Waarom blij met migratie regels? Ze zijn verschrikkelijk.

20-10-2010 18:58 380 berichten
s
Alle reacties Link kopieren
TO wat ik uit je posts opmaak is dat je de regelgeving in grote lijnen goed begrijpt hoor. Laat je niet teveel van de wijs brengen..



Hier voor je de regelgeving wat betreft eu-route uitgelegd;

1) Jij moet verhuizen naar een ander EU land en daar een verblijfsvergunning aanvragen. Bekijk aan welke voorwaaren jij moet voldoen voor die verblijfsvergunning. Deze vergunning krijg jij wanneer je geldige reden hebt in dat andere EU land te vergblijven. Dit kan zowel werk of studie of een bepaald bedrag op bankrekening zijn (voornamelijk voor zelfstandigen).

Indien jij in Belgie wil studeren zal je daar dus een verblijfsvergunning krijgen. Wel kan het zijn dat er bij studie aanvullende eisen tov inkomen worden gevraagd (je moet jezelf wel kunnen onderhouden).

2) Zodra jij je verblijfsvergunning hebt kan je je partner laten komen en voor hem een verblijfsvergunning aanvragen. Je partner heeft recht op een verblijfsvergunning op grond van eu-regelgeving. Jij hebt namelijk als eu-burger recht op gezinsleven/familieleven met de partner van jouw keuze. Aan je partner zal een vergunning van onbepaalde tijd verstrekt dienen te worden, wel moet deze vergunning verlengd worden na 5 jaar.

Let wel. om het EU land waar jij inmiddels gevestigd bent binnen te komen kan het zijn dat je partner een visum moet aanvragen. Het aanvragen van de verblijfsvergunning kan geloof ik pas indien hij in het land waar jij verbljft bent. Hij zal dus eerst als toerist het eu-land binnen moeten komen. Als toerist (zowel met als zonder visumplicht) mag hij maximaal 90 dagen blijven. Zorg er dus voor dat jullie in die 90 dagen zijn aanvraag indienen. Als hij de aanvraag ingedient heeft mag hij in afwachting hiervan in het land blijven, ook als de 90 dagen overschreden worden.

Voor het indienen van de aanvraag voor parnter geld uiteraard dat er aangetoond moet worden dat jullie een relatie hebben. Dit komt in de meeste EU-landen neer op hebben van huwelijk of (indien erkent in betreffende land) geregistreerd partnerschap.

Aangezien je partner met die 90 dagen zit zorg er dan voor dat jullie binnen die 90 dagen trouwen of al getrouwd zijn voordat partner overkomt. Hou er rekening mee dat om in het buitenland te trouwen je verscheidende documenten nodig hebt en dit enige tijd in beslag kan nemen. Indien je in land van partners herkomst wil trouwen zoek dan eerst uit of dit huwelijk wel erkent wordt in EU.

Indien jullie overigens getrouwd zijn en je partner het eu-land binnenkomt mag parter in principe niet meer het land waar jij verblijft uitgezet worden. Dit op grond van jurisprudentie. Pas hier overigens wel voor op, jurisprudentie is veranderlijk en elke zaak is anders, lijkt me niet iets om op te gokken.. Beste is gewoon om binnen die 90 dagen je aanvraag in te dienen. Indien je dit niet lukt (en je bent ook nog niet getrouwd) moet partner weer terug naar land van herkomst en mag hier vervolgens 90 dagen niet eu in.

3) Als partner zijn verblijfsvergunning heeft kunnen jullie staan en gaan waar jullie willen. Partner kan met deze verblijfsvergunning ook werken.

Denk er goed over na voordat je deze procedure begint. Het verkrijgen van verblijfsvergunning voor partner kan door bureacratie flinke tijd in beslag nemen. Daarbij ben jij financieel verantwoordelijk voor hem (gedurende 5 jaar), dit staat vermeld op zijn verblijfsvergunning en hier teken jij ook voor.

Je partner hoeft nu niet de taaltoest te doen indien jullie later naar NL gaan, maar uiteraard zal hij wel Nederlands moet kunnen wil hij een baan gaan vinden.

Ik snap heel goed dat je deze route wil nemen, maar denk er niet te licht over. Jij bent verantwoordelijk voor je partner, hij zal dus geen aanspraak kunnen maken op enige uitkering.
Alle reacties Link kopieren
Nog een aanvulling.

Ik schrijf hierboven dat partner op toeristenvisum het eu-land binnen dient te komen. Echter is het ook mogelijk bij sommige eu-landen in land van herkomst al de aanvraag tot verblijfsvergunning in te dienen. Hij zal dan een visum voor gezinshereniging moeten aanvragen. Dan moeten jullie uiteraard al wel getrouwd zijn
j
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 20 oktober 2010 @ 18:58:

Beste mensen,



Ik lees overal dat mensen blij en tevreden zijn met de nieuwe migratie regels. Ook jongeren zijn vooral dik tevreden. Denken mensen dan echt niet verder? Denken mensen dan alleen van yes minder turken en marokanen op straat?? Want als dat het is wordt ik echt heel verdrietig en een paar duizend Nederlanders samen met mij ook.



Mijn vriend is venezolaans. We zijn al 4 jaar samen, maar door de Nederlandse wetgeving kunnen wij niet samen in Nederland wonen. Hij moet eerst 350 euro betalen voor een examen Nederlands, dan krijgt hij misschien een visum voor 6 maanden terwijl hij niet mag werken. In die 6 maanden kan hij een visum voor een jaar aanvragen.. maar je mag niet werken! Het visum voor 6 maanden kost 800 euro. Dus na 1150 euro + de tickets enz. weet je nog niet zeker of je kan blijven. Daarbij kan dit alles alleen als ik 120 % van het minimumloon verdien en een jaar contract heb. Hij kan ook niet echt goed inburgeren en beter de taal leren want hij mag niet werken. Dit lieve mensen wordt dus met het kabinet van Rutte nog veel strenger en voor veel mensen onmogelijk hun liefde naar Nederland te halen.



Wat gebeurd er nu .. we zijn met Nederland lid van de Europese Unie. Wat het kabinet Rutte doet mag absoluut niet en in Nederland hebben we dus geen recht op de Europese rechten, alleen als je het land verlaat. Dus wat moet ik en mijn vriend nu gaan doen? Een half jaar naar Duitsland verhuizen want dan oppeens ben ik wel burger van de Europese Unie en heb ik wel die rechten. Mijn vriend krijgt dan als we getrouwd zijn direct een visum voor 5 jaar waarmee hij wel mag werken, dit alles voor een paar euro. Na een half jaar verhuizen we weer terug naar Nederland, het visum wordt omgezet en kan mijn vriend gewoon werken, studeren als een van ons en zal hij veel sneller de taal leren en zich veel meer welkom voelen. Tuurlijk gaat deze route wel is mis maar geloof me het is een stuk makkelijker.



Ik verzoek iedereen op www.buitenlandsepartner.nl te kijken en goed te kijken wat voor een leed dit kabinet de mensen aan doet. Hele families zijn uit elkaar gerukt en relaties worden verbroken. Mensen doen er soms wel 10 jaar over om hun partner naar Nederland te halen. Ze doen dit echt niet om Nederland te zieken maar omdat ze van die persoon houden. Zelfs onze kroonprins heeft een Argentijnse vriendin ... hoe zit dat dan?? Alsjeblieft wordt wakker . dit kan zo niet door gaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Is het zo onredelijk dat jouw vriend moet betalen voor zijn verblijf hier, of verwacht je soms dat dit kan op kosten van de belastingbetaler?



Het is nodig om paal en perk te stellen aan de immigratie. Het kost handen vol geld, zorgt voor sociale spanningen en we leven al in één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Op de oude voet verder gaan met de instroom is onverantwoordelijk!
Alle reacties Link kopieren
quote:liefdeis21 schreef op 17 november 2010 @ 17:04:

Lupo dank je voor de samenvatting. Op deze manier zat het al min of meer in mijn hoofd. Mijn vriend heeft geen toeristenvisum nodig dus in die 90 dagen kan hij gewoon komen en kunnen we alles regelen. Mijn enige twijfel is of het uitmaakt dat ik maar 2 jaar ga studeren en of het misschien dus verstandiger is dat mijn vriend inderdaad het visum aanvraagt in Venezuela en daarna pas komt? Wat heeft de meeste kans? Ook gaan we ons nu registreren als partners alleen ga ik over 3 maanden weer naar Nederland ik weet niet of dit uitmaakt? Trouwen willen we nog niet omdat we dat graag nog bijzonder willen houden. Als mijn vriend eenmaal die 5-jaar kaart heeft weet ik zeker dat hij zijn best zal doen en in een jaar Nederlands spreekt. Het blijft een risico natuurlijk maar ik heb het voor hem over. Ik weet ook dat hij genoegen zal nemen met allerlei soorten banen. Eventueel kan hij zelfs gaan studeren in Belgie want studeren is daar echt niet duur. In ieder geval we hebben mooie plannen



Jouw vriend heeft geen toeristenvisum nodig schrijf. Bedoel je hiermee dat hij gewoon zonder visum naar Europa kan komen? In dat geval lijkt het mij makkelijker dat jouw vriend naar Belgie komt zodra jij jouw documenten op orde hebt. Jullie kunnen dan samen de aanvraag voor zijn verblijfsvergunning in Belgie ter plekke indienen. Wees wel goed voorbereid, misschien heeft hij voor deze aanvraag documenten nodig die hij al in land van herkomst moet aanvragen. Denk overigens ook dat jullie voor verzekering moeten zorgen. (ben niet zo bekend met de regelgeving van Belgie, neem aan dat jij dat zelf al uitgezocht hebt). Voordeel van aanvraag in Belgie zelf is dat jullie dan samenzijn ook de periode dat Belgie de aanvraag in behandeling heeft. Je vriend zal overigens voor hij de officiele documenten heeft niet kunnen werken of studeren denk ik(again,check belgisch recht) jij bent dus financieel verantwoordelijk. Indien je vriend zijn aanvraag in Venezuela indient zal waarschijnlijk van hem verwacht de behandelperiode daar af te wachten. Hoewel ik begrijp dat hij gewoon zonder visum mag reizen, ik zie hierdoor niet in wat de meerwaarde is om al in Venezuela de aanvraag in te dienen(denk zelf dat deze regel meer geldt voor visumplichtige landen). Misschien kan hij bij Belgische ambassade in Venezuela hierover informeren.

Dat jouw studie 2 jaar duurt maakt niks uit, is absoluut niet te kort hoor. Het gaat erom of jij een verblijfsvergunning hebt en die krijg je bij studie, looptijd van studie is niet van belang.



Jullie gaan dus een geregistreerd partnerschap in Venezuela aan. Deze wordt erkent binnen de EU??

Dat jij vervolgens terug gaat naar NL maakt niks uit, jullie relatie is aangetoond door het partnerschap.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven