Werk & Studie alle pijlers

Bonus om fulltime te werken

23-09-2022 09:49 941 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik lees op teletekst dat er in de tweede kamer gesproken wordt over een bonus als je fulltime gaat werken. Dit zou een manier zijn om de tekorten op te vullen.

Ik begreep wel dat dit het college van de rechten van de mens tegen zo'n bonus is, omdat vrouwen die deeltijd werken in verband met de verzorging voor hun kinderen gedupeerd zouden worden.

Zou het voor jou een reden zijn om meer te gaan werken?

Zou jij door een bonus fulltime gaan werken?

Totaal aantal stemmen: 406

Ja (6%)
Nee (59%)
Afhankelijk van de hoogte van de bonus (21%)
Fulltime is niet haalbaar in mijn branche/beroep (8%)
Overig (7%)
dianaf wijzigde dit bericht op 23-09-2022 10:07
Reden: Slecht lopende zin.
1.72% gewijzigd
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
29-09-2022 10:33
Dat is dan wel weer heel sterk verwoord. Door de voorbeelden die ik zelf gaf, dus begrijpelijk.

Nee hoor, ik leef deze situatie nu zo'n zes jaar langer, dus ik heb wat meer tijd gehad om erover na te denken. En ik begrijp dat het tijd nodig heeft om tot dit soort realisaties te komen, dus ik wacht geduldig af.

Wat ik wel vrij zorgelijk vind, is het feit dat mannen zichzelf inmiddels uit zo'n beetje alle maatschappelijke zorgsituatie's hebben gehaald (thuis, zorg, onderwijs) maar wel het merendeel van de beslissingen nemen over de inrichting van dat werk. Omdat mannen het grootste deel van dat werk niet erkennen als werk krijg je van die spagaatsituaties als hierboven waarin vrouwen taken moeten combineren die niet te combineren zijn, simpelweg omdat een deel van die taken niet wordt gezien als werk. Ik zie vrouwen steeds meer op hun bordje krijgen en er in alle leeftijdsgroepen onder bezwijken. Dat vind ik heel erg zorgelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
29-09-2022 10:33
Dat is dan wel weer heel sterk verwoord. Door de voorbeelden die ik zelf gaf, dus begrijpelijk. Mijn man zorgt wel degelijk hoor, de 1e en 2e shift zijn best goed verdeeld. Hij kookt, doet de afwas, doet de kinderen in bad, brengt 2 van de 3 naar bed, brengt ze naar sport, brengt en haalt van school en BSO, is bij ouderavonden en -gesprekken van school, etc. Het is vooral die derde shift waar het spaak loopt. Hij doet meer routine dingen, ik meer oh-daar-moeten-we -ook-nog-aan-denken dingen.

Hij doet wel een klein stukje van de derde shift, ongeveer 10% denk ik. Bijv 1 sport van onze oudste, daar regelt hij alles voor (opgave voor toernooien, communicatie met de trainer). En de overige 90% zou hij ook wel doen als het zou moeten, maar vaak wel later of gemakkelijker dan ik, dus dan heb ik dat allang opgepakt.

Een voorbeeld: waar ik al weken van tevoren nadenk over een traktatie en een paar uur eraan zit te knutselen, koopt hij last minute iets kant en klaars. Mijn normen hierin zijn: 1) dat kind een traktatie heeft
2) dat kind blij is met de traktatie
3) dat de traktatie goed voldoet aan de richtlijnen van school (qua gezondheid enzo)
4) dat de traktatie origineel is (niet hetzelfde als een klasgenoot vorige week heeft getrakteerd)
Mijn man vindt nr 1 en 2 belangrijk, nr 3 al een heel stuk minder en nr 4 niet. Ik vind hem wel heel erg makkelijk hierin, maar tegelijk liggen voor mij (en veel andere moeders) de normen bij dit soort dingen misschien wel soms te hoog. Ik heb onze kinderen ook wel eens een paar pakken waterijsjes meegegeven als traktatie en daar waren ze blij mee en het boeide ze niet als een klasgenoot een paar dagen ervoor ook al op ijs getrakteerd had. Dus soms denk ik dat mijn man en mannen in het algemeen wel echt te laks zijn, maar soms doe ik of vrouwen in het algemeen misschien ook moeilijker dan nodig.
Ik vond die traktaties ook altijd lekker belangrijk hoor. Ik wist ook totaal niet wat anderen getrakteerd hadden.
De basisschool deed ook niet echt aan bepaalde gezondheidsnormen dus het werd chips, ijsjes of, als ik eens zin had, cupcakejes.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zonnebloemenveld schreef:
29-09-2022 10:47
Mijn man is ook absoluut niet van de derde shift, zit gewoon niet in hem.
Maar hij doet gewoon veel meer dan ik in de eerste en tweede shift, dus is het alsnog eerlijk verdeeld ;-D
Hier idem, hij vindt het ook gewoon niet leuk ("dan moet ik dingen onthouden"). Ik sta er wel om te springen zeker :'(

Maar hier gaat het steeds beter, vooral omdat ik weiger om uren in te leveren en hij inmiddels ook wel beseft dat het daadwerkelijk uitvoeren van de taak maar 30% is van de workload. En mijn standaarden liggen voor een vrouw denk ik ook wel redelijk laag :$
newspaper schreef:
29-09-2022 09:46
Maatschappij idd. Ik kan het ook terug herleiden naar het gezin van herkomst. Mijn man is enigskind, zijn (bejaarde) moeder deed en doet nog steeds alles thuis. Echt een typische huisvrouw die nooit anders heeft gedaan. Mijn man is niet anders gewend. Ik ben wat jonger, mijn ouders ook en ik was vroeger thuis als oudste al bezig met zorgen, ik was zelfstandig en dat werd ook van me verwacht. Ik zorgde geregeld voor mn broertje en zusje.

Dit denk ik ook. Ik heb altijd partners gehad die door fulltime werkende vrouwen zijn opgevoed (echte feministen in hun tijd, want ik ben 40 plus), ben zelf ook een kind van een werkende moeder en herken dit probleem dus helemaal niet. De vader van mijn kinderen heeft altijd 50% van de zorgtaken op zich genomen en mijn huidige partner is beter in het huishouden dan ik :proud:
Natuurlijk zijn er dingen die de een beter liggen dan de ander, en dat is ook prima. Maar wij moeders moeten niet doen alsof vaders het allemaal niet kunnen. Ze kunnen het niet, omdat ze het niet hoeven van de moeders. En moeders hebben de lat belachelijk hoog liggen op sommige gebieden.

Daarom is het nu ook aan ons om het goede voorbeeld te geven aan onze eigen dochters en vooral aan onze zonen. Zet je perfectionisme opzij (zakjes chips zijn ook een prima traktatie!), praat met je man, en zorg dat je eigen zoon later wel vanzelf volledig meedraait in de zorg voor kinderen en het huishouden. Het kan echt.
anoniem_65fffc027e485 wijzigde dit bericht op 29-09-2022 10:58
2.35% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 10:49
Nee hoor, ik leef deze situatie nu zo'n zes jaar langer, dus ik heb wat meer tijd gehad om erover na te denken. En ik begrijp dat het tijd nodig heeft om tot dit soort realisaties te komen, dus ik wacht geduldig af.

Wat ik wel vrij zorgelijk vind, is het feit dat mannen zichzelf inmiddels uit zo'n beetje alle maatschappelijke zorgsituatie's hebben gehaald (thuis, zorg, onderwijs)
maar wel het merendeel van de beslissingen nemen over de inrichting van dat werk. Omdat mannen het grootste deel van dat werk niet erkennen als werk krijg je van die spagaatsituaties als hierboven waarin vrouwen taken moeten combineren die niet te combineren zijn, simpelweg omdat een deel van die taken niet wordt gezien als werk. Ik zie vrouwen steeds meer op hun bordje krijgen en er in alle leeftijdsgroepen onder bezwijken. Dat vind ik heel erg zorgelijk.
Waar ik wel eens moeite mee heb is dat sommige mensen per definitie al een meester véél beter vinden dan een juf, alleen omdat het een man is. En begrijp me goed, ik was bijzonder blij met de meesters van mijn dochter, maar dat was om hun kwaliteiten, ze heeft óók geweldige juffen gehad op school. Ik heb dat gevoel echt wel eens, dat áls er dan mannen zijn die het onderwijs of de zorg ingaan, daar extra de rode loper voor wordt uitgerold ongeacht hoe ze het doen, dus dat het feit dát ze man zijn al een enorm pluspunt is. Terwijl ik dat idee andersom nog nooit heb gehad, als een vrouw besluit te gaan werken waar voornamelijk mannen zijn. Naar mijn idee moet ze zich dan eerder dubbel bewijzen.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
29-09-2022 10:55
Daarom is het nu ook aan ons om het goede voorbeeld te geven aan onze eigen dochters en vooral aan onze zonen. Zet je perfectionisme opzij (zakjes chips zijn ook een prima traktatie!),
Dat is niet alleen haar perfectionisme, maar kennelijk ook gewoon het beleid van die school. Als het een gezonde traktatie moet zijn vergt het al snel wat meer werk, want je gaat niet bakjes snoeptomaatjes uitdelen, of plakjes komkommer met niks.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Yasminmax schreef:
29-09-2022 09:41
Ik zou graag fulltime werken in het onderwijs, maar als je kijkt op meesterbaan.nl zijn er amper banen voor 1,0 fte of meer.
En zelfs als die banen er zijn, geven werkgevers ze liever aan twee parttimers, dan aan één fulltimer.

Toen ik nog in het onderwijs werkte, heb ik echt flink op m’n strepen moeten staan om 1 fte te krijgen, terwijl er toen 1,5 fte aan vacature was. Mij werd verteld dat een fulltime baan in het onderwijs veel te zwaar was. En dat is natuurlijk ook wel zo, maar dan moet je de werkdruk aanpakken. De oplossing is niet om mensen maar een deeltijdaanstelling (en -salaris) te geven, waarbij ze een werklast hebben die in andere sectoren ruim fulltime zou zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Overigens in reactie op 3, wellicht een leuke illustratie: man deed de traktatie van zoon. Bakte een cake, versierd met glazuur en marshmallows. Bracht de cake naar de klas, was bij de viering. Een week later kreeg ìk van de juf te horen dat de traktatie niet voldeed aan 3. Man niet, hoewel hij in de tussentijd vaker op school was geweest dan ik, ìk kreeg het te horen. Juf zag mij als de persoon bij wie deze informatie thuishoorde, niet mijn man.

Als ik zeg dat de vrouwelijke zorgverantwoordelijkheid maatschappelijk ingebakken zit, bedoel ik dat iedereen, man en vrouw, onbewust vindt dat zorgen de verantwoordelijkheid van de vrouw is. Niemand zal het zo uitspreken, want dat is taboe, maar uit het merendeel van onze acties spreekt dat het zo is. En we leven naar die overtuiging, we zien het werk dat moeten gebeuren naar die overtuiging en we parkeren verantwoordelijkheid en vragen naar die overtuiging. Ik vind het vooral zo boeiend dat het taboe zo sterk is dat het zo massaal ontkent wordt. Maar goed, verandering kost tijd enzo.
Alle reacties Link kopieren Quote
Susan schreef:
29-09-2022 10:59
Dat is niet alleen haar perfectionisme, maar kennelijk ook gewoon het beleid van die school. Als het een gezonde traktatie moet zijn vergt het al snel wat meer werk, want je gaat niet bakjes snoeptomaatjes uitdelen, of plakjes komkommer met niks.
Mee eens. Zakjes chips zijn bij ons op school niet toegestaan. Bij de kleuters zijn waterijsjes bijvoorbeeld wel toegestaan, maar dat is ook weer zo wat als je winter kinderen hebt. En ik geloof eigenlijk dat ik in 1 van de vele berichtjes vanuit school heb zien staan dat het vanaf groep 3 ongesneden fruit moet zijn, wat de jarige dan op school met een klasgenootje mag snijden. (Ook al zo feestelijk (en niet bepaald goedkoop) qua fruitsoorten midden in de winter ;-D )
En mijn man laat dit soort dingen dus ook zeker zonder enig schuldgevoel aan mij over. Hij moppert ook wel eens over de enorme berichtenstroom vanuit school, maar de inhoudelijke afhandeling (of evt het delegeren ervan) laat hij vervolgens aan mij over en gaat verder met zijn werkdag.
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 11:05
Overigens in reactie op 3, wellicht een leuke illustratie: man deed de traktatie van zoon. Bakte een cake, versierd met glazuur en marshmallows. Bracht de cake naar de klas, was bij de viering. Een week later kreeg ìk van de juf te horen dat de traktatie niet voldeed aan 3. Man niet, hoewel hij in de tussentijd vaker op school was geweest dan ik, ìk kreeg het te horen. Juf zag mij als de persoon bij wie deze informatie thuishoorde, niet mijn man.
Ja bizar hoor, maar ik geloof het echt meteen helaas.
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 11:05
Overigens in reactie op 3, wellicht een leuke illustratie: man deed de traktatie van zoon. Bakte een cake, versierd met glazuur en marshmallows. Bracht de cake naar de klas, was bij de viering. Een week later kreeg ìk van de juf te horen dat de traktatie niet voldeed aan 3. Man niet, hoewel hij in de tussentijd vaker op school was geweest dan ik, ìk kreeg het te horen. Juf zag mij als de persoon bij wie deze informatie thuishoorde, niet mijn man.

Als ik zeg dat de vrouwelijke zorgverantwoordelijkheid maatschappelijk ingebakken zit, bedoel ik dat iedereen, man en vrouw, onbewust vindt dat zorgen de verantwoordelijkheid van de vrouw is. Niemand zal het zo uitspreken, want dat is taboe, maar uit het merendeel van onze acties spreekt dat het zo is. En we leven naar die overtuiging, we zien het werk dat moeten gebeuren naar die overtuiging en we parkeren verantwoordelijkheid en vragen naar die overtuiging. Ik vind het vooral zo boeiend dat het taboe zo sterk is dat het zo massaal ontkent wordt. Maar goed, verandering kost tijd enzo.
Echt ja. Op de basisschool was mijn man contactpersoon omdat ik verder weg werkte, maar als zoon van het klimrek was gevallen of zo werd steevast ik gebeld :nope:
Susan schreef:
29-09-2022 10:59
Dat is niet alleen haar perfectionisme, maar kennelijk ook gewoon het beleid van die school. Als het een gezonde traktatie moet zijn vergt het al snel wat meer werk, want je gaat niet bakjes snoeptomaatjes uitdelen, of plakjes komkommer met niks.

Nu pikken jullie dit voorbeeld er uit (en ik ben het eens, je kan je er niet altijd makkelijk vanaf maken als de school strenge regels heeft), maar dit is helemaal niet mijn punt. Mijn punt is meer in het algemeen: vrouwen trekken veel te veel naar zich toe, en mannen vinden het wel best. Zolang onze generatie moeders dit blijft doen (en daarmee in de voetsporen van hun eigen moeder stappen), dan verandert er nooit wat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Susan schreef:
29-09-2022 10:57
Waar ik wel eens moeite mee heb is dat sommige mensen per definitie al een meester véél beter vinden dan een juf, alleen omdat het een man is. En begrijp me goed, ik was bijzonder blij met de meesters van mijn dochter, maar dat was om hun kwaliteiten, ze heeft óók geweldige juffen gehad op school. Ik heb dat gevoel echt wel eens, dat áls er dan mannen zijn die het onderwijs of de zorg ingaan, daar extra de rode loper voor wordt uitgerold ongeacht hoe ze het doen, dus dat het feit dát ze man zijn al een enorm pluspunt is. Terwijl ik dat idee andersom nog nooit heb gehad, als een vrouw besluit te gaan werken waar voornamelijk mannen zijn. Naar mijn idee moet ze zich dan eerder dubbel bewijzen.
Eens. En ook meegemaakt.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
29-09-2022 11:32
Nu pikken jullie dit voorbeeld er uit (en ik ben het eens, je kan je er niet altijd makkelijk vanaf maken als de school strenge regels heeft), maar dit is helemaal niet mijn punt. Mijn punt is meer in het algemeen: vrouwen trekken veel te veel naar zich toe, en mannen vinden het wel best. Zolang onze generatie moeders dit blijft doen (en daarmee in de voetsporen van hun eigen moeder stappen), dan verandert er nooit wat.
Misschien, maar ik ga zelf niet mijn eigen norm verlagen, dat doe ik gewoon niet. Ik ben niet in alle opzichten perfectionistisch, maar sommige dingen vind ik wel heel belangrijk en als ik die dingen naar me toe moet trekken dan is dat maar zo.

Overigens heb ik niet het idee dat ik de hele derde shift draai, ik denk wel dat ik meer regel (dus niet alles), maar dat vind ik eerlijk gezegd ook niet erg om te doen.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 11:05
Als ik zeg dat de vrouwelijke zorgverantwoordelijkheid maatschappelijk ingebakken zit, bedoel ik dat iedereen, man en vrouw, onbewust vindt dat zorgen de verantwoordelijkheid van de vrouw is.
Klopt, ik denk dat dat vooral onbewust nog enorm in ons zit. Inclusief deels ook in mijzelf, hoewel ik er rationeel fel op tegen ben. Overigens ben ik bij ons thuis ook degene die de derde shift doet wat betreft bijv technische zaken in huis (signaleren dat er een lampje kapot is en daarop actie ondernemen, de badkamerrenovatie regelen, een nieuwe deurbel kopen, bedenken dat ergens wat extra planken moeten komen, etc.). Dus bij ons thuis is het niet per se traditioneel geregeld van ik de zorg en hij de techniek, maar meer van ik de derde shift / regelzaken / denkwerk en hij meer de eerste en tweede shift / concrete routines. Ook heb ik mijn focus meer op het het huiselijke en hij meer buitenshuis, ook al werken we - op papier in ieder geval - beiden vrijwel evenveel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
29-09-2022 11:32
Mijn punt is meer in het algemeen: vrouwen trekken veel te veel naar zich toe, en mannen vinden het wel best. Zolang onze generatie moeders dit blijft doen (en daarmee in de voetsporen van hun eigen moeder stappen), dan verandert er nooit wat.

Dat is een populair standpunt omdat het de mythe in stand houdt dat mannen initieel net zoveel zorgen als vrouwen, maar daarin systematisch gehinderd worden door vrouwen. Die overtuiging bestendigt een soort gelijkheidsheidsidee: mannen en vrouwen voelen wèl in gelijke mate verantwoordelijkheid voor de zorg voor hun kinderen, maar mannen krijgen de kans niet die verantwoordelijkheid om te zetten in daden omdat vrouwen die daden al voor hun neus wegkapen.

Dat is natuurlijk kul. Mensen die zich verantwoordelijk voelen voor de zorg voor hun kinderen vinden het nooit 'wel best' om buitenspel gezet te worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Procne schreef:
29-09-2022 11:00
En zelfs als die banen er zijn, geven werkgevers ze liever aan twee parttimers, dan aan één fulltimer.

Toen ik nog in het onderwijs werkte, heb ik echt flink op m’n strepen moeten staan om 1 fte te krijgen, terwijl er toen 1,5 fte aan vacature was. Mij werd verteld dat een fulltime baan in het onderwijs veel te zwaar was. En dat is natuurlijk ook wel zo, maar dan moet je de werkdruk aanpakken. De oplossing is niet om mensen maar een deeltijdaanstelling (en -salaris) te geven, waarbij ze een werklast hebben die in andere sectoren ruim fulltime zou zijn.
Precies dat!

Als je fulltime in het onderwijs werkt, dan werk je 1659 uur per jaar. Als je 12 weken per jaar vakantie wil vieren, hou je nog 42 uur per week werken over voor die overige 40 weken per jaar. Ik vind dat zelf prima te doen hoor. Uiteindelijk wil ik mijn hypotheek kunnen betalen en een leuk leven kunnen hebben.

Dat 1 fte in het onderwijs qua takenpakket eigenlijk veel meer is dan die 1659 uur is toch niet mijn probleem?
Alle reacties Link kopieren Quote
Susan schreef:
29-09-2022 10:59
Dat is niet alleen haar perfectionisme, maar kennelijk ook gewoon het beleid van die school. Als het een gezonde traktatie moet zijn vergt het al snel wat meer werk, want je gaat niet bakjes snoeptomaatjes uitdelen, of plakjes komkommer met niks.
Het kan op zich wel kant en klaar bij ons, bijv popcorn of een waterijsje of een speeltje. Maar dan zijn er maar weinig mogelijkheden dus kom je weer bij punt 4, de originaliteit. En als het gaat om speeltjes aan dat ik dat liever niet wil vanwege het milieu en de troep die je daarmee continu je huis binnenkrijgt (wat ook vaak weer op mij neerkomt om dat er weer uit te werken).

Wat mij betreft schaffen ze gewoon het trakteren af en geven ze op een andere manier aandacht aan de jarige. Iets zegt me dat de meeste mannen dat prima zouden vinden en het vooral veel vrouwen zijn die daar fel op tegen zouden zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
29-09-2022 11:41
Klopt, ik denk dat dat vooral onbewust nog enorm in ons zit. Inclusief deels ook in mijzelf, hoewel ik er rationeel fel op tegen ben. Overigens ben ik bij ons thuis ook degene die de derde shift doet wat betreft bijv technische zaken in huis (signaleren dat er een lampje kapot is en daarop actie ondernemen, de badkamerrenovatie regelen, een nieuwe deurbel kopen, bedenken dat ergens wat extra planken moeten komen, etc.). Dus bij ons thuis is het niet per se traditioneel geregeld van ik de zorg en hij de techniek, maar meer van ik de derde shift / regelzaken / denkwerk en hij meer de eerste en tweede shift / concrete routines. Ook heb ik mijn focus meer op het het huiselijke en hij meer buitenshuis, ook al werken we - op papier in ieder geval - beiden vrijwel evenveel.

Wat het zou wel erg taboe zijn om toe te geven dat het anders was :) Want stel nou dat het wel traditioneel geregeld was bij jullie: wat betekent dat dan? Dat je relatie niet goed is, dat je niet hoogopgeleid bent, dat je een verkeerde partner hebt gekozen, dat jij zaken naar je toetrekt? Al die dingen misschien, maar nooit dat je partner het gewoon niet doet. Waarom zou dat toch zijn?

Overigens betekent het feit dat hij de derde shift nauwelijks doet een explosie aan tweede shift voor jou in de komende jaren. Hoe minder hij meekrijgt van alle communicatie, hoe minder hij aan taken kan oppakken, omdat hij simpelweg niet weet dat ze er zijn en hoe meer er op jouw bord komt.
thalas wijzigde dit bericht op 29-09-2022 11:54
0.03% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn winterkind wil trouwens de volgende keer ijsjes trakteren, heeft ze al gezegd. Ze is jaloers op haar broer die in de zomer jarig is en dat wel mag. En waarom ook niet eigenlijk? We eten in een restaurant in de winter toch ook vaak ijs als toetje? Soms zitten we misschien ook wat te vast aan 'wat hoort' of wat anderen (andere moeders vooral) er wel niet van zullen denken. Dus dochters traktatie van over een paar maanden wordt lekker makkelijk. :D
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
29-09-2022 11:53
Mijn winterkind wil trouwens de volgende keer ijsjes trakteren, heeft ze al gezegd. Ze is jaloers op haar broer die in de zomer jarig is en dat wel mag. En waarom ook niet eigenlijk? We eten in een restaurant in de winter toch ook vaak ijs als toetje? Soms zitten we misschien ook wat te vast aan 'wat hoort' of wat anderen (andere moeders vooral) er wel niet van zullen denken. Dus dochters traktatie van over een paar maanden wordt lekker makkelijk. :D
Haha ik vind dit eigenlijk wel een super goed idee. ;-D
Alle reacties Link kopieren Quote
nicole123 schreef:
29-09-2022 11:53
Mijn winterkind wil trouwens de volgende keer ijsjes trakteren, heeft ze al gezegd. Ze is jaloers op haar broer die in de zomer jarig is en dat wel mag. En waarom ook niet eigenlijk? We eten in een restaurant in de winter toch ook vaak ijs als toetje? Soms zitten we misschien ook wat te vast aan 'wat hoort' of wat anderen (andere moeders vooral) er wel niet van zullen denken. Dus dochters traktatie van over een paar maanden wordt lekker makkelijk. :D
Dat heb ik inderdaad ook vaak bedacht, dat het onzin is dat ijs altijd bij de zomer hoort. IJs kan ook prima in de winter. Misschien hoef je het niet als je net een uur door de sneeuw hebt gelopen en verkleumd bent en het dan buiten op moet eten, maar anders kan het prima.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 11:05
Overigens in reactie op 3, wellicht een leuke illustratie: man deed de traktatie van zoon. Bakte een cake, versierd met glazuur en marshmallows. Bracht de cake naar de klas, was bij de viering. Een week later kreeg ìk van de juf te horen dat de traktatie niet voldeed aan 3. Man niet, hoewel hij in de tussentijd vaker op school was geweest dan ik, ìk kreeg het te horen. Juf zag mij als de persoon bij wie deze informatie thuishoorde, niet mijn man.

Als ik zeg dat de vrouwelijke zorgverantwoordelijkheid maatschappelijk ingebakken zit, bedoel ik dat iedereen, man en vrouw, onbewust vindt dat zorgen de verantwoordelijkheid van de vrouw is. Niemand zal het zo uitspreken, want dat is taboe, maar uit het merendeel van onze acties spreekt dat het zo is. En we leven naar die overtuiging, we zien het werk dat moeten gebeuren naar die overtuiging en we parkeren verantwoordelijkheid en vragen naar die overtuiging. Ik vind het vooral zo boeiend dat het taboe zo sterk is dat het zo massaal ontkent wordt. Maar goed, verandering kost tijd enzo.
Hier ook altijd dat soort dingen. Zodra ik de kinderen een keer incidenteel naar school bracht, dan stond ik meteen met een werkje in handen ("Alle ouders helpen mee om het speelgoed schoon te maken, wil jij deze zak doen?") Alle ouders mijn reet, alle moeders weer want de vorige dertig dagen stond hun vader er en die kreeg die vraag nooit.

En ik zie mezelf nog staan om zo'n klote-egel met prikkers erop met traktaties in elkaar te flansen terwijl het kind in kwestie strontchagrijnig stond te klieren in plaats van te helpen ernaast. "Ik wil gewoon chips net als iedereen!"
Alle reacties Link kopieren Quote
Thalas schreef:
29-09-2022 11:05
Overigens in reactie op 3, wellicht een leuke illustratie: man deed de traktatie van zoon. Bakte een cake, versierd met glazuur en marshmallows. Bracht de cake naar de klas, was bij de viering. Een week later kreeg ìk van de juf te horen dat de traktatie niet voldeed aan 3. Man niet, hoewel hij in de tussentijd vaker op school was geweest dan ik, ìk kreeg het te horen. Juf zag mij als de persoon bij wie deze informatie thuishoorde, niet mijn man.
Oh daar ben ik heel makkelijk in: "ik zal het doorgeven aan man, die heeft namelijk heel erg z'n best gedaan op de cake"
Hetzelfde als ze mij bellen omdat er iets is met kind: "ik geef het door aan man, die is er binnen 10 minuten"
Ik ga me daar niet druk over maken, het belangrijkste is dat kind het goede voorbeeld krijgt.

Wat betreft traktaties, ik vind dat heel leuk dus dat doe ik meestal. Maar in het voorbeeld dat het bijvoorbeeld gezond moet kan ik me best voorstellen hoe dat bij ons kan gaan. Mijn man vind het namelijk ook heel belangrijk dat kind gelukkig is. Dus als hij een keer zal moeten regelen dan sputtert hij waarschijnlijk eerst tegen, "ik heb geen idee wat ik moet maken". Nou, ik ook niet dus verzin wat. Dan gaat hij op zoek, klaagt waarschijnlijk steen en been, "het is toch wel een gedoe". Uiteindelijk bedenkt een paar dingen, laat kind kiezen en gaat het regelen, want uiteindelijk wil hij ook niet dat kind zonder traktatie op school staat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het speelgoed schoonmaken werd in onze kleuterklas traditioneel door de vaders gedaan, in de klas, één avond per jaar.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven