Werk & Studie alle pijlers

Wat wel en niet vermelden in CV?

18-12-2007 13:31 71 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben al een poos aan het solliciteren naar hogere functies. Omdat mijn huidige salaris vrij hoog ligt, vermeld ik de verdiende salarissen altijd bij de functies uit mijn arbeidsverleden. Ik denk echter dat dit, omdat ik weinig respons krijg op mijn sollicitaties, afschrikt. Is het gebruikelijk deze bedragen in een CV te vermelden? Anderzijds wil ik ook niet telkens op gesprek gaan als blijkt dat de beloning toch ver onder het gewenste niveau zit.



Wat vinden jullie? Wél salarissen noemen, indicaties geven, of iets anders?
Alle reacties Link kopieren
Lien, mijn vriend werkt voor een dergelijk bureau en gaat 's morgens om 7 uur de deur uit en staat om 19u 's avonds weer binnen. Heel vaak opdrachten ver weg. Ik heb een gezin, dus ik vind dat voor mezelf niet haalbaar. Da's wel jammer, want je kunt daar wél veel ervaring opdoen.
Alle reacties Link kopieren
Ik bedoel ook niet dat je gedetacheerd wordt, werving & selectie: dan kom je alsnog gewoon in vaste dienst ergens. Als je een goed CV hebt wordt je doorgaans wel uitgenodigd en kunnen ze jou ook aangeven wat wel en niet haalbaar is qua salaris (en nog steeds, alles boven 60k vind ik echt heel veel geld, hangt enigszins af van de branche, maar toch).
Negatieve eigenschappen in een CV? Dat vind ik dan weer vreemd. Dat een werkgever het in een gesprek wil hebben over hoe je omgaat met je minder sterke punten, ok, maar dat lijkt me meer iets voor in een gesprek dan voor in een CV.
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik kreeg ook met enige regelmaat deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek. "Noem eens enkele positieve en negatieve eigenschappen en op welke prestatie van jezelf kun je met trots terug kijken?" Maar goed, positieve eigenschappen kan wel in een CV zetten, daar heb ik minder moeite mee dan het noemen van negatieve eigenschappen.
Alle reacties Link kopieren
ik zou dan ook eens beter nadenken over een andere negatieve eigenschap trouwens, want 90% noemt perfectionisme (Blijkbaar omdat ze denken dat dat een eigenschap is die ook positief uitgelegd kan worden of zo???) In ieder geval denk ik als iemand zegt dat hij perfectionistich is 'oh, daar heb je er weer zo een'. Kijk eens of je iets kunt vinden dat niet iedereen noemt, dat gaat ook al helpen.
Ik heb de negatieve eigenschappen ooit aan mijn CV toegevoegd naar aanleiding van een discussie over alleen het noemen van positieve eigenschappen en dat dat niet direct getuigt van zelfkennis. Ik vond het wel een punt, heb het er bij gezet en krijg sindsdien ook alleen maar leuke reacties op!
Alle reacties Link kopieren
Er moet ook wat te vragen overblijven toch? Ik zou misschien iets over manier van werken in brief schrijven, maar niet in CV. Wanneer je bemiddeld wordt door een andere club staat er doorgaans wel een karakterschets/profiel bij je werkervaring, maar dat mag het bureau dan maken :).
Ik zet eigenlijk helemaal geen eigenschappen in een CV....



Maar ik heb een vraag voor Helmy,

Helmy je geeft zelf aan dat je voornaamste reden om te werken is om geld te verdienen en dat je de rest bijzaak vindt. Welnu, je hebt een goed salaris, een salaris dat je als P&O'er nauwelijks kunt verdienen en de kans dat je direct als hoofd P&O instroomt is klein. (En dan nog verdienen zij vaak een lager salaris dan wat je nu verdient). Als je het vnl om het geld gaat, waarom blijf je dan niet gewoon in je huidige functie? Waarom persé die overstap naar P&O terwijl dat financieel echt niet heel gunstig is?
Alle reacties Link kopieren
Helmy, als jij kennelijk een net zo goed salaris als nu wilt verdienen bij een andere werkgever, denk ik dat het beter is om via netwerken aan zo'n baan te komen. Ik heb mijn laatste baan ook gekregen op die manier en sleepte een salarisverhoging van 20% in de wacht ten opzichte van de baan die ik daarvoor had. Het ging allemaal heel eenvoudig; geen brief hoeven schrijven maar aangeprezen door een kennis etc. Op gesprek geweest en direct gehoord dat ze me wilden hebben. Deze laatste baan heb ik echter helaas niet kunnen houden door de reisafstand die me enorm opbrak (ik blijk er in de praktijk niet mee om te kunnen gaan als ik 2,5 uur op een dag moet reizen en ik was te optimistisch gestemd over de reisduur; dacht dat het minder tijd zou kosten).



De baan die ik nu op het oog heb (heb hiervoor al een paar maanden geleden een 80% toezegging gekregen), is ook via via.



Dus ik denk echt dat je moet gaan netwerken! Volslagen "vreemden"zien alleen je c.v. en kunnen daar niet uit

afleiden hoe goed je kennelijk bent in je werk. Dus je zult iemand moeten treffen die overtuigd is van jouw kunnen (ook in een heel andere functie dan je nu bekleedt) en die aan de juiste touwtjes kan en wil trekken om jou je droombaan te helpen veroveren.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet er misschien alleen nog aan toevoegen dat het in mijn geval niet om een heel andere baan ging inhoudelijk gezien.
Alle reacties Link kopieren
Op zich is "horizontaal" overstappen vaak makkelijker inderdaad, maar dan nog is het wel erg fijn dat je via je eigen netwerk aan de slag kan. Zij zijn vaak de beste verkopers voor je :).



2.5 uur reistijd... pfew, dat is inderdaad veel elke dag.
Alle reacties Link kopieren
lien schreef op 23 december 2007 @ 12:24:





2.5 uur reistijd... pfew, dat is inderdaad veel elke dag.
Maar ik werkte parttime dus dat viel wel mee (niet alle dagen daarheen dus). Maar toch bleek het een te groot obstakel voor me te zijn.
Alle reacties Link kopieren
Mirjam en Tangerine:



Ik werk inderdaad ten eerste voor het geld, om te "overleven" dus.

Het salaris bij deze functie is goed, maar ook ik heb de behoefte om door te groeien en ik wil dan ook zeker niet dat dit financieel mijn top is. Drijfveren om een nieuwe functie te zoeken zijn dus én een beter salaris, een carrière (masterstudie etc.) én plezier in mijn werk. Dat plezier heb ik absoluut niet meer in mijn huidige baan. Dat ligt hem niet zozeer aan het werk, dát is wel leuk, meer aan de sfeer!
Ja de sfeer is superbelangrijk, dat ben ik met je eens. Ik hoop dat het je lukt een baan in de P&O te vinden met het salaris dat je zoekt.... maar als je graag financieel nog een (flink stuk) door zou willen groeien moet je toch misschien eens nadenken over een andere baan die in een andere sector ligt dan P&O :).
Alle reacties Link kopieren
Ik ben benieuwd waar je zulke functies gaat vinden binnen P*O land zonder aantoonbaar leidinggevende ervaring.
Alle reacties Link kopieren
En even voor de duidelijkheid: ik werk nu als hoofd P&O, heb afgelopen september bij een paar bedrijven gepraat en veel meer dan 60k is echt ongewoon.
Alle reacties Link kopieren
Helmy, ik wens je ook succes. En ik denk ook echt dat je dat (succes dus) kunt gebruiken om zonder al te veel relevante ervaring, in te stromen in een leidinggevende P&O-functie met fors salaris. Ik denk dat het niet realistisch is, te verwachten dat het gaat lukken, maar wie weet.



(Ik denk dat het "zelfs" al moeilijk zal zijn om een andere office management-functie te vinden met een salaris van 5400 Euro voor 40 uur. Ik verdien nu (nou ja, in laatste baan dan, nu ben ik even een maandje zonder werk) als office manager ook behoorlijk goed maar ik merk ook dat het niet al te makkelijk is om hetzelfde salaris weer te gaan verdienen bij een ander bedrijf voor dezelfde functie; als ik bijvoorbeeld intercedentes spreek en ik zeg wat mijn laatstverdiende loon is, vragen ze of ik alsjeblieft nog wil zakken omdat ik anders echt moeilijk bemiddelbaar ben..en dan hebben we het over een salaris dat ver onder het jouwe ligt. Gelukkig is het voor het bedrijf waarvan ik een 80% toezegging heb, weer geen probleem (maar dit bedrijf is dan ook weer geliëerd aan het bedrijf waar ik eerst werkte dus de salarissen zijn aardig gelijk).)
Alle reacties Link kopieren
Dit klinkt allemaal niet hoopgevend...ik denk dat ik voorlopig nog wel aan mijn huidige baan vast zit, vrees ik dan.
Alle reacties Link kopieren
Helmy, toch succes. Wellicht moet je een van je twee dromen (hoog salaris of een leuke baan als hoofd P&O waarbij je verder kunt (af)studeren) bijstellen.



(By the way; is de baan die je nu hebt in de Randstad? Als je daar ooit weggaat, weet ik een goede opvolgster! :) )
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, huidige baan in de Randstad.

Ik laat het hier weten als ik opzeg...
Alle reacties Link kopieren
Thanks!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven