Huurappartement van vriendin overnemen...?!

26-01-2008 13:15 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Binnenkort verloopt de tijd dat ik minimaal het appartement waarin ik zit moet huren. Nu twijfel ik erg wat ik moet doen. Ik zit namelijk via een particuliere instantie in dit appartement. Het appartement is erg klein, ideaal gelegen, maar niet handig ivm parkeren. Nu twijfel ik of ik iets wil gaan kopen of iets anders wil gaan huren. Ik kom echter nog lang niet in aanmerking voor een huurappartement bij een woningbouwvereniging. Nu is er echter een vriendin van mij die over een paar maanden wil gaan samenwonen met haar vriend. Zij wil dan haar huurappartement opzeggen. Dit appartement wordt gehuurd via een woningbouwvereniging, is een stuk groter en daarbij ook goedkoper dan mijn appartement. Nu heeft zij bij mij geopperd dat ik mogelijk wel daar in kan trekken. Lijkt ideaal, alleen ik vraag me af wat hier allemaal bij komt kijken. Aangezien ik niet ingeschreven sta en dus niet in aanmerking kom voor dat appartement als zij eruitgaat, moeten we dat op een andere manier regelen, bijvoorbeeld dat ik zogenaamd bij haar intrek (je mag er met zijn 2-en wonen). Heeft iemand hier wel eens mee te maken gehad, hoe zouden we het kunnen regelen en hoe 'illegaal' zijn we op deze manier bezig??
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet in welke stad je woont en of het typisch iets Amsterdams is, maar hier kun je op basis van "proefsamenwonen" een huisbewaarder nemen. Het zou er dan op neerkomen dat jij maximaal 2 jaar legaal kunt onderhuren van jouw vriendin (en zij in die 2 jaar geen aanspraak kan maken op het appartemen). Voor huisbewaarderschap heb je standaard forumulieren die de verhuurder moet ondertekenen en het maakt dan niet uit dat jij geen wachttijd hebt.



Wat bedoel je trouwens met "intrekken bij"? Aan een inschrijving bij de gemeente kun je geen rechten ontlenen. Dat kan alleen als je officieel medehuurder via de woningbouw bent geworden. Het is de vraag of zij jou medehuurder zullen maken.



Je zou ook nog kunnen onderhuren. Dat is illegaal en als de woningbouw daar achter komt kunnen ze je eruit zetten (let wel: het is niet strafbaar). Je vriendin is dan ook haar woning kwijt.
Alle reacties Link kopieren
dit is zeker een optie, nadat je 2 jaar 'samenwoont' kun je het appartemant op jouw naam krijgen.

Let wel op dat woningbouwverenigingen tegenwoordig controleren of je echt samenwoont. Hoeft niet te gebeuren , maar kan wel.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Mel 78,



Voor zover ik weet moet je minimaal een jaar samenwonen voor je recht hebt op de woning als er eentje vertrekt. In jullie situatie wil dat dus zeggen:



Jij schrijft je in bij je vriendin. Zij moet op papier nog een jaar daar blijven wonen. Ze mag zich dus niet op een ander adres inschrijven. Dat betekent dus dat al haar post ook op dat adres blijft komen. Pas na een jaar kan zij zich uitschrijven en heb jij recht op de woning.



Let op: dit is illegaal. Mocht het dus uitlekken -buren, rancuneuze vrienden/ vijanden- dat zij er alleen op papier woont zijn jullie de lul en zal onmiddelijke uitzetting en een boete volgen.



Waardeloos he die woningnood?!



Succes,

Zelda
Alle reacties Link kopieren
Ik zou hier toch wel mee uitkijken. Woningbouwverenigingen zijn ook niet gek geworden, er zijn genoeg mensen die via deze weg de wachtlijsten proberen te omzeilen. Ik zou de consequenties hiervan goed bekijken. Is dit echt toegestaan, en wat gebeurt er als de woningbouw erachter komt als het niet toegestaan is??
Wat soms ook kan, is dat je door de huidige huurder bij de woningbouw wordt 'voorgedragen' als nieuwe huurder. Hierbij moet je wel ingeschreven staan bij de woningbouw, maar doet je inschrijvingsduur er niet toe.
Alle reacties Link kopieren
quote:dignity schreef op 26 januari 2008 @ 13:33:

Ik zou hier toch wel mee uitkijken. Woningbouwverenigingen zijn ook niet gek geworden, er zijn genoeg mensen die via deze weg de wachtlijsten proberen te omzeilen. Ik zou de consequenties hiervan goed bekijken. Is dit echt toegestaan, en wat gebeurt er als de woningbouw erachter komt als het niet toegestaan is??Dan wordt je er uit gezet en krijgt de huurder een boete van 10.000 euro. Tenminste in Amsterdam is dit het geval.
Alle reacties Link kopieren
.
Tja, toch werkt het bij mijn woningbouwvereniging echt zo.

Ik zeg ook zeker niet dat het eerlijk is hoor!
Alle reacties Link kopieren
.
Tja, ik vertelde laatst op een ander topic het volgende (en dat vind ik nog veel schandaliger): een kennisje van me woont in een appartementencomplex. Zij en haar vriend veroorzaken volgens de onderbuurman nogal wat geluidsoverlast (en hierin geloof ik de onderbuurman, ze geven nl. nogal vaak feestjes op doordeweekse avonden. Die buurman moet om 7 uur op om te gaan werken). De woningbouw is komen kijken, heeft beide partijen gehoord, heeft besloten dat de buurman wel eens gelijk kon hebben en guess what? Kennis en vriend mogen verhuizen naar een eengezinswoning! Dat is ze aangeboden, want dan heeft niemand meer last van ze. Op dat soort woningen moet een normaal mens in deze stad ruim 5 jaar wachten. Belachelijk toch? Met hun asociaal gedrag gaan ze zo vóór mensen, die zich wel netjes gedragen en netjes hun inschrijftijd uitzitten.
O ja, en ze waren al in het appartementencomplex gezet, omdat iemand bij de woningbouwvereniging haar vader kende. Vriendjespolitiek en wachtlijsten trekken ze zich dus niks van aan.
Alle reacties Link kopieren
.
Niks. Wachten totdat ik zelf genoeg inschrijftijd heb



Edit: hoewel ik van die kennis het advies kree om gewoon óók een hoop lawaai te maken. Ideetje misschien?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven