Werk & Studie alle pijlers

In ziektewet, hoe zit het met meeruren?

07-08-2020 13:08 15 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds Januari 2019 zit ik in de ziektewet, ik werkte gemiddeld 50 uur meer in de maand, dan mijn contracturen. Vanaf die periode krijg ik ziektewet geld volgens mijn contracturen. Nu is mijn vraag heb ik eigenlijk ook recht dat mijn meeruren meetellen?

Hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is, alvast bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Ziektewet? Je bedoeld via het UWV?
Alle reacties Link kopieren
Vroeg ik me idd ook af: ziektewet of krijg je nog loon betaald door je werkgever?
Je hoeft niet overal iets van te vinden.
Lijkt mij niet, die uren waren extra en staan niet in je contract. Neem contact op met je vakbond, rechtsbijstand of juridisch loket.
Alle reacties Link kopieren
Als de extra uren een min of meer vast onderdeel zijn geworden van je periodieke beloning worden ze meegenomen als basis voor een uitkering, althans bij UWV, een werkgever die zijn ziekengelduitkering herverzekerd heeft zal als basis het overeengekomen periodieke vaste salaris als basis hanteren
Bimzarellio...what else
En dat vraag je nu pas na 1 jaar en 7 maanden?
Alle reacties Link kopieren
gizzmo-returns schreef:
07-08-2020 13:26
En dat vraag je nu pas na 1 jaar en 7 maanden?
Je hoeft niet te reageren hè?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom iemand dat nu vraagt.
Misschien had ts al eerder info gekregen, bijv van de werkgever en was in de veronderstelling dat deze eerdere info klopte? Misschien is er iets voorgevallen waardoor ts nu twijfelt?
Alle reacties Link kopieren
Huh wist niet dat je (deels) in de ziektewet kon zitten als je gewoon aan het werk bent en ook nog meer uren maakt dan wat in je contract staat? Dan ben je toch niet ziek? Of begrijp ik het verkeerd.
Alle reacties Link kopieren
Structureel meer/overwerk moet meegenomen worden in de loondoorbetaling bij ziekte, maar alleen als het aannemelijk is dat je die uren ook gewerkt zou hebben wanneer je niet ziek was geworden. Je kunt dus inderdaad het beste contact opnemen met een jurist of advocaat, want die kan kijken naar jouw specifieke omstandigheden en op basis daarvan adviseren of dit in jouw geval had gemoeten.
Alle reacties Link kopieren
Gizmo returns, wat een vervelende opmerking, daar heb ik zo mijn reden voor dat ik het nu pas na voren breng. Ik word heel naar van je opmerking, het was een vraag en je hoeft niet te reageren.

Ik zit voor 100% thuis en krijg het geld van mijn werkgever. In ieder geval bedankt voor jullie reacties.

Sorry voor de onduidelijkheid maar heb moeite met dingen en situaties beschrijven.
Alle reacties Link kopieren
Wanneer UWV dat straks overneemt voor je ziek werd dan wordt je inkomen bepaald adhv het SV inkomen voor je ziek werd.

”Wij berekenen uw dagloon op basis van het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin u ziek werd. Daarbij kijken we naar een periode van 1 jaar voor uw eerste ziektedag. U kunt uw dienstverbanden en inkomsten bekijken op Mijn UWV bij uw arbeidsverleden”.

Wat is sv-loon?
Het sv-loon (sociale verzekeringsloon) is het loon waarover u belastingen en sociale verzekeringspremies betaalt. Uw sv-loon hebben wij nodig om de hoogte van uw uitkering te berekenen.

Heeft u bij ons een uitkering aangevraagd? Dan berekenen wij de hoogte van uw uitkering met uw dagloon. Hierbij gebruiken wij uw sv-loon:

Het dagloon van een WW-uitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende in het jaar voordat u werkloos werd.
Het dagloon van een Ziektewet-uitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin u ziek werd.
Het dagloon van een adoptie- of pleegzorguitkering berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin uw uitkering begon.
Een WIA-uitkering (LGU, LAU, IVA) berekenen wij met het sv-loon dat u verdiende in het jaar voordat u ziek werd.
Het dagloon van een zwangerschaps- en bevallingsverlof berekenen we met het sv-loon dat u verdiende tijdens het dienstverband waarin uw zwangerschaps-en bevallingsverlof begon. Heeft u geen werkgever en krijgt u al een uitkering van UWV? Dan berekenen we de zwangerschaps- en bevallingsuitkering met het sv-loon van die uitkering. Meer informatie vindt u op Ik ben zwanger en heb een uitkering.




Je werkgever moet over twee jaar verspreid 85% van je inkomen betalen. Veel werkgevers kiezen ervoor om het eerste jaar 100% te betalen en het 2e jaar 70%. Dit hoeft dus niet. Tenzij in de cao anders vastgelegd.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Je zit (nog) niet in de ziektewet. Je werkgever betaald namelijk je loon door voor 104 weken (2 jaar). Daarna neemt het uwv het over, mits jij en je werkgever voldoende re-integratie inspanningen hebben verricht volgens wet verbetering poortwachter.

Als je een contract hebt voor bepaalde tijd en deze loopt van rechtswege af en wordt niet verlengd, dan zal je werkgever je ziek uit dienst moeten melden bij het uwv.
Je SV-loon wordt gebruikt voor de berekening van een eventuele ziektewet uitkering.
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt mij een rondje juridisch loket te worden.

En een werkgever die niet zal staan springen om zomaar effe 10 uur extra te betalen.

Is er 1 bewijs van? Staat er iets op papier? Werd het uitbetaald? Of moest je het dan maar terugnemen in vakantie?
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Alle reacties Link kopieren
ik werkte gemiddeld 50 uur meer in de maand, dan mijn contracturen

Je moet het nakijken en navragen bij deskundigen, maar mij staat iets bij dat je dan in elk geval de 13 weken voorafgaand aan je ziekmelding die uren gemaakt moet hebben. Heb je inmiddels al elders advies ingewonnen?
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle reacties, ik zal het na laten kijken door deskundigen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven