Kinderen
alle pijlers
Hoevaak krijgt jouw kind een koekje/cakeje/etc
woensdag 12 mei 2021 om 22:05
Ik vraag me af hoevaak jullie kinderen een koekje of snoepjes krijgen.
Mijn 4 jarige eet heel gezond, is een echt buitenspeelkind, hyperactief en absoluut niet dik. Hij krijg eigenlijk elke middag wel een koekje, cakeje of een zoen (officiele term mag niet meer). Een familielid sprak me erop aan dat dit eigenlijk wel heel vaak is en dat dergelijke zaken bewaard dienen te blijven voor speciale gelegenheden. Zelf geloof ik daar niet zo in. Ik ben benieuwd naar jullie mening. Doe ik het fout?
Mijn 4 jarige eet heel gezond, is een echt buitenspeelkind, hyperactief en absoluut niet dik. Hij krijg eigenlijk elke middag wel een koekje, cakeje of een zoen (officiele term mag niet meer). Een familielid sprak me erop aan dat dit eigenlijk wel heel vaak is en dat dergelijke zaken bewaard dienen te blijven voor speciale gelegenheden. Zelf geloof ik daar niet zo in. Ik ben benieuwd naar jullie mening. Doe ik het fout?
donderdag 13 mei 2021 om 07:09
Ik dacht het juist altijd andersom. De neefjes en nichtjes en vriendjes die thuis nooit mochten snoepen en op zaterdagavond een bakje droge cornflakes kregen als chips, aten bij ons thuis heel de kasten leeg.Thalas schreef: ↑13-05-2021 06:56Ik ook niet. Er zat wel een tankstation, maar ik ging altijd naar het bakkertje, die had lekker brood. Ik denk dat het redelijk is om snoepgedrag in de opvoeding te vergelijken met alcoholgebruik in de opvoeding. Kinderen die thuis mogen drinken drinken ook veel meer dan kinderen die dat niet mogen. Dat zal met snoepen vast niet anders zijn.
Maar nu ik zelf 2 kinderen heb en de ene er niet zo naar taalt en de ander het liefst de hele dag snoept, moet ik mijn mening toch herzien. En bij nader inzien blijk ik qua snaai gedrag toch ook echt heel anders te zijn dan mijn zussen en mijn man ook dan zijn broer en zus, dus bij nader inzien denk ik dat hoe je daarin wordt opgevoed toch niet zoveel invloed heeft in hoe je er later mee omgaat.
donderdag 13 mei 2021 om 07:11
Aneso schreef: ↑13-05-2021 06:44Waarom de behoefte van een aantal de keuze van iemand anders zo te bekritiseren en vooral te wijzen op ongezond broodbeleg, eigen keuzes wanneer ze ouder zijn etc?
Hier geen echte restricties of vaste momenten. Zelf eet ik vrijwel nooit koek of snoep, geen gezonde keuze maar ben er gewoon niet zo gek op. Chips daarentegen... Als kind was de regel dat lekkers alleen in het weekend mocht. Dat vond ik altijd een rare regel want soms heb je ergens gewoon zin in, dat is niet voorbehouden aan welke dag het is. Dus die regel wilde ik pertinent niet. Voor de kinderen is er meestal wel wat lekkers in huis maar ik vergeet het ook vaak genoeg te halen. Ze vragen er ook niet dagelijks om, het is meer zoals bij mezelf. Soms hebben ze ergens zin in, dat halen we dan en net zo vaak wordt er niet aan gedacht.
(Puber en pre-puber)
Oudste is dan wel weer gek op thee met suiker dus daar valt vast ook commentaar op te geven, dus ach.
Oudste was vroeger gek op naturel yoghurt. Daar kreeg ik veel commentaar op van schoonzus: hoe zielig dat was, geen suiker of ranja oid hierbij te doen. Dat oudste dat minder lekker vond, was blijkbaar onmogelijk.
Dit!
Wij hebben geen vaste dagen voor zulke dingen. Koppelen eten niet aan emotie, belonen niet met eten.
Maar alles met mate, dus één koekje bij de thee geen pak. En stukje chocolade geen hele reep.
Maaltijden hoeven niet verplicht op. Juist niet. Als er om 10:00 bij de thee gebak/grote koppel is/was dan bij de lunch soms een boterham minder. Automatisch compenseren werkt hier prima.
donderdag 13 mei 2021 om 07:14
Ja, die laatsten worden beperkt tot een paar x per week. Wat mij opvalt is dat hier enigszins neerbuigend wordt gereageerd op ouders die hun kinderen niet dagelijks een snoepje of koekje geven. Dat vind ik raar en als je dan het voedingscentrum leest waarin wordt gesproken over max 1 x per dag en de voorbeeldmenu's bekijkt, dan is er in mijn beleving geen enkele reden om zo neerbuigend te doen en met voorbeelden over pubers te komen die zich volvreten, kinderen die geen maat kunnen houden bij anderen etc. Dat zijn toch uitersten? Iedereen weet dat pubers naar de supermarkt gaan voor snoep in de pauze. Daar gaat het hier niet om. Iedereen weet ook dat een totaal verbod op snoep, kansloos is. Er is ook geen 1 ouder die dat hier zegt. Wat is er mis met ouders in hun waarde laten die het niet nodig vinden om kinderen dagelijks een snoepje en een koekje te geven? Dat is geen totaal verbod. Een kind dan nog steeds prima gemiddeld 1 of 2x per week wel snoep en koek eten of soms een paar weken wel dagelijks een snoepje krijgen. Het is toch niet of het 1 of het ander? Ik vind gewoon dat een kind het niet normaal hoeft te vinden dat er bij thee altijd een koekje hoort en dat er iedere dag snoep gegeten hoeft te worden. Zoals ik het voedingscentrum lees, is dat helemaal geen rare gedachte en zeker niet nodig om daarop half aangevallen te worden hier. Maar prima, ik laat het voor wat het is en zal me diep gaan schamen voor het onthouden van (het in algemene zin bekeken) dagelijks snoep en koek geven aan een kind.__appelbloesem__ schreef: ↑13-05-2021 06:30“Als je kind gewoon gezond eet volgens de Schijf van Vijf, kan af en toe snoepen best. Het is goed als je zelf ontspannen met snoep omgaat.”
“ Het advies is om kinderen van 4 tot 8 jaar maximaal 1 keer per dag iets kleins te snoepen te geven. Ook kun je 1 keer broodbeleg geven buiten de Schijf van Vijf.”
Verder wordt er wel degelijk onderscheid gemaakt tussen een croissantje en een klein koekje of snoepje.
donderdag 13 mei 2021 om 07:16
Ik merk bij mijn nichtje op wie ik pas dat zij minder snoept wanneer ik voor zij binnenkomt al snoepgroente op tafel zet.
Tomaat, komkommer, paprika, ook wel fruit appel en aardbei, eet zij eigenlijk net zo graag. Dan vraagt zij later ook om meer (bijv meer aardbei). Maar wanneer het er niet staat dan vraagt zij om snoep of ijs.
Uit zichzelf vraagt zij niet naar groente of fruit terwijl zij het wel lekker vindt.
Ze snoept bij mij wel elke dag iets en ze eet ook graag ijs.
Ze is niet te zwaar en had een moeilijke start als kind.
Ik houd zelf niet van zoet.
Tomaat, komkommer, paprika, ook wel fruit appel en aardbei, eet zij eigenlijk net zo graag. Dan vraagt zij later ook om meer (bijv meer aardbei). Maar wanneer het er niet staat dan vraagt zij om snoep of ijs.
Uit zichzelf vraagt zij niet naar groente of fruit terwijl zij het wel lekker vindt.
Ze snoept bij mij wel elke dag iets en ze eet ook graag ijs.
Ze is niet te zwaar en had een moeilijke start als kind.
Ik houd zelf niet van zoet.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
donderdag 13 mei 2021 om 07:22
Hier ook. Oudste was ik heel streng bij, ik zie mezelf nog bij het kdv drama maken omdat ze daar 3 keer per week heenging en een koekje kreeg (soms 2 ) en ik daarom niet meer 'mocht', dus ik vond dat ze daar dan geen koek meer moesten geven
Richtlijnen Voedingscentrum toen.
Helemaal idioot omdat later de kinderarts vanwege haar ondergewicht en te klein uitriep: geef dan in godsnaam koek, iets!
Dus toen ze naar de basisschool ging liet ik dat twee of drie keer per week al los.
Later is dat omgedraaid, BSO en kdv waren van het gezond geworden dus die dagen eten ze geen snoep of iets dergelijks.
Dus voor jongste 5 keer per week een snoepje of koekje, op zaterdag ook nog s avonds iets lekkers.
Vakanties ook dagelijks.
donderdag 13 mei 2021 om 07:31
Dit was wat de hulp inhield bij ons. Maakt niet uit, alles is geoorloofd als er maar wat in gaat.patchouli_ schreef: ↑12-05-2021 23:55Ik wil niet belerend doen, maar gezond eten belonen met ongezond eten, is niet echt een goede aanpak voor slechte eters.
Heb je hulp bij het slechte eten van je dochter?
Ik zie die kinderarts nog blèren: geef koek, geef iets!
En deze: gooi er wat in, mama, bij deze gelden de regels niet!
En de diëtiste later: gooi dan in godsnaam die mayonaise op dat brood als ze het daarmee eet!
donderdag 13 mei 2021 om 07:48
anjer84 schreef: ↑13-05-2021 07:14Ja, die laatsten worden beperkt tot een paar x per week. Wat mij opvalt is dat hier enigszins neerbuigend wordt gereageerd op ouders die hun kinderen niet dagelijks een snoepje of koekje geven. Dat vind ik raar en als je dan het voedingscentrum leest waarin wordt gesproken over max 1 x per dag en de voorbeeldmenu's bekijkt, dan is er in mijn beleving geen enkele reden om zo neerbuigend te doen en met voorbeelden over pubers te komen die zich volvreten, kinderen die geen maat kunnen houden bij anderen etc. Dat zijn toch uitersten? Iedereen weet dat pubers naar de supermarkt gaan voor snoep in de pauze. Daar gaat het hier niet om. Iedereen weet ook dat een totaal verbod op snoep, kansloos is. Er is ook geen 1 ouder die dat hier zegt. Wat is er mis met ouders in hun waarde laten die het niet nodig vinden om kinderen dagelijks een snoepje en een koekje te geven? Dat is geen totaal verbod. Een kind dan nog steeds prima gemiddeld 1 of 2x per week wel snoep en koek eten of soms een paar weken wel dagelijks een snoepje krijgen. Het is toch niet of het 1 of het ander? Ik vind gewoon dat een kind het niet normaal hoeft te vinden dat er bij thee altijd een koekje hoort en dat er iedere dag snoep gegeten hoeft te worden. Zoals ik het voedingscentrum lees, is dat helemaal geen rare gedachte en zeker niet nodig om daarop half aangevallen te worden hier. Maar prima, ik laat het voor wat het is en zal me diep gaan schamen voor het onthouden van (het in algemene zin bekeken) dagelijks snoep en koek geven aan een kind.
Ik neem het Voedingscentrum dan weer niet zo serieus.
De hoeveelheid melk die zij adviseren vind ik aan de hoge kant. Nergens vermelden zij iets over de mogelijke risico's van melk. Ondertussen zijn er onderzoeken die verbanden leggen tussen melk en osteoporose, tussen melk en Parkinson. Hun advies blijft onveranderd.
Verder is hun hele uitstraling dat het allemaal gezonder moet. De adviezen zijn niet neutraal maar altijd gericht op nog gezonder, nog beter.
donderdag 13 mei 2021 om 07:52
En wat is gezonder?
Voortdurend hameren op gezond, gezonder, gezondst legt de nadruk op wel goed en niet goed, op goed en fout.
Eetlijstjes met slecht, fout, verboden voedsel.
Nee, ik leer kind liever dat alles mag, sommige dingen met mate.
(Kind hier is dol op bonbons. Ik ook.
Soms maak ik hartige bonbons. Plakje kipfilet met komkommer en tomaat en kruiden erin. Sinds ik dat hartige bonbons noem is kind er verzot op. Soms komt de vraag, mamaaaaa.....heb zin in hartige bonbonnetjes).
Voortdurend hameren op gezond, gezonder, gezondst legt de nadruk op wel goed en niet goed, op goed en fout.
Eetlijstjes met slecht, fout, verboden voedsel.
Nee, ik leer kind liever dat alles mag, sommige dingen met mate.
(Kind hier is dol op bonbons. Ik ook.
Soms maak ik hartige bonbons. Plakje kipfilet met komkommer en tomaat en kruiden erin. Sinds ik dat hartige bonbons noem is kind er verzot op. Soms komt de vraag, mamaaaaa.....heb zin in hartige bonbonnetjes).
donderdag 13 mei 2021 om 08:01
Het Voedingscentrum adviseert ook lightproducten en wordt gesponsord door de Unilevers van deze wereld. Dus nee die neem ik zeker niet serieus.
Ik denk ook dat we af moeten van het starre idee: zoet is ongezond, hartig is gezond. Ik lees al een paar keer dat mensen hun kinderen kaas of nootjes geven ipv snoep. En niks mis mee hoor, want daar zitten gezonde voedingsstoffen maar qua calorieën en dus dik worden zit daar veel meer in dan een lange vinger naast een bakje fruit of rauwkost. En ik geef mijn kinderen veel liever zelfgemaakte jam (met minder suiker), 100% pindakaas of 100% appelstroop op brood dan bewerkt varkensvlees zoals ham.
Ik denk ook dat we af moeten van het starre idee: zoet is ongezond, hartig is gezond. Ik lees al een paar keer dat mensen hun kinderen kaas of nootjes geven ipv snoep. En niks mis mee hoor, want daar zitten gezonde voedingsstoffen maar qua calorieën en dus dik worden zit daar veel meer in dan een lange vinger naast een bakje fruit of rauwkost. En ik geef mijn kinderen veel liever zelfgemaakte jam (met minder suiker), 100% pindakaas of 100% appelstroop op brood dan bewerkt varkensvlees zoals ham.
donderdag 13 mei 2021 om 08:04
Mijn kind lust geen jam en appelstroop.
Met moeite eet kind zo nu en dan pindakaas. Liever chocoladepasta of kipfilet of oude kaas.
Prima, als kind dat wel eet.
Soms wat kaasblokjes en nootjes idd in lunchtrommel. Maar ook paprika, komkommer of advocado.
Soms een meergranenbol, soms een kaasbol.
Het is de afwisseling die doet eten en die laat smaken.
Met moeite eet kind zo nu en dan pindakaas. Liever chocoladepasta of kipfilet of oude kaas.
Prima, als kind dat wel eet.
Soms wat kaasblokjes en nootjes idd in lunchtrommel. Maar ook paprika, komkommer of advocado.
Soms een meergranenbol, soms een kaasbol.
Het is de afwisseling die doet eten en die laat smaken.
anoniem_63b6a03408332 wijzigde dit bericht op 13-05-2021 08:22
0.28% gewijzigd
donderdag 13 mei 2021 om 08:18
Dat wisselt echt per kind. Mijn ene kind lust en eet alles en wordt al enthousiast als ik in de keuken bezig ben, proeft ook alles. En de ander eet heel beperkt en wil ook maar heel incidenteel iets nieuws proeven. Daar hoef ik niet bij af te wisselen, want dan eet hij gewoon niet.Ttroeteltje schreef: ↑13-05-2021 08:04Mijn kind lust geen jam en appelstroop.
Met moeite eet kind zo nu en dan pindakaas. Liever chocoladepasta of kipfilet of oude kaas.
Prima, als kind dat wel eet.
Soms wat kaasblokjes en nootjes idd in lunchtrommel. Maar ook paprika, komkommer of advocado.
Soms een meergranenbol, soms een kaasbol.
Het is de afwisseling doe doet eten en die laat smaken.
donderdag 13 mei 2021 om 08:24
Oh ja, dat klopt. Hier is het de afwisseling die doet eten.CHL schreef: ↑13-05-2021 08:18Dat wisselt echt per kind. Mijn ene kind lust en eet alles en wordt al enthousiast als ik in de keuken bezig ben, proeft ook alles. En de ander eet heel beperkt en wil ook maar heel incidenteel iets nieuws proeven. Daar hoef ik niet bij af te wisselen, want dan eet hij gewoon niet.
Het gaat zelfs zo ver dat de ene week mandarijntjes hot zijn en de volgende week worden ze verbannen want vies, goor, bah en blergh.
donderdag 13 mei 2021 om 08:26
De moeilijke eter is gelukkig dol op fruit, maar heeft mandarijnen van de week van het menu verbannen omdat er een pitje in zatTtroeteltje schreef: ↑13-05-2021 08:24Oh ja, dat klopt. Hier is het de afwisseling die doet eten.
Het gaat zelfs zo ver dat de ene week mandarijntjes hot zijn en de volgende week worden ze verbannen want vies, goor, bah en blergh.
donderdag 13 mei 2021 om 08:26
Ons kind is twee en drinkt alleen thee of melk aangelengd met water en krijgt vaak in de ochtend fruit met iets van een koekje + in de middag een paasei, omdat we daar nog 100 van in huis hebben en ze het lekker vindt, met fruit of groente na. Ik geef het zoete juist vaak niet na het gezonde, op aanraden van een voedingsdeskundige, omdat mensen dan trek blijven houden in het zoete.
Broodbeleg doe ik niet moeilijk over. Ik doe altijd een dunne laag van het een of ander.
Oja, snoep krijgt ze niet. Eten wij ook niet.
Broodbeleg doe ik niet moeilijk over. Ik doe altijd een dunne laag van het een of ander.
Oja, snoep krijgt ze niet. Eten wij ook niet.
donderdag 13 mei 2021 om 08:32
Koek en een paasei zijn toch snoep?Mintel88 schreef: ↑13-05-2021 08:26Ons kind is twee en drinkt alleen thee of melk aangelengd met water en krijgt vaak in de ochtend fruit met iets van een koekje + in de middag een paasei, omdat we daar nog 100 van in huis hebben en ze het lekker vindt, met fruit of groente na. Ik geef het zoete juist vaak niet na het gezonde, op aanraden van een voedingsdeskundige, omdat mensen dan trek blijven houden in het zoete.
Broodbeleg doe ik niet moeilijk over. Ik doe altijd een dunne laag van het een of ander.
Oja, snoep krijgt ze niet. Eten wij ook niet.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
donderdag 13 mei 2021 om 08:32
Hahaha.
Hier is alleen de oude kaas, de ham en de zoete snack een constante factor. Dat lust kind altijd, de rest moet regelmatig aan strenge controle worden onderworpen.
Zo zijn hier bananen met een enkel minuscuul bruin plekje op de schil not done.
donderdag 13 mei 2021 om 08:42
Mijn kinderen kregen een koekje uit school. Geen gevulde koek oid.
Nu gaan ze met de klas naar de ah. Croissantjes, frikandelbroodjes, snoep wordt er met de klas gehaald..
Ik vroeg waarom geen salade. Want door de week in de avond snacken ze (pubers) salade op brood of zonder. Maar dat vinden ze te duur.
Ik heb altijd om de voeding gedacht. Dus vind dit tenenkrommend om te horen.
Nu gaan ze met de klas naar de ah. Croissantjes, frikandelbroodjes, snoep wordt er met de klas gehaald..
Ik vroeg waarom geen salade. Want door de week in de avond snacken ze (pubers) salade op brood of zonder. Maar dat vinden ze te duur.
Ik heb altijd om de voeding gedacht. Dus vind dit tenenkrommend om te horen.
donderdag 13 mei 2021 om 08:42
Lijkt mij wel tijdens een 'dieet'.
'oh eentje telt ook, goh wist ik niet en vergeet ik steeds'
donderdag 13 mei 2021 om 08:48
Iets anders; ik vind de term snoeptomaatjes en snoepgroenten zo ontzettend fout. Het idee was natuurlijk dat we massaal en tomaatje zouden pakken in plaats van een snoepje. Ik ben alleen bang dat er straks nog weinig onderscheid is tussen snoep en snoepgroenten. Dat het de andere kant op gaat werken.
donderdag 13 mei 2021 om 08:50
Ik vind het dan weer heel apart dat je niet bedenkt dat andere kinderen gewoon dagelijks iets van een snoepje gewend zijn. Ik snap ook echt niet het verschil tussen een croissant, een krentenbol en een koek/biscuit/stukje chocolade.Dr-Harmonica schreef: ↑12-05-2021 23:59Dit topic is extreem informatief voor mij! Nu snap ik waarom twee vriendjes van kind (5 jaar) die hier wel eens spelen altijd vragen wanneer ze een snoepje krijgen. Ik dacht dat ze me aan het uitproberen waren of zo maar ze verwachtten het dus echt...
Wij geven eigenlijk nooit snoep, behalve met feestjes. Idem voor taart/cake. En natuurlijk prima wat snoep met Sint Maarten/pepernoten met Sinterklaas etc. Koek alleen als we die zelf bakken als activiteit. Met lekker weer wel soms ijsjes/appelsap ofzo op een terras bijv.
En tussen lunch en avond eten krijgen ze natuurlijk “snacks” maar dat zijn dan crackers/groente/fruit. Dus als antwoord op sommige vragen die eerder gesteld werden aan niet-snoepers of de kinderen dan niks krijgen heel lang- tuurlijk wel, niemand hoeft honger te lijden...
Wij eten verder niet extreem gezond ofzo- er is best vaak zoet beleg, krentenbollen, croissantjes als ontbijt, pannenkoek etc., dus het is geen anti-suiker beleid ofzo, maar ik vind snoep/koek/chips echt niet passen in een gezond dieet en niet nodig voor variatie.
donderdag 13 mei 2021 om 08:54
Dagelijks meer dan voldoende gezonde en gevarieerde voeding en veel water drinken vind ik de basis. Daarnaast is 1x per dag een koekje/snoepje/chips en een glaasje fris prima.
Tanden 2x per dag goed poetsen, vooral voor het slapengaan, en daarna alleen nog water drinken, helpt gaatjes ook voorkomen. Want de mondgezondheid is minstens zo belangrijk en heeft invloed op de algehele gezondheid.
Op deze manier ben ik zelf opgevoed, zo zorg ik voor de kinderen op mijn werk en zo doet mijn zus het met haar kinderen. Wanneer mijn eigen kindje er straks is, wil ik haar de eerste jaren helemaal geen toegevoegde suikers geven. Puur omdat ze dan ruim de tijd heeft om te wennen aan de basis(smaken): groente, fruit, gezond beleg op brood, water, etc.
Tanden 2x per dag goed poetsen, vooral voor het slapengaan, en daarna alleen nog water drinken, helpt gaatjes ook voorkomen. Want de mondgezondheid is minstens zo belangrijk en heeft invloed op de algehele gezondheid.
Op deze manier ben ik zelf opgevoed, zo zorg ik voor de kinderen op mijn werk en zo doet mijn zus het met haar kinderen. Wanneer mijn eigen kindje er straks is, wil ik haar de eerste jaren helemaal geen toegevoegde suikers geven. Puur omdat ze dan ruim de tijd heeft om te wennen aan de basis(smaken): groente, fruit, gezond beleg op brood, water, etc.
donderdag 13 mei 2021 om 08:56
Ik moet zeggen dat ik er eerlijk gezegd nooit zo over na heb gedacht. Ik vind dat veel mensen om me heen vaak hyperbewust met dat soort dingen omgaan, daarin star worden, en dan vervolgens vaak super onzeker worden of ze het wel goed doen. Zelf ben ik echt een luie moeder wat dat betreft.
Hier eten we soms een koekje bij de koffie of thee en dan krijgen de kinderen ranja met een koekje. Soms is dat 1x per dag en soms 2x, net hoe het uitkomt. Oudste krijgt chips of chocolade in het weekend omdat we het dan zelf ook eten. Jongste ligt dan meestal al in bed. Is oudste nog wakker, krijgt ze doordeweeks ook s avonds chocolade als wij dat pakken.
Heb trouwens ook nooit zelf de snoep/koektrommel stiekem leeggegeten oid. Gewoon met mate iets lekkers en dan samen delen.
Hier eten we soms een koekje bij de koffie of thee en dan krijgen de kinderen ranja met een koekje. Soms is dat 1x per dag en soms 2x, net hoe het uitkomt. Oudste krijgt chips of chocolade in het weekend omdat we het dan zelf ook eten. Jongste ligt dan meestal al in bed. Is oudste nog wakker, krijgt ze doordeweeks ook s avonds chocolade als wij dat pakken.
Heb trouwens ook nooit zelf de snoep/koektrommel stiekem leeggegeten oid. Gewoon met mate iets lekkers en dan samen delen.
.
donderdag 13 mei 2021 om 08:57
Basisschoolleeftijd hier. Na schooltijd altijd 1 of 2 koekjes, een cracotte of rijstwafel, of een paar tucjes. Verder staat komkommer/paprika/fruit onbeperkt voor het pakken.
Er werd door speelvriendjes om snoep gevraagd, blijkt dat mijn kinderen dat bij anderen ook bijna altijd krijgen, dus ook maar in huis gehaald. Komt erop neer dat ik het opeet
Cakejes en chips vind ik echt voor op verjaardagen of een filmmiddag in de vakantie.
Er werd door speelvriendjes om snoep gevraagd, blijkt dat mijn kinderen dat bij anderen ook bijna altijd krijgen, dus ook maar in huis gehaald. Komt erop neer dat ik het opeet
Cakejes en chips vind ik echt voor op verjaardagen of een filmmiddag in de vakantie.
"I'd like a coke". " Is Pepsi ok?" " Is Monopolymoney ok?"
donderdag 13 mei 2021 om 09:00
Dit is een -in mijn ogen- gezonde balans tussen gezonde en ongezonde snacks aanbieden. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik vind het niet wenselijk om kinderen te weinig gezonds voor te schotelen. Het andere uiterste vind ik dat er helemaal geen snoepje/ijsje/koekje/chippie gegeven zou mogen worden, tenzij feestje. Maar uiteraard mag iedereen dit voor zichzelf invullen.viva-amber schreef: ↑13-05-2021 07:16Ik merk bij mijn nichtje op wie ik pas dat zij minder snoept wanneer ik voor zij binnenkomt al snoepgroente op tafel zet.
Tomaat, komkommer, paprika, ook wel fruit appel en aardbei, eet zij eigenlijk net zo graag. Dan vraagt zij later ook om meer (bijv meer aardbei). Maar wanneer het er niet staat dan vraagt zij om snoep of ijs.
Uit zichzelf vraagt zij niet naar groente of fruit terwijl zij het wel lekker vindt.
Ze snoept bij mij wel elke dag iets en ze eet ook graag ijs.