Wat vinden Geert Wilders stemmers van zijn huidige ideeën??

08-08-2007 15:04 179 berichten
Alle reacties Link kopieren
Er gaat bijna geen maand voorbij zonder een nieuwe proefballon uit de koker van Geert Wilders. Mijn nekharen gaan vaak van deze ideeën omhoog staan, maar goed ik was ook geen Wilders stemmer. Nu vroeg ik me af hoe de Wilders stemmers van November nu over zijn ideeën denken. Zou je nog steeds op hem stemmen of niet?
Kinderen, het is ten eerste niet moeilijk om secularisatie op te leggen an een volk. Het gaat er alleen maar om dat je het in een marketing-technisch goed jasje steekt en de handhaving er op aanpast. Dat dit een utopische gedachte is in een land als Nederland is niet moeilijk om in te zien, maar dat maakt het idee er niet minder om. Nederland is overigens een heel ander land dan Turkije, lief Margje. Iets dat jij als wereldreiziger ongetwijfeld stiekum al lang weet.



Vana, de uitspraak dat geloof niet veel met intelligentie heeft te maken vind ik ten eerste discutabel en ten tweede niet helemaal relevant wanneer iemand het heeft over evolutionair gegroeide beschaving. Dat zijn twee verschillende zaken.



Ik blijf er van overtuigd dat mensen de wereld een stuk scherper zullen zien wanneer de vertroebelende bril der religie voor eens en altijd wordt afgezet. Dus.
Alle reacties Link kopieren
Je bent wel heel erg overtuigd van je eigen gelijk he Compli ? Wat dat betreft lijk je best veel op een gelovige :rolling:
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
Ik ben altijd erg overtuigd van mijn eigen gelijk, beste DS. En inderdaad is een dergelijk trekje vaak ook terug te vinden bij plegers van afgoderij. Alleen hebben die dan - helaas voor hen - altijd ongelijk.
Alle reacties Link kopieren
complicated schreef op 10 september 2007 @ 18:48:

Kinderen, het is ten eerste niet moeilijk om secularisatie op te leggen an een volk. Het gaat er alleen maar om dat je het in een marketing-technisch goed jasje steekt en de handhaving er op aanpast. Dat dit een utopische gedachte is in een land als Nederland is niet moeilijk om in te zien, maar dat maakt het idee er niet minder om. Nederland is overigens een heel ander land dan Turkije, lief Margje. Iets dat jij als wereldreiziger ongetwijfeld stiekum al lang weet.

.




Dat Turkije een ander land is dan Nederland ontken ik niet hoor, ik had alleen niet het idee dat jij 't specifiek over Nederland had. Het was slechts een opmerking ter overweging.



Daarnaast ben ik 't met je eens dat 't héél makkelijk is zoiets van bovenaf op te leggen. Handhaving is natuurlijk zo geregeld, vooral met een beetje sterke arm aan je zijde (en aangezien een beetje staat een monopolie op geweld heeft is dat ook al makkelijk - zeker zo'n land als Turkije trouwens, dat voldoet aan al jouw eisen: Atatürk had toch wel een prachtige marketing, Turken zijn trots op de vader des vaderlands, en met 't leger aan je zijde is de handhaving ook niet moeilijk. Geen hoofddoekje meer te zien!). En een schijnsecularisatie krijg je wel, dat is voor een beetje volksmenner een eitje. Maar mij maak je niet wijs dat dat echt zorgt voor een diepgeworteld gevoel van binnen dat er geen God is ofzo. Je kan iemand wel dwingen geen keppeltje te dragen, niet naar een gebedshuis te gaan, geen heilig boek te hebben, geen beelden die ze kunnen vereren, maar je kan iemands gedachten niet sturen uiteraard.



De ervaring leert daarnaast dat repressie en scholing ook geen garanties geven voor een massaal seculiere bevolkin, zelfs niet wanneer ze gecombineerd worden. Turkije is slechts een voorbeeldje. Je kan ook denken aan Cuba onder Castro. Aan de godsdienst van de (gedoopte!) slaven in de Amerika's (je bent ongetwijfeld bekend met gospel en voodoo, maar google maar eens op candomble of santeria, om een tipje van de sluier op te lichten). Aan christenen ten tijde van 't Romeinse Rijk. Aan Polen na WO2 onder communistisch bewind. Of dichterbij huis: de kerk op zolder in Amsterdam.



Aan de andere kant is bv. nationalisme ook een van bovenaf opgelegd gevoel. Dus wie weet. Ik ben alleen (nog) niet overtuigd.
Het zijn processen die na lange tijd hun invloed en rendement tonen. Inderdaad is nationalisme ook een proces dat nog altijd voortwoekert, maar inmiddels bij steeds meer mensen lijkt in te boeten aan geldigheid (hoewel anderen juist fanatieker lijken te worden). Mensen gaan - mede door voortschrijdende technologische ontwikkelingen - langzaamaan wat vaker buiten de eigen landsgrenzen kijken. Hopelijk gaan uiteindelijk steeds meer landen godsdienst volledig scheiden van bestuur. En hopelijk zal Nederland daarin een voortrekkersrol nemen, hoewel ik dat eerst nog moet zien om het te geloven. En wie weet maken mijn kleinkinderen nog eens een religievrije maatschappij mee. Ik zou het ze in ieder geval van harte gunnen.
Alle reacties Link kopieren
willem1959 schreef op 10 september 2007 @ 16:11:

Ach complicated, het deelteken op het verkeerde lettertje. Er zijn ergere dingen, zoals mensen die niet willen inzien dat de nederlandse cultuur te grabbel wordt gegooid.




Waar een mens (lees: ik dus) over kan vallen als men even een stukje leest...



Er bestaat niet zo iets als DE Nederlandse cultuur. Er is een verscheidenheid aan groepen en als je iets DE Nederlandse cultuur zou willen noemen, dan zou ik het gedoogbeleid willen noemen. Groep 1 wil iets niet, groep 2 wil iets wel dus compromis: we zeggen dat het niet mag maar doen er niets tegen.
Alle reacties Link kopieren
willem1959 schreef op 10 september 2007 @ 14:01:

Anti religieuze maaschappij, dat zijn niet mijn woorden maar die van complicated. Hij namelijk pleit voor totale secularisatie. Een leven onder Stalin zou hem goed gedaan hebben. Voor mijn hoeft zo'n kankersysteem niet, maar ja, ieder heeft zijn eigen wensen natuurlijk.



Religie is niet de basis van meningsverschillen en onderdrukking maar tegenstellingen tussen mensen. Jammer dat de kortzichtigen onder ons dat niet zien.
En anti-godsdienst is niet hetzelfde als communisme. Je kan ervoor kiezen om een seculiere regering te hebben zonder meteen in communisme te vervallen.
Alle reacties Link kopieren
Een seculiere regering is niet hetzelfde als een seculiere samenleving. Complicated gaat voor het laatste en dat is alleen met dwang van bovenaf te bereiken. Een totalitair systeem dus. En dat doet mij denken aan (onder andere) Stalin.
Alle reacties Link kopieren
Je bedoelt fascistisch...?



Toevallig hoorde ik vanochtend op de radio, dat Marcel Moring Wilders bestempeld heeft als "fascist". En dat is ie natuurlijk ook; wat hij verkondigt is fascistisch gedachtengoed.
Alle reacties Link kopieren
Nee, ik bedoel niet fascistisch. Fascisme is een te smalle omschrijving. Totalitair is beter. Fascisme werd overigens als een soort van religie bestempeld, iets wat complicated dus zou verafschuwen. Echt, Stalin is aardig in de richting.
Alle reacties Link kopieren
Maar het is toch wel bekend dat Stalin een dictator was? Hoeveel slachtoffers heeft hij wel niet op zijn naam staan...
Klopt, Zamirah, het was geen fijn heerschap. Het feit dat ik secularisatie een goede zaak vind, blijft voor Willem maar aanleiding om te roepen dat ik dan een groot bewonderaar van Stalin moet zijn. Ach, je moet het hem maar niet al te kwalijk nemen. Hij is daardoor wel iemand die het gekleurde beeld van de gemiddelde Wilders-aanhanger levend weet te houden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zeg, complicated, dat jij een voorstander van een totalitair regime moet zijn, omdat anders jouw doel niet te verwezelijken is.



Als jij een andere manier weet om een seculiere samenleving te creeëren moet je het mij en de rest van het forum maar eens geduldig uitleggen.
Ik ben een voorstander van secularisatie en wonder boven wonder géén groot bewonderaar van Stalin of andere leiders van totalitaire regimes. Onmogelijk? Wie weet. Zo lang het totalitaire aspect van het landsbestuur zich zou beperken tot een volledige scheiding tussen kerk en staat, of zelfs een afschaffing van religie, zou ik er trouwens inderdaad weinig moeite mee hebben. Also klar. Und so.
Alle reacties Link kopieren
Nederlanders meer ontspannen, minder meegaand



013-09-2007 | Door: ANP



DEN HAAG (ANP) - Het gaat weer beter met de Nederlanders. In 2007 hebben zij weer de weg omhoog gevonden uit het dal van de politieke en economische malaise van een paar jaar geleden.



Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het tweejaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland dat donderdag is verschenen. Het SCP schetst daarin een beeld van de sociale situatie in Nederland aan de hand van ondermeer onderwijs, woonsituatie, arbeid, vrijetijdsbesteding en inkomen. Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de publieke opinie en het polItieke klimaat.

Na de periode 2002-2004, waarin de economie haperde en het vertrouwen in de politiek en de veiligheid zwaar op de proef werd gesteld door onder andere de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, ontspant Nederland zich weer, aldus het SCP. Het vertrouwen in de regering is toegenomen, blijkt uit het rapport. Was in 2004 nog maar een magere 48 procent van de Nederlanders tevreden met de regering, in 2006 is dat toegenomen tot 67 procent. In 1998 waren overigens nog vier van de vijf Nederlanders goed te spreken over de regering.



'Zeer gelukkig'



De meeste mensen (82 procent) zeggen ,,gelukkig'' of ,,zeer gelukkig'' te zijn. De burgers zijn wel minder meegaand geworden. Meer dan enkele jaren geleden vinden zij dat mensen - en dan vooral anderen- aangesproken moeten worden op hun verantwoordelijkheid. Er wordt minder getolereerd of gedoogd en de touwtjes moeten strakker worden aangetrokken. Dat laatste vindt de burger vooral een taak voor de overheid.

Daarnaast is er een behoorlijk grote - en zoals het er nu naar uitziet blijvende- minderheid van de bevolking die ontevreden en wantrouwend is ten opzichte van de overheid, moeite heeft met de verschraling van de verzorgingsstaat en met de verkleuring van Nederland. Deze groep vindt bovendien dat zijn stem niet wordt gehoord.



Vrijheid van meningsuiting



Tegen de verwachting in, zo stelt het rapport, is het aandeel mensen dat vindt dat er te veel buitenlanders in Nederland wonen gedaald van 51 procent in 2000 naar 41 procent in 2006. In vergelijking met andere Europese landen scoort Nederland vrij gemiddeld als het gaat om weerstand tegen allochtonen.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de vrijheid van meningsuiting wordt beschermd. Voorheen noemde circa 45 procent dit belangijk. Nu is het 55 procent.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoor in ieder geval bij die 18% die zich niet gelukkig voelt in dit land.
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag me af wat een dergelijk onderzoek zegt. Zou jij op straat een wildvreemde vertellen dat je je niet lekker voelt? Ik kan me zo voorstellen dat een meerderheid van de mensen gewoon maar zegt gelukkig te zijn om van het gezeur af te zijn. Het is 'not done' ongelukkig te zijn.



Ik moet ook zeggen dat ik het politieke klimaat in Nederland nog verre van stabiel vind. Draaikonten, proefballonnen en flitsscheidingen in de VVD.

En het schijnt goed te gaan met de economie, maar dat vertaalt zich nog niet naar de inhoud van je portomonnee.



Maar ach, het kan altijd beroerder...
Alle reacties Link kopieren
Pinksterbloempje schreef op 14 september 2007 @ 14:26:

Nieuw forum foutje: ik zag een typfout en wilde die verbeteren...

.
Alle reacties Link kopieren
Toch sneu als je PVV hebt gestemd in de hoop dat dat kapsel nog wat uit kon richten in Den Haag. Dan zie je nu dat het kapsel dankzij jouw stem maar wat lukraak in het rond staat te blazen. Meneer komt niet met moties, voorstellen, alternatieven, laat staan argumenten. Daarnaast heeft dit schorriemorrie niet eens het fatsoen te debatteren op inhoud, maar gaat ie van persoonlijke aanval naar persoonlijke aanval. Onbeschoft en onbehoorlijk en ook behoorlijk dom.



Is er eigenlijk iets van nazorg voor die PVV stemmers?
Alle reacties Link kopieren
Slachtofferhulp :-)



Meds, Leuke avatar. Je ziet er goed uit meid!
Alle reacties Link kopieren
meds schreef op 21 september 2007 @ 01:42:

Toch sneu als je PVV hebt gestemd in de hoop dat dat kapsel nog wat uit kon richten in Den Haag. Dan zie je nu dat het kapsel dankzij jouw stem maar wat lukraak in het rond staat te blazen. Meneer komt niet met moties, voorstellen, alternatieven, laat staan argumenten. Daarnaast heeft dit schorriemorrie niet eens het fatsoen te debatteren op inhoud, maar gaat ie van persoonlijke aanval naar persoonlijke aanval. Onbeschoft en onbehoorlijk en ook behoorlijk dom.



Is er eigenlijk iets van nazorg voor die PVV stemmers?


En hij had niet eens een tegenbegroting, dit kapsel :rofl:



En wat die arme PVV stemmers betreft, ach, ze gillen zo graag dat wij de regering hebben die we verdienen.....dusssss :lmao:
Alle reacties Link kopieren
Ach, ook de al om geprezen zwitsers kunnen er wat van.

Stem SVP





http://www.ricdes.com/wp-content/stuff/sicherheit_schaffen.png
Alle reacties Link kopieren
Xaloy schreef op 21 september 2007 @ 08:06:

Slachtofferhulp :-)



Meds, Leuke avatar. Je ziet er goed uit meid!
Jij daarentegen niet zo, Xaloy....hoe kom je aan dat blokhoofd? Kon Compli zich even niet inhouden??? Haha, grapje.
Alle reacties Link kopieren
willem1959 schreef op 22 september 2007 @ 19:50:

Ach, ook de al om geprezen zwitsers kunnen er wat van.

Stem SVP





[afbeelding]
Dit topic gaat over "kapsel" Wilders, je hebt je vast vergist met de pijler Reizen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt, zou ik een kans maken met een eigen partij?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven