Kinderen
alle pijlers
Vliegvakantie met dreumes
woensdag 19 mei 2021 om 19:51
Wij wouden op vakantie met ons dochtertje we waren van plan met het vliegtuig te gaan hoe is het bevallen met een kindje van 1.5 ?mensen nog tips het tricks ? Is het bijboeken van een stoel handig ? Overdag vliegen of juist ochtend nacht? Nog tips kwa bestemmingen ?
danoontjepower88 wijzigde dit bericht op 19-05-2021 20:40
1.13% gewijzigd
donderdag 20 mei 2021 om 15:56
Niks zo vervelend als mensen met een kapot toetsenbord.
Honey, you should see me in a crown
donderdag 20 mei 2021 om 15:57
Snowflake.aardbei35 schreef: ↑19-05-2021 20:34Dat is wel een misplaatste opmerking, vind ik. Een jong kind kan het niks schelen waar de vakantie wordt doorgebracht zolang er maar leuk vermaak is en dat kan prima op de Veluwe of in een ander bungalowpark/camping. Het zijn de ouders die inderdaad graag koketteren met het idee dat hun jonge kind "gewoon" mee op vliegvakantie kon en niemand er last van had . Túúúúrlijk
Mensen met kinderen hebben denk ik eerder moeite met zich aanpassen aan het feit dat ze hun eigen behoeften (vliegvakanties zijn daar een voorbeeld van) gedurende lange tijd in de ijskast moeten zetten. Volgens mij ligt dáár het probleem.
Honey, you should see me in a crown
donderdag 20 mei 2021 om 16:01
Ellebowie schreef: ↑20-05-2021 13:27Mee eens. Hormonen doen echt veel wat ik vooraf in ieder geval niet kon inschatten. Ik ben echt de laatste die vind dat je niet moet reizen met of zonder kind (ben naar de andere kant van de wereld verhuisd toen dochter 9 maanden was). Maar hormonen kunnen je wel veranderen zonder dat je dat van tevoren verwacht.
Behoorlijk, of je krijgt opeens een flesweigeraar Toen moest ik opeen toch ook al mijn ideeen over mijn invulling van het moederschap in de ijskast zetten
donderdag 20 mei 2021 om 18:50
Het gaat niet om 1 iemand, maar om het feit dat je nou eenmaal te maken kunt krijgen met heel sterk andere gevoelens dan je dacht. En dat is echt totaal niet naar bedoeld naar ouders van adoptiekinderen/pleegkinderen/flesvoedingskinderen (dat laatste is mijn eigen kind overigens ook). Maar het is simpelweg een biologisch feit dat de hormonen rond zwangerschap en bevalling een enorme invloed op vrouwen hebben, die je niet hebt als je een kind niet gebaard hebt. Daar kun je heel boos om worden, maar het is wel zo. Dat betekent tegelijk níet dat je minder ouders bent, minder gehecht bent of weet ik wat. Dat beweert ook niemand. Het betekent alleen dat de biologie anders is.Borrelhap schreef: ↑20-05-2021 15:53Beetje naar richting ouders van geadopteerde kinderen/pleegkinderen/kinderen die flesvoeding geven vind ik.
Vergis je niet in het inlevingsvermogen van anderen.
En laat Phloxx gewoon met rust. Ieder zijn keuze. Dit topic is nu gekaapt door een soort moedermaffia.
Overigens zegt ook nog eens een groot deel van de mensen die daar op wijzen dat er niks mis mee is als je wél zonder kind op reis gaat, dat je alleen van tevoren niet weet of je dat wilt, dus wat nou moedermaffia? Ter info: mijn kind heeft geen flesvoeding gehad, sliep niet in een co-sleeper en ik ben al meerdere malen zonder haar naar het buitenland geweest voor mijn werk. Kan prima. En mijn beste vriendin wil het dus absoluut niet. Ook prima.
donderdag 20 mei 2021 om 19:29
Nou, zo is het helemaal niet bedoeld. Mannen maken ook een andere ontwikkeling door als ze een kind krijgen dan vrouwen.Borrelhap schreef: ↑20-05-2021 15:53Beetje naar richting ouders van geadopteerde kinderen/pleegkinderen/kinderen die flesvoeding geven vind ik.
Vergis je niet in het inlevingsvermogen van anderen.
En laat Phloxx gewoon met rust. Ieder zijn keuze. Dit topic is nu gekaapt door een soort moedermaffia.
Waarom is het zo raar dat moeder en kind die 9 maanden een lichaam gedeeld hebben er even over doen om van elkaar los te komen? Vind je het ook naar voor vaders dat die dat nooit zullen ervaren?
Het is wat het is. Als je een kind baart word je van 1 mens 2 mensen. En de een is daar binnen een dag misschien al aan gewend en de ander doet er jaren over. Maar ik zie niet in waarom we zouden moeten doen alsof het niet bestaat.
En ik denk eigenlijk dat adoptie- en pleegkinderen heel vaak problemen hebben of op z’n minst een identiteitszoektocht omdat ze zo extreem zijn afgewezen en/of beschadigd door hun ouders en omgeving. En zij gaan vaak op zoek naar hun roots, voor hen voelen de adoptieouders vaak ook niet helemaal 100% als eigen. En waarom zou dat moeten? Dat dat stukje biologie er niet is betekent toch niet dat je niet net zoveel van elkaar kunt houden als wanneer dat er wel is?
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
donderdag 20 mei 2021 om 19:48
Dit!kadanz schreef: ↑19-05-2021 21:04Ik erger me 100x meer aan de passagier die op een korte vlucht haar stoel naar achteren doet, nog voor we van de gate vertrokken zijn. Ik erger me aan de passagier naast me die wijdbeens meent te kunnen zitten in economy class. Ik erger me aan de meneer naast me die de hele tijd met zijn vrienden twee rijen verder zit te ginnegappen. Ik erger me aan de passagier die al op wil staan terwijl we nog aan het taxieen zijn.
En dit allemaal op mijn meest recente vlucht. De afgelopen tientallen vluchten die ik als passagier heb meegemaakt zullen er vast wat jankende kinderen aan boord zijn geweest, maar ik kan me er geen één meer voor de geest halen. Wel een keer een kind dat mishandeld werd, maar dat is een ander verhaal.
Voor mij ook een irritatiefactor, mensen die hun voeten van achteren op jouw leuning proberen te leggen, echt gebeurd
Mensen die achter je zitten en doorlopend aan je stoel trekken om op te staan of kinderen die tegen je stoel aan schoppen. Dat vind ik vele malen irritanter dan een baby die huilt omdat de oren pijn doen of omdat ze niet snapt wat er gebeurd.
Ook erg hoog op mijn irritatiefactor, nog meer dan kinderen met irritant gedrag, zijn ouders die dan doorlopend luid boos worden op de kinderen waardoor die nog harder gaan huilen of irritant gaan doen.
Ik houd van kinderen dus als ik ben dan vaak al voor het opstijgen verwikkeld in een kiekeboespelletje als een kindje voor me zit, ook als er een kindje achter me zit. Me ook een keer een lange vlucht (11 uur) vermaakt met het driejarige ventje dat naast mij zat, hij zag zijn moeder die daar weer naast zat niet eens meer zitten. Toen hij in slaap was gevallen, tegen mij aan, zei ik tegen die moeder "en nu mag ik me zeker de rest van de vlucht vervelen?".
Moeder was dolblij met die opmerking, want niet iedereen wordt blij als ze naast een kind zitten. Zo kan het dus ook...
Ik zou me er niet druk om maken, op een lange vlucht een extra stoel bijboeken. En genoeg onbekend klein speelgoed/boekjes meenemen om bijvoorbeeld elk uur iets nieuws uit je tas te kunnen halen om het kind af te leiden.
"Want iedereen verdient een 23ste kans"
Remco Veldhuis (Een lang verhaal kort)
Remco Veldhuis (Een lang verhaal kort)
donderdag 20 mei 2021 om 19:52
Tja je moet het zelf weten, maar twee ouders die tegelijkertijd een dergelijke tijd weg zijn van hun kind, ik zou het niet doen. Ik zou dat tricky vinden voor het hechtingsproces (ik zou trouwens niet zo lang weg willen zijn van mijn kind, zeker niet zo kort nog na de geboorte) maar dat zou ik dus ook vinden als je reis naar Texel zou gaan ipv NY. Ik ben wel benieuwd of je er straks, na de geboorte van je kind, nog zo in staat.Phloxx schreef: ↑20-05-2021 00:18Prima dat jij dat niet normaal vindt, maar ik vind dat wel. Ik vind bovendien dat je schromelijk overdrijft. Het is NY, niet Australie. Als er echt iets gebeurt, vlieg je met 6u terug. Een terugreis vanuit Parijs duurt bijna net zo lang.
Kind zal er heus niks aan overhouden, want mijn ouders wonen hier in de straat en zien wij dagelijks. Dat zal zo als ze er is heus niet opeens veranderen.
Ik weet heel veel goede redenen waarom ik d’r niet mee zouden nemen. De lange reis, de jetlag (beiden 2x!), en dat wij ons overdag dan de hele tijd moeten aanpassen aan haar slaapschema. En wat heeft ze eraan, dat rondgesleep in een grote stad?!
Maar ik denk dat het me al een beetje duidelijk wordt, je bent er zo een van de moedermaffia die vindt dat elke vrouw maar thuis moet blijven ‘want wie dumpt z’n kind nou op het KDV’, iets anders dan borstvoeding is grote schande en God verhoede dat een kindje verkeerd in een draagzak wordt gedragen op een foto.
Hou eens op met anderen te shamen zeg. Dat jij ergens niet voor zou kiezen prima, maar dat jij iets vindt betekent niet dat iets zo is.
donderdag 20 mei 2021 om 20:01
Maar dit gebeurt echt niet vaak. Ik ben het met je eens dat je niet met een krijskind moet gaan vliegen en dat kinderen op hun stoel moeten blijven zitten, maar bij het gros gaat dit prima. Het is een enkele ouder die er maling aan heeft. Ik heb eerlijk gezegd veel vaker last van volwassenen die hun stoel achterover gooien of enorm naar zweet of parfum stinken. Of die zo nodig naast je in het gangpad willen blijven staan omdat ze met hun medereizigers willen kletsen.Zowizo schreef: ↑19-05-2021 20:47Oohhh is dat zo?
En die rennende kinderen door een restaurant onderwijl lekker gillend en de ouders lekker aan hun wijntje geven ook geen overlast?
Dat is inderdaad de opvoeding maar ga niet zeggen dat het niet gebeurd.
Ik heb al wel meegemaakt hoor, een hele vlucht lang huilen.
Maar ook wel rustige kinderen. En een beetje huilen met landen en opstijgen heeft echt bijna iedereen begrip voor. Het is het overmatige krijsen en, als ze groter zijn, ongepast rennen overal.
donderdag 20 mei 2021 om 20:11
Ik twijfel niet aan jouw woorden hoe vrouwen veranderen als ze moeder worden, o.a. door hormonen. Dat zal geheid zo zijn en dat heeft ook zijn functie.nausicaa schreef: ↑20-05-2021 18:50Het gaat niet om 1 iemand, maar om het feit dat je nou eenmaal te maken kunt krijgen met heel sterk andere gevoelens dan je dacht. En dat is echt totaal niet naar bedoeld naar ouders van adoptiekinderen/pleegkinderen/flesvoedingskinderen (dat laatste is mijn eigen kind overigens ook). Maar het is simpelweg een biologisch feit dat de hormonen rond zwangerschap en bevalling een enorme invloed op vrouwen hebben, die je niet hebt als je een kind niet gebaard hebt. Daar kun je heel boos om worden, maar het is wel zo. Dat betekent tegelijk níet dat je minder ouders bent, minder gehecht bent of weet ik wat. Dat beweert ook niemand. Het betekent alleen dat de biologie anders is.
Overigens zegt ook nog eens een groot deel van de mensen die daar op wijzen dat er niks mis mee is als je wél zonder kind op reis gaat, dat je alleen van tevoren niet weet of je dat wilt, dus wat nou moedermaffia? Ter info: mijn kind heeft geen flesvoeding gehad, sliep niet in een co-sleeper en ik ben al meerdere malen zonder haar naar het buitenland geweest voor mijn werk. Kan prima. En mijn beste vriendin wil het dus absoluut niet. Ook prima.
Maar ik zou het fijn vinden als papa's en mama's eens naar hun kinderen probeerden te kijken door de ogen van de omgeving. Want die heeft namelijk hun roze bril niet op. Iedereen weet dat je van je eigen kinderen veel meer kunt hebben dan van andere kinderen. Maar andere mensen kunnen van jouw kinderen ook minder hebben dan jezelf.
Daarom, een anderhalf jaar oud kind meenemen in een vliegtuig, dat pijn krijgt aan de oren bij het opstijgen en het landen, en niet begrijpt dat het rustig op zijn plaats moet blijven zitten, daar moet je andere mensen niet aan blootstellen. Hou het simpel en kort bij huis.
Er zullen wel kinderen zijn waarbij dat gerust gaat, maar dat is net zoals meenemen naar het restaurant: met het ene kind kan dat veel eerder dan het andere kind, maar ouders lijken dat niet te zien. Die lijken hun eigen kind niet in te kunnen schatten. Die vinden dat dat maar moet kunnen. Maar zo werkt het niet. Het is een zeer egoistische overweging.
donderdag 20 mei 2021 om 20:14
Kinderen zijn ook mensen hoor. Ze hebben net zoveel recht om op al die plekken te zijn als jij. De wereld is niet van volwassenen.iones schreef: ↑20-05-2021 20:11Ik twijfel niet aan jouw woorden hoe vrouwen veranderen als ze moeder worden, o.a. door hormonen. Dat zal geheid zo zijn en dat heeft ook zijn functie.
Maar ik zou het fijn vinden als papa's en mama's eens naar hun kinderen probeerden te kijken door de ogen van de omgeving. Want die heeft namelijk hun roze bril niet op. Iedereen weet dat je van je eigen kinderen veel meer kunt hebben dan van andere kinderen. Maar andere mensen kunnen van jouw kinderen ook minder hebben dan jezelf.
Daarom, een anderhalf jaar oud kind meenemen in een vliegtuig, dat pijn krijgt aan de oren bij het opstijgen en het landen, en niet begrijpt dat het rustig op zijn plaats moet blijven zitten, daar moet je andere mensen niet aan blootstellen. Hou het simpel en kort bij huis.
Er zullen wel kinderen zijn waarbij dat gerust gaat, maar dat is net zoals meenemen naar het restaurant: met het ene kind kan dat veel eerder dan het andere kind, maar ouders lijken dat niet te zien. Die lijken hun eigen kind niet in te kunnen schatten. Die vinden dat dat maar moet kunnen. Maar zo werkt het niet. Het is een zeer egoistische overweging.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
donderdag 20 mei 2021 om 20:15
Vorig jaar zouden wij met onze toen 14 maanden oude dreumes gaan naar Japan. Als voorbereiding had ik little people vliegtuig gekocht tweedehands. Een deryan opblaas matje om op te slapen. En wel een avondvlucht, maar met genoeg snacks (mais puffs of abrikoosjes) en dat rekken. Volgend jaar mei gaan we hopelijk nu w l heen, dan is onze zoon net 3 en onze dochter 9 maand. Verwacht niet veel problemen
donderdag 20 mei 2021 om 20:19
Nee, maar ook volwassenen moeten zich aanpassen. Die hebben al een hoop geleerd, op uitzonderingen na natuurlijk. Kinderen staan aan begin van een leerweg, hebben een klein incasseringsvermogen, begrijpen nog veel niet. Snappen niet dat ze anderen kunnen hinderen met bepaald gedrag.
donderdag 20 mei 2021 om 20:25
En jij denkt dat ze dat gaan leren door nooit ergens heen te gaan behalve plekken waar niemand anders is?iones schreef: ↑20-05-2021 20:19Nee, maar ook volwassenen moeten zich aanpassen. Die hebben al een hoop geleerd, op uitzonderingen na natuurlijk. Kinderen staan aan begin van een leerweg, hebben een klein incasseringsvermogen, begrijpen nog veel niet. Snappen niet dat ze anderen kunnen hinderen met bepaald gedrag.
Ik kijk met restaurants en accomodaties echt naar kindvriendelijkheid, maar zeggen dat ze ‘niet’ zouden moeten komen gaat me te ver. Of dat ze niet zouden mogen reizen. Dat zou voor mijn kinderen bijvoorbeeld betekenen dat ze nooit bij opa op bezoek zouden kunnen. Omdat andere mensen zogenaamd nooit meer over die paar uur dat ze met een kind in het vliegtuig zaten heen komen.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
donderdag 20 mei 2021 om 21:02
Vind ik een egoistische insteek van je. "het moet maar".lux- schreef: ↑20-05-2021 20:25En jij denkt dat ze dat gaan leren door nooit ergens heen te gaan behalve plekken waar niemand anders is?
Ik kijk met restaurants en accomodaties echt naar kindvriendelijkheid, maar zeggen dat ze ‘niet’ zouden moeten komen gaat me te ver. Of dat ze niet zouden mogen reizen. Dat zou voor mijn kinderen bijvoorbeeld betekenen dat ze nooit bij opa op bezoek zouden kunnen. Omdat andere mensen zogenaamd nooit meer over die paar uur dat ze met een kind in het vliegtuig zaten heen komen.
Niks moet. Een kind kan pas iets leren als het er klaar voor is. En de een is dat eerder dan de ander. En dat kun je niet afdwingen of forceren. Er zijn kinderen die gerust met vier naar een restaurant kunnen en daar hun gemak kunnen houden, en er zijn kinderen van 6 die dat nog niet kunnen. Maar ouders moeten hun eigen kind in kunnen schatten, weten of ze een kind overvragen of niet. En daarmee de omgeving overvragen.
donderdag 20 mei 2021 om 21:16
Ik vind het wel grappig dat je mij beticht van egoïsme terwijl jij het liefst een hele bevolkingsgroep zou uitsluiten van de publieke ruimte omdat jij last van ze hebt.iones schreef: ↑20-05-2021 21:02Vind ik een egoistische insteek van je. "het moet maar".
Niks moet. Een kind kan pas iets leren als het er klaar voor is. En de een is dat eerder dan de ander. En dat kun je niet afdwingen of forceren. Er zijn kinderen die gerust met vier naar een restaurant kunnen en daar hun gemak kunnen houden, en er zijn kinderen van 6 die dat nog niet kunnen. Maar ouders moeten hun eigen kind in kunnen schatten, weten of ze een kind overvragen of niet. En daarmee de omgeving overvragen.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
donderdag 20 mei 2021 om 21:31
Dat is wat jij er van maakt. Maar dat heb ik dus echt niet geschreven.
En laat ik even voorop stellen dat ik geen hekel heb aan kinderen. Wel aan gedram en gebral. Ook als het door volwassenen gedaan wordt, maar dat komt gewoon veel minder vaak voor.
donderdag 20 mei 2021 om 21:38
hahaha
En als je met TUI naar Gran Canaria vliegt op een all inclusive vakantie vraag je er ook een beetje om. Als je per se geen kinderen in je vliegtuig wilt, ga dan naar een plek waar minder gezinnen heen gaan of ga in het laagseizoen.
donderdag 20 mei 2021 om 21:44
Om even terug te komen op de OP:
Wij hebben met dochter van net 3 2x binnen Europa gevlogen en 1x naar Amerika. Ging allemaal prima en zonder ook maar enig gehuil. Wel hadden we de Europese vluchten gepland rondom haar middagslaapje waardoor ze idd al sliep voordat we opgestegen waren.
Dit kan natuurlijk niet echt met een pakketreis, maar een paar uurtjes zou ik sowieso nog steeds wel aandurven.
Mij lijkt oprecht het vervelendste om een poepluier te moeten verschonen in het vliegtuig, maar gelukkig is dat bij ons niet nodig geweest.
Wij hebben met dochter van net 3 2x binnen Europa gevlogen en 1x naar Amerika. Ging allemaal prima en zonder ook maar enig gehuil. Wel hadden we de Europese vluchten gepland rondom haar middagslaapje waardoor ze idd al sliep voordat we opgestegen waren.
Dit kan natuurlijk niet echt met een pakketreis, maar een paar uurtjes zou ik sowieso nog steeds wel aandurven.
Mij lijkt oprecht het vervelendste om een poepluier te moeten verschonen in het vliegtuig, maar gelukkig is dat bij ons niet nodig geweest.
donderdag 20 mei 2021 om 21:48
Dat heb ik nooit gezegd. Ik zei dat het me opviel. Ik had overigens niet gelezen dat je een kind verzorgt, waarvoor ik veel respect heb (ik heb niet al je reacties gelezen). Ik heb ook niet gezegd dat je er niks over mocht zeggen, maar dat je goede dingen kunt zeggen, maar misschien niet weet hoe het écht is. Blijkbaar weet je dat wel. Sorry daarvoor. Alsnog denk ik echt dat de hormonenstorm dingen anders kan maken, maar dat is iets wat je alleen zelf kunt gaan ervaren. Misschien is dat voor jou niet zo maar voor vrijwel elke nieuwe moeder in mijn omgeving was dat wel zo.Phloxx schreef: ↑20-05-2021 12:09Ik reageer op het feit dat ik van Minik blijkbaar niet mag reageren/advies geven omtrent slaapvragen etc omdat het kind waar wij voor zorgen niet door mij gebaard is, overigens wel mijn eigen familie. Maar blijkbaar hebben alle adoptie en pleegouders dan dus ook niks te zeggen op dit forum en daarbuiten volgens deze theorie? En vaders ook niet?
Wat mij bij jouw allereerste reactie in dit topic opviel was gewoon dat het totaal geen antwoord op de vraag van TO was en in mijn ogen zo’n bijzondere reactie gaf (en ik was niet de enige die dat dacht) dat ik dacht dat het een grapje was.
Tegennatuurlijk was misschien niet het goede woord. Maar ik denk echt dat als je je eigen gevoel volgt, en niet wat ‘hoort’, of wat je zelf van tevoren had bedacht omdat je nou eenmaal niet aan je baby geplakt wilt zitten, dat het niet goed gaat voelen om zo’n jong kind achter te laten.
donderdag 20 mei 2021 om 21:59
Niet vliegen, niet naar restaurants, in de buurt van huis blijven... het is nogal wat waar ze dan wat jou betreft beter niet kunnen komen toch?
Als ik zo bang zou zijn voor gedram en gebral zou ik gewoon alleen naar restaurants gaan die een wat meer volwassen clientèle aanspreken en dus nauwelijks tot geen kinderen zijn. Problem solved zou ik zeggen.
Statistics are used much like a drunk uses a lamppost: for support, not illumination.
donderdag 20 mei 2021 om 22:57
Baby’s zijn gewoon welkom aan boord. Gratis. Bij elke airline. De crew ontvangt jonge gezinnen met open armen. Bijzondere discussie!iones schreef: ↑20-05-2021 20:11
Daarom, een anderhalf jaar oud kind meenemen in een vliegtuig, dat pijn krijgt aan de oren bij het opstijgen en het landen, en niet begrijpt dat het rustig op zijn plaats moet blijven zitten, daar moet je andere mensen niet aan blootstellen. Hou het simpel en kort bij huis.
vrijdag 21 mei 2021 om 03:51
Dat is dan echt een meningsverschil want ik vind helemaal niet dat ouders hun eigen behoeften in de kast moeten zetten omdat ze kinderen hebben. Mijn moeder vond dat destijds ook niet voor zichzelf en was de beste moeder die ik kon wensen. Sterk en goed in haar vel. Waarschijnlijk omdat ze juist regelmatig iets voor zichzelf deedaardbei35 schreef: ↑19-05-2021 20:34Dat is wel een misplaatste opmerking, vind ik. Een jong kind kan het niks schelen waar de vakantie wordt doorgebracht zolang er maar leuk vermaak is en dat kan prima op de Veluwe of in een ander bungalowpark/camping. Het zijn de ouders die inderdaad graag koketteren met het idee dat hun jonge kind "gewoon" mee op vliegvakantie kon en niemand er last van had . Túúúúrlijk
Mensen met kinderen hebben denk ik eerder moeite met zich aanpassen aan het feit dat ze hun eigen behoeften (vliegvakanties zijn daar een voorbeeld van) gedurende lange tijd in de ijskast moeten zetten. Volgens mij ligt dáár het probleem.
vrijdag 21 mei 2021 om 05:38
TO, lekker gaan hoor. Je kent je kind zelf het best om in te schatten of het welf niet kan.
Wij hebben toen ons zoontje 9 maanden was voort het eerst gevlogen. Meteen 14 uur naar Costa Rica. Perfecte leeftijd want hij paste nog net in een babybasket en heeft heerlijk geslapen (en wij een aantal extra wijntjes van de stewardessen).
Met 1,5 jaar 5 uur gevlogen en dat ging ook prima. Wel zorgen voor voldoende afleiding. Download wat netflix tekenfilms, neem voldoende snackjes mee, zorg voor eventueel nog een flesje voor tijdens het opstijgen (slikken zorgt ervoor dat de druk op de oren stabiliseert).
En later wordt het doorgaans steeds makkelijker als ze begrijpen wat er gebeurd.
Voor een kind maakt het inderdaad niet uit waar je naartoe gaat, als ze maar bij papa/mama zijn. Juist daarom zou ik op deze leeftijd júist nog lekker doen wat je zelf leuk vind. Als ze ouder zijn maak je al sneller keuzes voor wat zij leuk vinden, wanneer het ze wél uitmaakt.
Voor degenen die zeuren over overlast: lang niet elk kind huilt en lang niet elke volwassene is een fijne medepassagier!
Wij hebben toen ons zoontje 9 maanden was voort het eerst gevlogen. Meteen 14 uur naar Costa Rica. Perfecte leeftijd want hij paste nog net in een babybasket en heeft heerlijk geslapen (en wij een aantal extra wijntjes van de stewardessen).
Met 1,5 jaar 5 uur gevlogen en dat ging ook prima. Wel zorgen voor voldoende afleiding. Download wat netflix tekenfilms, neem voldoende snackjes mee, zorg voor eventueel nog een flesje voor tijdens het opstijgen (slikken zorgt ervoor dat de druk op de oren stabiliseert).
En later wordt het doorgaans steeds makkelijker als ze begrijpen wat er gebeurd.
Voor een kind maakt het inderdaad niet uit waar je naartoe gaat, als ze maar bij papa/mama zijn. Juist daarom zou ik op deze leeftijd júist nog lekker doen wat je zelf leuk vind. Als ze ouder zijn maak je al sneller keuzes voor wat zij leuk vinden, wanneer het ze wél uitmaakt.
Voor degenen die zeuren over overlast: lang niet elk kind huilt en lang niet elke volwassene is een fijne medepassagier!
vrijdag 21 mei 2021 om 05:45
Nog even als antwoord op je aanvullende vragen:
-Extra stoel bijboeken: lange vlucht wellicht fijn, voor een korte vlucht zou ik er niet voor betalen.
-overdag of snachts vliegen: dan denk ik dat je relatief korte vluchten in gedachten hebt met deze vraag. In onze ervaring was het het fijnst om óf heel vroeg te vliegen (want fijn uitgeslapen) óf juist savonds tegen of na bedtijd (eventueel met een flesje opstijgen)
-bestemmingen: alles wat jullie leuk vinden
-Extra stoel bijboeken: lange vlucht wellicht fijn, voor een korte vlucht zou ik er niet voor betalen.
-overdag of snachts vliegen: dan denk ik dat je relatief korte vluchten in gedachten hebt met deze vraag. In onze ervaring was het het fijnst om óf heel vroeg te vliegen (want fijn uitgeslapen) óf juist savonds tegen of na bedtijd (eventueel met een flesje opstijgen)
-bestemmingen: alles wat jullie leuk vinden