ik naar meer shows die mij aanspreken, van cabaret tot theater.
Op sommige muziek en literatuur ben ik trouwens ook gek, maar dan wordt deze post wel erg lang!
Alle reacties Link kopieren
Sherlock schreef:
20-11-2021 18:59
Maar grote leek als ik ben, wist niet dat het op meerdere manieren gespeeld kon worden. 🙈
Na wat andere video's aangeklikt te hebben, heb ik hem gevonden! :D
O.a. deze lijkt op wat ik in mijn hoofd had:

https://youtu.be/poCw2CCrfzA

Edit: Wat ik zo vreemd vind, is dat ik nu opnieuw naar mijn eerste zoekresultaat van vorige week luisterde, maar het stuk nu opeens wél herken. :facepalm:

Dat was deze:
https://youtu.be/mGQLXRTl3Z0
Als je vaker naar een stuk luistert door verschillende mensen uitgevoerd ontdek je best grote verschillen en ga je ook horen waarom bepaalde uitvoeringen hoger gewaardeerd worden. Bovenstaand stuk is heel erg beroemd (want prachtig) en door velen uitgevoerd. Zelf vind ik deze uitvoering erg fraai: https://youtu.be/cGnZHIY_hoQ .
Alle reacties Link kopieren
Hier wat ik bedoel. Dit is hoe ik de brandenburgse concerten leerde kennen. Ik vond het schril en opgejaagd klinken. Op zich wel mooi, iets waarvan ik waarnam dat het kunst was en iets wat ik kon gaan waarderen. Maar ergens stond het me tegen.

https://m.youtube.com/watch?v=Czsd13Mmcg0

Tot ik me er in ging verdiepen, min of meer per ongeluk een Edison classical music awards cd ging beluisteren (of een Aangenaam Klassiek cd). En toen stuitte ik op een versie die ongeveer zo klonk:

https://m.youtube.com/watch?v=pdsyNwUoON0

Dat was thuiskomen voor me. Dat klopte.

Verschil in tempo kan ook zeer variëren:

https://youtu.be/YKXnAv40XHU

En dan deze

https://youtu.be/aaWBrJkkb78
Alle reacties Link kopieren
Kan me helemaal vinden in je beoordelingen, hanke321. De meeste uitvoeringen zijn naar mijn smaak veel te snel en te plat. Ze missen warmte, dynamiek en shwung. Dit is een versie die mij erg aanspreekt: https://www.youtube.com/watch?v=tBI_etbqJB4 en ook deze is fraai: https://www.youtube.com/watch?v=qr0f6t2UbOo&t=43s. Op een of andere manier vind ik Nederlandse uitvoeringen van Bach-werken vaak erg geslaagd.
Alle reacties Link kopieren
Idd. die zijn beide hartstikke mooi. De ene voelt/klinkt 'volledig' en bij de andere zie, voel en hoor je de excitement (de 3x3) van 'we staan hier te rocken met elkaar, op Bach en het klopt gewoon'.
Alle reacties Link kopieren
Mijn leven is doorspekt met kunst. Ik heb mijn jeugd in een orkest doorgebracht, 2 instrumenten gespeeld, een studie in theater gedaan, later in een veilinghuis gewerkt, daarna iets met een taal en vooral literatuur gedaan. Heel veel gedanst daar tussendoor. Verder was mijn opa kunstschilder en mijn moeder heeft een van de beroemdste kunstenaars van Nederland haar niche geleerd. Mijn familie woonde vlakbij het Kunstmuseum (even inhakend op de eerste pagina;) en als kind hobbelden we zelfstandig door zowel dit museum als het aanpalend museon en de tuin.

En nu ben ik een beetje aan het hobbyen in boekjes, hoewel dat meer 'crafts' is dan kunst, en doe ik in principe weinig met kunst.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders hebben mij en mijn zus met kunst opgevoed.
Altijd op vakantielocaties naar musea mooie kerken, bijzondere gebouwen.
Toen we tieners waren soms met tegenzin. Maar veel van geleerd. We hebben het gememoreerd bij de uitvaart van mn vader.
Op zondag naar klassieke muziek luisteren. Nog op een pick-up destijds.
Mn ouders hadden stapels klassieke grammofoonplaten. Die kreeg je destijds vaak cadeau bij sommige produkten en je kon je abonneren op een bepaalde serie.
Hoewel ik uit een arbeidersmilieu kom, is mij echt liefde voor cultuur en geschiedenis bijgebracht. En ik weet er ook best veel van.
In tegenstelling tot mijn beste vriendin.
Haar beide ouders waren onderwijzer/lerares maar ze kwamen nooit in een museum.
Nu heb ik er profijt van want bij de quizavondjes in onze vriendenkring win ik 9 van de 10 keer :-)
Kath30 schreef:
21-11-2021 00:18
Ah wat een leuk topic, heb graag gelezen over wat jullie mooi en goed vinden. Ik houd zelf ook van (sommige) kunst, al heb ik er weinig verstand van.
Ik vind het erg leuk om musea te bezoeken, het zou er wel vaker van mogen komen. Ik merk dat ik installaties en audiovisuele werken vaak heel tof vind. Wat mij nu te binnen schiet was een lichtinstallatie van Ann Veronica Jansenss in museum de Pont in Tilburg (sowieso een aanrader). Je stapte een ruimte binnen en verdween in een dikke mist van kleuren. De mist was zo dik dat je anderen niet zag, pas wanneer ze héél dicht bij je stonden. Ik voelde mij in het begin gedesoriënteerd en zelfs paniekerig, toen ik mij eraan overgaf (en daar dwingt het kunstwerk je ook wel toe) was het een heel mooie ervaring. Omringt zijn door bijv paars/roze, niets anders. Dan beleef je die kleur als het ware. Het was alsof ik mij bevond in zo’n limbo tussen droom en realiteit. Als je kleine stapjes zette, veranderde het kleurenpallet weer enigszins. Heel tof. Het eerder genoemde duistere werk van David Lynch trekt mij ook aan. Al weer een hele tijd terug zag ik een schilderij uit (wat ik leerde kennen als) picasso’s blauwe periode dat mij enorm trof.
Aan weer helemaal een andere kant van het ‘spectrum’ heeft David (en vanuit daar ook Michelangelo als kunstenaar en mens) in Firenze een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Zo imposant en indrukwekkend en vooruitstrevend als je het in de tijdsgeest plaatst.
Sowieso heb ik echt mijn ogen uitgekeken zowel in als buiten de musea van Firenze, echt een aanrader.
Ik ga ook graag naar het theater, daar had ik nog niet veel van voorbij zien komen hier. Om ‘n voorbeeld te geven vond ik de voorstelling Noir van collectief Nineties productions heel goed, zij passen sowieso verschillende elementen uit theaterkunst maar ook andere kunstvormen (zoals muziek en literatuur) toe. Was een steengoede voorstelling waarvan stukken mij nog vaak te binnen schieten.
Zo ga ik naar meer shows die mij aanspreken, van cabaret tot theater.
Op sommige muziek en literatuur ben ik trouwens ook gek, maar dan wordt deze post wel erg lang!

Wat een mooie ervaring beschrijf je. Ik heb geen ervaring met installaties e.d. Maar probeer me hier wat bij voor te stellen en dat klinkt bijzonder.

De Pont wil ik ook nog eens bezoeken (wat niet eigenlijk). ;) Is nog niet eens zo heel ver hier vandaan.

Florence... ben er geweest, maar partner was toen ziek. Dus we hebben niet optimaal kunnen genieten en maar heel weinig gezien helaas.

Theater, ja ook leuk! Ik vind gezelschap/productie (?) Matzer goed.
Knuddestudder schreef:
21-11-2021 01:09
Als je vaker naar een stuk luistert door verschillende mensen uitgevoerd ontdek je best grote verschillen en ga je ook horen waarom bepaalde uitvoeringen hoger gewaardeerd worden. Bovenstaand stuk is heel erg beroemd (want prachtig) en door velen uitgevoerd. Zelf vind ik deze uitvoering erg fraai: https://youtu.be/cGnZHIY_hoQ .

Ook mooi inderdaad!

Nu ik wat vaker dat stuk heb geluisterd, hoor ik inderdaad verschillen. Maar moet nog veel leren!
hanke321 schreef:
21-11-2021 01:43
Hier wat ik bedoel. Dit is hoe ik de brandenburgse concerten leerde kennen. Ik vond het schril en opgejaagd klinken. Op zich wel mooi, iets waarvan ik waarnam dat het kunst was en iets wat ik kon gaan waarderen. Maar ergens stond het me tegen.

https://m.youtube.com/watch?v=Czsd13Mmcg0

Tot ik me er in ging verdiepen, min of meer per ongeluk een Edison classical music awards cd ging beluisteren (of een Aangenaam Klassiek cd). En toen stuitte ik op een versie die ongeveer zo klonk:

https://m.youtube.com/watch?v=pdsyNwUoON0

Dat was thuiskomen voor me. Dat klopte.

Verschil in tempo kan ook zeer variëren:

https://youtu.be/YKXnAv40XHU

En dan deze

https://youtu.be/aaWBrJkkb78

Wat een verschillen inderdaad zeg! Jouw voorkeur is binnen deze uitvoeringen ook de mijne merk ik. Al doet beeld mogelijk ook wat met me, in positieve zin.
Knuddestudder schreef:
21-11-2021 23:33
Kan me helemaal vinden in je beoordelingen, hanke321. De meeste uitvoeringen zijn naar mijn smaak veel te snel en te plat. Ze missen warmte, dynamiek en shwung. Dit is een versie die mij erg aanspreekt: https://www.youtube.com/watch?v=tBI_etbqJB4 en ook deze is fraai: https://www.youtube.com/watch?v=qr0f6t2UbOo&t=43s. Op een of andere manier vind ik Nederlandse uitvoeringen van Bach-werken vaak erg geslaagd.
Die tweede doet het voor mij net iets meer. Maar vraag me wederom af of ik me niet deels last leiden door het beeld. Moet het misschien allemaal eens luisteren met mijn ogen dicht.
hanke321 schreef:
22-11-2021 12:01
Idd. die zijn beide hartstikke mooi. De ene voelt/klinkt 'volledig' en bij de andere zie, voel en hoor je de excitement (de 3x3) van 'we staan hier te rocken met elkaar, op Bach en het klopt gewoon'.
Ah, kijk, toch ook het beeld wat iets doet, niet alleen bij mij. :D
Mevrouw75 schreef:
22-11-2021 12:30
Mijn leven is doorspekt met kunst. Ik heb mijn jeugd in een orkest doorgebracht, 2 instrumenten gespeeld, een studie in theater gedaan, later in een veilinghuis gewerkt, daarna iets met een taal en vooral literatuur gedaan. Heel veel gedanst daar tussendoor. Verder was mijn opa kunstschilder en mijn moeder heeft een van de beroemdste kunstenaars van Nederland haar niche geleerd. Mijn familie woonde vlakbij het Kunstmuseum (even inhakend op de eerste pagina;) en als kind hobbelden we zelfstandig door zowel dit museum als het aanpalend museon en de tuin.

En nu ben ik een beetje aan het hobbyen in boekjes, hoewel dat meer 'crafts' is dan kunst, en doe ik in principe weinig met kunst.

Nou, dat is met recht een met kunst doorspekt leven! :D En wat ontzettend leuk en leerzaam om in je kindertijd al zo door die plekken heen te lopen.

Wat is (voor jou) het verschil tussen crafts en kunst?

Ben overigens nu wel heel benieuwd naar je moeder, die kunstenaar en de betreffende niche! Al kan ik me voorstellen dat je dat eerste niet prijsgeeft i.v.m. privacy hier.
amarna schreef:
22-11-2021 15:09
Mijn ouders hebben mij en mijn zus met kunst opgevoed.
Altijd op vakantielocaties naar musea mooie kerken, bijzondere gebouwen.
Toen we tieners waren soms met tegenzin. Maar veel van geleerd. We hebben het gememoreerd bij de uitvaart van mn vader.
Op zondag naar klassieke muziek luisteren. Nog op een pick-up destijds.
Mn ouders hadden stapels klassieke grammofoonplaten. Die kreeg je destijds vaak cadeau bij sommige produkten en je kon je abonneren op een bepaalde serie.
Hoewel ik uit een arbeidersmilieu kom, is mij echt liefde voor cultuur en geschiedenis bijgebracht. En ik weet er ook best veel van.
In tegenstelling tot mijn beste vriendin.
Haar beide ouders waren onderwijzer/lerares maar ze kwamen nooit in een museum.
Nu heb ik er profijt van want bij de quizavondjes in onze vriendenkring win ik 9 van de 10 keer :-)

Denk dat ik dit deels al gelezen had? In ieder geval fijn om te horen dat je zo'n jeugd hebt gehad. En inderdaad bijzonder vanuit het punt van een arbeidersgezin.

En apart dan weer van de jeugd van je vriendin. Haha, bij pubquizen scoor ik op dit onderwerp ook goed. Helaas is het hier in het dorp niet zo 'diepgaand' en gaat het vooral over sport en voetbal. Daardoor beleefde ik er weinig plezier meer aan. (En leek ik maar onnozel...)
Heeft er iemand wat tips voor me m.b.t. online schildercursussen? Ik zou graag wat tips krijgen, wat handreikingen, opbouwende kritiek, etc.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Heb al een keer een cursus gedaan (of eigenlijk is ie nog niet af). Maar kan niet zo goed het kaf van het koren scheiden. En bepalen of een cursus die ik ergens zie wel bij mij past.

Willen jullie eens meedenken? :D
Sherlock schreef:
27-12-2021 23:00
Heeft er iemand wat tips voor me m.b.t. online schildercursussen? Ik zou graag wat tips krijgen, wat handreikingen, opbouwende kritiek, etc.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Heb al een keer een cursus gedaan (of eigenlijk is ie nog niet af). Maar kan niet zo goed het kaf van het koren scheiden. En bepalen of een cursus die ik ergens zie wel bij mij past.

Willen jullie eens meedenken? :D

Ben inmiddels iets gestart. Bij Nicolette van Dijk. Heb een goede keuze gemaakt, althans voor mij. Misschien is het ook heel persoonlijk.

Ik had ooit eerder een online cursus gedaan bij Esther van Tilburg. Schildert ook mooi. Maar haar stijl past minder bij mij. En haar persoonlijkheid eveneens. Dus nu blij met Nicolette. :D

Wat ik verder wilde delen met jullie. Kunnen jullie momenteel genieten van kunst? Ik bedoel in relatie tot de ellende in Oekraïne?

De ene keer heb ik behoefte om mijn hoofd uit te zetten, wat niet echt lukt. Ander moment denk ik: hoe kán ik nu genieten van iets, terwijl er daar zo veel ellende is.

Ik kan het verstandelijk allemaal wel beredeneren (hier gaat het leven door, zorgen maken heeft geen zin, etc.), maar zo vóelt het niet.

Nu mis ik de kunstprogramma's op tv. Het zijn er te weinig. En er wordt nauwelijks iets bijgemaakt. Ook bij de BBC niet,blijkt het wel. Of zo'n andere Engelse zender die veel kunst uitzendt (keek dat voorheen via YouTube).

Hoe doen jullie dit? Wat ervaren jullie en hoe gaan jullie ermee om i.r.t. kunst? En hebben jullie kijktips?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het vreselijk wat in de Oekraïne gebeurd, maar het ligt zo ver van mijn invloedssfeer af, dat ik zo veel mogelijk probeer om mijn leven hier ‘normaal’ voor te zetten. Dus ik ga vanavond uit eten en binnenkort gaan we hier heen:

https://remastered.nl/

Lijkt me wel bijzonder. En omdat het fotomuseum aan de overkant ligt, gaan we daar waarschijnlijk ook wel heen.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Spek_en_bonen schreef:
11-11-2021 20:55

Pasgeleden heb ik Kirac (Keeping It Real Art Critics) zitten bingewatchen. Heerlijk. Rauw en meedogenloos, maar met een heldere visie. Het is niet voor iedereen denk ik, maar ik vond vooral de aflevering met Rem Koolhaas genieten. Hoe Kate de opstelling van die 'macho's' (moderne schilders) fileert, en dan in een moeite doorgaat naar dat besmeurde altaartje. Heerlijk. Ben benieuwd wat jullie vinden? https://youtu.be/Elq1-1ezcCI
Ik heb deze aflevering niet gezien, wel een paar andere, maar ik vind Kirac echt niks. Vooral zij neuzelt maar wat, zonder echt te kijken of te onderzoeken of het klopt wat ze denkt.

Echt, er is heel veel mis met de kunstwereld en mensen die de boel opschudden zijn hard nodig. Maar Kirac vind ik nogal zelfingenomen blaaskaken.
Ik zie dat ik op een oud bericht heb gereageerd, had ik niet gezien, sorry.

Om dan on topic en actueel te blijven: wat ben ik blij dat ik geen directeur van de Hermitage ben… die aan de Anstel dan, die deze week heeft moeten besluiten de banden met de Hermitage in Rusland te verbreken.

Wat een rotpositie heb je dan, als directeur. Van een museum dat voor velen een voorbeeld was.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven