Werk & Studie
alle pijlers
Spijt studiekeuze bij reïntegratie
vrijdag 6 juni 2008 om 11:50
Ja dat heb ik dus..Heb inmiddels PDB gehaald en zou dan ook nog MBA doen. Helaas ben ik door verschillende omstandigheden een beetje overbelast geraakt en staat de cursus nu op een laag pitje. Als ik er goed over nadenk vind ik het helemaal niet leuk. Het leek me geweldig en ik heb dan ook het eerste diploma gehaald maar heb echt helemaal geen zin om dat tweede ook nog te doen. Heb in het verleden gewerkt bij een intermediar in hypotheken en dat vond ik wel heel erg leuk. Heb dus enorme spijt dat ik niet daar nog een cursus in gedaan heb. Mijn reïntegratieconsulente heeft bemiddeld en het uwv betaalt de cursus. Ik heb dus nu enorme spijt van de cursus die ik gekozen heb. Kan me er dan ook maar moeilijk toe zetten om de draad weer op te pakken, om nog maar niet te spreken van het idee dat ik zal gaan werken in dat vak.
Toch afmaken of gewoon mijn hart volgen en switchen?
Toch afmaken of gewoon mijn hart volgen en switchen?
vrijdag 6 juni 2008 om 12:19
Wat zegt je reintegratieconsulent ervan? Het lijkt mij ook voor het uwv niet zinvol als je een studie gaat volgen waar je totaal niet enthousiast over bent. Daarna ben je immers nog niet bemiddelbaar.
Overigens jammer dat het zo tegenvalt. Ben nu ook bezig met een reintegratietraject en vind het ook allemaal spannend. Hopelijk maak ik nu wel de goede keuze.
Overigens jammer dat het zo tegenvalt. Ben nu ook bezig met een reintegratietraject en vind het ook allemaal spannend. Hopelijk maak ik nu wel de goede keuze.
vrijdag 6 juni 2008 om 20:11
Ik kan denk ik inderdaad ( en logisch) niet zomaar switchen. Ben afgelopen februari pas begonnen met MBA dus dat is nog maar net. Durf het niet zo goed kenbaar te maken tegen mijn reïntegratieconsulente. Denk enerzijds dat ik inderdaad mijn hart moet volgen maar aan de andere kant ben ik me ervan bewust dat ik dit zelf gekozen heb.Moeilijk...Dit eerst afmaken en dan terug naar mijn vak dat duurt dus dan jaren. Niet echt een vooruitzicht waar ik blij van wordt.
zaterdag 7 juni 2008 om 12:04
MBA zal inderdaad in een jaar kunnen, ware het niet dat de examens 2x per jaar zijn. Ik volg een mondelinge opleiding en die duurt voor 2 modules 1 jaar en voor de andere twee een half jaar. de opleiding is nu dus op een laag pitje gezet en ik kan volgend jaar september instromen. In die tijd kan ik ruim een andere cursus doen als ik dat zou willen, die ik dan natuurlijk zelf zal moeten betalen. Misschien is dat een mogelijkheid.
zaterdag 7 juni 2008 om 18:59
Misschien moet je toch investeren in jezelf en ondertussen een cursus in de hypotheken doen, of kijken of je ergens een baan kan vinden waar je werkenderwijs leert als het ware (zou ideaal zijn natuurlijk). Snel opgeven is natuurlijk niet goed, maar als je merkt dat je echt niet op je plek zit zou ik er wel wat mee doen.
zaterdag 7 juni 2008 om 22:03
Ik heb tot september volgend jaar (2009) en die tijd is ruim voldoende om de cursus te doen die ik graag zou willen doen. Ikzelf zou dat erg leuk vinden. Hoop alleen dat ik dan nog wel de animo heb om nog MBA op te pakken. Ik nijg er dus inderdaad sterk naar mijn hart te volgen. Ik twijfel alleen zo erg. Wat nu als ik geen werk kan vinden in die branche? Ik weet dan dat ik MBA nog kan herstarten. Eigenlijk is dat wel een fijn idee, om dat achter de hand te hebben zeg maar. Zal het eens overleggen met vriendlief
zondag 8 juni 2008 om 09:41
Goed om je hart te volgen. Maar als ik het goed begrijp, dan ga je wanneer je geen baan kunt vinden in de hypotheekbranche, toch weer MBA doen? Je schrijft in je openingspost dat je daar helemaal geen zin meer in hebt. En dan is het wel goed genoeg?
Ik kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is van een reintegratieproject.
Ik kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is van een reintegratieproject.
Cum non tum age
zondag 8 juni 2008 om 10:11
Goh, wat luxe. Oke, dat klinkt mss wat overdreven omdat je natuurlijk niet voor niets in een reintegratietraject zit maar ik heb toch wat andere ervaringen met het UWV. Het valt me echt op dat veel mensen geen sollicitatieplicht hebben i.v.m studies. Nou ja, ik wist gewoon niet dat het zo werkte. Sorry voor de OT en succes met je uiteindelijke keuze verder!
zondag 8 juni 2008 om 11:18
Ik zal denk ik niet kunnen ontkomen aan MBA omdat dat dus gefinancierd wordt door het UWV. Als ik dan een baan heb is de noodzaak er niet zo. Als ik wel een baan heb zullen ze niet moeilijk doen. Dat is het idee een beetje. Voel er idd weinig voor om te werken in de branche van het MBA gebeuren. Maar denk (en begrijp dat ook wel) dat het UWV dat niet zal accepteren als ik t.z.t. geen baan heb.
zondag 8 juni 2008 om 12:03
Nou maar zo snel mogelijk met die reintegratieconsulente gaan praten dan. Het kan toch gewoon dat iemand na een tijdje studeren er achter komt dat het niks voor hem of haar is. Ik denk dat niemand er wat mee opschiet om jou die opleiding af te laten maken.
Ben het trouwens wel eens met Tjilla, het lijk mij ook echt een luxe om alleen te hoeven studeren. Ik ga weer studeren en moet dat dus naast mijn baan gaan doen.
Ben het trouwens wel eens met Tjilla, het lijk mij ook echt een luxe om alleen te hoeven studeren. Ik ga weer studeren en moet dat dus naast mijn baan gaan doen.
Cum non tum age
zondag 8 juni 2008 om 12:18
Tjilla ik kan me voorstellen dat dat idd heel zuur is, daar zou ik ook van balen. Belachelijk dat je niet de medische zorg krijgt die je nodig hebt trouwens. Ik denk (heb er geen ervaring mee) dat het is met zoveel dingen: dat het er maar net van afhangt wie je van het UWV tegenover je hebt.
Een vriendin van vroeger heeft trouwens 2x een volledige opleiding kunnen volgen zonder te hoeven werken. Ik snap nu nog niet hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.
En dit was even off topic.
Een vriendin van vroeger heeft trouwens 2x een volledige opleiding kunnen volgen zonder te hoeven werken. Ik snap nu nog niet hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.
En dit was even off topic.
Cum non tum age
zondag 8 juni 2008 om 12:20
Ik zou het meeste uit dat reïntegratietraject halen - dus je gevoelens kenbaar maken bij de consulent. Met de consulent goed onderzoeken wat er gebeurd is, wat je wil, wat je kunt, wat de mogelijkheden zijn. Een gedegen assessment, dus. Je hebt die keuze gemaakt toen je niet goed in je vel zat, dus zo'n consulent zal daar wel begrip voor kunnen hebben. Kun je overigens niet switchen en bepaalde vakken gebruiken voor een hypotheek-opleiding? Kan me zo voorstellen dat er wel raakvlakken zijn.
Sterkte!
Sterkte!
zondag 8 juni 2008 om 12:30
In deze discussie is een belangrijk aspect onderbelicht gebleven. Een reïntegratietraject is namelijk primair bedoeld om te zorgen dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Als dat kan met werk waar je "passie" in ligt is dat meegenomen. Maar passie voelen voor je werk is zeker geen voorwaarde om je werk goed te kunnen doen, laat staan om een reïntegratietraject af te kunnen ronden. Gezien de malaise bij banken en verzekeringsmaatschappijen en de stagnatie op de woningmarkt is het de vraag of je als starter op dat gebied emplooi zult kunnen vinden.
zondag 8 juni 2008 om 17:00
Het is idd de vraag of ik werk zal kunnen vinden in de hypotheekbranch, en daarom heb ik ook twijfels. Zoals het er nu uitziet kan ik het allebei doen. Ik betaal dat natuurlijk zelf de nieuwe opleiding. Ik heb overigens een WAo uitkering, en ben ook voor de 'nieuwe' ronde 80-100% afgekeurd. Was het daarmee niet eens en heb de boel voorgerekend op papier en ben daarmee naar een arbeidsdeskundige van het UWV gestapt. Die was ervan onder de indruk en ik mocht het proberen zei hij. Dat doe ik nu dus.