Viva’s hondenveldje

10-01-2020 09:52 3874 berichten
Er zijn hier kattenkletstopics, er zijn zwanger willen worden in 2023 kletstopics en er zijn topics voor vrekken en mensen met liefdesverdriet.

Dus wáárom is er geen hondenkletstopic?!?!!

Nu zit ik in een soort postnatale puppybubbel en kan ik de hele dag wel over de nagel aan mijn doodskist mijn allerliefste harige vriend kletsen, maar mogelijk zijn er andere mensen die verhalen, weetjes, vragen en dergelijke willen delen?

Mocht je een hond overwegen, kijk dan eerst dit:
https://youtu.be/c4q3n8SSxUA

En verder wees welkom!
Alle reacties Link kopieren
Veranderling schreef:
19-04-2021 00:18
Ik snap je even niet.
Afleiding = Positieve bekrachtiging. Je biedt iets aan en gedrag wordt daardoor vaker herhaald.
Zie ik echt niets in.
Lemoos, Jongedame zal wel flink slapen na al die avonturen. Wat een drukte. Lijkt me geen ideale omstandigheden voor een hondencursus. Wat een baas zeg, met zijn : doet ie thuis ook. Zou hij ook al uitgezocht hebben hoe hij dit het beste kan tegengaan en voorzorgsmaatregelen hebben genomen? Maar hoe snel doen ze het na zeg! Gelukkig kreeg je jongedame nog te pakken.

Nummerzoveel: omgedraaid dus. :rofl:
Klinkt ontzettend schattig zo.

Iones, oh bah een rat. Ik zou ook wel bang zijn dat hij zou bijten. Je makker heeft je goed beschermd!

Malligator had eigenlijk een eend willen zijn. Toen ik aan hem vroeg of dat zo was begon hij een heel typerend blafje te doen. Zijn blaf die hij ook gebruikt als de bal onder de kast rolt en hij die heel erg graag terug wil maar er net niet bij kan. :lol:
Veranderling schreef:
19-04-2021 23:20
Lemoos, Jongedame zal wel flink slapen na al die avonturen. Wat een drukte. Lijkt me geen ideale omstandigheden voor een hondencursus. Wat een baas zeg, met zijn : doet ie thuis ook. Zou hij ook al uitgezocht hebben hoe hij dit het beste kan tegengaan en voorzorgsmaatregelen hebben genomen? Maar hoe snel doen ze het na zeg! Gelukkig kreeg je jongedame nog te pakken.

Nummerzoveel: omgedraaid dus. :rofl:
Klinkt ontzettend schattig zo.

Iones, oh bah een rat. Ik zou ook wel bang zijn dat hij zou bijten. Je makker heeft je goed beschermd!

Malligator had eigenlijk een eend willen zijn. Toen ik aan hem vroeg of dat zo was begon hij een heel typerend blafje te doen. Zijn blaf die hij ook gebruikt als de bal onder de kast rolt en hij die heel erg graag terug wil maar er net niet bij kan. :lol:
De groepen zijn dooreen dankzij/door Corona. Kleinere groepjes en ze mixen de beginners/pubers met de ‘medium levels’ i.p.v. met de puppies of de ‘honden met uitgebreide handleiding’. Alhoewel ik dus hoop dat het keffertje overgaat naar ‘honden met uitgebreide handleiding’ want dat is anders echt niet te doen. De agility is gelukkig wel in de oude samenstelling.

De speelse malligator is nog net geen twee en van een mevrouw die de hond bij wijze van erfenis heeft van haar broer. Dus die mevrouw is wel bereid om er alles aan te doen om er een succes van te maken. Hond lijkt mij verder ook wel een kroeldier. Beetje onzeker maar daar is zichtbaar veel tijd en aandacht al ingestopt.

De ‘commando’ malligator is van een meneer die het wel ‘sjiek’ leek, een hond. Maar nu blijkt hij dagelijks te ontsnappen uit de tuin en heeft hij enorme herrie met de buren. En nu moet hij van zijn vrouw op cursus met de hond. De hond trekt zich niets van meneer aan. Dat is volgens mij de story van meneers leven. Na vijf minuten snapte ik die hond volkomen, zou ook uitbreken.
lemoos2 schreef:
18-04-2021 21:40
Ik heb altijd van die zielige recommandations in Youtube staan. Van die extreme rescues van Takis en die Spanjaard (ben de naam kwijt). En dat allemaal omdat ik wel eens die Victoria Caldwell filmpjes kijk, vooral over die rehabilitatiehonden.
Oh ja, verschrikkelijk. Ik filmpjes van hondjes die in India in het teer vast zitten, gered worden en vervolgens ronddartelen.
Heel mooi dat dat lukt. Maar ik verdenk ze van onechte filmpjes. Te veel dezelfde “verhaallijnen”.
lemoos2 schreef:
19-04-2021 21:57
@Iones: ben je niet bang dat zo’n rat de hond in de neus bijt?
Ik denk het wel, maar zowel dat als hond waren sneller dan Iones. Poeh, lijkt me heftig. Je zult vast geschrokken zijn.
Ik weet dat mijn vraag wellicht laat is, maar.....ik vraag me af wat een Malligator is.
Ik lees het hier zo vaak in de berichten van Veranderling en ik dacht dat het de koosnaam van haar hond was. Zo van..malle alligator..hond die lekker maf is en graag in het water duikt. Maar nu lees ik het bij Lemoos ook. En nu snap ik het niet meer.

Ik noem mijn pup een ventje, maar niet omdat ik die naam zo leuk vind. Noem hem een enkele keer lekker ventje van me. Zijn echte naam maakt mij te herkenbaar.
Ik had trouwens contact met DA. Een middel tegen reisziekte schijnt enorm duur te zijn. Zo prijzig dat ze het nooit aanraden om wekelijks toe te dienen. Voor lange ritten, bijvoorbeeld vakantie, dient men dit middel wel toe.
Zou betekenen dat voor elke puppycursus (1 keer per week) en elke extra rit die we met hem maken (dus soms vaker per week, en eigenlijk wil ik als hij groter is vaker verschillende bossen en weilanden met hem opzoeken waarvoor we dan wel ook even in de auto moeten springen) nu al 20 euro per rit aan medicatie kwijt zijn. En tegen de tijd dat hij uitgegroeid is hebben we het al snel over bijna 40 euro.
Pakje zitten 4 tabletjes in. Met zijn 15 kilo nu al 2 tabletjes en met 30 kilo 4 tabletjes. Pakje kost 37,50.

Poeh, dat is inderdaad een prijs zeg.
Ik wilde hoe dan ook al voorkomen dat ik hem medicatie geef als het niet hoeft. Maar hij is echt ziek in de auto. Overgeven op heenreis en terugreis en hele lange speekselslierten die uit zijn bek hangen.

Nu zegt DA dat een pup er overheen kan groeien.
Maar soms gebeurd dit dus niet, dan blijft een hond zijn levenslang wagenziek.

Er zit niets anders op dan het dan maar voor te zetten zoals het nu is en af te wachten.

In begin vond hij auto helemaal verschrikkelijk. Wilde er niet in, zong keihard de oren van mijn hoofd.
Heb dat autorijden opgebouwd. Om de dag even door de wijk rijden. Langzaam, geen muziek, raampjes beetjes open. Inmiddels is hij muisstil en springt ook zelf in de auto. Niet juichend van geluk, maar er is geen sprake meer van wegwurmen en ontglippen.

Hebben jullie nog tips? Elke tip is welkom.
Alle reacties Link kopieren
@Ttroeteltje, een Mechelse Herder wordt in België ook wel een “Malinois” genoemd :P

@lemoos, die training klinkt echt als de hel. Ik krijg al hoofdpijn als ik er aan denk, zo’n schreeuwende keffer een uur lang in de buurt. En als jouw jongedame daar dan ook nog vooral leert om in de schutting te klimmen van haar schoolpleinvriendjes, dan zou ik serieus een overplaatsing overwegen!

@iones, even los van het bijtgevaar, ben je niet bang voor alle ziektes en ongedierte die zo’n rat over kan brengen op jouw Pietertje?

Onze puberpup (inmiddels al 4,5 jaar oud, maar bijnamen blijven hangen) vertoeft nog heerlijk in dromenland. Het zonnetje komt door het slaapkamerraam en dat motiveert mij altijd wel om in actie te komen, maar het motiveert hem om zich nog eens lekker om te draaien en heerlijk verder te snurken en dromen :rofl:

Hij zal het ook wel nodig hebben. Hij heeft ondanks medicatie best veel last van zijn omgevingsallergie. Jeuk, oorontsteking, oogontsteking... telkens als ik het ene onder controle heb, dan begint er weer wat anders. Ik heb hem net 3 dagen een stootkuurtje met dubbele medicatie gegeven, en dat helpt dan wel wat beter tegen zijn allergie, maar daar krijgt hij dan als bijwerking onderhuidse bultjes van die vooral in zijn liezen best pijnlijk zijn. Echt heel sneu allemaal.

De zielige filmpjes krijg ik vooral op Facebook te zien. Inderdaad Takis zie ik wel eens voorbij komen, maar ook veel rescues in de VS van ik meen Paw Control oid. Het breekt mijn hart om te zien hoeveel honden er op straat leven en in welke verschrikkelijke omstandigheden.
Alle reacties Link kopieren
@Ttroeteltje, je zou dit nog kunnen proberen:

https://www.medpets.nl/puur+reisziekte/ ... cB&var=858
Oh, hahaha, Veranderling is dus een Belg met een Mechelse Herder? Tja, die link zou ik nooit leggen.

Wat naar dat puberpup zo veel klachten heeft.
Ventje hier heeft momenteel zijn tandenwissel en voelt zich ellendig. Diarree, rustig, lamlendige blik....ik maak me al zorgen om hem en ben niet bij hem weg te slaan. Het is alsof mijn kindje ziek is.
Dus ik begrijp jouw gevoel.

Die hondentraining met een keffer..lijkt me idd niet fijn. Van de andere kant komen juist honden met een handleiding naar die cursussen, tenminste...zo zou het moeten zijn. Bij onze hondenschool worden die honden in eerste instantie individueel en later in tweetallen gezien. Pas in een groep wanneer bekend is hoe hond is en er al enige training en gedragsverandering heeft plaatsgevonden.

Zo was ik vorige week op training en zag ventje zijn vriendje. Eenzelfde soort en ze zijn als 8 poten op 1 buik.
Er kwam een (voor ons) nieuwe hond en die snauwde naar elke andere hond. Vond het zelf ook niet fijn. Zat ook nog met hem in 1 groepje, hij was wel bij instructeurs bekend, dus geen nieuwe leerling.
Mijn ventje lag heel relaxt languit op de grond en bekeek alles. Liet zich niet uitlokken. Hield wel zelf ook voldoende afstand. Was trots op ventje.

Dat middel nummer*zoveel ga ik checken! Dank je wel.
Er staan druppels en tabletjes op de site zie ik.
Heel wat toegankelijker en financieel een ander plaatje dan besproken met de DA.
Ik ga me verdiepen in ervaringen en mogelijke bijwerkingen.
Echt heel blij met de tip!
@wagenziek: een collega heeft een hond die alleen in de auto kan in een transportbox. Dan is de hond rustig en gaat gewoon liggen en hoeft niet over te geven. ‘Los’ achter het rek= enkeltje wasstraat.

Oude bes zat op een boosterseat (gewoon zo’n ding voor kinderen) want als hij naar buiten kon kijken ging alles goed. Jongedame heeft een boosterseat voor honden (te klein voor de oude bes oplossing) en ook bij haar is het zo dat ze mee in de rijrichting moet zitten en naar buiten kijken. Als ze gewoon achter het rekje zit in de kofferbak spuugt ze ook alles onder. Als het donker is en ze buiten niets ziet gaat ze bij iemand op schoot :-)
@nummerzoveel: wat zielig. Herderinnetje had een soort van hooikoorts, rond deze tijd van het jaar zat ze altijd onder de eczeem rond haar ogen, neus en liezen. Was ook altijd zo’n drama met smeren en nog eens smeren (met die vieze teerzalf ‘s avonds en uierzalf in de ochtend).
Zijn er hier labradorkenners in de zaal? Wij hebben een zwarte lab van 6 jaar oud. Een enorme lieverd, echt ons maatje. Alleen.....nu hij wat ouder wordt lijkt hij steeds vaker bepaalde honden niet te mogen: dan gaat zijn staart omhoog, haren omhoog, en geeft dan vaak ook hard blaffend zijn ongenoegen aan.
Nu zijn we hier natuurlijk niet van gediend, maar we vragen ons ook af of dit vaker voorkomt bij labradors die wat ouder worden (hoewel 6 natuurlijk niet echt oud is)
Voorheen had hij het met een hond of 2 in de wijk waarbij hij dit gedrag liet zien, nu al zeker bij 8 honden. Bij 1 hond is het zo erg dat wanneer deze schijnbaar pas langs is gelopen (in elk geval niet zichtbaar is) onze lab echt enorm wild gaat lopen aan de lijn; haren rechtop, staart rechtop, allerlei rare geluiden makend. Dus ook al ziet hij de betreffende hond dan niet, blijkbaar ruikt hij hem en dat is al genoeg om een ontspannen stukje lopen te vergeten....

Tips om dit gedrag af te leren? Hebben al vanalles geprobeerd zoals stoppen met lopen, stil blijven staan tot hij gekalmeerd is (dat werkt niet want hij gaat een soort van zielig janken dan en zodra je weer doorloopt begint het opnieuw). Gewoon Stop! op een boze toon zeggen helpt ook niet; bek dichthouden met handen ook niet. Zachtjes zeggen dat het goed is of afleiden met een koekje helpen ook niet.

Dus wij zoeken tips :-)
Alle reacties Link kopieren
Troeteltje, ik heb wel eens gelezen dat zo'n rubber strip aan je auto kan helpen tegen wagenziekte.
Geen idee of het helpt maar aangezien zo'n ding maar een paar euro kost is het misschien het proberen waard.
Mijn Spaanse had ook last van wagenziekte, gooide er regelmatig haar maaginhoud uit :pukey:
Ik ben toen kleine ritjes met haar gaan maken om het een soort van op te bouwen.
Of dat er aan heeft bijgedragen weet ik niet maar uiteindelijk is ze er over heen gegroeid.
Soms praat ik tegen mezelf, dan moeten we allebei lachen.
Alle reacties Link kopieren
Eva19777 schreef:
20-04-2021 10:53
Zijn er hier labradorkenners in de zaal? Wij hebben een zwarte lab van 6 jaar oud. Een enorme lieverd, echt ons maatje. Alleen.....nu hij wat ouder wordt lijkt hij steeds vaker bepaalde honden niet te mogen: dan gaat zijn staart omhoog, haren omhoog, en geeft dan vaak ook hard blaffend zijn ongenoegen aan.
Nu zijn we hier natuurlijk niet van gediend, maar we vragen ons ook af of dit vaker voorkomt bij labradors die wat ouder worden (hoewel 6 natuurlijk niet echt oud is)
Voorheen had hij het met een hond of 2 in de wijk waarbij hij dit gedrag liet zien, nu al zeker bij 8 honden. Bij 1 hond is het zo erg dat wanneer deze schijnbaar pas langs is gelopen (in elk geval niet zichtbaar is) onze lab echt enorm wild gaat lopen aan de lijn; haren rechtop, staart rechtop, allerlei rare geluiden makend. Dus ook al ziet hij de betreffende hond dan niet, blijkbaar ruikt hij hem en dat is al genoeg om een ontspannen stukje lopen te vergeten....

Tips om dit gedrag af te leren? Hebben al vanalles geprobeerd zoals stoppen met lopen, stil blijven staan tot hij gekalmeerd is (dat werkt niet want hij gaat een soort van zielig janken dan en zodra je weer doorloopt begint het opnieuw). Gewoon Stop! op een boze toon zeggen helpt ook niet; bek dichthouden met handen ook niet. Zachtjes zeggen dat het goed is of afleiden met een koekje helpen ook niet.

Dus wij zoeken tips :-)
Ik denk niet dat het een typisch labrador ding is.
Op je verhaal af te gaan heeft hij of een slechte ervaring gehad waardoor hij meer uitvalt, of levert dit gedrag hem succes op (het "weg" blaffen van honden).
Normaal gesproken zou je bij dit soort gedrag meer afstand moeten nemen en vanaf de afstand dat hij nog niet uitvalt moeten gaan trainen.
Je gaat dan belonen voor het niet reageren op honden en als dit goed gaat ga je langzaam de afstand verkleinen.
Die training neemt wel wat tijd in beslag, je kan niet in een dag van 20 meter naar 2 meter toewerken.
Als je op 20 meter contact met je hond kunt houden zonder dat hij uitvalt, ga je de volgende dag naar19 meter..gaat dat goed ga je de volgende dag naar bv 18 meter enz..enz..valt hij op 18 meter wel weer uit ben je dus te dichtbij en ga je terug naar 19 meter.

Wat je nog zou kunnen proberen (dat lees ik niet in je post) is een speeltje meenemen wat hij heel leuk vindt.
Mijn vorige hond (herder) was gek op ballen en touwen, zodra ik een speeltje uit mijn zak toverde bestond de wereld om hem heen niet meer en zo kon ik hem overal zonder problemen langs loodsen ;)
Soms praat ik tegen mezelf, dan moeten we allebei lachen.
Alle reacties Link kopieren
Ik geloof ook niet dat het typisch Labrador is Eva. We hebben nu onze derde.... De oudste een reu is er nietmeer, maar had een echte hekel. Aan onstuimige blaffende jongere honden. Maar dat was pas toen hij. 11 + was. Onze 8 jarige teef, ziet slecht, kan bijvoorbeeld ook geen brokjes vangen. En zij ziet kleine hondjes net goed....Moet dus aan de lijn , als er een mini hondje in de buurt is. En puber is 18 maanden, en vind aes en iedereen leuk. Dus Eva, heb geen idee!
Ik zou eens naar de DA gaan om te kijken of het zicht niet achteruit is gegaan. Reageert hij op een specifieke vachtkleur? Bijvoorbeeld alleen bij *hier een kleur* hond?
Nee, geen bepaalde kleur hond, ook niet een specifiek ras. Van Border Collie tot Akita en van Golden Retriever tot witte herder.
Hij heeft met de akita ooit als pup een aanvaring gehad (Akita viel hem aan); toen is het lange tijd alleen mis geweest wanneer we de Akita tegenkwamen. Verder nooit een nare ervaring voor zover ik weet (hij gaat ook met de uitlaatservice mee, nooit gehoord dat daar iets gebeurt is, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker)
Maar sinds een jaar ongeveer heeft hij dus steeds meer honden waarvan hij in de stress schiet zoals ik het noem.
Met speeltjes is hij niet af te leiden, wel met koekjes meestal, maar bij 2 honden helpt dat zelfs niet (en dat terwijl onze Lab leeft om te eten,eten is zijn alles ;-)
Alle reacties Link kopieren
Effe over mijn gevaarlijke Pietertje: Ze is gevaccineerd tegen de ziekte van Weil. Dat is geen overbodige luxe als je met ratten in aanraking komt. Ook omdat ze veel zwemt in natuurwater, waar zich ook ratten bevinden. Ze zal er niet ziek van worden. Jack russels zijn er voor gemaakt om ratten te doden.
Tover-Feetje schreef:
20-04-2021 18:14
Troeteltje, ik heb wel eens gelezen dat zo'n rubber strip aan je auto kan helpen tegen wagenziekte.
Geen idee of het helpt maar aangezien zo'n ding maar een paar euro kost is het misschien het proberen waard.
Mijn Spaanse had ook last van wagenziekte, gooide er regelmatig haar maaginhoud uit :pukey:
Ik ben toen kleine ritjes met haar gaan maken om het een soort van op te bouwen.
Of dat er aan heeft bijgedragen weet ik niet maar uiteindelijk is ze er over heen gegroeid.
Bedoel je een rubberen strip vanaf onderkant tot grond...een strip om te aarden?
En Lemoos: even over jouw bijrijdersstoel voor honden. We hebben die stoelen ook gezien, maar hier past de hond niet in als ie nog een beetje groeit. Ik heb hem een keer naast me gezet terwijl ik reed. Was geen succes, hij vind mijn schoot en mijn handeninteressanter dan zijn eigen plekje. Vwb veiligheid dus geen succes. Als ik het echt zou gaan oefenen en hem afleer mijn kant op de komen, maar ze zeggen dat voorin niet mag meen ik.
iones schreef:
20-04-2021 20:06
Effe over mijn gevaarlijke Pietertje: Ze is gevaccineerd tegen de ziekte van Weil. Dat is geen overbodige luxe als je met ratten in aanraking komt. Ook omdat ze veel zwemt in natuurwater, waar zich ook ratten bevinden. Ze zal er niet ziek van worden. Jack russels zijn er voor gemaakt om ratten te doden.
Misschien hebben jullie de ‘gewone’ ratten. Bij ons zijn het muskusratten. Daar zitten er tussen van 2 kg. Afgelopen tien jaar twee honden gestorven door een aanval/tegenaanval van een muskusrat. Een hondje (boerenfox) in de hals gebeten en de tweede was een Beagle waarvan de neus er compleet af lag.

Oude bes was daar ook zo scherp op, ratten. Halve JR en 100% terriër. Maar ik rende er altijd achteraan uit angst dat ze hem beten. Ben er zelf ook bang van, die ratten springen zo hoog. Ben wel eens in de roeivijver gesprongen omdat eentje tegen mij omhoog liep uit het niets. Sportvissers weer boos... krijsende vrouw in dat water :-)
Alle reacties Link kopieren
lemoos2 schreef:
20-04-2021 20:29
Misschien hebben jullie de ‘gewone’ ratten. Bij ons zijn het muskusratten. Daar zitten er tussen van 2 kg. Afgelopen tien jaar twee honden gestorven door een aanval/tegenaanval van een muskusrat. Een hondje (boerenfox) in de hals gebeten en de tweede was een Beagle waarvan de neus er compleet af lag.

Oude bes was daar ook zo scherp op, ratten. Halve JR en 100% terriër. Maar ik rende er altijd achteraan uit angst dat ze hem beten. Ben er zelf ook bang van, die ratten springen zo hoog. Ben wel eens in de roeivijver gesprongen omdat eentje tegen mij omhoog liep uit het niets. Sportvissers weer boos... krijsende vrouw in dat water :-)
Ten eerste zijn muskusratten niet echt ratten. Ze behoren tot de beverachtigen. Ze hadden nooit ratten mogen heten. Verder komen muskusratten niet aan huis om het eten van de dieren op te eten. Maar er zitten hier wel muskusratten in de beek maar die krijg je maar hoogst zelden te zien.
Vreselijk wat die honden overkomen is. Een muskusrat is te veel partij voor een hondje.

Wij hebben hier last van de gewone ratten, die komen uit de sloot, en die willen mee eten van alles wat ik mijn dieren geef. Paardenvoer (zit goed afgesloten), kippen voer (en daar kunnen de krengen wel bij, dus ik voer mijn kippen maar zeer beperkt en daarom twee x per dag), en bij de konijnen kunnen ze helaas ook komen, de etters en zelfs de vetbollen voor de vogels kunnen ze niet met rust laten. Ik probeer van alles om ze er uit te houden maar ze vinden altijd iets om erin te komen.
Ttroeteltje schreef:
20-04-2021 20:23
En Lemoos: even over jouw bijrijdersstoel voor honden. We hebben die stoelen ook gezien, maar hier past de hond niet in als ie nog een beetje groeit. Ik heb hem een keer naast me gezet terwijl ik reed. Was geen succes, hij vind mijn schoot en mijn handeninteressanter dan zijn eigen plekje. Vwb veiligheid dus geen succes. Als ik het echt zou gaan oefenen en hem afleer mijn kant op de komen, maar ze zeggen dat voorin niet mag meen ik.
Jongedame is klein genoeg en ik gordel haar erin vast, het ‘stoeltje’ zelf zit vast met isofix :hihi:. Ik heb de airbag uitgeschakeld dus gewoon naast mij. In auto van man zit ze op de achterbank naast zoon, net zoals oude bes destijds. Misschien een boosterseat regelen voor een kind? Oude bes zat daar prima op i.c.m. de autogordel (zo’n losse korte voor aan het tuigje). De buurlab heeft een speciale anti-slipmat zodat hij in de bochten goed kan zitten achterin.

Het is vooral puzzelen om erachter te komen waar ze ziek van wordt. De bewegingen en geluiden, het ‘los’ zitten en niet kunnen anticiperen op bewegingen of de stress. Voor oude bes was het genoeg om naar buiten te kunnen kijken, je zag hem zich dan ook schrap zetten voor een bocht. Jongedame had veel stress, het kunnen kijken naar buiten en naar mij is voldoende om zich zeker te voelen.

Als het echt de auto zelf is werkt alleen medicatie. Hadden wij destijds met de Berner Sennen. Die kon gewoon niet tegen autorijden.
anoniem_67700891efcbf wijzigde dit bericht op 20-04-2021 20:43
4.62% gewijzigd
iones schreef:
20-04-2021 20:33
Ten eerste zijn muskusratten niet echt ratten. Ze behoren tot de beverachtigen. Ze hadden nooit ratten mogen heten. Verder komen muskusratten niet aan huis om het eten van de dieren op te eten. Maar er zitten hier wel muskusratten in de beek maar die krijg je maar hoogst zelden te zien.
Vreselijk wat die honden overkomen is. Een muskusrat is te veel partij voor een hondje.

Wij hebben hier last van de gewone ratten, die komen uit de sloot, en die willen mee eten van alles wat ik mijn dieren geef. Paardenvoer (zit goed afgesloten), kippen voer (en daar kunnen de krengen wel bij, dus ik voer mijn kippen maar zeer beperkt en daarom twee x per dag), en bij de konijnen kunnen ze helaas ook komen, de etters en zelfs de vetbollen voor de vogels kunnen ze niet met rust laten. Ik probeer van alles om ze er uit te houden maar ze vinden altijd iets om erin te komen.
Echt, gewoon weer rillingen als ik het lees. In het ouderlijk huis (boerderij) liep er ‘s nachts standaard een hond in de kippenren om de ratten uit het nachthok te houden. Die smerige ratten haalden zelfs een volwassen kip neer O_o. Mijn moeder heeft daarom ook destijds Sjaak de JR gekocht. Maar die had helemaal geen interesse in ratten, die kiepte alleen bloempotten om en de vijver in. Maar goed, Sjaak is echt een terror terriër en nu een schoothondje.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven