Zwanger worden met een traagwerkende schildklier

10-11-2013 13:48 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo meiden,



Ik ben benieuwd of er meer meiden zijn op dit forum die een traagwerkende schildklier hebben en proberen zwanger te worden.



Ik ben sinds juni 2013 goed ingesteld en sinds juli 2013 bezig om zwanger te worden.
Alle reacties Link kopieren
Als je goed bent ingesteld dan is je schilklier geen probleem meer.

Dan heb je net zo veel kans om zwanger te worden en te blijven als een ander.



Wel moet je zodra je weet dat je zwanger bent regelmatig bloed laten prikken zodat je medicatie bijgesteld kan worden.
Alle reacties Link kopieren
Momenteel ben ik 10 weken zwanger . Ik ben er vorig jaar achtergekomen dat ik een traag werkende schildklier heb. We hebben een jaar geprobeerd zwanger te worden. Onze eerste afspraak voor een vruchtbaarheidsonderzoek hebben we in september gehad. Ineens werd ik maar niet ongesteld. Ik durfde niet te testen omdat ik nooit gedacht had dat ik zwanger zou zijn . Maar toch, zwanger!



Sinds juni ongeveer ben ik goed ingesteld. Voorlopig blijf ik nog even onder controle bij de gynaecoloog en laat maandelijks mijn bloed prikken. Ik blijf het erg spannend vinden. Maar goed, wie niet die voor het eerst zwanger is!
Alle reacties Link kopieren
Schuit, gefeliciteerd. Blijft toch spannend.



Ik kom momenteel met regelmaat bij mijn internist. Ben erg benieuwd wanneer wij een positieve test in handen mogen hebben.



Ben gewoon erg benieuwd hoe andere het ervaren.

Toen bij mij een traagwerkende schildklier werd ontdekt zij mijn huisarts dat ik moeilijk zwanger kon worden. Gelukkig heeft mijn internist mij dit uit mijn hoofd gepraat.
Alle reacties Link kopieren
Schuit je schrijft voorlopig maar het is echt van belang dat je je hele zwangerschap door bloed blijft laten prikken tot het eind om indien nodig de medicatie aan te passen.



De schildklier tijdens de zwangerschap



Hypothyreoïdie

Schildklierpatiënten moeten direct, vanaf de prille zwangerschap, om de vier tot zes weken de TSH- waarde laten bepalen en de dosis Levothyroxine (schildklierhormoon) aanpassen. Stop nooit met de Levothyroxine; de zwangerschap vraagt juist om een verhoging van de dosis. Meestal is een geleidelijke verhoging nodig van 30-50%. Gestreefd wordt naar het handhaven van een serum TSH uitslag van rond de 1 mU/L.



Een hypothyreoïdie kan gevolgen hebben voor moeder en kind. De moeder heeft een grotere kans op hoge bloeddruk, placentaloslating en bloedingen na de bevalling. Bij het kind bestaat een groter risico op mindere ontwikkeling van het zenuwstelsel, vroeggeboorte en ademhalingsproblemen na de geboorte. Controle en aanpassing van de dosis Levothyroxine is dus van groot belang.



Hyperthyreoïdie

Gravespatiënten dragen TSI-antistoffen bij zich die kunnen leiden tot een verhoogde schildklierfunctie. Hierdoor bestaat er een grotere kans op miskraam en vroeggeboorte. De antistoffen passeren de placenta waarbij de kans bestaat dat de foetus een hyperthyreoïdie ontwikkelt.



Gravespatiënten moeten zich laten testen op TSI-antistoffen in de tweede helft van de zwangerschap; ook zij die na eerdere behandeling met bijvoorbeeld radioactief jodium, een hypothyreoïdie hebben ontwikkeld. Zijn er antistoffen aanwezig dan moeten groei en hartslag van het ongeboren kind worden gecontroleerd via regelmatige echo’s en hartslagcontrole. Moeders met duidelijk verhoogde waarden van TSI-antistoffen aan het einde van de zwangerschap, worden sterk geadviseerd in het ziekenhuis te bevallen.
Alle reacties Link kopieren
quote:orchidee84 schreef op 10 november 2013 @ 15:07:

Schuit, gefeliciteerd. Blijft toch spannend.



.

Toen bij mij een traagwerkende schildklier werd ontdekt zij mijn huisarts dat ik moeilijk zwanger kon worden. Gelukkig heeft mijn internist mij dit uit mijn hoofd gepraat.Nou je huisarts heeft wel gelijk dat je bij een onbehandelde trage schildklier moeilijker zwanger kan worden en een grotere kans hebt op een miskraam. Maar als je goed bent ingesteld dan speelt dat allemaal niet meer.
Alle reacties Link kopieren
Ja joh, apart hoe sommige huisartsen ermee omgaan. De gynaecoloog bij wie wij afgelopen woensdag een afspraak hadden gaf aan dat hij het beter vond dat ik voorlopig nog in het ziekenhuis onder controle bleef. Hij had contact gehad met mijn huisarts en gaf aan dat hij er niet zoveel vertrouwen in had. Mijn huisarts had aan hem gevraagd of ik kon stoppen met de medicatie?!?! Terwijl dat als hij zich een beetje zou verdiepen dan staat overal dat je juist meer schildklierhormoon moet gaan slikken! Ik schrok er wel van. Aanstaande woensdag weer prikken en kijken hoe de waardes nu zijn.



Ik had er in eerste instantie ook weinig vertrouwen in dat ik zwanger zou worden via de normale weg. Maar nadat ik me beter ging voelen en mijn waardes goed waren toch zwanger geworden.



Je zit nu op de goede plek en je hebt het vertrouwen gekregen om zwanger te worden. Veel plezier en ik hoop dat het voor jullie snel zal lukken! Is het jullie eerste kindje?
Wat sugarmiss zegt klopt als je goed ben in gesteld is het geen probleem. Goed ingesteld is een tsh kleiner dan 2 en het liefst onder de 1.



Ik moet wel zeggen dat als je het niet vertrouwd laat je bloed testen. Bij mij niet gedaan en ik bleek te zijn gaan hyperen terwijl niemand het door had. Dit heeft ons waarschijnlijk wel een miskraam opgeleverd. Nu moet ik wel zeggen dat ik heel moeilijk in te stellen ben, maar vertrouw op je eigen gevoel.



Ik ben op het moment 31,5 wk zwanger na 3 jr proberen. Na 1,5 jr kwamen we er achter gekomen dat mijn schildklier te traag werkte. Hierna heeft het mede omdat anders reageert dan andere heeft het nog 1 jr gekocht om mij stabiel te krijgen. Ik mag nu ook gelijk bloed prikken alsik denk dat het niet goed gaat. Ik prik om de 4 weken mijn tsh en wij werden in week 18 op geschrikt met een zeer lage tsh waarde. Het leek er zelf op dat ik ging hyperen, maar gelukkig is dit niet gebeurt en was het niet meer schadelijk voor het kindje.



Succes
Alle reacties Link kopieren
Sugarmiss, ik ben voorlopig onder controle bij de gynaecoloog. Hierna wellicht naar de verloskundige en dan blijf ik inderdaad prikken. Ook heb ik me laten testen op meerdere afwijkingen zo ook antistoffen.
Alle reacties Link kopieren
Dus met voorlopig bedoelde ik de gynaecoloog en niet dat ik zou stoppen met bloedprikken. Na een jaar proberen heb ik alles uitgezocht wat maar uitgezocht moest worden.
Alle reacties Link kopieren
Dat herken ik wel. Voordat ik zou gaan stoppen met de pil wilde ik eerst goed ingesteld zijn. Veel gelezen via Son, de schildklier stichting, maar ook veel informatie gekregen van mijn internist.



Prikformulier en recept voor de verhoging van de dosis voor als het raak is liggen al klaar.
Alle reacties Link kopieren
Dat is fijn. Ik hoop dat het snel zal lukken!
Alle reacties Link kopieren
Naamgenoot.. verwarrend! (Zelf verzonnen?)



Vriendin is eergister bevallen (ernstige vorm van schildklier) is verder niks mee alleen dat ze onder controle stond van gyn.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 34 weken zwanger en heb een trage schildklier én PCOS (onregelmatige eisprong). Die combi schijnt vaker voor te komen. Wij zijn ruim een jaar bezig geweest, eerst moest mijn schildklier worden ingesteld en 2 maanden stabiel zijn en vervolgens ben ik met medicatie (clomid) begonnen om de eisprong op te wekken. Na 6 rondes daarvan was ik zwanger.



Zodra ik wist dat ik zwanger was heb ik de internist gebeld en is mijn dosis opgehoogd; van 100 naar 137.5 mg. Dit is gecontroleerd door regelmatig bloed te prikken; bij elke VK afspraak heb ik dat gedaan omdat ik dan toch in het ziekenhuis moest zijn. Dat was elke 4/6 weken. De hele zwangerschap bleven mijn waarden stabiel en laag. Nu moet ik na de bevalling terug naar mijn oude dosis en dan na 6 wkn bloed prikken, dan zou het weer stabiel moeten zijn.



Als je de goede dosis medicatie gebruikt en je waarden zijn stabiel heeft de trage schildklier geen effect op zwanger worden. Dus zet m op! En als je twijfelt over de adviezen die je krijgt, vraag dan gewoon naar een ander. Succes!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven