Icesave blokkeert alle rekeningen!

07-10-2008 13:16 250 berichten
Alle reacties Link kopieren
Weer een reden voor een financiele pijler:





Icesave sluit Britse loketten

De IJslandse bank Icesave heeft (tijdelijk) haar lokketen gesloten. Dat staat op haar Engelsstalige website icesave.co.uk

"We are not currently processing any deposits or any withdrawal requests through our Icesave internet accounts. We apologise for any inconvenience this may cause our customers. We hope to provide you with more information shortly."



Nederland

Inloggen op de Nederlandse site zou momenteel ook al niet meer mogelijk zijn. Over Nederlandse spaarders is nog geen officieel nieuws binnengekomen. Volgens de site van Icesave in Nederland is het voor de ederlandse tak niet mogelijk om de spaartegoeden te bevriezen, terwijl dit in Engeland kan voor 60 dagen. zie onderstaande tekst van de site:



Voorwaarden Icasave

Artikel 7.6 van de Algemene Voorwaarden bevatte de mogelijkheid om in uitzonderlijke omstandigheden afschrijvingen van uw spaarrekening op te schorten. In Engeland, waar Icesave is gestart, is een dergelijk artikel marktconform. Bij de start van Icesave in Nederland is dit artikel overgenomen in onze Algemene Voorwaarden.



Naar aanleiding van vragen van onze klanten en het feit dat wij transparant willen blijven in onze voorwaarden, hebben wij besloten de Algemene Voorwaarden aan te passen en artikel 7.6 te verwijderen
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een GMAC-hypotheek (ja ja, die er later mee gestopt is in NL) dus ik geloof niet dat ik daar bang voor hoef te zijn X-D

Geen idee wat er gebeurt als de rentevaste periode afloopt, maar dat is "pas" over 5 jaar.
Alle reacties Link kopieren
nak schreef op 08 oktober 2008 @ 20:44:

[i]Dank je wel Mastermind!

Je gaat er toch vanuit dat wanneer Ijsland je spaartegoed bij Icesave tot ¤20.000,- garandeert, je toch iets van die garantie mag verwachten??

Ik sta daarom écht met m'n oren te klapperen dat het land Ijsland zelf misschien niet aan die garantie kan/wil voldoen!

Wat is zo'n landelijke garantie dan nog waard? Wie kan me zeggen waar je geld dan wel veilig is? Wel land is wel te vertrouwen? Dat blijkt dus pas als de boel kla[/i]pt.




Australie en Canada: weinig mensen, maar niet zoals in IJsland te weinig, goede veilige geografische ligging, en zeer zeer veel geld in de grond en in 't water:

alle mogelijke delfstoffen: ijzererts, uranium, olie, gas, vis, hout, landbouw, etc etc.



Ter vergelijking: Zwitserland is maar een klein landje, weinig inwoners, maar wel veel megagrote banken. Als alles goed gaat geen probleem, als het fout gaat kan de Zwitserse staat het niet trekken. Zwitserland heeft dan alleen stabiliteit en vertrouwen. En dat laatste is erg vluchtig.
Antoinette1980 schreef op 08 oktober 2008 @ 19:43:

Eleonora, de reden dat Icesave geen gehele vergunning hebben is omdat ze die niet nodig hebben, aangezien het een bijkantoor is. Banken uit de EU en de EER mogen bijkantoren openen in andere EU en EER landen. Dat bijkantoor wordt dan geregistreerd bij de nationale bank van het land en valt dan onder het toezicht van het vestigingsland (DNB). Dat ze geen gehele vergunning hebben heeft dus niets te maken met de veiligheid van een bank.



Ik zie het nut er niet zo van in om nu 'eigen schuld dikke bult' te gaan roepen. Er zijn 120.000 Nederlanders die hun spaargeld kwijt kunnen zijn. En je weet niet wat de toekomst ons gaat brengen. Er zijn in Europa al heel wat banken genationaliseerd, omdat het niet goed ging. In Nederland ook al. Je denkt dat je centjes veilig zijn (bij Fortis of ABN) en toch moet de staat ingrijpen om zo een 'financiële ramp' te voorkomen.




Ik zeg nergens eigen schuld dikke bult hoor. Ik zei dat het allemaal al erg genoeg is. Ik zeg alleen dat er wel al het een en ander over te doen was voordat dit gebeurde en dat het niet bepaald een geheim was dat er risico's zaten aan sparen bij Icesave. Dat is ook bij zoietst als de Consumentenbond aan de orde geweest. Don't shoot me, daar kan ik verder niks aan doen. En nogmaals, veel informatie stond in de algemene voorwaarden van de bank en op de site van DNB.



Maar goed, het ligt veel te gevoelig om er over door te gaan.

Sterkte iedereen, ik hoop van harte (oprecht) dat het goed zal komen.
Alle reacties Link kopieren
Wel opvallend: van al die (ook buitenlandse) banken die zogenaamd onder het veilige en goede toezicht van "De Nederlandse Bank" staan, waardoor (voorheen) tot 38.000 euro p.p. "veilig" was, blijken er nogal veel op 't punt van omvallen te staan.

Dat "geweldige" toezicht van de DNB stelt dus niks voor.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef op 08 oktober 2008 @ 20:54:

[...]





Dat geld komt gewoon uit de staatskas, van 'ons allemaal' dus.

Maar als de staat de banken straks weer met winst kan verkopen, is de opbrengst ook voor 'ons allemaal'.
Bedankt Impala! Ik wist niet dat Nederland zooo rijk was! X-D
Alle reacties Link kopieren
mastermind schreef op 08 oktober 2008 @ 20:10:

.



Maar ja, als ik m'n geld bij Fortis had gezet, weet ik ook niet wat er nu gebeurd was. Iemand enig idee wat nog een veilige plek is om je geld te parkeren? (En neehee, niet die ouwe sok... straks fikt m'n huis af ofzo, is 't ook weg)



Zit nu bij ING, die kwam vandaag met een deposito waar je 5,1% zou krijgen. Staat alleen je geld wel een jaar vast. Iemand betere opties?? (stel dat ING omvalt in de tussentijd, ofzo...)




Iedereen die geld heeft/had staan bij Icesave: succes (f) (absoluut niet cynisch bedoeld)






Bij de Rabo kun je een spaardeposito krijgen, voor 1 jaar, je kunt dan wel bij je geld, maar dan moet je 1% boete betalen, dus dan blijft van je 4,75% nog 3,75% over. Minder dan bij ING, maar de Rabo biedt meer zekerheid.



Als alternatief voor obscure Russisch/Turks/IJslandse of Benelux bankjes zou iemand die het geld een poosje niet nodig heeft ook aandelen Shell en Total kunnen kopen: allebei een dividend rendement van boven de 5%, en als de olieprijs nog een beetje daalt zit er als ik me niet vergis een goed instapmoment aan te komen.



En de kans dat Shell of Total failliet gaan schat ik een stuk lager in dan de kans dat DSB/ING/Dexia/KBC omvallen.



En je maakt een behoorlijke kans op rendement aangezien het waarschijnlijk is dat de olieprijs weer een keer zal gaan stijgen.



(Er kan natuurlijk ook slecht nieuws komen over Total of Shell, maar beleggen zonder risico's bestaat niet. Maar je kunt wel proberen te investeren tegen zo gering mogelijk risico). Scheelt weer nachtrust.
Alle reacties Link kopieren
Koers Shell was een jaar geleden boven de 30, nu onder de 20. Dus 1/3 van je geld is weg als je er een jaar geleden inzat. En als er een recessie-depressie komt, is er minder vraag naar olie dus minder opbrengsten voor shell.

Ik weet niet of beleggen in Shell nu zo goed is voor je nachtrust.



Met een staatsgarantie van 100.000 euro biedt elke NL bank evenveel zekerheid, dus neem die met de hoogste rente zou ik zeggen.
.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het echt super sneu voor alle gedupeerden.



Onze buren krijgen volgende week de sleutel van hun nieuwe huis en hadden al hun spaargeld (bijna 20.000 euro) bij Icesave staan en zijn nu helemaal in paniek. Ook zij hebben gisteren geprobeerd hun spaargeld terug te halen maar toen was het, blijkt nu, al te laat. Nu hebben ze helemaal niks meer.



Een vriendin is nu 11 weken zwanger, na 3 jaar medische molen, IVF etc etc. Zij heeft door omstandigheden nu geen inkomen en het inkomen van haar man is net voldoende voor alle vaste lasten. Al hun spaargeld stond ook bij Icesave en was bedoeld als buffertje voor de periode dat zij niet werkt en voor aanschaf van babyspullen.

Ook hun spaargeld is nu weg. Vriendin belde me vanmiddag helemaal in paniek op en zij en haar man zijn nu radeloos. Ze hebben zo lang op dit kindje gewacht maar zien het nu helemaal niet meer zitten. Ik hoop alleen maar dat ze nu geen overhaaste beslissingen gaan nemen.



Dom of niet, het geld is weg en daar is nu niemand mee geholpen.

Ik hoop dat hoe dan ook het toch nog goed gaat komen voor alle gedupeerden en dat er heel veel persoonlijk leed bespaard blijft.
Alle reacties Link kopieren
[b][message=2081700,noline]



Met een staatsgarantie van 100.000 euro biedt elke NL bank evenveel zekerheid, dus neem die met de hoogste rente zou ik zeggen.




Waar gaat de staat die 100 000 euro van tevoorschijn toveren?

En zoals Quattro zegt: de kans dat Shell overkop gaat is veel kleiner dan dat ING moeilijkheden krijgt. Shell staat spotgoedkoop, zelfs met een nog verder dalende olieprijs. Kijk maar eens naar de earnings van Shell en hun aandeleninkoopprogramma.
Alle reacties Link kopieren
Bucksie schreef op 08 oktober 2008 @ 21:45:

Onze buren krijgen volgende week de sleutel van hun nieuwe huis en hadden al hun spaargeld (bijna 20.000 euro) bij Icesave staan en zijn nu helemaal in paniek..
Wat voor een prutser moet je wel niet zijn om al je spaargeld bij een buitenlandse internetbank te parkeren.
Alle reacties Link kopieren
gusher schreef op 08 oktober 2008 @ 21:48:

[...]

Waar gaat de staat die 100 000 euro van tevoorschijn toveren?







Ja dat heb ik me ook afgevraagd, of we rijk genoeg zijn om die 100.000 euro's op te hoesten als de boel in elkaar klapt. Maar ik neem aan dat abn klanten wel meer kans maken op veiligheid?

Vandaag was er dat debat, weet iemand of er gesproken is over of er wel geld is voor die garantie??



Goud is ook nog een optie - dat is het enige dat niet gedaald is de afgelopen tijd. Maar niemand weet of het echt zo´n veilige haven is. Als het erop aankomt kun je van goud ook niet eten.
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef op 08 oktober 2008 @ 21:54:

[...]

Goud is ook nog een optie - dat is het enige dat niet gedaald is de afgelopen tijd. Maar niemand weet of het echt zo´n veilige haven is. Als het erop aankomt kun je van goud ook niet eten.




Goud staat (aangepast aan inflatie) historisch gezien laag. Alleen moeten veel mensen niet van goud weten. Goud is niet sexy.

Idd, van goud kan je niet eten, maar van digitale digits op je rekening ook niet. Goud zal revalueren. Dat proces is nu reeds bezig. Ik heb er vertrouwen in.



Ik kocht toen niemand het wou en ik ga verkopen als iedereen het zal willen kopen. Zo ergens rond 2009-2010



(wat niet betekent dat ik nu niet reeds de markten afschuim op zoek naar koopjes op de aandelenmarkten en m'n huiswerk maak. Ze gooien nu alles buiten en dan kan je wel enkele koopjes doen, maar ik verwacht dat alles nog wel wat zal dalen, al kan niemand op de bodem kopen). Drukke tijden!!!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb goud sinds 8 jaar ofzo (pin me er niet op vast) en het staat nu op plus 90%.
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef op 08 oktober 2008 @ 22:05:

Ik heb goud sinds 8 jaar ofzo (pin me er niet op vast) en het staat nu op plus 90%.




Chapeau. Iemand met goud slaapt op beide oren. Je moet natuurlijk wel op het goed moment gekocht hebben, want wie kocht eind jaren 70 of begin jaren 80 die is er aan voor de moeite. Maar goed, voor alles is er een momentum :-)

Dat maakt het ook zo leuk :-)
Alle reacties Link kopieren
een tijdje terug haalden aandelen-speculanten hun neus op voor 90% over 8 jaar....
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef op 08 oktober 2008 @ 22:14:

een tijdje terug haalden aandelen-speculanten hun neus op voor 90% over 8 jaar....
Ja, maar over hun verliezen spraken ze niet :-)
Alle reacties Link kopieren
[quote]gusher schreef op 08 oktober 2008 @ 21:59:

[...]





Goud staat (aangepast aan inflatie) historisch gezien laag. Alleen moeten veel mensen niet van goud weten. Goud is niet sexy.

Idd, van goud kan je niet eten, maar van digitale digits op je rekening ook niet. Goud zal revalueren. Dat proces is nu reeds bezig. Ik heb er vertrouwen in.



Nadeel van goud is dat je, mocht het (tijdelijk) zakken in prijs, je geen dividend krijgt. Nu is alleen dividend van zeer winstgevende bedrijven veilig. Financials hebben er vaak een handje van om 't te halveren of compleet af te schaffen, maar je kunt redelijk van tevoren inschatten of een bedrijf volgende jaar nog dividend zal uitkeren of niet.



Ik kocht toen niemand het wou en ik ga verkopen als iedereen het zal willen kopen. Zo ergens rond 2009-2010



(wat niet betekent dat ik nu niet reeds de markten afschuim op zoek naar koopjes op de aandelenmarkten en m'n huiswerk maak. Ze gooien nu alles buiten en dan kan je wel enkele koopjes doen, maar ik verwacht dat alles nog wel wat zal dalen, al kan niemand op de bodem kopen). Drukke tijden!!![/quote]





Nokia begint ook interessant te worden: waarom TomTom kopen als je ook een navi op je GSM kunt krijgen? Lijkt me veel makkelijker dan 2 apparaten in de auto. En TomTom heeft grote schulden, geen dividend, en zal TomTom volgend jaar nog bestaan? Nokia wel schat ik.



Aandeel BMW gaat ook de goede kant op, als je wilt kopen tenminste, is een beter bedrijf dan Toyota vind ik (Toy is overgewaardeerd, letterlijk en figuurlijk).
Alle reacties Link kopieren
We stonden de laatste maanden op het punt om 10 k spaargeld op een goed renderende rekening te zetten, maar we hadden het nog steeds niet geregeld. Iemand nog een goed idee? Een paar duizend beleggen zou ik wel durven eigenlijk. Total en Shell werden al genoemd, en BMW. Hoe belegt een leek (zoals wij) zijn geld? Ik bedoel; bel ik dan gewoon naar Alex (dat is toch zo'n belegger die (mede) voor particulieren werkt)? Of anders toch op een goede spaarrekening zetten. Dat het vast staat, is geen probleem. Als het maar wel vrij komt bij een eventuele verhuizing. Wie heeft advies?
Alle reacties Link kopieren
als er een recessie komt koopt niemand meer een nieuwe Nokia en al helemaal niet met extras als navigatie, schat ik zo in. En ook geen dure bmw. Of is dat allemaal te simpel gedacht?



moet je het niet eerder zoeken in eerste levensbehoeften? voedsel bijvoorbeeld.
.
@impala: geld voor abn/fortis komt toch niet uit de staatskas? Wordt toch een lening op de kapitaalmarkt voor uitgeschreven.
Alle reacties Link kopieren
Ja Marah dat klopt bij nader inzien eigenlijk wel, thanks.

Maar dan gaan we dus met z'n allen een lening aan ;)

En als niemand ons dat geld wil lenen - of alleen tegen belachelijke voorwaarden? (Of zou dat absoluut niet aan de orde zijn?)
.
Tja, inmiddels zijn de meest ondenkbare scenario's denkbaar.

Maar de kapitaalmarkt is, zoals ik altijd geleerd heb, heel veilig, de staat staat garant, dus dat zal in Nederland geen problemen opleveren.
Alle reacties Link kopieren
ik heb van mn leven nooit gehoord van icesave

altijd gewoon bij de Rabobank gebleven en ze waren wel eens preuts

vroeger moest je bij de fliaalhouder een fiat (nee geen auto willem) krijgen om in het rood te staan

tsja en de Rabobank is een beetje een saaie bank hè

fucking boring maar wel SAFE

nu wil Minister Bos dat de nederlandse banken hun verantwoordelijkheden nemen en garant staan voor 1,6 miljard

Ja Hallo !!!!!!!!!!!!!!!! moeten de gezonde banken eronder lijden

Icesaver`s k zou zeggen neem een vliegtuig "Ryk"javic en haal t zelf op
Alle reacties Link kopieren
Is Money You ook ok? Denk het wel, als dochter van ABN?
Alle reacties Link kopieren
[quote]Marahbloem schreef op 08 oktober 2008 @ 23:04:

Tja, inmiddels zijn de meest ondenkbare scenario's denkbaar.

Maar de kapitaalmarkt is, zoals ik altijd geleerd heb, heel veilig, de staat staat garant, dus dat zal in Nederland geen problemen opleveren.[/quote]




Dat is een grote wassen neus, tot die conclusie ben ik inmiddels gekomen.

Lees de discussie op IEX hierover:

Kán NL die 100.000 wel garanderen?



Zal er een klein stukje uitlichten:

- Ik vind dat mensen nu ook weer niet misleid mogen worden door een wassen-neus garantie.



- Wat is het alternatief? Dat de overheid eerlijk zegt dat als het écht fout we allemaal flink de klos zijn? Lijkt me ook niet zo verstandig
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven