Entertainment alle pijlers

Kindsoldaten dupe van faillissement Marco Borsato

03-10-2009 13:47 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Stichting kindsoldaten heeft vorig jaar 1.6 miljoen euro uitgeleend aan TEG voor de speelfilm 'Wit Licht', met Marco Borsato in de hoofdrol.

De kans is zeer klein dat dit bedrag ooit nog terug komt.

Er schijnen nu documenten (zie telegraaf van vandaag) te zijn waaruit blijkt dat Marco al begin dit jaar op de hoogte was van de slechte financiele positie van TEG.

Wat vinden jullie, had Marco/TEG niet moeten zorgen dat juist dit geld op tijd werd terug gestort.
Hou op schei uit...zijn andere mensen die via via voor TEG (en dus NIET alleen voor Borsato) werkten niet ook de dupe? Hebben zij niet net zoveel recht op hun geld terug als stichting Kindsoldaten? Precies.
Alle reacties Link kopieren
quote:janneke44 schreef op 03 oktober 2009 @ 13:47:

De kans is zeer klein dat dit bedrag ooit nog terug komt.

Er schijnen nu documenten (zie telegraaf van vandaag) te zijn waaruit blijkt dat Marco al begin dit jaar op de hoogte was van de slechte financiele positie van TEG.

Wat vinden jullie, had Marco/TEG niet moeten zorgen dat juist dit geld op tijd werd terug gestort.Zullen we niet eerst even afwachten of die documenten er werkelijk zijn, of dat de Telegraf weer een leuke kop heeft verzonnen?
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Oh God...de Telegraaf....



Gelukkig dat in dit kwaliteits nieuwsblad altijd de waarheid staat!
Ja, dat vind ik echt.
Ik vind het een beetje vreemd dat een stichting geld uitleent. Dat geld is gegeven door mensen, dat leen je dan toch niet uit aan (toen) een miljoenenbedrijf?

Er hadden al heel wat kindjes al lang veilig in een huisje gezeten als ze dat niet hadden gedaan!
Alle reacties Link kopieren
Hmm, die stichting had voor MB volgens mij niet eens bestaan of wist niemand van hun bestaan.

Ja, het is zeer zuur, dat wel, net als voor alle andere gedupeerden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Troeta schreef op 03 oktober 2009 @ 14:01:

Ik vind het een beetje vreemd dat een stichting geld uitleent. Dat geld is gegeven door mensen, dat leen je dan toch niet uit aan (toen) een miljoenenbedrijf?

Er hadden al heel wat kindjes al lang veilig in een huisje gezeten als ze dat niet hadden gedaan!Helemaal mee eens!
Bij vlagen ben ik geniaal! Helaas is het vandaag windstil.
Goh.... toen ons bedrijf ooit failliet ging kreeg ik lang niet zoveel aandacht....



.... en toen zijn er ook mensen gedupeerd helaas...





dat gezeik over Borsato, ik geloof gewoon uit principe niets meer over wat er gezegd wordt. Laten ze ooit maar de verslagen aan de rechter-commissaris publiceren, dan pas geef ik mn oordeel... misschien.
Alle reacties Link kopieren
Als je het hele artikel leest staat er

"

Willemijn Verloop, bestuurslid van Stichting Kindsoldaat, laat weten dat er eigenlijk nooit op gerekend is dat de lening terugbetaald zou worden. "Nederlandse films maken vrijwel nooit winst. Het geld dat we geïnvesteerd hebben, was niet van donateurs, maar van bedrijven die het project Wit Licht wilden steunen"

Geen probleem dus, lijkt me.



http://www.telegraaf.nl/b ... pe_van_TEG-debacle__.html
Jammer dat er 1.6 miljoen door bedrijven is gegeven aan Stichting Kindsoldaat om een Nederlandse film van te maken, terwijl er zoveel andere goede dingen met het geld gedaan had kunnen worden. Film is gemaakt, première met Maxima en WA is geweest en over een paar maanden is iedereen vergeten dat en waarom die film ooit is gemaakt. Daarnaast heb ik zo het idee dat deze stichting een paar donateurs gaat verliezen. Geld investeren in een film terwijl de gewone mens geld geeft omdat het meeleeft met het lot van de kindsoldaten, is niet een bepaald handige visie.
Paloma, ik denk dat het anders misschien wel weer meer bewustwording over kindsoldaten heeft opgeleverd. Een hele laagdrempelige manier van reclame voor de goede zaak. Die 1,6 miljoen wordt pas interessant, vind ik, als ik het hele budget van hun campagnes ken. Goede doelen besteden natuurlijk geld aan hun doel, maar moeten ook heel wat investeren in campagnes.
Alle reacties Link kopieren
Maar veel mensen (en dus ook donateurs) lezen '1,6 miljoen, film, failissement en nu waarschijnijk kwijt' en denken dat voor dat geld ook veel kinderen geholpen hadden kunnen worden. Dus ze stoppen hun donatie.



Ze konden inderdaad wel veel donateurs verliezen door deze 'actie', ook al is het geld wat bedrijven speciaal voor de film hadden geïnvesteerd.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Ik ken een tweeling van anderhalf die ook de dupe is van dat faillisement.
quote:himalaya schreef op 03 oktober 2009 @ 14:29:

Maar veel mensen (en dus ook donateurs) lezen '1,6 miljoen, film, failissement en nu waarschijnijk kwijt' en denken dat voor dat geld ook veel kinderen geholpen hadden kunnen worden. Dus ze stoppen hun donatie.



Ze konden inderdaad wel veel donateurs verliezen door deze 'actie', ook al is het geld wat bedrijven speciaal voor de film hadden geïnvesteerd.Inderdaad, zo'm quasi verontwaardigd verhaal in de Telegraaf doet het natuurlijk goed. Ik vind gewoon dat mensen zelf misschien es wat meer moeten nadenken en zich niet moeten laten leiden door sensatie beluste media...:)
quote:heejhallo schreef op 03 oktober 2009 @ 14:26:

Paloma, ik denk dat het anders misschien wel weer meer bewustwording over kindsoldaten heeft opgeleverd. Een hele laagdrempelige manier van reclame voor de goede zaak.De 1.6 miljoen kostende bewustwording is van tijdelijke aard. Ik (en de rest van de aardbol) was al lang bekend met het fenomeen kindsoldaten en hoe erg ik het ook voor hun vind, over 5 minuten ben ik ze weer vergeten. Geen woorden maar daden, dat is wat de kindsoldaten nodig hebben. Maar we weten allemaal dat ik ze niet kan redden en Marco Borsato ook niet. Dus die film is nutteloos geweest en de 1.6 miljoen is -zoals ze zeggen- in een oneindig diep zwart gat terechtgekomen.
Paloma, dat vind ik te stellig. Dan zou je dus als goed doel Nooit meer ergens campagne voor hoeven te voeren, want mensen 'vergeten het toch na 5 minuten'.



En uit ervaring in mijn eigen omgaving weet ik hoe vaak er in gesprekken over bijvoorbeeld ontwikkelingslanden en internationale politiek voorbeelden uit de entertainment wereld aangehaald worden (in bedoel films als: The Constant Gardener, Blood Diamant, Lord of Wars etc). Niet dat ik niet genoeg op die fillms heb aan te merken (ik ken maar weinig mensen die vaak films zien die door Afrikanen zélf gemaakt zijn), maar ik vind dat je wel heel stellig zegt dat mensen het toch weer zo vergeten zijn, zonder dat je er bewijs voor hebt.
quote:heejhallo schreef op 03 oktober 2009 @ 14:43:

Paloma, dat vind ik te stellig. Dan zou je dus als goed doel Nooit meer ergens campagne voor hoeven te voeren, want mensen 'vergeten het toch na 5 minuten'. Dat zeg ik niet. Een (internationale) campagne ter bewustmaking met een internationale bekendheid is wat anders dan een 90 minuten durende Nederlandse film van 1.6 miljoen met (who the *beep* is) Marco Borsato in de hoofdrol.
quote:paloma schreef op 03 oktober 2009 @ 14:51:

[...]





Dat zeg ik niet. Een (internationale) campagne ter bewustmaking met een internationale bekendheid is wat anders dan een 90 minuten durende Nederlandse film van 1.6 miljoen met (who the *beep* is) Marco Borsato in de hoofdrol.





Een internationale campagne is ook wel wat duurder dan 1.6 miljoen. Maar goed, ik ben gewoon benieuwd naar hoeveel dit nou op hun budget scheelt, of het van het gewone campagne budget gegaan is etc, voordat ik er over oordeel dat het weggegooid geld is.



Bovendien, hoe is die 1,6 miljoen besteed? Is dat opgegaan aan uit Europa meegereisde visagisten ofzo (ik noem maar wat), of heeft dat lokaal ook nog voor werk gezorgd waar ze de film hebben opgenomen? Als het een boost heeft gegeven voor de lokale economie (mensen die lokaal dus verdienen en het weer uitgeven) is het niet zomaar 1,6 miljoen in de prullebak kieperen.



Ik vind gewoon dat het wat genuanceerder is dan het misschien lijkt.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
quote:paloma schreef op 03 oktober 2009 @ 14:15:

Jammer dat er 1.6 miljoen door bedrijven is gegeven aan Stichting Kindsoldaat om een Nederlandse film van te maken, terwijl er zoveel andere goede dingen met het geld gedaan had kunnen worden. Film is gemaakt, première met Maxima en WA is geweest en over een paar maanden is iedereen vergeten dat en waarom die film ooit is gemaakt. Daarnaast heb ik zo het idee dat deze stichting een paar donateurs gaat verliezen. Geld investeren in een film terwijl de gewone mens geld geeft omdat het meeleeft met het lot van de kindsoldaten, is niet een bepaald handige visie.Van den zotte!!
Alle reacties Link kopieren
We weten er het fijne toch niet van?

EN als dit verhaal klopt, dan zou ik TEG niet verantwoordelijk houden maar de stichting, de gemiddelde donateur denkt dat zijn geld naar slachtoffers gaat, niet dat het wordt uitgeleend om aandacht te vestigen op op het goede doel , hopende dat er meer donaties binnen komen.
quote:ardni schreef op 03 oktober 2009 @ 20:00:

We weten er het fijne toch niet van?

EN als dit verhaal klopt, dan zou ik TEG niet verantwoordelijk houden maar de stichting, de gemiddelde donateur denkt dat zijn geld naar slachtoffers gaat, niet dat het wordt uitgeleend om aandacht te vestigen op op het goede doel , hopende dat er meer donaties binnen komen.Maar je kan er toch van uit gaan dat elk goed doel geld geeft aan marketing?
Alle reacties Link kopieren
Maar je kan er toch van uit gaan dat elk goed doel geld geeft aan marketing?



geld uitgeven aan marketing, begrijp ik, maar geld uitlenen in de hoop dat het iets oplevert, vind ik enigzins dubieus.
Alle reacties Link kopieren
Als ze dan toch zo'n 1,5 miljoen hadden willen uitgeven, waarom idd dan niet een slaapverwekkend irritante politiek correcte film gemaakt met een internationaal bekend iemand in de hoofdrol?

Marco is vooral een plaag bekend in NL, daarbuiten gelukkig niet.



Mensen die overigens geld hadden gegeven aan zo'n stichting mogen niet zeuren, ontwikkelingshulp werkt niet, dus niet achteraf gaan mekkeren als 't geld foetsie is en 't probleem niet is opgelost, dat gaat namelijk al 40 jaar zo.
Maar in het bericht in de telegraaf staat toch ook dat het geld niet van donatuers kwam maar van bedrijven die specifiek dit project wilden steunen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven