Kinderen
alle pijlers
3 jarige brugklas ?
zaterdag 17 april 2021 om 11:25
zondag 18 april 2021 om 13:15
Bijna alle sporten zijn’s avonds, want je bent gewoon verplicht om elke dag tm het 8ste uur beschikbaar te zijn voor school, roosters wisselen steeds en elke school heeft andere roosters en tijden. Dit is echt zo’n onzinargument wat zo vaak aangedragen wordt.
zondag 18 april 2021 om 13:17
fashionvictim schreef: ↑18-04-2021 12:57Het valt mij op dat jij in dit topic het vaakst negatief op elke geopperde onderwijsverandering reageert, terwijl uitgerekend jij in het onderwijs werkt.
Dat is in mijn ogen een van de grootste problemen in het onderwijs: heel veel starre mensen die ondanks dat dingen aantoonbaar niet werken, toch koste wat kost aan dat systeem willen vasthouden.
Valt mij ook op. Ze is hopelijk niet exemplarisch voor alle leerkrachten.
zondag 18 april 2021 om 13:17
Ja jammer dan. Werkelijk, wil jij überhaupt wel een haalbare oplossing?
Bij ons zit iedereen tot 20 uur op school, incl sport, vrije tijd, eten etc. Valt prima op maat te maken als iets niet lukt. Maar daar zit het grote probleem, op maar maken kan het reguliere onderwijs niet, omdat ze vastgeroest zitten in hun eigen protocollen.
zondag 18 april 2021 om 13:21
Er kan natuurlijk ook naar het buitenland gekeken worden, landen die een stuk beter scoren dan Nederland en waar niet een schrikbarend percentage kinderen zowat ongeletterd school verlaat. Als het daar wel werkt, is het natuurlijk belachelijk om het in Nederland te houden zoals het is.Andersom schreef: ↑18-04-2021 13:09Dat is dus inderdaad het probleem. Als er iets gevonden wordt dat niet werkt niet het anders. Vaak werkt het niet voor een deel van de leerlingen en voor een ander deel wel. Dan wordt het veranderd en werkt het wel voor het deel van de leerlingen wat het eerst niet voor werkte en voor het andere deel wat het eerst wel voor werkte werkt het ineens niet meer. Dus na een tijdje komt er iemand die iets bedenkt om die kinderen te helpen.....
Een 'one size fits all' oplossing is er gewoon nog niet. Van elke onderwijsverandering profiteren sommige kinderen wel en andere niet. Sommige kinderen worden er zelfs de dupe van. Ik probeer hier de stem te zijn van de kinderen waarvoor het niet werkt.
Als er één oplossing was voor iedereen waren al die veranderingen niet nodig geweest.
zondag 18 april 2021 om 13:22
Ach, wat een onzin. Natuurlijk zijn er wel one size fits all oplossingen die voor alle kinderen werken, daar danken al die particuliere scholen hun bestaansrecht aan en daar betalen ouders dus grif 30K per kind per jaar voor. Omdat hun manier van onderwijs geven aantoonbaar succesvol is. En drie keer raden wat dat systeem is?Andersom schreef: ↑18-04-2021 13:09
Een 'one size fits all' oplossing is er gewoon nog niet. Van elke onderwijsverandering profiteren sommige kinderen wel en andere niet. Sommige kinderen worden er zelfs de dupe van. Ik probeer hier de stem te zijn van de kinderen waarvoor het niet werkt.
Als er één oplossing was voor iedereen waren al die veranderingen niet nodig geweest.
Kleine klassen, lange dagen, veel huiswerk maken, liefst op school en extra uren stampen als de resultaten achterblijven. Heel simpel. Dat werkte in de jaren 50 voor alle niveaus, dat werkt in het buitenland voor alle niveaus en dat werkt op particuliere scholen op alle niveaus.
Am Yisrael Chai!
zondag 18 april 2021 om 13:24
Wat grappig, heb jij niet je middelbare school op je CV staan?Parella schreef: ↑18-04-2021 13:21Hoe ziet een werkgever dat dan? Ik heb mijn vervolgopleiding op mijn CV staan, niet mijn middelbare school.
En: voor sommige werkgevers is het juist een voordeel, je weet gelijk of het osm is... Bovendien is niet iedereen die naar Luzac gaat te dom voor zijn niveau ofzo, er zijn zoveel redenen waarom een kind uit kan vallen op het regulier onderwijs.
Ik ken inderdaad veel werkgevers voor wie Luzac en Winford en Blankestijn op je CV juist een pre is. Net als sommige gewone middelbare scholen. Baarnsch Lyceum, Barlaeus Gymnasium, dat soort scholen staan ook goed op je CV.
Am Yisrael Chai!
zondag 18 april 2021 om 13:29
Ik zat op de middelbare school waar Mark Rutte heeft gezeten, geen idee eigenlijk of dat zo'n school is die mooi staat op je cv.fashionvictim schreef: ↑18-04-2021 13:24Baarnsch Lyceum, Barlaeus Gymnasium, dat soort scholen staan ook goed op je CV.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
zondag 18 april 2021 om 13:30
Ja, als alle scholen dat zo doen, kunnen de sporten inderdaad niet eerder. Maar als het een enkele school is, gaat geen sport zich daar aan aanpassen. Dan kun je als je op die school zit gewoon niet op een vroege sport.
zondag 18 april 2021 om 13:34
Bij alles waar mijn dochter op zit is het voor 12+ gewoon op een laat tijdstip, dansen, theater, ik denk sport ook wel. Ik denk niet dat ze willen dat de helft van de belangstellenden zich niet in kan schrijven vanwege het rooster, of nog vervelender, dat leden er weer af moeten omdat het met het nieuwe rooster niet kan.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
zondag 18 april 2021 om 13:35
Nee, ik zat al te denken, na al die schandalen van de laatste tijd wordt je cv misschien wel meteen versnipperd als ze zien dat je daar gezeten hebt. Hoewel, gravin Eloïse is wel erg populair, misschien maakt zij het weer een beetje goed. Zij heeft er ook gezeten.
susan wijzigde dit bericht op 18-04-2021 13:35
0.90% gewijzigd
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
zondag 18 april 2021 om 13:38
Oh, ik let er ook wel op als ik CV's beoordeel, ik ben onbewust dus ook wel zo iemand die mensen sneller het voordeel van de twijfel geeft als ik zie dat ze op een voor mij bekende middelbare school hebben gezeten. Ik heb ook al vaak meegemaakt dat het een gespreksonderwerp bij mijn eigen sollicitatiegesprekken was. Ik ben van jouw leeftijd ook.Parella schreef: ↑18-04-2021 13:29Natuurlijk niet. Ik ben midden 40, ik heb een WO opleiding en tig relevante cursussen en werkgerelateerde opleidingen. Waarom zou ik daar nog bij zetten dat ik 100 jaar geleden in Lutjebroek op het PietJorisCollege heb gezeten? Die werkgever ziet aan mijn vervolgopleidingen toch dat ik vwo heb gedaan?
Als ik op het Barleus had gezeten zou ik het er misschien wel opzetten
Am Yisrael Chai!
zondag 18 april 2021 om 13:46
Parella schreef: ↑18-04-2021 13:27Yes. Lang schooldagen en geen huiswerk zijn daar vaak de norm. Maar hier zeggen leerkrachten in dit topic dan dat als je kind het niet zonder zoveel begeleiding kan, het niet geschikt is voor het niveau.
Totale onzin, begeleiding lijkt me normaal om op het voor jou hoogst haalbare niveau lekker te functioneren. Als je alles zelf moet kunnen kan je net zo goed een LOI cursus gaan doen. Leren moet je ook leren.
Deze leerkrachten schuiven trouwens ook en passant kinderen met een ongunstige thuissituatie maar naar het land der dommen, lang niet elk kind heeft een rustige plek en thuis mentale ruimte voor huiswerk.
Leren moet je leren maar dat is iets anders dan elke dag samen met je ouder huiswerk maken. Dat is iets anders dan een werkstuk inleveren dat door je ouder gemaakt lijkt.
zondag 18 april 2021 om 13:49
zondag 18 april 2021 om 13:54
Er zit veel tussen begeleiding en alles voor je kind doen. Begeleiding is hulp die je geeft zodat iemand uiteindelijk zelfstandig verder kan, alles uit handen nemen is geen goed idee.
Ik geloof in redelijk traditioneel onderwijs, gecombineerd met vertrouwen en een positieve sfeer. Het werkt best prima, maar vernieuwers vinden het bagger.
Ik geloof in redelijk traditioneel onderwijs, gecombineerd met vertrouwen en een positieve sfeer. Het werkt best prima, maar vernieuwers vinden het bagger.
zondag 18 april 2021 om 13:56
Tot hier gelezen.Carry_lm schreef: ↑17-04-2021 11:51Ze zijn nu in groep 8 zo toe aan onderwijs op niveau. Mijn oudste heeft zich in groep 8 alleen maar verveeld en echt niets geleerd. Mijn jongste keek uit naar minder taallessen of in ieder geval op niveau ivm met zijn dyslexie . En natuurlijk praktijklessen. Wel ben ik voor meer differentiatie op vak niveau. Mijn jongste zal nooit talen leren maar wiskunde zou hij prima op havo niveau kunnen maar dat is nu niet mogelijk. Hij is een van diegenen die naar lager onderwijs afzakt doordat je overal goed in moet zijn ook al zou hij bij technische vakken het heel goed kunnen doen.
Beide jongens had je dus absoluut niet blij gemaakt met nog een keer 3 jaar doormodderen.
Mijn dochter heeft een technische opleiding gedaan, waarbij naast de praktijk juist wis-, schei- en natuurkunde de belangrijkste vakken waren. Een kind dat daar goed in is komt er wel, ook al duurt het eventueel een jaartje langer. En wat dan nog? Uiteindelijk moeten ze nog pakweg 50 jaar werken, een jaartje meer of minder vraagt later geen mens meer naar.
Lon heeft op de middelbare twee brugklasjaren Mavo/Havo gehad, waarbij ze les kreeg op havo niveau maar cijfers voor mavo én havo. Dus elke keer twee rapporten. Als de docenten aan het einde van het eerste jaar een keuze hadden moeten maken was het mavo geworden, maar aan het einde van het tweede jaar bleek havo er ook wel in te zitten. De andere optie was Havo/VWO geweest. Tussentijds was er nog de optie om over te stappen naar een niveau hoger of lager, hoewel dat in de praktijk niet heel vaak voorkwam.
Wij vonden het in elk geval een prettiger systeem dan de VMBO TL plus klas, waarbij je gemiddeld minimaal een 7 moet halen om naar de havo te mogen. Lon stond op havo niveau gemiddeld een 6.nogwat en op mavo niveau een heel ruime 7. Ze heeft er altijd al een beetje tussenin gehangen.
Waarbij het vak gym niet echt meehielp
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
zondag 18 april 2021 om 13:57
fashionvictim schreef: ↑18-04-2021 13:38Oh, ik let er ook wel op als ik CV's beoordeel, ik ben onbewust dus ook wel zo iemand die mensen sneller het voordeel van de twijfel geeft als ik zie dat ze op een voor mij bekende middelbare school hebben gezeten. Ik heb ook al vaak meegemaakt dat het een gespreksonderwerp bij mijn eigen sollicitatiegesprekken was. Ik ben van jouw leeftijd ook.
Het is vrij zinloos om mensen te beoordelen op iets waarop ze op 12-jarige leeftijd zelf geen invloed hadden. Namelijk waar ze woonden. Het houdt vooroordelen, privileges en verschillen in stand. Precies wat we niet nodig hebben in dit land.
zondag 18 april 2021 om 14:02
Niet alle kinderen halen hier alle trainingen op tijd, maar het gros wel. Later op de middag/avond is geen optie omdat de accommodatie al vol zit.Susan schreef: ↑18-04-2021 13:34Bij alles waar mijn dochter op zit is het voor 12+ gewoon op een laat tijdstip, dansen, theater, ik denk sport ook wel. Ik denk niet dat ze willen dat de helft van de belangstellenden zich niet in kan schrijven vanwege het rooster, of nog vervelender, dat leden er weer af moeten omdat het met het nieuwe rooster niet kan.
Maar verder is het ook niet zo relevant voor ons (lange dagen/huiswerk op school). Ze gaan zoiets toch nooit meer invoeren zodat wij er last van krijgen De jongste gaat nu naar de brugklas. Maar zou het ingevoerd worden op vrijwillige basis, dan zou ik er niet voor kiezen. Ze kunnen hier prima zelfstandig huiswerk maken en hebben minder tijd nodig dan het gemiddelde.
zondag 18 april 2021 om 14:06
Ik weet ook niet of ik ervoor zou kiezen voor mijn dochter. Zoals ik het nu inschat denk ik dat zij haar huiswerk prima thuis kan maken.Quincy2 schreef: ↑18-04-2021 14:02Niet alle kinderen halen hier alle trainingen op tijd, maar het gros wel. Later op de middag/avond is geen optie omdat de accommodatie al vol zit.
Maar verder is het ook niet zo relevant voor ons (lange dagen/huiswerk op school). Ze gaan zoiets toch nooit meer invoeren zodat wij er last van krijgen De jongste gaat nu naar de brugklas. Maar zou het ingevoerd worden op vrijwillige basis, dan zou ik er niet voor kiezen. Ze kunnen hier prima zelfstandig huiswerk maken en hebben minder tijd nodig dan het gemiddelde.
Je kon bij mij op school na die thuiswerkvrije brugklas natuurlijk wel toevallig net de pech hebben dat je rooster zo viel dat je een dag tot laat op school zat. Zoals ik ook een tijdlang een dag had met maar één lesuur.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.