Waarom blij met migratie regels? Ze zijn verschrikkelijk.

20-10-2010 18:58 380 berichten
s
Alle reacties Link kopieren
Kunnen de generalisaties en beledigingen achterwege blijven?

Zinnen als 'Wilders stemmers zijn drama en bekrompen' maar óok de persoonlijke aanvallen richting TO zijn niet gepast en voldoen niet aan de spelregels actueel, die je hier kunt nalezen:

Spelregels & moderator "Actueel"



Gelieve jullie postgedrag aan te passen om verdere maatregelen te voorkomen.
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 13 november 2010 @ 21:16:

Missprincesa je hebt helemaal gelijk en door die soepele regel wordt het voor mensen die niet eens aan een uitkering denken en hun verantwoordelijkheid wel willen nemen, het erg moeilijk gemaakt. Fijn dat het gelukt is, succes verhalen geven ons hoop.



Dat vind ik ook erg jammer, maar hierdoor begrijp ik wel daardoor ze de regels hebben gemaakt (ook al had ik andere regels gemaakt, maar goed dat is een ander verhaal..)

1 van de onzin regels vind ik de inburgerinscursus...laat mensen dat jaar (of 2 jaar) gebruiken om de nederlandse taal goed te leren, ipv al die onzin eromheen. Na 1 jaar inburgerinscursus is het Nederlandse taalniveau van de meeste mensen nog steeds beroerd (en dat is ook logisch, want er wordt geen nederlandse les gegeven!)



1 voordeel van de moeilijke weg die je nog te gaan hebt; wanneer je hem hebt afgerond, waardeer je elkaar des te meer.



Het is trouwens nog steeds soms wel moeilijk hoor, dat heeft niks met de IND en/of papieren te maken, maar alles met heimwee en de verschillen tussen 2 werelden.
ss
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 12 november 2010 @ 18:43:

Blondie81 echt ik snap jou niet hoor. Jij oordeelt pas echt belachelijk. Als jullie die post er na hadden gelezen hadden jullie kunnen zien dat ik deze twee werelden niet te vergelijken vind. Er werd mij succes gewenst in de echte harde wereld. Voor mij persoonlijk gezien ben ik nu in een echte harde wereld. Nederland is voor mij geen echte harde wereld omdat ik daar een super veilig en gelukkig leven heb. Dat is voor mij persoonlijk. Dus daar kun jij niet over oordelen. Ik heb wel respect voor de mening van anderen het is alleen gewoon irritant als je met een andere mening dan gemiddeld gelijk als naief wordt afgestempeld en dat dan je argumenten niets meer waard zijn. Dat jij gewoon niet goed leest hier en mijn posten verkeerd interpeteerd betekend niet dat ik geen vrije geest ben en wereldvreemd ben.

Grappig dat je ondanks dat je jezelf zo vrij vind en vooral slim( want je roept om de haverklap dat je studeert) je toch niet open staat voor de goed bedoelde adviezen van mensen die al lang te maken hebben gehad met de situatie waar jij mee wilt beginnen.Dat getuigt voor mij van non intelligentie!



Dat ik twijfels had over mijn relatie is mijn probleem en zegt verder niks. Mijn vriend heeft alles maar dan ook alles voor mij over. Daar twijfel ik niet aan, het probleem ben ik, die fouten uit verleden heb vergeven maar soms moeilijk kan vergeten. Hij heeft alle geduld met mij en vind het ook prima als ik alles op geef om daar te gaan wonen. Hebben we het ook gewoon over gehad. Maar goed dat hoef ik hier allemaal niet uit te leggen. Onze relatie is ontzettend intensief en vergt ontzettend veel. Dit klinkt in mijn ogen niet als gezond. Vooral niet als je zulke grote stappen wilt gaan zetten.Des te mooier als we hier door heen komen. En ja hij is een kok ohh en ook nog tuinman! ja so what???????????Alweer een domme opmerking van jouw kant, zijn beroep kan me niks schelen. Wel zijn drugsgebruik en zijn hang naar zijn grote liefde....... Wie kan nu niet begrijpend lezen dan?

Hoeveel Nederlanders studeren niet en hebben daarnaast een bijbaantje in de supermarkt?? Betekend dit dat ze niksnutten zijn? Hoeveel blowen, slikken pillen feesten en halen de universiteit? Wat weet jij blondie87 over zijn familie en de reden van hun vriendelijkheid naar mij toe? Niks ,maar ik reageer op wat je schrijft en ik vind het echt typisch gedrag van een familie die blij is dat er een blanke europeaan in de familie komt. Heb het zelf mee mogen maken en weet hoe het spel gespeeld worrdt vanuit het buitenland..... Maar goed, adviezen wil je toch niet horen...



Over dat andere topic dat is toch een interessant onderwerp? Is dat zo erg dat ik dat interessant vind en daar over discuseren wil met mensen? Ik ben daar nu gewoon mee bezig op dit moment en vind het leuk om die dingen te onderzoeken. Staat hier verder los van. Moet ik het dan maar onder een andere naam gaan openen ofzo? Dat slaat toch nergens op. Als je wilt discuseren doe je best maar discuseer dan ook echt en dring niet je mening op!

Okapi73 echt erg voor jullie. Dat een relatie verbreekt door al die regeltjes en dingetjes. Ik hoop dat het bij ons anders vergaat want opgeven zullen we niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 12 november 2010 @ 23:53:

Okapie73 mag ik aan je vragen waarom het mislukt was in Nederland en in Belgie..waarom wilde ze de procedure tegenhouden? Veel zijn er namelijk van overtuigd dat als je genoeg geld hebt en aan alle eisen voldoet het dan automatisch wel lukt. Maar dat is de laatste tijd dus nogal de vraag!



Blondie81: nog even voor jou, ik heb ook oude berichten van jou op gezocht en er werd me oppeens een hele hoop duidelijk. Ik snap nu ook waarom je denkt dat mijn vriend alleen maar bij me is voor het visum, je bent zelf gewoon niet beter gewend.Hahahhaahahahahahha, Je bent nog kinderachtiger dan ik al dacht.. Tjonge tuurlijk heb ik ook hobbels in mijn relatie gehad en af en toe nog wel maar ik heb hem hier in Nl ontmoet en netjes alles volgens de relges gedaan. Verder ben ik ruim 10 jaar ouder en wijzer dan jou( en ja ook ik heb gestudeerd en gereisd) en heb alles voor elkaar voor mezelf dus als mijn relatie mis loopt is er niks aan het handje.....
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 14 november 2010 @ 17:37:

Missprincesa wij verlangen ook echt naar het moment dat alles gelukt is en we samen een leven in Nederland kunnen opbouwen. Ik ben nu van plan om na mijn studie in Brussel verder te studeren, als we dan aan alle eisen voldoen (zoals verzekering, inkomsten, huis) dan kan mijn vriend voor 180 euro een visum aan vragen voor langere tijd en daarna een 5-jaren kaart. Dat klinkt toch heel wat gemakkelijker =) Op de site van de Belgische immigratie dienst is zelfs een kopje met "visum voor hereniging echtgenoot/partner student". Dat klinkt voor ons als muziek in de oren omdat ik pas 21 ben en gewoon nog niet moet denken aan nu al een vaste baan. De baan waar ik op doel stelt ook hoge eisen dus moet ik wel verder studeren. Ik vind het gewoon niet oke dat Nederland hier geen rekening mee wil houden.

Nogmaals, ik denk dat jij er te makkelijk over denkt maar wens je toch veel succes.
Alle reacties Link kopieren
. Ik ben nu van plan om na mijn studie in Brussel verder te studeren, als we dan aan alle eisen voldoen (zoals verzekering, inkomsten, huis) dan kan mijn vriend voor 180 euro een visum aan vragen voor langere tijd en daarna een 5-jaren kaart. Dat klinkt toch heel wat gemakkelijker =) Op de site van de Belgische immigratie dienst is zelfs een kopje met "visum voor hereniging echtgenoot/partner student". Dat klinkt voor ons als muziek in de oren omdat ik pas 21 ben en gewoon nog niet moet denken aan nu al een vaste baan. Volgens mij lees je selectief. Belgie heeft ook zo zijn eisen. Je moet als je gehuwd bent een van beide een vast inkomen hebben en als je samenwoond allebei een vast baan hebben! Daarnaast als je de Belgieroute doet moet je grensarbeider zijn ( google dat maar eens) en getrouwd zijn. Anders gaan ze heel moeilijk doen. Zoals jij het beschrijft lijkt belgie wel een lui lekkerland voor mensen die een buitenlandse partner zouden willen overbrengen.

De baan waar ik op doel stelt ook hoge eisen dus moet ik wel verder studeren. Ik vind het gewoon niet oke dat Nederland hier geen rekening mee wil houden.Dus Nederland moet rekening houden met al jouw persoonlijke wensen? Ik heb ook een helboel wensen maar die komen ook niet allemaal uit! Helaas pindakaas!



Over de inburgeringscursus.. De Haagse Hoge school bied bijvoorbeeld een voorbereidend programma waar je Nederlands en Engels krijgt en les over hoe het HBO leren en denken werkt. Dat is toch veel effectiever? Je kan dit programma zolang doen als je nodig hebt en daarna kun je instromen op een HBO-opleiding. Het programma wordt gewoon in de school gegeven tussen de andere opleidingen zodat je onder de andere studenten bent en zo ook met hun mee draait. Zo leer je toch vanzelf de gebruiken en gewoontes van Nederland?



Begrijp je het begrip Inburgeren wel? Dan moet je dus geen engels leren... Waar jij nu over schrijft is een voorbereidend jaar en dat wordt door bepaalde gemeentes al lang aangeboden ( zonder engels dan) aan hoger opgeleide allochtonen. Daarnaast heb je staatsexamen 1 en 2. Ok voor hoger geschoolde en snellerende allochtonen.Jij zit alleen maar te denken op het niveau van studentenleven maar er zijn meer aspecten aan de nederlandse maatschappij dan het studentenleven. Je zult je verbazen met welke dingen die voor de gemiddelde nederlander normaal zijn een heleboel allochtonen moeite hebben...



Er komt inderdaad ontzettend veel bij kijken vooral de heimwee. Als je bij elkaar bent is er een van de twee altijd uit balans. Zijn we in Nederland moet hij ontzettend wennen, zijn we in Venezuela moet ik ontzettend wennen. De cultuurverschillen zijn ook duidelijk te merken en soms kan dat heel erg leuk zijn, maar soms ook helemaal niet omdat je elkaar gewoon niet begrijpt. Maar meestal komen we er wel achter waar het aan ligt en bespreken we dat. Ik weet ook zeker als we hier door heen komen, we ontzettend sterk staan en we zeker een huwelijk van 60 jaar aankunnen.[/quote]
Alle reacties Link kopieren
quote:blondie81 schreef op 15 november 2010 @ 10:50:Volgens mij lees je selectief. Belgie heeft ook zo zijn eisen. Je moet als je gehuwd bent een van beide een vast inkomen hebben en als je samenwoond allebei een vast baan hebben! Daarnaast als je de Belgieroute doet moet je grensarbeider zijn ( google dat maar eens) en getrouwd zijn. Anders gaan ze heel moeilijk doen. Zoals jij het beschrijft lijkt belgie wel een lui lekkerland voor mensen die een buitenlandse partner zouden willen overbrengen.

Begrijp je het begrip Inburgeren wel? Dan moet je dus geen engels leren... Waar jij nu over schrijft is een voorbereidend jaar en dat wordt door bepaalde gemeentes al lang aangeboden ( zonder engels dan) aan hoger opgeleide allochtonen. Daarnaast heb je staatsexamen 1 en 2. Ok voor hoger geschoolde en snellerende allochtonen.Jij zit alleen maar te denken op het niveau van studentenleven maar er zijn meer aspecten aan de nederlandse maatschappij dan het studentenleven. Je zult je verbazen met welke dingen die voor de gemiddelde nederlander normaal zijn een heleboel allochtonen moeite hebben...



Ik heb mijn man via de Duitsland-route naar Europa gehaald. Mijn reden hiervoor was dat wij samen woonden in zijn land en ik dus geen baan had in Nederland, die aan de inkomenseis voldeed en het jaarcontract. Ik ben dus eerst alleen naar NL gegaan om een *willekeurige* baan te vinden waarmee ik ons kon onderhouden en ben naar DLD verhuisd. Daar vragen ze een minimum aan bestaansinkomen. Daar voldeed ik makkelijk aan. Daar geldt wel als regel dat buitenlandse partner geen uitkering mag aanvragen (europese partner trouwens ook niet). Dat vind ik prima regels. Na een poosje zijn we terug verhuisd naar NL. Mijn partner heeft nu een verblijfsvergunning voor 5 jaar en mag ook met deze verblijfsvergunning geen uitkering aanvragen. Ik vind dat super terechte regels, IK heb hem naar NL gehaald, dus ik draai voor zijn kosten op.

Ik zag dat TO ergens schreef dat ze NOOIT een uitkering zou aanvragen, dat zijn dingen die ik niet zou zeggen, want je weet niet hoe het loopt, maar ik zou in ieder geval wel alles doen en aanpakken om niet in die uitkering te zitten, ook al is dat schoonmaakwerk, productiewerk of wat dan ook. (Eigenlijk vind ik dat dat voor iedereen zou moeten gelden...)



Je kan pas aan het staatsexamen beginnen als je een bepaald taalniveau hebt (A2), heb je dat nog niet. Dan begin je met de standaard inburgeringscursus...waar je dus GEEN nederlandse les krijgt. De lessen zijn overigens wel in het Nederlands.

Beetje krom om geen Nederlandse lessen te geven, maar wel les in het nederlands over hoe het er in Nederland aan toe gaat. Dat betekent dat of mensen het niet goed snappen of ze doen er veel langer over (en kost dus meer) dan wanneer ze goed Nederlands hadden gesproken.

Bovendien hebben veel mensen die de inburgerinscursus hebben afgerond (en dus al 1 a 2 jaar in nederland zijn) wel een A2 niveau, maar OOK veel dingen verkeerd aangeleerd (straattaal). Wanneer ze nou met de Nederlandse lessen beginnen, moet dat eerst allemaal weer afgeleerd worden en dat is weer veel lastiger dan het vanaf het begin af aan goed te leren.



Tja ik snap eerlijk waar niet wie dat hele inburgerinssysteem heeft bedacht. Het begint met de taal, zeggen ze dan. Begin daar dan ook mee, de rest (cultaar, waarden/normen, hoe & wat) komt later wel (of kan zelfs vanzelf worden geleerd).
Alle reacties Link kopieren
Misspriscesa, kijk jij snapt het tenminste! Je moet gewoon de regeltjes volgen( of die nu recht of krom zijn) en dan lukt het wel.



Over de Inburgering, tja , daar heb ik ook mijn bedenkingen over maar ja het is een moetje nou eenmaal dus maar braaf doen dan komt dat ook weer goed toch? Mijn ervaring is dat mensen die redelijk geschoold zijn er wel snel door heen kunnen rollen. Hun taalniveau is dan nog niet super maar dat moet groeien als je eenmaal midden in de maatschappij staat.
Alle reacties Link kopieren
quote:blondie81 schreef op 15 november 2010 @ 11:51:

Misspriscesa, kijk jij snapt het tenminste! Je moet gewoon de regeltjes volgen( of die nu recht of krom zijn) en dan lukt het wel.



Over de Inburgering, tja , daar heb ik ook mijn bedenkingen over maar ja het is een moetje nou eenmaal dus maar braaf doen dan komt dat ook weer goed toch? Mijn ervaring is dat mensen die redelijk geschoold zijn er wel snel door heen kunnen rollen. Hun taalniveau is dan nog niet super maar dat moet groeien als je eenmaal midden in de maatschappij staat.



Je moet het inderdaad gewoon doen. Mijn man heeft het ook snel gedaan (ook al is hij niet zo hoog opgeleid, wel veel taalgevoel en veel oefenin'; zowel op werk als met mij). Hij was hier echter niet toe verplicht (omdat we via Duitsland kwamen).

Echter, ik vind het vreemd, zo'n inburgerinscursus kost zoveel geld...dat geld kan óf beter besteed worden of er kan op bezuinigd worden door het beter aan te pakken. Daar heeft iedereen meer aan; de overheid, de nederlandse samenleving, de laag opgeleide buitenlander & de hoog opgeleide buitenlander.



Dat soort dingen frustreren mij enorm en dan helemaal als mensen gaan roepen dat het belachelijk is dat er zoveel geld voor wordt uitgetrokken. (met daarbij de achterliggende gedachte dat het de 'schuld' van de buitenlanders is en zij worden voorgetrokken).



Maar ja, heb inmiddels wel geleerd om maar gewoon te doen wat ervan je wordt gevraagd. Uiteindelijk werkt dat het snelst.
Alle reacties Link kopieren
.
anoniem_41663 wijzigde dit bericht op 15-11-2010 13:22
Reden: privacy
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Tjaa, ben het helemaal met je eens.



Zit/zat in precies de zelfde situatie. Tijdens mijn studie mij inmiddels man leren kennen. Hij komt ook uit een niet eu-land. Na mijn studeren geen baan met vast contract of iig een contract voor langer dan een jaar kunnen krijgen (leuk ook nu die crisis, wordt het er niet makkelijker op). Wij zijn inmiddels wel geemigreerd, we wonen nu in een ander EU land. We zijn inmiddels getrouwd en mijn man heeft verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Waar ik nu woon kan ik erg weinig met mijn studie. In nederland is ons toekomstperspectief (vooral financieel gezien) dan ook veel groter dan waar we nu wonen. Mijn man wil op zich wel naar Nederland, ik weet het nog niet. Door deze hele situatie heb ik toch een soort van afkeer gekregen voor Nederland, hoewel ik nog steeds van mening ben dat NL een van de betere landen om in te leven is.
Alle reacties Link kopieren
quote:mvv schreef op 20 oktober 2010 @ 20:05:

Oh, en als je de regels wilt omzeilen door eerst in België te gaan wonen, dat weten we hoor. En als de IND daar achter komt kan je fluiten naar je mooie vergunning want die wordt dan toch echt ingetrokken en wordt vriendlief gesignaleerd in een systeem als ongewenst vreemdeling.



Ik zou dit sterk willen afraden.



Hier wil ik nog even op reageren.

Indien de TO in een ander EU land gaat wonen en haar partner hier ook heen gaat en daar een reguliere verblkijfsvergunning krijgt kunnen ze daarom gewoon legaal naar Nederland. Niks geen regels omzeilen. Je beroept je in een dergelijk geval op eu-wetgeving. Dat ongewenste vreemdeling verhaal heeft hier niks mee te maken.
X oeps ging even wat mis vandaar die kruisjes omdat ik niet weet hoe je berichten verwijderd!
x
x
x
x
X
vvv
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 15 november 2010 @ 16:53:

Blondie81: loop niet zo te tieren. Dit noem je al tieren? Ik reageer gewoon op jouw respons op mijn reacties. Het lijkt wel alsof je niet tegen andere denkbeelden en adviezen kunt. Dan noem je het meteen tieren.Ik ben het ook hartstikke eens met missprincesa, ik denk dat je daar over heen leest. Ik kan prima lezen hoor! Niks mis mee.Maar jij leest mijn reacties niet goed! Waarschijnlijk omdat het niet in je straatje is.



Missprincessa is het ook niet via Nederland gelukt maar via Duitsland,Ja dat heb ik gelezen maar zij heeft wel een willekeurige baan genomen en zeurt niet zo. Zij accepteert de consequenties gewoon. Jij wilt het liefst dat de hele wet zo gedraaid wordt zoals het jou uit komt en daar kan ik het niet mee eens zijn.



als ze het wel via Nederland gedaan zou hebben zou ze haar vriend/man een hele lange en onzekere tijd hebben moeten missen en wat als ze nou samen een kind hebben?! Alsof ik mijn vriend niet heb hoeven missen en geen onzekere tijd heb gehad? Dat hoort er nu eenmaal bij.Snap je nu wat IK bedoel? Je weet echt niet waar je over praat met dat je grensarbeider moet zijn, dat is echt klinklare onzin, als je wil weten hoe de procedures werken verdiep je er dan wat meer in.Lieverd nog 1 keer voor jouw informatie want je leest niet goed .Ik heb je al eerder verteld ik zit al jaren de vreemdelingenketen zoals dat heet! Ik werk al jaren met de wetten en regels van de vreemdelingenwet en heb zelfs conferenties bij mogen wonen met ministers en staatssecretarissen. Maar goed , ik weet niks en jij weet ( vanuit Venuzuela) alles! Het voordeel van een forum is dat je anoniem bent maar het nadeel is daardoor dat sommige mensen dus nooit je adviezen geleoven. prima , jouw keus! Veel succes met je avontuur!Ik ben blij voor je dat je alles op orde hebt en dat er niks aan de hand is als je vriend jou verlaat. Maar je hebt vivaangel3 gehoord, dat op dit topic persoonlijke aanvallen niet meer zijn toegestaan. Dus ik hou me daar nu dan ook aan. Daarom ga je ook eerst in de aanval??????



Tuurlijk is het studentenleven anders maar is wel een goedkopere voorbereiding voor mij nog jonge partner om goed te gaan functioneren in de samenleving. Dat is jouw mening maar niet wat de overheid van hem wil.Als het nieuwe kabinet zijn zin krijgt, moet de buitenlandsepartner de cursus zelf gaan betalen. Ik ben het daar echt absoluut niet mee eens.

Ik wel want het kost nu klauwen met geld wat over de balk wordt gegooit! Het is absurd dat als jij een partner hier wilt hebben dat de rest van de maatschappij moet dokken hiervoor. Mijn partner werkt zelf om zo ook zijn cursus te betalen en dat kan prima.

Het lijkt mij effectiever om dat geld op een andere manier te inversteren (zo'n cursus schijnt 5000 euro te kosten). Bijvoorbeeld door in een jaar voor 1800 euro een voorbereidend programma te volgen,en zo op een misschien wel sneller hoger niveau te komen, om zo het NT2 examen te kunnen halen.Oh en wat doe je dan met mensen met een laag nivo of mensen die analfabeet zijn in het latijn? Of mensen die niet willen en weigeren?



Iedereen leert op zijn eigen manier en daarom zal een eigen voorstel om een taal te leren, naar mijn zegge, veel effectiever zijn dan die dure inburgeringscursus. Dit bestaat allang. Dat heet een Persoonlijk Inburgerings Plan namelijk. Dan meld je je aan bij de gememente en als je een redelijk niveau hebt wat blijkt uit de TIWI test die je eerst wordt afgenomen dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor dit Persoonlijk Inburgerings plan . Dan krijg je een budget van 7.500 euro en moet je zelf een plan maken om zodoende binnen 3, 5jaar je inburgering te halen.Wie moet zich nu beter informeren? Jij of ik?



Ik vind niet dat als dingen door het kabinet bepaald zijn, dit je maar gewoon moet doen. We zijn een "democratisch land" en ik vind als mensen met betere oplossingen en ideen komen, deze best gehoord mogen worden, geanalyseerd, onderzocht en dan eventueel ingevoerd. Het kabinet wil nu ook de studiefinancering afschaffen voor de masterfase en voor mensen met studievertraging. Deze moeten dan 3000 euro extra voor dat jaar gaan betalen. Sorry, daar protesteer ik tegen door bijvoorbeeld een petitie te tekenen! Dus zomaar ja en amen zeggen vind ik meer op een dictatuur lijken.

Waarom wil jij nog naar Nederland?Ik begrijp jou echt niet. Overal b je commentaar op, je weet alles beter maar luisteren ho maar.Je gaf zelf aan dat je het goed hebt gehad in Nederland dus wat klaag je nu steeds? De regels die er zijn worden niet zomaar bedacht, meest al is daar een reden voor en er zijn zeker een heleboel ( gestudeerde ) mensen die deze plannen met onderbouwing kunnen uitleggen.



Okapie73: Misschien denk ik wel te makkelijk, maar wat moet ik dan? Het enige wat we kunnen doen is de regels op volgen en aan de eisen voldoen. Daar een mooi dossier van maken en inleveren bij de ambassade en afwachten wat er gaat gebeuren. Ingewikkelder kan ik het nu niet maken, omdat ik er nog niet aan begonnen ben. Dit gaat pas volgend jaar gebeuren, tot die tijd heb ik nog genoeg tijd om mij goed te laten informeren door de ambassade en gerelateerde instellingen. Verder moet ik me nog concentreren op de laatste loodjes van mijn studie en de beurs van 10.000 euro die ik aan het aanvragen ben =) , ja heel spannend allemaal! Mijn vriend is ook aan het afstuderen en heeft daar ook zijn handen nog vol aan. We gaan in ieder geval wel ons registreren als partner zodat het volgend jaar wat makkelijker zal zijn. Ik ben ook gewoon erg positief omdat ik persoonlijk vind, als je iets echt wilt, dan lukt het en kun je het. Het heeft geen zin om nu al op te geven en kopzorgen te gaan zitten maken. Maar als je dan die nieuwe wetsvoorstellen leest van Nederland zakt de moed wel in je schoenen!



Belgie en Duitsland route is voor veel mensen veel aantrekkelijker. Niet door google maar door de sites van de Belgische vreemdelingen dienst en immigratiedienst en de Europese wetgeving (het lisabon verdrag)Stichting Buitenlandse partenrn er zijn veel stellen die met behulp van die site nu gelukkig in Nederland wonen. Is jouw weleens opgevallen dat ze deze site veel informatie van 1 kant geven? Tuurlijk geven ze handige info maar ga ook zelf op ionderzoek uit. Als jij na het het lezen van de site nog niet weet wat de term grensarbeider inhoudt dat lijkt het me wijs om je beter te verdiepen en daarnaast de site is ooke rg in beeld bij zowel de IND als de Belgische en Duitse Immigratiedienst.



Lupo: ik snap je helemaal. Maar als je hart in Nederland ligt en je vriend kan zich daar ook in vinden, zou ik als ik jullie terug gaan, ik neem aan dat je je vrienden en familie wel mist. Als jullie eenmaal in Nederland gesetteld zijn hoef je in principe geen last meer te hebben van die nare IND (zou je denken). Tenzij je bang bent dat je vriend slecht behandeld zal worden. Wat me na al deze reacties op mijn stelling me niet zal verbazen!Wat een aanname weer. Ik val in herhaling maar de reacties hier zijn niet louter anti jou! Ze zijn goedbedoeld om jou ook duidelijk te maken dat niet alles roze in de wereld is. Ik ken veel voorbeelden die net zo postief begonnen als jou maar die van een koude kermis thuis kwamen en het is jammer dat je niet open staat om deze kant van het verhaal te horen.

Ik persoonlijk heb me op alles voorbereidt voordat ik de aanvraag deed en heb zelfs extra papieren, documenten etc ingediend en heel veel contact gehouden met de ind en weet nu dat dat werkt. ook wij zijn nog niet klaar wna tje bent nu eenmaal niet klaar voordat je het Nederlands paspoort hebt. Een vergunning is nog geen garantie voor blijven!
xx
Alle reacties Link kopieren
[quote]liefdeis21 schreef op 15 november 2010 @ 20:20:

Blondie81: ik val je niet persoonlijk aan, berichten over of onze relatie wel of niet duurzaam is doen er niet toe, dus die wil ik graag achterwegen laten. Ik weet wel wat een grensarbeider is en dit is niet verplicht,Als jij als nederlander in Belgie werkt ben je ook grensarbeider, het wordt geadviseerd om in Nederland te blijven werken omdat dit diverse voordelen op kan leveren voor zowel jezelf als je procedure in Belgie maar zoek dat maar op op de site van Buitenlnadse Partner! hier moest je je beter over informeren, blijkbaar ken je de Nederlandse wetgeving prima, maar in andere EUlanden is het nou eenmaal makkelijker, want bij de eerste eis val ik al af omdat ik student ben.



Wat missprincesa heeft gedaan, was ik ook van plan, maar later bedacht ik als ik ook nog student kan zijn, is dit beter voor onze toekomst en maak ik kans op een baan die ik wil. Dat van het persoonlijk inburgeringsplan kende ik niet, prima dat dat bestaat! Ik ken alle duistere verhalen maar al te goed en is geen reden om het er maar bij te laten voor mij, er zijn namelijk ook succes verhalen en daar concentreer ik mij goed op. Stichting buitenlandse partner is daarom juist handig omdat ze juist ook de slechte verhalen publiceren, zodat je weet waar een ander de mist in ging. Voor jou misschien allemaal sprookjes en fantasie verhalen Wat een aannames weer zeg van jou... maar er zijn heel wat studenten naar Belgie gegaan, die met succes hun partner aan een vergunning hebben geholpen. Ik denk dat een jaar informatie zoeken en voorbereiden toch wel redelijk goed is en we een goede kans maken.Nou hardstikke goed van je ! Dan wens ik je veel succes en hoop dat jullie echt 60 jaar bij elkaar blijven!



Ik blijf gewoon positief in onzekere tijden en blijf ergens voor vechten. Als je aan alle eisen voldoet van een EU-land, zou je zeggen dat je partner een visum mag. Als ik de immigratiesite van Belgie bekijk, staat hier precies wat je nodig hebt aan documenten enz. Of werkt dat niet zo meer tegenwoordig?



Ben je gewoon een lot uit de loterij..aangezien jij een insider bent ... En dit noem je niet persoonlijk aanvallen? Tja...vertel eens wat zijn redenen van weigeren ook al voldoe je compleet aan de eisen?[/quote) Misschien moet je hiervoor maar even op die site kijken want naar mijn tips en trucs wil je toch niet luisteren.Maar denk in de richting van stempels, legalisaties, strafblad,getrouwd zijn geweest, kinderen niet genoemd, verdenking van schijnhuwelijk etc....
d
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 16 november 2010 @ 16:28:

die vraag was sirieus blondie81 en gewoon aardig bedoeld , je bent toch een insider? Ik wil best tips en trucs hoor ik heb dat nooit gezegd, dat ik niet wil luisteren.. alleen de tips dat ik er niet aan moet beginnen en het ontzettend moeilijk is, zijn niet meer welkom. Ik heb gehoord dat als je in NL blijft werken, het lastiger is om daarna je buitenlandse partner weer naar NL te krijgen. Omdat de IND je dan niet gelooft. Jij zegt dus dat het als student in Belgie niet mogelijk is?



Ik ben in Nederland blijven werken, terwijl ik in Duitsland woonde. De IND heeft daar nooit moeilijk over gedaan. Had wel veel andere bewijzen dat ik daar gewoond heb en heb er ook wel een heel stuk langer gewoond dan het minimum.



Zo'n persoonlijk inburgerinsprogramma klinkt allemaal heel mooi (en dat is het ook), alleen in mijn gemeente wisten ze er helemaal niet van. Ik kwam er helaas ook pas achter nadat manlief de inburgering was gestart en toen was het al te laat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven