Werk & Studie alle pijlers

Wat is voor jou dé manier om een andere taal te leren?

14-04-2008 19:04 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil goed Engels leren spreken, begrijpen, verstaan, (ja, ze zijn er nog, mensen die dit niet goed kunnen O.o ) en vraag me af wat voor jullie het beste werkt.

Via een schriftelijke of gewone cursus, of via internet? En ga je echt woordjes stampen, of zijn er andere manieren die het leren leuker maken?
Alle reacties Link kopieren
Bij mij werkt het beste de taal levend te horen. Dus op vakantie naar Engeland, engelse boeken lezen en de BBC aan. Of je dvd's kijken zonder ondertiteling. In het begin natuurlijk films die je al kent, zodat je de verhaallijn sowieso kunt volgen.
Alle reacties Link kopieren
Bbc en cnn kijken.

(leuke) engelstalige tijdschriften lezen



beste is een tijd in het land zelf door te brengen.
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Wat voor mij het beste werkt? Lezen en horen. Het liefst natuurlijk in het land waar de taal gesproken wordt (enkeltje Londen nemen?), maar anders in dit geval dus veel BBC en Engelstalige boeken lezen.

Woordjes stampen helpt bij mij dus helemaal niet. Vaak weet ik na een paar minuten al niet meer wat ik heb geleerd, terwijl ik woorden die een paar keer in een gesprek langskomen niet vergeet.



Het hangt er trouwens wel vanaf of je al een basis hebt. Als je echt geen woord Engels spreekt, kun je misschien eerst een paar weken een talencursus in Engeland volgen of hier een cursus doen?
Dat zeg ik....
Alle reacties Link kopieren
Oh, het beste is natuurlijk BBC met teletekst 888 aan!
Dat zeg ik....
Voor mij werkt het het beste om de taal al doende te leren. Dus het veel horen en veel praten. Het beste in het land zelf (maar goed, dat is natuurlijk niet zo makkelijk). Woordjes en grammatica stampen werkt voor mij niet zo goed. Dat blijft niet hangen. Terwijl als ik de taal veel hoor en spreek, ik de grammatica op een gegeven moment automatisch correct toepas en een steeds groter vocabulaire heb.

Tja, ik denk dat je, zolang je niet naar Engeland kunt, het meeste hebt aan Engelse televisie kijken (ik ben iemand die dan veel herhaalt van wat er gezegd wordt; is heel stom, maar het werkt wel) en veel in het Engels te lezen.

En misschien kun je ergens een conversatie cursus doen?
Alle reacties Link kopieren
naar een engelstalig land verhuizen ( tijdelijk of vorgoed)
Alle reacties Link kopieren
Zoals al gezegd naar de BBC kijken en luisteren. Er zijn onwijs leuke programma's, film en series. Ben je echt een beginneling dan zou je zelfs kunnen overwegen om de jeugdtv ervan te volgen.

Je hoeft niet persé naar een engelstalig land om de taal te leren, al helpt het natuurlijk wel als je niet op je nederlands terug kunt vallen. Maar eens gaan stappen in een leuke pub behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn ook restaurants waar de voertaal voornamelijk engels is.

Ik heb mijn engels voornamelijk door mijn toenmalige vriend geleerd, op school was het veuls te saai. En mijn dochter heeft haar cijfers voor engels opgekrikt door in een restaurantje te werken waar voornamelijk engels gesproken werd.
Alle reacties Link kopieren
Hé, wat fijn, zo snel al reacties!

Ik heb wel een basis, dus dat scheelt. En tijdens vakanties red ik me altijd goed. Maar ik wil vlot Engels kunnen praten, zonder zo te hoeven na te denken en gewoon alles kunnen volgen.

Ik weet dat het snel gaat als je een tijdje in een ander land verblijft, maar vraag me dan wel af; als je de betekenis van woorden niet kent, dan versta je het toch niet? Ik bedoel als ik naar China ga, zal ik er echt niets van verstaan, ook al ga ik er wonen.

Ik ben blij dat er meer zijn waarbij woordjes stampen niet zo goed lukt, ik begon al aan mijzelf te twijfelen.

Jeugd tv volgen vind ik een goede tip, evenals de andere tips van tv met teletekst volgen, en de tekst naspreken.

Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Oeps, 2 keer geplaatst.
Alle reacties Link kopieren
Talenreisje naar Engeland (of ander Engelstalig land) doen. Zo heb ik Spaans geleerd (in een Spaanstalig land dus ;-) ). De combinatie van intensief les krijgen én tussen de native speakers zitten werkt als een tierelier. Je hebt al een basis, dus ik denk dat je met een week of 3, 4 een heel eind kunt komen. Oh, en dan natuurlijk niet tussen de Nederlanders gaan zitten X-D



Toen ik in Zuid-Amerika zat om Spaans te leren is mijn Engels trouwens ook sterk verbeterd, doordat daar veel Engelsen/Amerikanen/Australiërs zaten. Twee vliegen in één klap dus!
-
Alle reacties Link kopieren
Eerst de grammatica, dan de uitspraak, dan basiswerkwoorden en vervoegingen en wat mij heel goed geholpen heeft (voor Deens dan toch) is een boek met cd.



Mijn moeder had trouwens de tip gekregen van haar Engels-leraar om the Bold te kijken, ze spreken langzaam genoeg en het is geen al te ingewikkeld Engels. ;-)



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Misschien een beetje meer geld, maar als je het goed wilt leren kan je een cursus doen via NHA? Ben er ook eentje begonnen (Kroatisch). Je krijgt een cd met uitspraken, duidelijke woordenlijsten en stap-voor-stap grammatica.

De cursus doet mij eerder denken aan hoe ze in het hoger middelbaar Franse lessen aan ons gaven.

Alvast veel goeie moed in het leren van Engels, en ja, BBC kan al een heel goeie hulp zijn in het 'al horend begrijpen' van Engels!



Groetjes,

Varkentje1905
Alle reacties Link kopieren
Eerst de grammatica, dan de uitspraak, dan basiswerkwoorden en vervoegingen



En dat wordt hem dus niet bij mij, dat krijg ik er niet in. ;-(

Ik wil gesprekken kunnen voeren en verstaan, dan komt de rest vanzelf wel. En ach, als ik een foutje maak, so what, dat wordt me wel vergeven, daar kan ik niet zo mee zitten.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon veel oefenen... Zoek contact met mensen die wel Engels spreken maar geen Nederlands (anders val je toch weer terug op het Engels). Schrijven helpt ook best goed, maar dan is het wel handig als iemand je kan verbeteren...

Verder inderdaad veel lezen en luisteren.



Wat mij erg hielp in het spreken (schrijven ging me al erg goed af gelukkig) was door het gewoon veel te doen. Makkelijk gezegd omdat ik sowieso al een jaar in Engeland ging studeren. Uiteindelijk besloten te blijven en dan moet je toch een baan zien te vinden. Als je dan bij een bureau aankomt en je durft niets te zeggen dan kan dat nog eens lang gaan duren dus op een gegeven moment zet je je over je schroom heen en doe je het gewoon. Door leuke reacties daarop gaat dat alleen maar makkelijker... (en rotte reacties krijg je echt zelden, dan moet je wel heel slecht zijn).

Wat helemaal lekker is, Engels spreken met andere buitenlanders... Die zijn vaak net zo onzeker dus zit je veel minder op je fouten te letten...
Alle reacties Link kopieren
Grappig, Biebeltje, ik vind het juist vreselijk om Engels te spreken met andere 'buitenlanders'. Misschien is dat omdat ik accenten e.d. altijd erg overneem: als iemand goed Engels spreekt tegen/met me, dan ga ik ook beter spreken. En ik vind het leuk om de woorden te leren die voornamelijk native speakers gebruiken. Door met mensen die slecht Engels spreken te praten gaat mijn Engels er eerder op achteruit dan op vooruit.
-
Alle reacties Link kopieren
Ja ok... Anemoon daar heb je helemaal gelijk in...



Is denk ik ook wel afhankelijk van het niveau waar je op zit. Ik denk dat het vooral handig is als je te bang bent om te spreken. Zodra je over die angst heen bent kun je inderdaad het beste zoeken naar een hoger niveau.



Wat ik wel leuk vond met mijn man is dat we allebei heel behoorlijk engels spraken, maar over een andere woordenschat beschikten en ook andere fouten maakten in grammatica. Hierdoor konden we heel goed van elkaar leren. Daarnaast zaten wij natuurlijk 100% van onze tijd in een Engelse omgeving en schreef ik eigenlijk alleen nog maar Nederlands, spreken haast niet meer.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Happy Girl,





Wat bij mij werkte is simpele boekjes beginnen te lezen. Voordat je de gramatica regels helemaal onder de knie hebt ben je al best even verder. Al lezende echter zijn de vervoegingen vrij logisch. Klinkt raar misschien, maar ga eens naar een engelse boekhandel en vraag naar een leuk kinderboek.!



De taal helemaal onder de knie krijgen zal alleen lukken als je dit tijdens een wat langer verblijf in een engelstalig land dagelijks gebruikt.



Ik lees zelf al jaren engelstalige boeken, puur om mijn engelse worodenschat niet te laten wegzakken.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Een goed grammaticaboek aanschaffen en verder gewoon in het diepe springen! Oefenen oefenen en nog eens oefenen en dan het liefste in een land waar native speakers wonen.



Zo heb ik ook redelijk Turks en Swahili geleerd :-) In 6 weken Istanbul leerde ik meer dan in twee jaar op de universiteit ( waar ik 4 uur per week Turkse les kreeg, grammatica, leesvaardigheid en spreekvaardigheid) Swahili idem dito. 6 weken Kenya werkten beter dan twee jaar blokken op de Uni!



Misschien goed idee trouwens voor mijn Frans.. haha.. ligt al jaren te verstoffen in mijn achterhoofd.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel BBC kijken, engelse internet sites afstruinen, maar de beste manier om engels te leren is toch om naar een engels talig land te gaan. Om te beginnen met alle grammatica is enorm saai en kan je al heel snel tegen het idee om engels te leren op te zetten. Zelf heb ik een enorme 'talen knobbel' en vind het helemaal geweldig om talen te leren. Ben begonnen met engelse programma's te bekijken en veel rond te struinen op internet sites, daarna ben ik een half jaartje vertrokken naar Bournemouth in Engeland en heb daar helemaal vloeiend engels leren spreken. Mijn Engels is op dit moment zelfs beter dan mijn Nederlands :-$

(Vraag van een Nederlander in Engeland: Goh, waar heb je zo goed Nederlands geleerd?) Een mogelijke bijwerking van het tijdelijk verhuizen naar een ander land is dat je niet meer terug naar Nederland wil. ;-) Wat voor keuze je ook maakt om Engels te leren, ik wens je heel veel succes.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven