BMR prik en autisme: Is er een verband of is dit onzin ????

19-01-2008 09:45 68 berichten
Alle reacties Link kopieren
Afgelopen week zat ik naar Oprah Winfrey te kijken en daar was Jenny McCarthy (vroeger van MTV) en die sprak over haar zoontje die autistisch was. Volgens haar is dit gekomen nadat haar zoontje de BMR prik had gekregen.... voorheen was het een vrolijk en spontaan en blij jongetje en na deze prik schijnt hij enorm veranderd te zijn. De medici in Amerika gaan nu onderzoeken of er een verband is, eerder werd dit altijd ontkend.

Volgens mij heb ik eerder op de Nederlandse tv ook eens een item hierover gezien.

Ik vond het erg interessant aangezien mijn dochtertje binnenkort ook deze prik krijgt. Niet dat ik bang ben voor autisme, maar ik ben toch benieuwd wat jullie mening / ervaringen hierover/mee zijn... Zou er een kern van waarheid in zitten, zou de bmr prik invloed kunnen hebben, of is autisme altijd al aanwezig en komt het er gewoon pas rond die leeftijd uit...
Mirjam762 schreef op 22 januari 2008 @ 11:20:

[...]





Krengiserweer, er zijn geen witte jassen op het consultatiebureau dus die aanname klopt niet. En verder; haar zoontje heeft 3 weken na de prik last, dat zal dan toch niet de hele tijd aan haar spanning te wijten zijn?






Kun jij nog even die posting naar boven halen. ik lees alleen dat ie heftig reageert en niet dat dat na 3 weken is. ik weet niet precies hoelang het lichaam nodig heeft om voldoende antistoffen te maken, maar het zou idd kunnen dat kind heftig regeert op zijn eigen antistoffen Zou ik wel in de gaten houden, kan wijzen op allergieen of een auto-immuumziekte. Dat wordt echter niet veroorzaakt door die inentingen, die brengen slechts de symptomen naar boven. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat je toevallig altijd 3 weken na zo'n inenting broccoli eet, aar de kinderboerderij gaat, bij oma op bezoek waar planten staan waar uk allergich voor is etc..



Voor sommige kinderen met allergieen en afwijkingen is het idd beter om van het vaste vaccinatieprogramma af te wijken, maar mensen die een gezond kind niet laten inenten omdat ze bang zijn dat ie daar autistisch van wordt, vind ik dom en goedgelovig en ze brengen de gezondheid van hun kind meer in gevaar dan mensen die een gezond kind wel laten inenten.
Alle reacties Link kopieren
nippo, waar baseer je het feit op dat ik mij van alles wijs laat maken?

Ik doe juist heel erg veel onderzoek en niet alleen op internet maar ook uit boeken e.d. Ik ben ook absoluut niet tegen inenten maar door alle verhalen in de media ga je weleens twijfelen en dan is het niet meer als normaal dat je als moeder het beste voor je kind wil en gaat rond zoeken.

Ik vind het rapport van de gezondheidsraad heel informatief maar niet helemaal volledig. er is nog steeds te weinig onderzoek gedaan naar mensen die zich niet laten inenten.

Op de site van nvi kun je de bijsluitern downloaden bestemd voor artsen, daar staat bij dat er een dosis ephedrine en corticosteroiden klaar moet liggen en zonodig toedienen.

Verder zijn mijn uitingen gebaseerd op feiten die ik zelf heb onderzocht en voor mij werken, zoals een speciaal dieet voor mijn zoontje, daarmee wil ik zeggen dat de show met jenny die toevallig hetzelfde dieet volgde als mijn zoontje ook eventueel een hoop ouders kan helpen. Ik zeg niet dat het voor iedereen werkt maar er is nog zoveel te onderzoeken mbt autisme en ook andere stoornissen, het is waarschijnlijk genetisch bepaald maar er kunnen ook omgevingsfactoren meespelen.Ze weten het gewoon nog niet.

ik zelf sta volledig achter de option methode, via sunrise.nl maar dat is iets wat je als ouder zijnde zelf moet kiezen, niet iedereen heeft hetzelfde idee hierover het gaat erom dat je er zelf achter moet staan. En dat vind ik ook voor inenten, je moet zelf kijken of je kiest voor het risico dat je kind ziek kan worden door het niet te laten inenten of door dit wel te doen.

Weet je dokters en specialisten weten ook niet alles, ze adviseren en op basis daarvan maak je een keuze, dat is net als bij het advies van mijn zoontje, ik had hun advies kunnen opvolgen en hem laten plaatsen in een medisch centrum voor een jaar, maar na alle voors en tegens te hebben uitgezocht heb ik besloten om eerst een minder radicale manier te proberen en het werkt ook gewoon.(bij mij dan) Maar dit betekent niet dat ik hun advies niet op waarde schat, ik ga nog steeds regelmatig langs voor een gesprek en controle en juist door hun opleiding geven ze de juiste tips als ondersteuning. Maar ik weet uiteindelijk het beste hoe mijn kind in elkaar zit en wat hij daarbij nodig zou hebben als ondersteuning.
Alle reacties Link kopieren
Tassie schreef op 22 januari 2008 @ 22:42:

. En dat vind ik ook voor inenten, je moet zelf kijken of je kiest voor het risico dat je kind ziek kan worden door het niet te laten inenten of door dit wel te doen.




Beetje jammer alleen dat je óók kiest voor het risico dat anderen ziek worden



Weet je dokters en specialisten weten ook niet alles,
Maar wel meer, op medisch gebied.
Alle reacties Link kopieren
Tassie, ik weet niet precies wat jij dan allemaal gedaan hebt met je zoontje (een dieet?), dat het nu beter gaat, maar een pdd nos kind kan nogal veranderingen doormaken qua gedrag, waardoor het soms beter lijkt te gaan en enkele maanden erna juist weer slechter. (hangt er ook vanaf wat je onder goed of slecht verstaat trouwens).

Jij noemt (als ik me niet vergis) een soort van dieet. Maar weet jij of dit op lange termijn ook betrouwbaar is? Heb je daar ook onderzoek naar gedaan?

Pdd nos is niet te genezen, je kunt er alleen wel goed mee leren leven (ook afhankelijk van de gradatie natuurlijk).

Ik wil je best geloven hoor, maar ik hoor ook zoveel onzin (van visolie tot nieuwetijds kinderen) dat ik dit soort verhalen ook vaak maar met een grote korrel zout neem en liever afga op wat de wetenschap er tot nu toe over weet.
Alle reacties Link kopieren
meave schreef op 19 januari 2008 @ 11:36:

Wat trouwens ook zo is, is dat heel veel kinderen kenmerken van autisme vertonen, de diagnose krijgen en dan rond hun zesde of zevende over het autisme lijken te groeien. Uiteindelijk blijkt er niets aan de hand te zijn met deze kinderen. Ik had het hier toevallig gisteravond met mijn ouders over, mijn moeder werkt op een poli voor o.a. kinderen met autisme. En mijn vader geeft o.a. trainingen mbt gedrag aan begeleiders van mensen met o.a. autisme en verstandelijke handicaps.




Deze uitspraak viel me op, dat heel veel kinderen uiteindelijk over het autisme heen lijken te groeien. Een diagnose wordt niet zomaar gesteld.

Spreek je alleen uit de ervaring van je ouders of is dit ook wetenschappelijk onderbouwd?
Alle reacties Link kopieren
Pdd nos wordt juist meestal pas ná het zesde jaar gediagnostiseerd. Misschien is dat met kernautisme anders? (in zichzelf gekeerd kind, late prater, die ineens na zijn zesde jaar opbloeit? ik noem maar wat hoor)
Alle reacties Link kopieren
Tassie, Nippo noemt een stuk of 8 landen op waar ondezoek gedaan is. Onder andere Japan, waar dus het aantal autisten steeg, terwijl men stopte met de BMR. Waarom heb je het dan over 1 onderzoek, waar Nippo zich op baseert? Het is dan eerder 1 samenvatting van diverse onderzoeken, lijkt me.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook nog nooit gehoord van kinderen met de diagnose autisme die er later overheen lijken te groeien.

Als de diagnose vroeg gesteld wordt ( 2-4 jaar) is dit vaak klassiek autisme.

Daar groei je niet overheen.



Wat wel voorkomt, dat er kinderen met veel autistische trekken zijn die later veel minder worden. Maar bij een officiele diagnose nee, nooit gehoord.

Een vroege diagnose komt al niet veel voor.



Wat betreft autisme en vaccinaties, ik blijf het met veel interesse volgen want ik denk dat er nog heel wat ontdekt zal gaan worden.

Niet dat vaccins de oorzaak zijn van autisme maar ik denk dat vaccins invloed hebben op verstoringen in de ontwikkeling. Ik heb geen bewijzen.



Wel ben ik van mening dat je je kind het beste gewoon kunt laten vaccineren.
Alle reacties Link kopieren
Tassie, ben nog steeds nieuwsgierig naar dat dieet.

Heb al beetje gegoogled, maar kon er niet zoveel over vinden....
ijssel schreef op 23 januari 2008 @ 10:08:

[...]





Deze uitspraak viel me op, dat heel veel kinderen uiteindelijk over het autisme heen lijken te groeien. Een diagnose wordt niet zomaar gesteld.

Spreek je alleen uit de ervaring van je ouders of is dit ook wetenschappelijk onderbouwd?




Je begrijpt mijn opmerking verkeerd. Ik bedoel te zeggen dat het nog te veel gebeurt dat kinderen de diagnose autisme hebben gekregen op jonge leeftijd, maar dat ze als ze iets ouder zijn over de autistische kenmerken heengroeien. Ik zeg dus niet dat autistische kinderen genezen oid.

Mijn moeder werkt op een polikliniek voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jeugdpsychiatrie waar ze dit regelmatig tegenkomen...



Aanvulling: ik zie net dat ik het ook niet heel duidelijk heb omschreven in de quote die je aanhaalt en dat ik in mijn eerste zin met 'heel veel' wel erg enthousiast ben...
anoniem_654038f62dff5 wijzigde dit bericht op 24-01-2008 13:48
Reden: aanvulling
% gewijzigd
lonbonton schreef op 23 januari 2008 @ 11:58:

Wat wel voorkomt, dat er kinderen met veel autistische trekken zijn die later veel minder worden. Maar bij een officiele diagnose nee, nooit gehoord.

Een vroege diagnose komt al niet veel voor.



Blijkbaar vaker dan je denkt. :)
Liv schreef op 24 januari 2008 @ 12:23:

Tassie, ben nog steeds nieuwsgierig naar dat dieet.

Heb al beetje gegoogled, maar kon er niet zoveel over vinden....
Misschien is er wel een verband te leggen tussen voeding en autisme, maar dan gerelateerd aan een allergie die vaker voorkomt bij kinderen met autisme? Ik weet het niet zeker uit mijn hoofd, maar ik meen dat kinderen met downsyndroom bijvoorbeeld vaak last hebben van glutenallergie. Klachten nav een glutenallergie kunnen heel naar zijn en ik kan me zo voorstellen dat dat ook het gedrag van een kind kan beïnvloeden. Zou zoiets ook aan de hand kunnen zijn met kinderen met autisme? Een relatief grotere groep allergische kinderen dan bij kinderen zonder autisme?
Alle reacties Link kopieren
Ja, of het zou kunnen dat die kinderen misschien gevoeliger zijn voor bepaalde voedingsstoffen?

Mijn kind is bijv. niet echt allergisch (in die zin dat ik nooit een typische allergisch reactie heb gezien bij hem), maar ik heb wel het idee dat hij gevoelig is voor veel dingen, oa bepaalde voeding. Heel zeker weet ik dat niet (nooit echt iets uitgeprobeerd), maar daarom was ik dus wel benieuwd naar dat dieet.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Als ik het goed begrijp zijn er hier ouders met kinderen met autisme. Ik zou graag aan hun willen vragen wanneer je merkte dat er is mis was. En of je dit al als baby/peuter kon ontdekken. (staat dus even lost van de bmr-prik).

Alavst bedankt
Alle reacties Link kopieren
jolan27 schreef op 26 januari 2008 @ 14:51:

Hoi,

Als ik het goed begrijp zijn er hier ouders met kinderen met autisme. Ik zou graag aan hun willen vragen wanneer je merkte dat er is mis was. En of je dit al als baby/peuter kon ontdekken. (staat dus even lost van de bmr-prik).

Alavst bedankt




Hm, in groep 1 toch eigenlijk wel. (moeilijk gedrag, zich niet goed kunnen handhaven binnen de groep). In groep 3 werd het nog "erger"; hij kon de stof niet goed aan, was vreselijk traag en het lezen kwam niet goed op gang. In groep 5 is hij uiteindelijk getest en kwam er PDD-NOS uit. Achteraf gezien had hij al eerder dingen; hij was extreem verlegen (met 10, 11 maanden al). Als hij op het KDV was en ik haalde hem op, ging hij eerst nauwgezet zijn speelgoed opruimen voordat hij naar me toe kwam (terwijl het afscheidnemen 's ochtends een drama was, dus dan verwacht je dat hij zich in je armen stort bij het ophalen..). Hij ging als 3-jarige altijd alle tuinhekjes dichtdoen onderweg bij het wandelen (dwangmatig orde scheppen). Enz. enz.



Hij is overigens heel erg allergisch (voor noten, heel veel fruitsoorten en pitten). Hij eet het liefst simpel eten (broccoli met kaas, spaghetti met ketchup). Afwisseling hoeft voor hem niet zo nodig (maar hé, daar is hij ook autistisch voor he :) )
Alle reacties Link kopieren
[quote]meave schreef op 24 januari 2008 @ 13:45:

[...]





Je begrijpt mijn opmerking verkeerd. Ik bedoel te zeggen dat het nog te veel gebeurt dat kinderen de diagnose autisme hebben gekregen op jonge leeftijd, maar dat ze als ze iets ouder zijn over de autistische kenmerken heengroeien. Ik zeg dus niet dat autistische kinderen genezen oid.

Mijn moeder werkt op een polikliniek voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jeugdpsychiatrie waar ze dit regelmatig tegenkomen...



quote]



Ik begrijp dit niet. Als je autistisch bent, ben je dat levenslang. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat die diagnose dus uiteindelijk niet klopt?
Alle reacties Link kopieren
@Jolan: Mijn oudste zoon (nu 9 jaar) is vanaf dag 1 'anders', alleen had ik geen vergelijkingsmateriaal, dus ik had het niet zo door. Hij deed heel veel dingen niet volgens de boekjes, maar ik dacht meer dat dat aan mij lag. Ik las in de boekjes bijv dat je na een paar weken de verschillende huiltjes van je kind uit elkaar kunt houden, maar mij lukte dat niet. Ik dacht dus dat ik als moeder niet echt gelukt was, totdat mijn jongste zoon er was en ik na een paar weken feilloos zijn verschillende huiltjes uit elkaar kon houden. Achteraf weet ik dat mijn oudste maar één huiltje had.



Meest opvallende was dat hij vrijwel nooit huilde. Niet als ie honger had, niet als ie pijn had. In het begin heb ik wel es gedacht dat ie mss doof was, omdat ie nauwelijks reageerde op geluiden. Maar ineens kon ie dan weer heel erg schrikken van een geluidje, dus duidelijk niet doof.



In de loop van de eerste jaren bleek steeds weer dat hij niet goed kon omgaan met de prikkels die hij kreeg. Scheen de zon in zijn gezicht, draaide hij niet zijn hoofd af, deed niet zijn ogen dicht, maar begon te krijsen.



En eigenlijk is dat nog steeds wel zo. Als ie het bijv koud heeft, zegt ie wel dat ie het koud heeft, maar het komt niet in hem op om even een warmere trui aan te doen ofzo. Zo ook met dorst, honger, nou ja, met alles eigenlijk. Hij kan niet adequaat reageren op de informatie die hij krijgt, zowel de informatie van zijn eigen lichaam als de informatie op andere gebieden.



Hij heeft een heel hoog IQ en toch presteert ie op school matig tot slecht, omdat hij ook niets kan met de informatie die de leerkracht geeft. Dat is ook wat ik lees in de beschrijving van autisme, dat het een probleem is met de informatieverwerking.



Maar bij mijn zoon is het duidelijk vanaf zijn geboorte al aanwezig.
Those who choose the lesser evil forget quickly that they chose evil.
Hannah Arendt
Mirjam762 schreef op 26 januari 2008 @ 15:00:

[quote]meave schreef op 24 januari 2008 @ 13:45:

[...]





Je begrijpt mijn opmerking verkeerd. Ik bedoel te zeggen dat het nog te veel gebeurt dat kinderen de diagnose autisme hebben gekregen op jonge leeftijd, maar dat ze als ze iets ouder zijn over de autistische kenmerken heengroeien. Ik zeg dus niet dat autistische kinderen genezen oid.

Mijn moeder werkt op een polikliniek voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jeugdpsychiatrie waar ze dit regelmatig tegenkomen...



quote]



Ik begrijp dit niet. Als je autistisch bent, ben je dat levenslang. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat die diagnose dus uiteindelijk niet klopt?
Ja. :)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven