Geld krijgen van ouders??

22-07-2008 09:05 435 berichten
x
anoniem_70166 wijzigde dit bericht op 16-02-2015 14:10
Reden: x
% gewijzigd
Ja.
Alle reacties Link kopieren
Wat is er mis mee dan?

Voordat ik samen ging wonen hielpen mijn ouders mij ook. Af en toe financieel, maar mijn vader hielp me ook met klusjes in mijn huis. Als ik bij mijn ouders ging eten kreeg ik een boodschappen tas vol mee terug. Als ik ging shoppen met mijn moeder dan betaalde zij vaak. Ik leende hun auto vaak en kreeg daar wel is een envelopje bij met benzine geld.

Vooral omdat ik het niet erg breed had. Het leven is erg duur als je alleen bent.

Inmiddels ben ik getrouwd en wonen we redelijk dicht bij. Maar nog steeds krijgen we af en toe wat toegestopt.

Mijn ouders geven het liever met een warme hand en zien ons graag genieten van het leven.



Nogmaals mijn vraag, wat is daar mis mee?
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders konden geen financiële bijdrage leveren, dus vanaf mijn 18e dop ik mijn eigen boontjes.
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik dop de boontjes ook zelf, en ik zou dat ook niet anders willen (ben 26). Er is ook geen reden om geld te krijgen, aangezien ik gewoon werk, en ik spaar als ik iets niet meteen kan betalen.



Mijn familie heeft me wel geholpen met klussen in mijn nieuwe huis (verven, behangen), maar dat vind ik wel iets anders (vrienden hebben ook geholpen trouwens)
Of telt een erfenis ook mee, als in: geholpen worden door je ouders...
Alle reacties Link kopieren
Ja ik dop ook mijn eigen boontjes financieel gezien.

Wel krijg ik vaak als ik met mijn moeder ga winkelen bijvoorbeeld nieuwe kleren of schoenen maar ik geef mijn moeder ook vaak genoeg iets dus ik zie daar geen probleem in.

Ook doet ze vaak even de strijk of whatever als ze een paar dagen bij mij is..
Alle reacties Link kopieren
Ik dop al jaren mijn eigen boontjes en vind daar ook niets mis mee. Moet zeggen dat ik het ook niet echt herken uit mijn omgeving. Tijdens onze studententijd werden sommige vrienden nog wel behoorlijk financieel ondersteund door hun ouders, maar sindsdien eigenlijk alleen met klusjes/verhuizen etc.

In mijn geval heeft familie laatst ook een dag helpen verhuizen, maar dat is het dan ook. En dat doe je omgekeerd toch ook bij je ouders of vrienden (die ook meehielpen)?



Aanvulling: ik bedenk me net dat ik inderdaad 1 kennis heb -met een zeer goed salaris- waarvan de ouders toch nog haar hypotheek en vakanties betalen. Maar dat is in mijn omgeving echt niet normaal . En zij levert er naar mijn mening ook een heel stuk onafhankelijkheid voor in (veel meer op bezoek, ouders hebben via financien een stevige vinger in de pap als zij zelf beslissingen moet nemen over haar leven/baan)
Dat zeg ik....
Mijn ouders hebben het niet zo breed dus het zit er echt niet in om mij financieel te spekken.

Het geld dat ze hebben daar moeten ze zelf maar van genieten, ik red mezelf wel.
Toen ik 29 was, dopte ik me helemaal suf met die boontjes op financieel vlak ;-)



Ok, als mijn autootje het eens liet afweten en ik had geen geld voor de reparatie dan kon ik altijd bij mijn ouders terecht, maar ik betaalde het altijd terug aan ze.



Kortom, ik ben nooit financieel "verwend" door mijn ouders...ook niet echt nodig.
Alle reacties Link kopieren
Hier is het andersom. Mijn moeder heeft het financieel niet breed, dus stop ik haar wel eens wat toe. Mee uit eten, iets nieuws, boodschappen, dat soort dingen.



En ik dop ook mijn eigen boontjes al sinds mijn 18e.
If at first you do not succeed, try doing it the way your wife told you.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders hadden het vroeger niet breed, dus het was altijd heel zuinig doen. Nu zitten ze wat beter in de slappe was, maar dat zuinige hebben ze nog steeds. Ze geven dan ook geen geldbedragen of dure cadeau's. Ik vind het juist fijn dat ze zelf eindelijk eens leuke reisjes ed maken.

Ik merk wel dat het bij andere mensen veel voorkomt, vriendin heeft rijbewijs auto gekregen, helft rijbewijs moter, krijgt veel kleding, schoenen, uitjes enz enz. Haar ouders zijn dan ook wat meer vermogend dan mijn ouders.
Alle reacties Link kopieren
Idem dito Xander. Als de nood echt heel hoog was kon ik altijd wel geld lenen, maar zowel m'n ouders als ik hadden er een beter gevoel bij als ik het later weer terugbetaalde; zonder rente, dat dan wel, maar wel binnen een bepaalde termijn. Beter voor je gevoel van eigenwaarde, zo van, nou dat heb ik maar weer mooi na hard werken weer terug kunnen betalen!
Hoi Hoi, leuk dat jullie allemaal zo snel reageren....Iedereen is vrij in zijn keuzes. Ik vind het geen probleem als andere ouders hun kinderen ondersteunen.....Ik heb het zelf ook niet altijd breed en moet ook op mijn centjes letten....

Verder heb ik het gevoel als mijn ouders iets betaal en ik loop daarna in iets leuks of ik ga een keertje uit eten ik mij schuldig voel, vandaar.

Nee, ik heb een vriendin, die vertelt tegen veel mensen dat ze zichzelf redt etc, dat ze een selfmade woman is...Maar vervolgens zegt ze dat haar ouders vaak veeld ingen betalen etc. Maar die mensen kunnen niet op vakantie omdat ze haar financieel ondersteunen. Ik kan daar niet bij, zou ik me heel lullig over voelen..vandaar dat ik me afvroeg hoe dat er bij jullie voorstaat...

Groet,

angel
Alle reacties Link kopieren
Nogmaals mijn vraag.

Wat is er mis mee dat anderen dat wel krijgen.

Mijn ouders hebben het nu eenmaal wel breed en zien mijn broer en mij (en aanhang) er nu graag van genieten, dan dat we het krijgen als ze overleden zijn en we er een groot gedeelte van aan de belasting moeten geven.

Mijn ouders hebben nooit hele grote aankopen voor mij gedaan. Ik heb zelf een hele zomer gewerkt om een nieuwe fiets te kunnen betalen die ik graag wilde hebben. Mijn ouders vonden de fiets die ik had goed genoeg. Mijn brommertje heb ik zelf ook betaald en heel hard voor gewerkt en gespaard. Net zoals mijn auto. (die overigens wel van mijn ouders is geweest, maar ik heb de prijs betaald die de garage er anders voor zou geven)
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Ik vind af en toe een extra cadeau krijgen van je ouders niet 'erg'. Of lekker uit eten genomen worden, of weet ik veel wat.



Maar ik ken één vriendin, die werkelijk heel erg veel van haar ouders krijgt (ze is nu 34, getrouwd, ze verdienen samen een hoop geld): laatst kreeg ze een auto van haar ouders. Elk jaar gaat ze - door haar ouders betaald - met de hele bups 2 weken op vakantie. Haar broer krijgt de helft van een huis. En okee, hun ouders zijn behoorlijk vermogend, maar toch.



Ik vind het behoorlijk overdreven. Ik zou het ook niet aannemen van mijn ouders. Ik vind echt dat je op een bepaalde leeftijd de grote dingen des levens zelf moet kunnen regelen en betalen, en dat je daar, zoals Lindy zegt, trots en lol uit moet kunnen halen.
Alle reacties Link kopieren
.
Hoi Bar Ba Bella,



Ik heb er met jou ook geen probleem mee, maar je komt er ook eerlijk voor uit. Fijn dat je ouders zo daarmee omgaan, maar je ook geleerd hebben voor je eigen dingen te sparen/werken. Alles is dus niet helemaal vanzelfsprekend voor jou..



Ik heb deze mail meer geschreven nav het verhaal van die vriendin van mij...



gr.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Tja ik heb ook veel jaloezie ondervonden toen ik geld kreeg en een nieuwe auto kocht op mijn 20ste



Maar liever had ik mijn ouders terug ipv die erfenis. Ze zijn al 20 jaar dood



Wat mensen in jaloezie er allemaal tegen je uitflappen, niet normaal...
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook altijd mijn eigen dingen betaald. In het verleden wel eens geld geleend van mijn ouders, bijvoorbeeld als de stofzuiger kapot ging en ik niet direct geld had voor vervanging. Maar ik betaalde altijd terug. Ik verwachtte ook niet dat ik geld van mijn ouders kreeg.



Toen ik het wat breder kreeg, was ik degene die dingen voor mijn moeder betaalde (vader was overleden). Inmiddels leeft ook mijn moeder niet meer.



Ik zie het ook steeds meer gebeuren, ook bij mij in de familie. Mensen van een jaar of 30 die echt grote bedragen krijgen, auto's krijgen, schulden die worden betaald. Erg leuk voor ze, maar dan past het je niet echt om jezelf een air aan te meten alsof je het allemaal op eigen kracht red en je je zaakjes goed op orde hebt. Ik denk ook dat dat soort mensen op financieel gebied nog erg onvolwassen zijn.



Het past wel erg in de cultuur van nu. Er is een generatie ontstaan die het allemaal doodnormaal vind als ze alles maar krijgen en er niets voor hoeven doen. Dat "hoorn-des-overvloeds-syndroom" zie je zelfs al terug op de kinderpijler, waar topics worden geopend waarin verteld wordt dat kinderen van 3 alles (!) al hebben en de ouders niet weten wat ze nu weer voor hun kroost moeten kopen. En dan komen er werkelijk waar suggesties voor digitale fototoestellen speciaal voor kinderen voorbij.
Ik dop al zolang als ik op mezelf woon (vanaf mijn 17de) mijn eigen (financiele) boontjes. Niet meer dan logisch lijkt me. Zolang kinderen thuis wonen betalen of ondersteunen ouders financieel (afhankelijk van leeftijd) zodra je kiest voor een eigen plek en eigen leven, kies je m.i. ook voor je eigen financien.



Zie het in mijn omgeving inderdaad ook veel. Of mensen die al jaren op zichzelf wonen maar nog wel 4 keer per week 'thuis' (bij hun ouders dus, wat nou thuis je woont er toch niet) gaan eten want dat is goedkoper. Persoonlijk vind ik het zelfs een beetje zielig. Ben je volwassen zorgen nog (deels) papa en mama voor je.
Alle reacties Link kopieren
angel20000 schreef op 22 juli 2008 @ 09:35:

Hoi Bar Ba Bella,



Ik heb er met jou ook geen probleem mee, maar je komt er ook eerlijk voor uit. Fijn dat je ouders zo daarmee omgaan, maar je ook geleerd hebben voor je eigen dingen te sparen/werken. Alles is dus niet helemaal vanzelfsprekend voor jou..



Ik heb deze mail meer geschreven nav het verhaal van die vriendin van mij...



gr.




Ik ben blij dat je met mij geen problemen hebt X-D

En inderdaad, ik heb wel met geld om leren gaan. En heb ook altijd gewerkt, ik liep vanaf mijn 12e folders en vond het ook logisch dat ik voor (luxe) extra's zelf moest werken. Maar af en toe werd daar wel bij geholpen.

Zo heb ik mijn eerste huisje in kunnen richten van het geld wat mijn moeder heeft opgespaard wat ik betaalde aan kostgeld.

Ze vond het belangrijk dat ik dat wel betaalde, maar zij had het zelf niet nodig om rond te komen.



Ook is het zo dat ik het bij mijn ouders wel anders gezien heb. Die hebben het niet altijd breed gehad en hebben heel hard gewerkt om dat wel te hebben.
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Ik krijg altijd een extraatje als we op vakantie gaan en toen de nieuwe auto kwam, kreeg ik van mijn vader een navigatie.

Ik vraag er niet om, hij vindt het gewoon leuk om te geven.

Ook de kinderen krijgen om de twee maanden een bedrag op hun spaarrekening gestort ( doen wij ook btw maandelijks).

Dus is maar net hoe je het ziet, vragen je vriendinnen erom of krijgen ze het.

Ik ben ook selfmade maar krijg wel veel van mijn ouders, maar omdat hun dat graag geven.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven