Je kind op het speciaal onderwijs

11-06-2020 13:49 1682 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb niet echt een speciale vraag, maar door een situatie vandaag werd ik even pijnlijk op de feiten gedrukt dat mijn kind op het speciaal onderwijs zit.

Mijn zoontje is nu net 5 en zit sinds dit schooljaar op speciaal onderwijs. Daarvoor reguliere kinderopvang met al de nodige problemen en 3 weken regulier onderwijs wat helemaal niet goed ging.
Op zijn school nu is hij ontzettend opgeleefd en heb ik mijn blije kind weer terug en thuis ook veel positieve veranderingen.
Dus overall voelt het heel goed.

Maar merk de laatste maanden dat ik toch nog best wel een acceptatieronde moet maken.
De huidige school is een orientatieplek, hier wordt bepaald op welke school hij het beste tot zijn recht komt en dat had ook nog regulier onderwijs kunnen zijn. Maar inmiddels is wel duidelijk dat dat sowieso niet gaat gebeuren. Omdat school ook nog niet helemaal hun vinger erop kan leggen en er nog verder onderzoek gaat plaatsvinden mag hij na de zomer nog wel terugkomen op zijn huidige school en dan zal er in de loop van dat schooljaar meer duidelijkheid komen ga ik vanuit en een advies.

Maar goed, wat ik al zei, ik heb nog wel wat acceptatie te ondergaan, ondanks dat ik heel blij ben met hoe het nu gaat. En de situatie van vandaag maakte dat dan ook weer pijnlijk duidelijk.

Daarom lijkt het me fijn om met andere ouders te kletsen over hoe het gaat, wat gaat goed, wat is moeilijk, tips en tricks voor elkaar. Lachen om de leuke dingen en verdriet delen.

Dus wees welkom, ik hoor jullie graag!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat frustrerend Llientje. Kunnen jullie misschien wat dochter thuis doet met de remedial teaching mee nemen naar school? Daar bloeide ze van op toch? Dan breng je iets naar school ipv dat je informatie moet halen, misschien werkt die route beter? Lijkt me erg lastig als de communicatie zo moeizaam gaat.

@prisjuh: sterkte! Fijn dat de onderzoeken tot zover geen zorgen opleveren. Ik wens je ook alle rust toe :redrose:
Alle reacties Link kopieren Quote
Lastig Llientje, zou het kunnen helpen om toch nog eens een gesprek te organiseren met alle betrokkenen? Waarin je vertelt hoe ingewikkeld het nu is, dat jullie geen inzicht hebben in wat er op school gebeurt en dat jullie niet weten of het klopt wat dochter zegt. Wat heeft school nodig om jullie op een makkelijke manier de juiste informatie te geven?
Is het samenwerkingsverband eigenlijk betrokken? Misschien dat zij daar ook een rol in kunnen spelen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Fijn dat de berichtendienst geruststellend zijn Prisjuh.
Wel vervelend de relatiebreuk, veel sterkte!

En Llientje, wat rot dat de communicatie met school niet lekker loopt.
In gesprek blijven is zo belangrijk, maar ja dat valt niet altijd mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is hier rustig. Ben wel benieuwd hoe het met iedereen gaat.
De maand december maakt het hier thuis niet rustiger. En quarantaine en dreigende schoolsluitingen geven ook extra spanning.

Wilde ook nog even degene bedanken die met de tip van het boek Geef me de 5 kwam.
Was dat Nansie?
Wat een fijn helder geschreven boek.
Zitten echt bruikbare tips bij. Dankjewel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het gaat hier redelijk. We hebben inmiddels de uitslagen van alle onderzoeken binnen en weten nu een beetje waarom hij heel onvoorspelbaar is. Het ligt vooral in hechtingsproblematiek. We gaan samen met hem een therapie volgen waar ze goede resultaten mee zien. Qua intelligentie was alles gemiddeld. Gesprek met school moet nog plaatsvinden.

Sinterklaas was wel lastig, maar met de juiste aanpak met hem konden we dit uiteindelijk wel in goede banen leiden. Uiteindelijk deden we schoen zetten overdag en heb ik hem verteld dat het Sinterklaas journaal nep is. Dat nam veel spanning weg.

Waar we veel tegen aanlopen is, wanneer hij totaal overprikkeld is en niet meer te bereiken. Dan staan we eigenlijk met onze handen in het haar.

Wat wel bijzonder is: hij gaat ineens zelf naar de wc. Op school is hij tegenwoordig zo goed als droog en thuis gaat hij nu ook zelf, al heeft hij dan wel ongelukjes. Ik ben eigenlijk opgehouden met hem te sturen naar de wc, omdat ik denk dat dat onduidelijk is voor hem. Dan gaat hij zich ook niet verantwoordelijk voelen voor zelf naar de wc gaan, want mama stuurt me wel. En sindsdien gaat hij eigenlijk uit zichzelf. Maar net als afgelopen weekend, dan lukt het gewoon niet en trekken we op een gegeven moment een luier aan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Thuis gaat het bij ons inmiddels een stuk beter, maar op school is het erg lastig voor hem. De 1-op-1 begeleiding is inmiddels van 6 uur per week verhoogd naar 18 uur per week! Hij gaat maar 4 dagen naar school, dus het komt er eigenlijk op neer dat hij het grootste gedeelte van de schooldag iemand naast zich heeft zitten. Diegene stuurt hem de hele tijd bij, voorkomt dat hij andere kinderen lastigvalt en neemt hem mee de klas uit als het hem te veel wordt. CCE is eindelijk gestart, ben benieuwd of dat iets gaat opleveren.
Wat wel heel jammer is, is dat het therapeutisch paardrijden weer stilligt ivm corona. Dat is zo'n fijn uurtje voor hem elke week...
Alle reacties Link kopieren Quote
Fijn dat de oorzaak voor de onvoorspelbaarheid gevonden is Ttinkeltje.
Hopen dat de therapie jullie kan helpen.
De onbereikbaarheid bij overprikkeling is herkenbaar. Ellendig hoor, kan me dan zo machteloos voelen op zo'n moment.

Fijn dat het wat beter gaat Nansie.
Balen van het paardrijden.
Hier is het ook gestopt, maar ze zijn druk bezig om op een alternatief tijdstip toch nog iets aan te bieden. Hopen dat het lukt.
@staopstoel: ik heb ook veel aan Geef me de 5 gehad, zou kunnen dat ik het heb aangeraden. Heb ook de basiscursus gedaan en dat was erg verhelderend.

@tinkeltje: fijn dat je weet waar het vandaan komt. kunnen ze ook iets zeggen hoe die hechtingsproblematiek is gekomen? en wat goed van de wc!

@nansie: jeetje, dat klinkt als heel intensief. zie je daardoor ook progressie? en wat balen van het paardrijden.

Hier een jongetje dat echt rond Sinterklaas niet meer te houden was. De rust is nu wel weer aardig terug, voor zo lang als het duurt. Ik ben een weekend met onze dochter weg geweest en dat was zalig. Zij is echt een voorbeeldig kind, qua (sociaal) gedrag en gezelligheid. Aan de ene kant geeft me dat wel de bevestiging dat ik heus niet zoveel fout doe als ouder en dat het gewoon maar net is wat voor kinderen je krijgt. Aan andere kant vind ik het ook wel eens lastig dat iedereen complimenten geeft dat ze zo leuk is. Dan denk ik vaak: mijn zoon is net zo leuk en ik vind het verdrietig dat jullie dat niet lijken te zien.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nansie: fijn dat het thuis weer beter gaat. Wat heftig van school. Lijkt me ook heel verdrietig.

LauraRoar: ja dat is ook verdrietig. Ik ben daar straks ook wel bang voor dat dat gaat gebeuren. Over die hechting is wel meer over bekend. Wij hebben de eerste2 jaar van zijn leven gewoon rotjaren gehad en dat heeft er waarschijnlijk invloed op gehad. Ik vind het heel pijnlijk, maar ze graven er niet in, omdat ze aangeven dat het gaat om hoe het nu is. En nu is het gewoon goed, op deze problematiek na.

We hebben gesprek met school gehad. Eigenlijk zijn we niet zo veel verder. We hebben concrete afspraken gemaakt over wat er mogelijk is als het niet goed gaat. Dan krijgt hij wat meer ruimte en als het echt niet gaat, worden wij gebeld. Daarnaast krijgen de leerkrachten coaching in hoe je hem kan helpen, binnen de mogelijkheden die ze hebben. We moeten eigenlijk komende tijd gewoon zien of het hiermee verbeterd en of hij dan hier op school kan blijven. Ik begin het gevoel te krijgen dat het geduld van de juffen ook wel een beetje op is. Naar mijn idee was er vorig jaar meer begrip.

Ik voel me dan soms ook verantwoordelijk voor zijn gedrag. Al proberen we van alles in goede banen te leiden met hem op school, veel voorbereiden en zo. Maar als ik dan weer een gesprek heb, met wat er allemaal mis ging op een dag, dan voel ik me eigenlijk aangesproken. Alsof ik daar ter plekke iets aan zou kunnen doen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Positivevibes schreef:
01-11-2021 09:43
Wat frustrerend Llientje. Kunnen jullie misschien wat dochter thuis doet met de remedial teaching mee nemen naar school? Daar bloeide ze van op toch? Dan breng je iets naar school ipv dat je informatie moet halen, misschien werkt die route beter? Lijkt me erg lastig als de communicatie zo moeizaam gaat.

@prisjuh: sterkte! Fijn dat de onderzoeken tot zover geen zorgen opleveren. Ik wens je ook alle rust toe :redrose:
We hadden even een enorm drukke periode met veel gesprekken op school maar helaas nog niet echt een bevredigend antwoord!

School wil RT niet op school aanbieden, wil ook niet dat de RT’er haar onder schooltijd komt helpen terwijl de RT’er dit wel zou kunnen doen. School heeft zelfs aangegeven dat de RT’er geen toetsen mag afnemen om het niveau te bepalen omdat dan van alles door elkaar zou gaan lopen, RT’er is echt enorm behulpzaam en stuurt ook na elke les een samenvatting naar ons en naar school. Ze stuurt ook het behandelplan en de evaluatie door maar school doet hier niet enorm veel mee.

Het overkoepelend orgaan is er ook bij betrokken maar die merkten ook heel erg dat de communicatie met school lastig gaat. Dochter gaat nu naar de perspectief klas, dat zijn 10 lessen waarbij 2 leerkrachten zijn betrokken van het speciaal onderwijs. De kinderen leren hier op een andere manier leren, ze werken ook met verschillende pictogrammen om kinderen te sturen. Het geleerde zou heel goed en redelijk makkelijk (wij gebruiken het thuis ook) op school toegepast kunnen worden maar de juf heeft geen idee hoe (de leerkrachten van de perspectief klas komen ook op school om de juf dit uit te leggen, dit is jnmiddels 2x gebeurd). Wij hebben afgelopen donderdag weer een gesprek gehad op school rekenen en spelling gaan enorm goed. Ze vliegt door de stof (dochter krijgt op een andere manier de stof aangeleerd), met lezen zijn ze nu aan het testen om het niveau te bepalen. Wij hebben gevraagd aan de juf hoe ze het geleerde van de perspectief klas in de praktijk brengt maar ze zei dat ze geen idee heeft wat dochter daar doet dus dat ze het niet toepast in de klas. Zo gaat dit constant. Juf geeft aan dat dochter wereldoriëntatie moeilijk vindt, dat de toetsen maken lastig zijn, iemand van het overkoepelend orgaan zegt dan tegen haar kan je het dan mondeling met haar doen zo’n toets, het haar laten tekenen of iets anders en de juf zegt letterljjj pffff, steun, kreun ja ik kan dat niet heb ook nog 30 andere kinderen. Wij geven dan aan van joh stuur ons de thema’s door en dan gaan we er thuis mee aan de slag, nee dat kan ik echt niet doen ik kan niet constant mailen. :-? Wij weten het dus echt zelf ook niet meer.

Daarnaast hebben wij ook gevraagd of er buiten het lage iq nog wat anders aan de hand zou kunnen zijn (school had verwacht dat ze zware dyslexie zou hebben), dan wordt er gezegd nee, het beeld dat ze laat zien past bij het lage iq. Dochter laat thuis ook zien dat haar concentratie echt enorm slecht is en ze zegt dat ze stottert in haar hoofd. Dat ze woorden dan wel kan lezen en ze weet wat er staat maar het dan niet kan uitspreken. Als wij zelf googelen komt er ook veel overeen met ADD maar nee school zegt dat alles past bij een laag iq.
We komen dus ook echt niet verder!
Alle reacties Link kopieren Quote
Jee Llientje, wat een verschrikkelijk frustrerende toestand zeg! Wat een ellendige juf... Ik vind het heel raar. Wordt zij door school niet aangesproken op deze houding? Of is er iets met die juf aan de hand (overspannen?)? Dit kan toch niet. Echt heel naar dat je dochter zoveel vooruitgang laat zien en dat er dan niks mee gedaan wordt.
Er is zeker geen parallelklas met een betere juf/meester?

Ik denk dat je het meer in eigen hand moet nemen, want dit schiet niet op. Kind laten testen zodat je weet wat er precies wel of niet aan de hand is. Iq, adhd, dyslexie... ik zou alles laten testen. Gesprek met de schoolleiding over deze juf. En als dat ook niks oplevert misschien een andere school, andere klas?
Alle reacties Link kopieren Quote
nansie schreef:
13-12-2021 11:23
Jee Llientje, wat een verschrikkelijk frustrerende toestand zeg! Wat een ellendige juf... Ik vind het heel raar. Wordt zij door school niet aangesproken op deze houding? Of is er iets met die juf aan de hand (overspannen?)? Dit kan toch niet. Echt heel naar dat je dochter zoveel vooruitgang laat zien en dat er dan niks mee gedaan wordt.
Er is zeker geen parallelklas met een betere juf/meester?

Ik denk dat je het meer in eigen hand moet nemen, want dit schiet niet op. Kind laten testen zodat je weet wat er precies wel of niet aan de hand is. Iq, adhd, dyslexie... ik zou alles laten testen. Gesprek met de schoolleiding over deze juf. En als dat ook niks oplevert misschien een andere school, andere klas?
Ik heb echt enorm veel aan jullie antwoorden en berichten! Bedankt!

Directeur blijft helaas achter de juf staan en zegt ook gewoon dat het natuurlijk allemaal heel zwaar en lastig is. Er is nog wel een andere klas en dochter heeft zelfs aan ons gevraagd of het een optie is om van klas te wisselen, dochter merkt ook het gesteun en gekreun van de juf heel erg op dat vinden we ook zo naar.

Ze staat inmiddels op een aantal wachtlijsten om te gaan testen. Hebben jullie nog een idee hoe dit eventueel te versnellen en waar we nog meer naar toe zouden kunnen voor eventuele testen? Al moeten we naar de andere kant van het land dat maakt niet uit!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb geen idee hoe je dat testen kunt versnellen, denk dat er overal wachtlijsten zijn. Misschien je verzekering bellen? Huisarts? Kinderarts? Ik denk eigenlijk dat die testen door de gemeente betaald worden (Jeugdzorg) dus je kunt wrs alleen tereccht bij instanties waar de gemeente een overeenkomst mee heeft. Maar daar zou je nog even naar kunnen informeren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat ontzettend frustrerend voor jullie Llientje!

Ik sluit me aan bij Nansie, neem zelf de regie. Zo te lezen valt er bij school niets te verwachten.

De geldstromen en verwijzingen voor jeugd gaan inderdaad via de gemeente.
Wij hebben hier inmiddels een hotline met jeugdconsulent van de gemeente.
Heeft wel even geduurd voor dat goed liep, maar inmiddels lijken we de boel op de rit te hebben.

Er zijn in de jeugdzorg overal wachtlijsten, al zal de lengte misschien per regio verschillen. Weet niet in welke regio jij woont.
Zou ook bij de huisarts informeren.
Als je een goede huisarts hebt kan die wellicht helpen met verwijzen voor goede diagnostiek. Ze kunnen via hun systeem zorgdomein direct zien waar de kortste wachtlijsten zijn.

Hoop echt voor je dochter en jullie dat het lukt om de juiste hulp te vinden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb toen nog wel een andere optie gehad voor de testen. Dat ging toen via een Kindercoach en zij liet kinderen dan testen bij een psychologen praktijk, omdat het daar heel snel ging. Ik weet niet precies wat mogelijk is, maar misschien kan je je door de huisarts laten verwijzen.

Voor onze jongste wilden we ook een beoordeling bij een psycholoog. En die psycholoog gaf toen aan dat we het beste een verwijzing konden vragen, want dat ging veruit het snelst.

Dan zit je nog met wachtlijsten, maar de meeste wachtlijsten zijn op internet wel te vinden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ervaring met testen is dat het vooral afhangt van de persoon met wie je schakelt.

De huisarts heeft ons heel goed geholpen en uiteindelijk zijn we via een praktijk hier in de buurt met lange wachttijd doorgeschoven naar een praktijk wat verder weg, waar we meteen terecht konden. Dat betekende overigens wel ook dat we een gedeelte zelf moesten betalen. Dat moet maar net mogelijk zijn maar kan ook enorm schelen.

Heel rot en frustrerend dat het zo moeilijk moet gaan. Ik wou dat ik betere tips had voor je :|
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor al jullie berichten! Heel fijn, wij hadden al wel contact gezocht met de huisarts en ook een verwijzing gekregen maar die wachtlijsten zijn dus enorm. Wij wonen in de randstad dus ik vrees dat daar ook het probleem ligt.

Zojuist weer een gesprek gehad met school en netjes aangegeven hoe wij erover denken. Ook gezegd dat het wellicht aanvallend overkomt maar dat dit zo voelt bij ons en dochter. Gaat de leerkracht huilen want ze kan het er niet bij hebben en ze trekt het allemaal niet. De IB’er gaat dan direct achter de leerkracht staan want ja een leerkracht die uitvalt kunnen we er niet bij hebben. Zo komen we natuurlijk nergens..
Alle reacties Link kopieren Quote
Gaat de leerkracht huilen want ze kan het er niet bij hebben en ze trekt het allemaal niet. De IB’er gaat dan direct achter de leerkracht staan want ja een leerkracht die uitvalt kunnen we er niet bij hebben. Zo komen we natuurlijk nergens..
Oh, die variant hebben wij ook meegemaakt. Een leerkracht die toen ze hoorde dat zoon bang voor haar was ter plekke heel theateraal begon te huilen omdat ze het zo erg vond want ze deed toch haar best…
Daar kun je echt helemaal niks mee. Ze hebben blijkbaar hun handen vol aan zichzelf op die school van je dochter. Heel rot voor hun maar daar schiet je dochter echt niets mee op zo te horen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Llientje schreef:
13-12-2021 16:12
Bedankt voor al jullie berichten! Heel fijn, wij hadden al wel contact gezocht met de huisarts en ook een verwijzing gekregen maar die wachtlijsten zijn dus enorm. Wij wonen in de randstad dus ik vrees dat daar ook het probleem ligt.

Zojuist weer een gesprek gehad met school en netjes aangegeven hoe wij erover denken. Ook gezegd dat het wellicht aanvallend overkomt maar dat dit zo voelt bij ons en dochter. Gaat de leerkracht huilen want ze kan het er niet bij hebben en ze trekt het allemaal niet. De IB’er gaat dan direct achter de leerkracht staan want ja een leerkracht die uitvalt kunnen we er niet bij hebben. Zo komen we natuurlijk nergens..

Is jullie dochter bekent bij een kinderarts in een ziekenhuis?
Een kinderarts kan ook een verwijzing schrijven en sommige ziekenhuizen hebben een (neuro)psychologie afdeling.
Zo ging het bij ons ook: kinderneuroloog schreef een verwijsbrief voor een ontwikkelingsonderzoek aan haar collega's binnen de psychologie afdeling en gaf hier de reden van urgentie bij aan (schoolkeuze in ons geval).

En anders zijn maatschappelijk werkers en cliëntondersteuners ook altijd behulpzaam hierbij. Zij weten binnen jouw gemeente de snelste route naar de nodige onderzoeken.
She was brave and strong and broken, all at once.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tinkeltje33 schreef:
09-12-2021 20:56
Nansie: fijn dat het thuis weer beter gaat. Wat heftig van school. Lijkt me ook heel verdrietig.

LauraRoar: ja dat is ook verdrietig. Ik ben daar straks ook wel bang voor dat dat gaat gebeuren. Over die hechting is wel meer over bekend. Wij hebben de eerste2 jaar van zijn leven gewoon rotjaren gehad en dat heeft er waarschijnlijk invloed op gehad. Ik vind het heel pijnlijk, maar ze graven er niet in, omdat ze aangeven dat het gaat om hoe het nu is. En nu is het gewoon goed, op deze problematiek na.

We hebben gesprek met school gehad. Eigenlijk zijn we niet zo veel verder. We hebben concrete afspraken gemaakt over wat er mogelijk is als het niet goed gaat. Dan krijgt hij wat meer ruimte en als het echt niet gaat, worden wij gebeld. Daarnaast krijgen de leerkrachten coaching in hoe je hem kan helpen, binnen de mogelijkheden die ze hebben. We moeten eigenlijk komende tijd gewoon zien of het hiermee verbeterd en of hij dan hier op school kan blijven. Ik begin het gevoel te krijgen dat het geduld van de juffen ook wel een beetje op is. Naar mijn idee was er vorig jaar meer begrip.

Ik voel me dan soms ook verantwoordelijk voor zijn gedrag. Al proberen we van alles in goede banen te leiden met hem op school, veel voorbereiden en zo. Maar als ik dan weer een gesprek heb, met wat er allemaal mis ging op een dag, dan voel ik me eigenlijk aangesproken. Alsof ik daar ter plekke iets aan zou kunnen doen.

Dit vind ik zo verdrietig Tinkeltje!! Maar ik herken het ook hoor....

School had bij de gemeente zoveel uur extra begeleiding aangevraagd voor mijn zoon. Helpen met gym, kleine werkjes maken, eten. Hij heeft bij alles hulp nodig om mee te kunnen doen.
Gemeente maakte de volgende opmerking naar mij en school:
"Deze school is toch uitgekozen omdat deze vorm van onderwijs passend zou zijn?? Moet hij niet gewoon even wennen?"
Eris uiteindelijk slechts 7 uur begeleiding vergoed.

In het verslag erbij staat "bij het bezoek van de orthopedagoog van school aan X op de opvang zag zij een jongetje wat zelfstandig een werkje kon doen. Dus mogelijk moet X gewoon nog even wennen op school. "

We zijn zeer zorgvuldig geweest in het uitzoeken van deze school. En op de opvang had hij een heel klein klasje, hij was 1 van de weinigen die kon lopen. Dus veel 1op1 aandacht voor hem.
En dan voel ik me schuldig, alsof mijn zoon hun voor de gek heeft gehouden. Moet ik me weer verantwoorden naar de gemeente dat zoon ook ontwikkelt, meer gaat onderzoeken, op school is er nou eenmaal meer uitdaging dan op een mkdv.
She was brave and strong and broken, all at once.
Alle reacties Link kopieren Quote
De scholen gaan een week eerder dicht....
Hoe is dat voor jullie kinderen?
Ik heb er echt even stress van. Als we een weekend te weinig naar buiten/ballorig/whatever gaan, is zoon uit z'n doen. Dan duurt het weekend te lang voor hem. Hij vraagt het hele weekend naar school.

Voor de kerstvakantie heb ik speciale vakantie opvang geregeld. Maar voor komende week dus niets.

7 dagen thuis is voor niemand leuk: zoon gefrustreerd en uit z'n ritme. Kan niet zelfstandig spelen. Thuis onderwijs is voor hem ook niet mogelijk. Thuiswerken met zoon thuis gaat ook niet voor ons. Terwijl we in de drukste weken vh jaar zitten.
She was brave and strong and broken, all at once.
Alle reacties Link kopieren Quote
Pffff, hou op... Ik hoopte dat er een uitzondering zou worden gemaakt voor kwetsbare kinderen, zoals de vorige keer. Maar helaas... Ik zit al hard te denken over activiteiten die haalbaar zijn in mijn uppie met mijn 3 kinderen. Een keertje zwemmen in een ondiep zwembad hier in de buurt, uitstapje naar het Openluchtmuseum... (ga je mee, Woez?) dan kan mijn oudste in de buggy en hopelijk kan er iemand mee (oma of pgb'er), naar de bieb, natuurspeeltuin, en maar weer heel veel gaan wandelen/fietsen. Buitenactiviteiten, autorijden, dat soort dingen gaat vaak wel.

Hopelijk een beetje oké weer... en ik heb het geluk dat ik volgende week niet echt hoef te werken. Maar ik ben er wel chagrijnig van...

En ondertussen wil de taxichauffeur hem eigenlijk niet meer meenemen in de taxi. Te gevaarlijk.. Ik snap de chauffeur, maar het is superirritant. Dus daar mag ik nu weer achteraan. Eens kijken of de gemeente bereid is individueel vervoer in te zetten voor hem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh, wat vervelend van dat gedoe met de taxi Nansie. Irritant dat je weer achter instanties aan moet om de boel geregeld te krijgen.
Sterkte!

Wij zitten hier in quarantaine.
Zoon zou maandag net weer naar school mogen....
Echt waardeloos.
Net nu we eindelij, na bijna twee jaar, alle hulptroepen voor elkaar hebben.
We lijken eindelijk goede ouderbegeleiding te krijgen. Dat maakt dat ik toch niet helemaal instort bij de gedachte aan de komende weken zonder schoolstructuur.

Veel sterkte allemaal.
Laten we vooral hopen dat ze na de vakantie de scholen wel weer opengooien.
Alle reacties Link kopieren Quote
@LauraRoar : nog bedankt dus voor de geef me de 5 tip!
Ben wel benieuwd wat die basiscursus inhoudt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Die basiscursus van Geef me de 5 is heel erg nuttig. Zelfs ik heb er iets aan gehad, al is het niveau van mijn zoon heel veel lager dan waar die cursus op gericht is. De trainster die ik had kwam uit de gehandicaptenzorg, dus gaf ook af en toe een extra voorbeeld voor kinderen op het niveau van mijn zoon. En ik heb er echt wel wat dingetjes opgepakt die ik nog steeds gebruik, dingen voor hem uittekenen bijvoorbeeld.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven