Werk & Studie
alle pijlers
Bonus om fulltime te werken
vrijdag 23 september 2022 om 09:49
Ik lees op teletekst dat er in de tweede kamer gesproken wordt over een bonus als je fulltime gaat werken. Dit zou een manier zijn om de tekorten op te vullen.
Ik begreep wel dat dit het college van de rechten van de mens tegen zo'n bonus is, omdat vrouwen die deeltijd werken in verband met de verzorging voor hun kinderen gedupeerd zouden worden.
Zou het voor jou een reden zijn om meer te gaan werken?
Ik begreep wel dat dit het college van de rechten van de mens tegen zo'n bonus is, omdat vrouwen die deeltijd werken in verband met de verzorging voor hun kinderen gedupeerd zouden worden.
Zou het voor jou een reden zijn om meer te gaan werken?
dianaf wijzigde dit bericht op 23-09-2022 10:07
Reden: Slecht lopende zin.
Reden: Slecht lopende zin.
1.72% gewijzigd
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
maandag 26 september 2022 om 16:38
Ik werk 28 uur, maar heb een prima pensioen later. Het hangt er toch ook vanaf wat je verdient? De een verdient parttime meer dan de ander fulltime en ik profiteer ook van pensioen man en die is meer dan prima. Verder wil ik als de kinderen uit huis zijn (en de kosten dus lager) nog gaan bijsparen in mijn pensioenregeling. Dus ik hoef niet per se fulltime te werken om het "pensioengat" op te vullen.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 15:32Delen, daar zeg je het. Is dat dan voldoende om in 2 huizen te wonen in plaats van 1?
Alleen zit je na jaren bvb. 24 uren of 32 uren werken wel met een pensioengat dat niet meer te vullen is door alsnog fulltime te gaan werken. Andere alleenstaanden werkten dan misschien al die tijd al fulltime.
maandag 26 september 2022 om 16:39
Klopt. De vraag is: wat is nodig. Jij / de Belgen lijken 1x fulltime per persoon als norm te hebben voor wat je nodig hebt aan inkomsten. Alles minder is een verminderd pensioen, een gat. In Nederland wordt daar heel anders over gedacht. Over het algemeen wordt 0,75-0,8 fte als een salaris en pensioen gezien waarmee je het prima redt per persoon (gemiddeld uiteraard en afhankelijk van je functie/salaris en levensstandaard). Meer kan, maar hoeft niet om een prima leven te hebben. Zeker als je ook nog AOW krijgt (sommigen leven zelfs enkel daarvan, al is dat wel schraal), de hypotheek vaak afbetaald is en de kinderen inmiddels zichzelf kunnen onderhouden. Waarom dan nu jezelf 'afbeulen' als het met minder ook kan? Vandaar mijn vraag waar het verschil door komt.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 15:28Ik heb eigenlijk geen idee van de precieze bedragen. Feit is dat, als je minder werkt, je dan ook minder pensioen zal hebben later.
maandag 26 september 2022 om 16:43
Bedoel je dan dat zelfs een alleenstaande of gescheiden persoon die altijd 32 uren gewerkt heeft alsnog kan rondkomen met het pensioen dat die daarvoor ontvangt?
Dat zou wel mooi zijn. In dat geval zou ik onmiddellijk naar 32 uren gaan denk ik.
Of nee, toch niet, want dan zou ik weer het werk van 5 dagen in 4 dagen moeten doen en er minder voor betaald worden. Maar je snapt wat ik bedoel denk ik.
rosanna1985 wijzigde dit bericht op 26-09-2022 16:46
15.37% gewijzigd
maandag 26 september 2022 om 16:44
Ik begrijp wat je bedoelt.nicole123 schreef: ↑26-09-2022 16:39Klopt. De vraag is: wat is nodig. Jij / de Belgen lijken 1x fulltime per persoon als norm te hebben voor wat je nodig hebt aan inkomsten. Alles minder is een verminderd pensioen, een gat. In Nederland wordt daar heel anders over gedacht. Over het algemeen wordt 0,75-0,8 fte als een salaris en pensioen gezien waarmee je het prima redt per persoon (gemiddeld uiteraard en afhankelijk van je functie/salaris en levensstandaard). Meer kan, maar hoeft niet om een prima leven te hebben. Zeker als je ook nog AOW krijgt (sommigen leven zelfs enkel daarvan, al is dat wel schraal), de hypotheek vaak afbetaald is en de kinderen inmiddels zichzelf kunnen onderhouden. Waarom dan nu jezelf 'afbeulen' als het met minder ook kan? Vandaar mijn vraag waar het verschil door komt.
Misschien is de opbouw in België anders. Of de manier van uitkering? Als de bijdrage al lager is, dan bouw je ook minder vermogen op. Pensioen is vaak 70% (= een richtlijn voor oké-pensioen, dus geen harde omrekening) van het gemiddelde salaris/eindloon, maar als je inleg al minder is, en het per saldo dan maar 60% is bij fulltime, dan wordt het alleen maar minder als je minder dan fulltime werkt.
Het maakt hier in Nederland ook uit of je bij een pensioenfonds zit of een pensioenverzekeraar. Misschien speelt zoiets ook nog?
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
maandag 26 september 2022 om 16:45
Dat hangt toch af van je salaris en je pensioenregeling. De een bouwt met 32 uur meer pensioen op dan de ander met 40 uur.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 16:43Bedoel je dan dat zelfs een alleenstaande of gescheiden persoon die altijd 32 uren gewerkt heeft alsnog kan rondkomen met het pensioen dat die daarvoor ontvangt?
Dat zou wel mooi zijn. In dat geval zou ik onmiddellijk naar 32 uren gaan denk ik.
maandag 26 september 2022 om 16:45
Dat wordt gelijk verdeeld bij een scheiding na een huwelijk of geregistreerd partnerschap, tenzij er andere afspraken gemaakt zijn/worden.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 16:38En hoeveel pensioen zouden die vrouwen dan ontvangen wanneer ze gescheiden zouden zijn?
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... -scheiding
Is het in België dan ieder voor zich, ook als mensen getrouwd waren?
maandag 26 september 2022 om 16:47
Ja. Mede daarom wordt hier dus ook massaal parttime gewerkt, of 1 tot 1,5 fte door stellen. Waarom zou je meer werken als je zo ook prima kunt rondkomen? In België niet dus? Zijn bij jullie de lonen lager of de kosten hoger?Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 16:43Bedoel je dan dat zelfs een alleenstaande of gescheiden persoon die altijd 32 uren gewerkt heeft alsnog kan rondkomen met het pensioen dat die daarvoor ontvangt?
Dat zou wel mooi zijn. In dat geval zou ik onmiddellijk naar 32 uren gaan denk ik.
maandag 26 september 2022 om 17:03
Wij komen inderdaad van de situatie (even generaliserend) dat er per gezin/stel 1fte aan inkomen was. Namelijk: de man werkte voorheen vaak fulltime en de vrouw bleef (vaak) thuis. Als ik dat vergelijk met de uren die wij nu maken (2×32=64), is dat een stuk meer dan mijn ouders en schoonouders vroeger hadden. De lasten zijn natuurlijk ook gestegen, maar over het algemeen de levensstandaard ook. En voor pensioen geldt dus hetzelfde, je kan prima rondkomen met je pensioen + AOW als je beiden altijd 32 uur hebt gewerkt (of hetzelfde aantal uur in een andere constructie, zoals 1x40 en 1x 24 uur).
maandag 26 september 2022 om 17:03
Even gegoogled. Als je loon 62.5% of meer was dan dat van je partner dan is het ieder voor zich.
Als het minder was dan is er inderdaad een bijpassing, maar dan ook enkel voor die jaren waar het minder was.
Bij situaties waar de één 32 uren werkte en de andere 40 zou het dan dus vaak wel ieder voor zich zijn.
Er zijn trouwens ook vrij veel koppels die gewoon niet getrouwd zijn, ook als ze kinderen hebben, dus dan is het helemaal ieder voor zich, maar dat is een keuze die je maakt natuurlijk.
Bron: https://www.sfpd.fgov.be/nl/pensioenbed ... gescheiden
maandag 26 september 2022 om 18:02
De fiscaliteit in België werkt anders. Wij hebben hier een tiental werknemers op Belgische payroll (allemaal fulltime) en die hebben allemaal een pensioenplan via ons als werkgever lopen, maar dat is is nog geen algemeen gegeven voor elke werknemer (ik ken geen exacte cijfers maar ik dacht dat zowat 40% van de werknemers dat hadden).
Voor het officiële pensioen gelden een aantal bizarre regels:
- Je bouwt op per gewerkt jaar, verdien je binnen dat jaar boven een specifiek plafond, dan krijg je voor dat jaar het maximum, verdien je dat jaar minder, dan krijg je voor dat jaar pro-rata het bedrag
- Verdien je boven het specifieke plafond, dan draag je wel af, maar krijg je daar niets extra boven het maximum
- Werkt je deeltijds, dan wordt het plafond ook naar die deeltijdse factor bijgesteld en krijg je ook een bedrag dat volgens diezelfde deeltijdse factor is bijgesteld
- Zelfs al verdien je deeltijds nog meer dan een ander voltijds, dan is dat gewoon inkomsten boven het deeltijdse plafond, en dan draag je daar wel over af maar krijg je daar het deeltijdse maximum voor
Het officiële pensioen in België is maximaal iets van een 2500 bruto voor een voltijdse werknemer. Heb je altijd halftijds gewerkt, dan is dat dus maximaal 1250€ bruto en meestal minder aangezien je dan 45 jaar boven het plafond verdiend hebt. Zonder plan van de werkgever (en dat is voor de meesten in België nog steeds zo) heb je dus een probleem als je enkel op je officiële pensioen kan rekenen.
maandag 26 september 2022 om 18:14
Dank je voor deze post bumblebijtje.bumblebijtje schreef: ↑26-09-2022 18:02- Zelfs al verdien je deeltijds nog meer dan een ander voltijds, dan is dat gewoon inkomsten boven het deeltijdse plafond, en dan draag je daar wel over af maar krijg je daar het deeltijdse maximum voor
Precies dit dus. Iemand die deeltijds 5000 euro verdient, bouwt minder pensioen op dan iemand die voltijds 4000 euro verdient.
Weet je toevallig ook hoeveel die maxima zijn? Dat zou mij wel interesseren en is info die niet zo makkelijk te vinden is heb ik de indruk.-
maandag 26 september 2022 om 18:19
Ik werk al fulltime.
ALs ik dat niet zou doen zou dat waarschijnlijk een goede reden hebben en dan zou ik niet fulltime gaan werken puur vanwege die bonus.
Daarnaast vind ik dit echt een bizar plan. Verbaast me ook dat er zoveel partijen voor zijn. Overigens vind ik het zo wel tegenover vrouwen als mannen onrechtvaardig.
ALs ik dat niet zou doen zou dat waarschijnlijk een goede reden hebben en dan zou ik niet fulltime gaan werken puur vanwege die bonus.
Daarnaast vind ik dit echt een bizar plan. Verbaast me ook dat er zoveel partijen voor zijn. Overigens vind ik het zo wel tegenover vrouwen als mannen onrechtvaardig.
maandag 26 september 2022 om 18:21
Ze hebben ook nog niet veel details gegeven. Is die bonus een eenmalig bedrag of een maandelijkse toelage? Kan je fulltime gaan werken, dat net lang genoeg doen om de bonus te incasseren en dan weer naar parttime? En ook niet erg fair voor wie al fulltime werkte. Kunnen zij dan snel even naar pakweg 32 uren om dan terug naar fulltime te gaan zodat zij ook de bonus krijgen?Flamingo schreef: ↑26-09-2022 18:19Ik werk al fulltime.
ALs ik dat niet zou doen zou dat waarschijnlijk een goede reden hebben en dan zou ik niet fulltime gaan werken puur vanwege die bonus.
Daarnaast vind ik dit echt een bizar plan. Verbaast me ook dat er zoveel partijen voor zijn. Overigens vind ik het zo wel tegenover vrouwen als mannen onrechtvaardig.
maandag 26 september 2022 om 18:26
Dat is heel anders dan in Nederland, daar speelt het geen rol of je fulltime of parttime werkt, maar is je pensioenpremie een percentage van je salaris.
En stellen die besluiten dat de een fulltime werkt en de ander niet of maar een klein beetje en die dan niet trouwen of geregistreerd partner worden, die zijn inderdaad heel onverstandig bezig. Althans, de niet/weinig werkende dan. Als de relatie stopt dan heeft zij een enorm probleem, met haar gat in het cv en pensioengat (of niet eens bestaand pensioen). Dat is ook in Nederland zo. Die vrouwen leven vaak in behoorlijke armoede daarna en dat reikt tot in de pensioenleeftijd.
En stellen die besluiten dat de een fulltime werkt en de ander niet of maar een klein beetje en die dan niet trouwen of geregistreerd partner worden, die zijn inderdaad heel onverstandig bezig. Althans, de niet/weinig werkende dan. Als de relatie stopt dan heeft zij een enorm probleem, met haar gat in het cv en pensioengat (of niet eens bestaand pensioen). Dat is ook in Nederland zo. Die vrouwen leven vaak in behoorlijke armoede daarna en dat reikt tot in de pensioenleeftijd.
maandag 26 september 2022 om 18:34
Daar zijn ze nu over aan het nadenken, het zijn nog vage plannen lees ik.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 18:21Ze hebben ook nog niet veel details gegeven. Is die bonus een eenmalig bedrag of een maandelijkse toelage? Kan je fulltime gaan werken, dat net lang genoeg doen om de bonus te incasseren en dan weer naar parttime? En ook niet erg fair voor wie al fulltime werkte. Kunnen zij dan snel even naar pakweg 32 uren om dan terug naar fulltime te gaan zodat zij ook de bonus krijgen?
Als ik hier de verschillen tussen Nederland en België zie dan snap ik het idee wel. In België bestaat al een grote stimulans / druk om fulltime te werken, zowel financieel als vanuit de werkgever. In Nederland is er weinig noodzaak tot fulltime werken als single of meer dan 1,5 fte werken als stel. En van die stellen zijn degenen met de halve banen ook nog eens massaal degenen die in de sectoren zorg en onderwijs werken, waar grote tekorten zijn. Dan snap ik heel goed waarom ze in die sectoren een fulltime of meer-uren bonus willen uitdelen om het tij te keren. Want het is hier zo prettig geregeld voor parttimers, zonder zo'n externe stimulans gaan niet veel mensen uit zichzelf meer werken.
maandag 26 september 2022 om 18:40
De vraag is natuurlijk of een bonus dan voldoende is. Wat heb je aan een bonus als de BSO maar 3 dagen per week open is bvb. Het hele plaatje moet dan wel kloppen. En dan is er weer personeel tekort voor de BSO zou ik denken en ga zo maar door.
maandag 26 september 2022 om 18:41
Volgens deze website is dat zowat 64000€ (dat is ongeveer 4600€ bruto) voor een voltijds loon. Voor deeltijdse jobs is dat hetzelfde plafond, vermenigvuldigd met het % dat je wel nog werkt versus een voltijdse functie (40hr).Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 18:14Dank je voor deze post bumblebijtje.
Precies dit dus. Iemand die deeltijds 5000 euro verdient, bouwt minder pensioen op dan iemand die voltijds 4000 euro verdient.
Weet je toevallig ook hoeveel die maxima zijn? Dat zou mij wel interesseren en is info die niet zo makkelijk te vinden is heb ik de indruk.-
maandag 26 september 2022 om 18:47
Ik vind het ook nogal oneerlijk. En overbodig. Als je geen personeel kunt krijgen moet je ze als werkgever meer betalen. Of ze nu part time of full time werken.
Niet sommige werknemers subsidiëren als overheid, en anderen in dezelfde situatie niet en daarbij ongelijkheid creëren.
Zou je dezelfde bonus speciaal voor vrouwen of voor mijn part voor friezen invoeren dan was Nederland te klein. Maar voor mensen die tot dusver part time werkten en niet voor mensen die altijd al full time werkten mag opeens wel?
Niet sommige werknemers subsidiëren als overheid, en anderen in dezelfde situatie niet en daarbij ongelijkheid creëren.
Zou je dezelfde bonus speciaal voor vrouwen of voor mijn part voor friezen invoeren dan was Nederland te klein. Maar voor mensen die tot dusver part time werkten en niet voor mensen die altijd al full time werkten mag opeens wel?
If none of us is prepared to die for freedom, then all of us will die under tyranny.
maandag 26 september 2022 om 18:48
Dus eigenlijk is alles wat je boven de 4600 bruto verdient alleen maar goed om 60% van aan de staat te geven en daar nooit iets voor terug te krijgen. Als je daarboven zit en het extra geld niet echt nodig hebt kan je dus beter je uren verminderen tot je precies op die 4600 zit Gesteld dat je hoeveelheid werk dan ook effectief minder wordt natuurlijk!bumblebijtje schreef: ↑26-09-2022 18:41Volgens deze website is dat zowat 64000€ (dat is ongeveer 4600€ bruto) voor een voltijds loon. Voor deeltijdse jobs is dat hetzelfde plafond, vermenigvuldigd met het % dat je wel nog werkt versus een voltijdse functie (40hr).
maandag 26 september 2022 om 18:50
Eerst zien hoeveel manieren er zullen zijn om die regels te omzeilen. Wat heen en weer switchen tussen parttime en fulltime zou wel eens heel voordelig kunnen worden.
maandag 26 september 2022 om 18:56
Ik denk dat dat het zowat samenvat jaRosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 18:48Dus eigenlijk is alles wat je boven de 4600 bruto verdient alleen maar goed om 60% van aan de staat te geven en daar nooit iets voor terug te krijgen. Als je daarboven zit en het extra geld niet echt nodig hebt kan je dus beter je uren verminderen tot je precies op die 4600 zit Gesteld dat je hoeveelheid werk dan ook effectief minder wordt natuurlijk!
maandag 26 september 2022 om 20:06
Klopt, dat soort dingen zijn in België meer gericht op fulltime werken, hier niet. Tegelijk moet je ergens beginnen. Op de school van mijn kinderen was de BSO ook eerst maar 3 dagen per week open. Na vraag van een aantal ouders zijn ze nu 5 dagen per week open. Niet alles zal in 1x veranderd zijn, maar er zijn wel aanpassingen mogelijk. En ik denk ook niet dat we er in Nederland naar zouden moeten streven dat het zoals in België wordt, dat bijna iedereen fulltime werkt. Dat is niet haalbaar, voor de meeste mensen niet wenselijk en niet nodig. Maar als in bepaalde sectoren meer mensen fulltime gaan werken (en hun partners in andere sectoren dan minderen) of stellen 4+4 gaan werken dan is dat al winst. Op de basisschool van mijn kinderen is er nu een tekort aan fte. Er is geen enkele fulltime leerkracht. Als dat er 2 worden (die geen kleine kinderen hebben of een partner die parttime gaat werken of graag inspringende grootouders om de hoek) of als er een paar van 3 naar 4 dagen gaan dan is het probleem al opgelost. Alle kleine beetjes helpen. Het is een stimulans, zo’n bonus, geen verplichting. Wie parttime wil blijven werken heeft er geen nadeel aan, behalve als je jaloezie richting collega’s een nadeel vindt.Rosanna1985 schreef: ↑26-09-2022 18:40De vraag is natuurlijk of een bonus dan voldoende is. Wat heb je aan een bonus als de BSO maar 3 dagen per week open is bvb. Het hele plaatje moet dan wel kloppen. En dan is er weer personeel tekort voor de BSO zou ik denken en ga zo maar door.
nicole123 wijzigde dit bericht op 26-09-2022 20:20
0.10% gewijzigd
maandag 26 september 2022 om 20:18
Nou trek je heel rare vergelijkingen, met een bonus op geslacht of afkomst. De bonus waar dit topic over gaat gaat om werkuren. Werknemers die 40 uur werken krijgen sowieso al meer salaris dan werknemers die 24 uur werken. Dat vind je toch ook niet oneerlijk? Binnen bedrijven ontvangen vaak ook werknemers in bepaalde functies een bonus en andere niet. Binnen de organisatie waar ik werk kregen bepaalde functies in de nieuwe CAO een hogere percentuele salarisstijging dan andere. Boven een bepaald salaris val je in een andere belastingschijf en ga je 49,5% belasting betalen ipv 37%. Vind je dat oneerlijk?merano schreef: ↑26-09-2022 18:47Ik vind het ook nogal oneerlijk. En overbodig. Als je geen personeel kunt krijgen moet je ze als werkgever meer betalen. Of ze nu part time of full time werken.
Niet sommige werknemers subsidiëren als overheid, en anderen in dezelfde situatie niet en daarbij ongelijkheid creëren.
Zou je dezelfde bonus speciaal voor vrouwen of voor mijn part voor friezen invoeren dan was Nederland te klein. Maar voor mensen die tot dusver part time werkten en niet voor mensen die altijd al full time werkten mag opeens wel?
Je zou het bijvoorbeeld zo kunnen inrichten dat binnen bepaalde sectoren je tot 24 uur 37% belasting betaalt en daarboven bij elke 4 uur meer 2% belastingkorting krijgt. Dus bij 28 uur 35%, bij 32 uur 33%, bij 36 uur 31% en bij 40 uur 29%. Daar zitten vast weer heel veel haken en ogen aan, maar zo’n idee zou ik hebben bij een bonus. Ik vind dat niet oneerlijk. Jij hebt het over ‘dezelfde situatie’, maar werknemers in dezelfde situatie krijgen hetzelfde en als dat niet zo is dan is die situatie blijkbaar helemaal niet hetzelfde.
maandag 26 september 2022 om 20:21
Hoezo? In mijn sector is het duurder om twee parttimers de week te laten vullen dan een fulltimer. Dus kun je de fulltimer verhoudingsgewijs meer bieden en ben je alsnog goedkoper uit.merano schreef: ↑26-09-2022 18:47Ik vind het ook nogal oneerlijk. En overbodig. Als je geen personeel kunt krijgen moet je ze als werkgever meer betalen. Of ze nu part time of full time werken.
Niet sommige werknemers subsidiëren als overheid, en anderen in dezelfde situatie niet en daarbij ongelijkheid creëren.
Zou je dezelfde bonus speciaal voor vrouwen of voor mijn part voor friezen invoeren dan was Nederland te klein. Maar voor mensen die tot dusver part time werkten en niet voor mensen die altijd al full time werkten mag opeens wel?
Om dit nou discriminatie te noemen gaat wel ver. Fulltime is een keuze die iedereen voor zichzelf maakt. Bij de een maakt geld daarin een verschil, bij de ander niet.
anoniem_64099e414652c wijzigde dit bericht op 26-09-2022 20:28
9.87% gewijzigd
maandag 26 september 2022 om 20:21
nicole123 schreef: ↑26-09-2022 20:06Klopt, dat soort dingen zijn in België meer gericht op fulltime werken, hier niet. Tegelijk moet je ergens beginnen. Op de school van mijn kinderen was de BSO ook eerst maar 3 dagen per week open. Na vraag van een aantal ouders zijn ze nu 5 dagen per week open. Niet alles zal in 1x veranderd zijn, maar er zijn wel aanpassingen mogelijk. En ik denk ook niet dat we er in Nederland naar zouden moeten streven dat het zoals in België wordt, dat bijna iedereen fulltime werkt. Dat is niet haalbaar, voor de meeste mensen niet wenselijk en niet nodig. Maar als in bepaalde sectoren meer mensen fulltime gaan werken (en hun partners in andere sectoren dan minderen) of stellen 4+4 gaan werken dan is dat al winst. Op de basisschool van mijn kinderen is er nu een tekort aan fte. Er is geen enkele fulltime leerkracht. Als dat er 2 worden (die geen kleine kinderen hebben of een partner die parttime gaat werken of graag inspringende grootouders om de hoek) of als er een paar van 3 naar 4 dagen gaan dan is het probeer al opgelost. Alle kleine beetjes helpen. Het is een stimulans, zo’n bonus, geen verplichting. Wie parttime wil blijven werken heeft er geen nadeel aan, behalve als je jaloezie richting collega’s een nadeel vindt.
Nadeel: als je wel wil, maar niet kan. Ik werk 2x8 + 2x6 = 28 uur. Op mijn school geen uren meer beschikbaar voor ondersteuning.
Ik zou best naar 32 uur willen. Combineren met andere locatie is lastig want niemand zoekt een leerkrachtondersteuner voor ná schooltijd. Combineren met andere locatie wil ik niet op mijn vrije dag.
Leidinggevende ziet alles ook graag zo blijven omdat ik nu makkelijk met dagen/uren kan schuiven. Een dus kan invallen.
In mijn 'tak van sport' zitten met mensen met dit scenario.
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in