Lijf & Lijn alle pijlers

Iemand verstand van de zogenoemde 'spaarstand'?

26-08-2013 14:21 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds een week ben ik nu samen aan de slag met een Personal Trainer (PT) om wat kilo's kwijt te raken. Ik heb 20 jaar gerookt, (pakje per dag) en daar ben ik iets langer dan een jaar mee gestopt. Ik ben daar erg blij mee, alleen ben ik wel wat aangekomen daardoor.



Ook slik ik sinds twee jaar AD. Ik slik dagelijks citalopram, 20 mg - de 'onderhoudsdosering'. Ook daar kwam ik van aan.



Ik heb ook daarnaast jarenlang in de horeca gewerkt (als bijbaan, maar wel bijna fulltime -dwz: 5 dagen per week restaurant in de middag/avond) naast een drukke studie. Nu werk ik al een aantal jaren, maar een zittend beroep.Ook daardoor kwam ik aan. Bovendien ben ik nu 38, dus dat werkt ook niet echt mee wat betreft snelle stofwisseling.



Ik was altijd erg slank. Sinds ik dus ben aangekomen ben ik steeds minder gaan eten, en ik ben gaan hardlopen. Ook beweeg ik nu weer meer (ik doe alles lopend of fietsend, heb geen auto). Ik heb afgelopen jaar mijn eerst halve marathon gelopen. Kortom: beweging genoeg. Maar ik val dus niets af. Ook niet nu bij de PT: hij heeft me helemaal doorgemeten en mijn vetpercentage is bijna 34 procent, terwijl dat ongeveer op <25 moet liggen volgens hem. Ik ben ook iedere keer een beetje dikker aan het worden, ondanks dat ik echt heel 'schoon' at en eet. Niet ongezond dik, maar cosmetisch vind ik het ook niet mooi -daargelaten dat bijna niets meer past van mijn kleding.



Nu heeft mijn PT een voedingsschema opgesteld en een trainingsprogramma. Ik hou me daar zeer strikt aan. Rond de 1500 cal, en 6 keer per dag eten. Hij had na deze eerste week gedacht dat ik 1.3 kilo kwijt zou zijn en daarna zou het met 500/600 gram per week moeten gaan. Maar: he-le-maal niks eraf. Hij gaat nu het voedingsplan aanpassen naar zeven (!!!) keer eten per dag. Dat betekent dus juist meer eten. Hij wil uitvogelen of mijn lijf in de 'spaarstand' zit en het een maand de tijd geven om te kijken hoe of wat. Nu weet ik daar wel wat van, maar vroeg me af of er hier dames zijn die me daar ook info over kunnen geven, of zelf het hebben meegemaakt? Ik ben namelijk bang dat als ik meer ga eten, ik aankom? En wanneer weet je nu of je in die spaarstand zit? En hoe weet je lichaam dat het er weer uit kan komen? Hoe gaat zoiets? En duurt dat lang? Hoe ga je dan weer wel afvallen?

Ik ben er best huiverig voor: meer eten betekent aankomen, en dat wil ik juist niet. En hoe kan het dan bijvoorbeeld dat je lijf inderdaad vet opslaat voor 'magere tijden' maar dat bijvoorbeeld mensen met anorexia niet in die spaarstand lijken te zitten? Begrijp me niet verkeerd: anorexia is een ziekte en wel het laatste waar ik op uit ben, maar ik probeer het mechanisme achter de spaarstand te begrijpen.



Verder train ik met hem: KT - hoewel nog in de absolute beginnersfase - nu nog vooral KT met mijn eigen lichaamsgewicht. Ik loop ongeveer 2 tot 3 keer per week hard (rond de 5, 8, en 10 km- rustig tempo) en doe nu aan 30dayshred met wat zwaardere gewichtjes dan ik eigenlijk kan handelen.



Wie o wie weet raad of heeft tips of heeft er ervaring mee? En wat heb je eraan gedaan? Alvast heel erg bedankt!
Ja ik! Ik had wat overgewicht en wilde afvallen. ... ik ging steeds minder eten maar viel niks af uiteindelijk. Sterker nog.... ik kwam aan met als gevolg dat ik toen zo'n 25 kg overgewicht had...



Ik was compleet wanhopig. Ook het idee van: van eten wordt je dik. Tot iemand mij wees op diplan. Meer eten maar gezond eten. Ik at zes boterhammen per dag, veel groente en fruit en veel drinken. De eerste weeken viel ik niks af, geen gram. Maar ik bleef doorgaan en hield in de gaten dat ik elke dag 1800 calorieën at. Soms moest ik 'savonds nog wat erbij eten want anders zat ik op te weinig.



Nu inmiddels zes kg kwijt! Ik sta in de zomer even stil omdat ik dan niet sport. Ik blijf 1800 calorieën per dag eten en als ik straks weer sport dan gaat het afvallen weer verder.



Hou vol, het kan zijn even duren... succes!
Alle reacties Link kopieren
AD en dikker worden is een feit. Niets aan te doen zolang jij blijft slikken. Helaas!
Dat hele verhaal van de spaarstand zou ik wel eens willen weten

Ik heb ook de vraag al heel lang bij mezelf hoe het komt dat je juist meer moet eten om af te vallen terwijl meisjes (of jongens) met anorexia juist wel heel snel afvallen van minder tot niks eten



En ook hoe je kunt weten wanneer je in de spaarstand zit inderdaad



Lees dus mee
Alle reacties Link kopieren
@Plofkipje84, dank voor je snelle reactie! Poe, klinkt heftig. @5 kilo erbij terwijl je eigenlijk wil afvallen... 1800 cal werkt dus voor jou. Zes kilo eraf! Wat goed zeg. Kan me voorstellen dat je wanhopig was, je eet weinig en je komt alleen maar aan.



@Ikhierhuh Oef, echt? Ik dacht dat je inderdaad wel grotere kans hebt om aan te komen met AD (maar ook niet bij iedereen en bij alle AD's) maar dat het met letten op je eten wel eraf zou moeten kunnen. Volgens jou niet?



Het rare is dat mijn vetpercentage juist zo hoog is: vooral op buik en bovenarmen zit vet. Terwijl ik echt mijn hand in het vuur durf te steken dat ik ook al voorheen (en nu dus ook met dat voedingsplan) echt mega gezond at. Geen light shizzle, geen frisdranken, geen vruchtensappen, geen verkeerde suikers/koolhydraten, zelden snoepen enz enz



Zijn er nog meer dames die hier iets vanaf weten en me op weg kunnen helpen met tips? Meer eten dus. Maar dat voelt zooo tegennatuurlijk als je juist wil afvallen.
Alle reacties Link kopieren
Ik! Jaren en jaren en jaren lang. En nog steeds. Ik heb dietisten geprobeerd, trainingsprogramma's, veel bewegen, vaak eten, spieropbouw, eiwitten eten, geen suikers, weinig vet, toch wat meer vet enzenz. Ik zit nu al jaren op een plateau. En als er iets gebeurt in mijn gewicht, dan kom ik aan. Het is verschrikkelijk, want elk jaar 3 kilo is over tien jaar 30 kilo, en ik ben nu al 20 kg te zwaar. Ik lees mee dus.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees ook mee. Een maand of 2 geleden heb ik mijn eerste serieuze lijnpoging ondernomen, helaas tegelijk met extra beweging en ik ben nu ook 5 kilo rijker in plaats van lichter (en tenzij de spieren in mijn buik en kin zijn gaan zitten na al dat fietsen en zwemmen is het toch gewoon vet wat ik extra heb)



Waarschijnlijk had ik ook wat meer moeten eten aangezien ik vaker ging sporten, en ik deed het tegenovergestelde.... dus misschien ging mijn lichaam ook maar 'overleven' en 'opslaan'.
Lorem Ipsum
Alle reacties Link kopieren
Idd. niet iedereen... maar als ik jouw verhaal lees kan ik bijna concluderen dat jij een bent van degenen wel blijven aankomen door de AD zonder veel te eten.



Tis niet onmogelijk af te vallen met AD wel bijna onmogelijk. Weliswaar dat als jij met AD stop binnen een jaar jij op je oude gewicht weer zit zonder veel moeite.



Succes!!
Alle reacties Link kopieren
@TurQuasi Irritant he! En lijnen en meer bewegen en gewoon 5 kilo aankomen. Argh. Hier dus ook: ik heb nog nooit zo veel gesport als de afgelopen twee jaar en ben eigenlijk alleen maar dikker geworden. dwz: mijn vetpercentage is gewoon echt te hoog als je dat afzet tegen mijn eet en beweegpatroon.



Gelukkig blijkt uit de meting dat er niet veel vet rondom mijn organen zit (5, en dat moet ergens tussen de 0-30 zitten) BMI is ook oke.



Dat spieren meer wegen dan vet weet ik, maar ik weet ook hoe lang je moet sporten om überhaupt 1 kilo spier op te bouwen. En ik zie er ook niet lean uit, maar chubby. Als ik vertel dat ik dit percentage heb, dan gelooft men dat niet. Toch zie ik zelf ook dat het geen 'vlees' is, maar echt vet, vooral buikvet.



Iemand hier echt onderlegd in de Spaarstandkunde, het mechanisme en hoe er weer uit te komen en af te vallen?
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat begrijp ik dus niet, dat 'overleven' en 'opslaan voor een periode van schaarste.' Die periode van schaarste, die zou ik nu dus hebben. Dus zou mijn lijf die vetreserves moeten gaan aanspreken. Maar dat gebeurt dus niet. Weird. De vraag is: wanneer gaat mijn lichaam dan wél die reserves aanspreken. Toch niet als je méér gaat eten? Of ben ik nu gek? (vast, want anders zat ik hier nu niet met minstens 7 kilo te veel vet)
Alle reacties Link kopieren
Geen verstand, ken wel iemand die er in zit: mijn moeder ;). Die valt na ruim 2,5 week leven op 500 kcal per dag 2 kilo af. En als ze daarna normaal eet (1500 kcal) komt ze even hard weer aan.



Geen idee wat je eraan kunt doen.
Alle reacties Link kopieren
Ja, van AD kun je door blijven groeien. Afhankelijk van de persoon, maar het kan. En dan blijf je aankomen ook als je weinig eet. Kun je switchen van AD? Meestal heb je maar op 1 bepaalde dat je zo extreem reageert.
Alle reacties Link kopieren
quote:aikidoka schreef op 26 augustus 2013 @ 15:54:

Ja, van AD kun je door blijven groeien. Afhankelijk van de persoon, maar het kan. En dan blijf je aankomen ook als je weinig eet. Kun je switchen van AD? Meestal heb je maar op 1 bepaalde dat je zo extreem reageert.Tja, geen idee of ik kan switchen. Ik vond het opbouwen toentertijd geen walk in the park, om het zo maar te verwoorden. Ik heb me in ieder geval voorgenomen dit allemaal - zoals de PT voorstelde - een maand aan te kijken. Als er dan nog niks is veranderd in gewicht/vetpercentage, ga ik langs de huisarts om een gesprek over AD. Dank voor je reactie!
Van citalopram kwam ik zo'n 10 kg aan in zes maanden tijd. Na twee jaar volledig afgebouwd, en die kilo's waren er in vier maanden vanaf (geen lijnen/dieet/sport).



Mijn huisarts had mij gewaarschuwd niet te gaan lijnen oid, maar bij teveel kilo's zou hij willen kijken naar een alternatieve AD. Dus ik zou eerst naar je HA gaan.
Alle reacties Link kopieren
Oke @Lemoos2... klinkt niet echt jofel nee. Ik vind het lastig in te schatten hoeveel ik van AD ben aangekomen. Ik ben namelijk een keer eerder met Citalopram begonnen, maar toen ging ik tegelijkertijd ook zittend werk doen. Zes kilo in zeven weken erbij, je zag me pafferig worden. Ik rookte toen nog wel. Later afgebouwd en toen gingen ze er wel grotendeels af. Nu dus tegelijkertijd gestopt met roken. Dus of het nou roken, of AD of veel meer sporten en veel minder eten is, de afgelopen jaren vind ik lastig in te schatten. Ik ga denk ik toch maar eerder dan over een maand eens praten bij HA. Heel erg bedankt voor je reactie. Btw: was je ook daadwerkelijk meer gaan eten door je medicijnen? Of puur van de AD zelf?
Puur ad zelf, alhoewel ik de maand voor ad nauwelijks at, met ad eigenlijk weer voor mijn doen 'gewoon'. Merkte ook geen toename van eetlust. Ben ook zo blijven eten tijdens het afbouwen.
Alle reacties Link kopieren
quote:PlofKipje84 schreef op 26 augustus 2013 @ 14:38:

Ja ik! Ik had wat overgewicht en wilde afvallen. ... ik ging steeds minder eten maar viel niks af uiteindelijk. Sterker nog.... ik kwam aan met als gevolg dat ik toen zo'n 25 kg overgewicht had...



Ik was compleet wanhopig. Ook het idee van: van eten wordt je dik. Tot iemand mij wees op diplan. Meer eten maar gezond eten. Ik at zes boterhammen per dag, veel groente en fruit en veel drinken. De eerste weeken viel ik niks af, geen gram. Maar ik bleef doorgaan en hield in de gaten dat ik elke dag 1800 calorieën at. Soms moest ik 'savonds nog wat erbij eten want anders zat ik op te weinig. - Hoe heb je dit aangepakt? Gewoon, in een keer meer gaan eten? Of opgebouwd? En voelde dat niet heel tegennatuurlijk? Je kwam er niet van aan?



Nu inmiddels zes kg kwijt! Ik sta in de zomer even stil omdat ik dan niet sport. Ik blijf 1800 calorieën per dag eten en als ik straks weer sport dan gaat het afvallen weer verder.



Hou vol, het kan zijn even duren... succes!Hoe lang duurde het bij jou voordat je ging afvallen?
Alle reacties Link kopieren
A.d = Anti-depressiva

Cortisol=stresshormoon



Anti Depressiva heeft wel degelijk bij SOMMIGE mensen te maken met de gewichtsproblemen

Sommige mensen produceren een teveel CORTISOL. Cortisol heeft invloed op je bloedsuikerspiegel.



Als je bloedsuiker spiegel omhoog gaat,door een tehoog CORTISOL gehalte,gebeurt er dus dit.



Insuline wordt geproduceerd door de Eilandjes van Langerhans die in de alvleesklier liggen. Als het suikergehalte in uw bloed stijgt, zet insuline een gedeelte van die glucose om in glycogeen, een zetmeel dat in de spieren en de lever wordt opgeslagen en dat direct als brandstof dienst kan doen. Als alle glycogeenreservoirs vol zitten en zich in het bloed meer glucose be­vindt dan het lichaam op dat moment nodig heeft, zal insuline deze over­maat omzetten in vetweefsel, waarvan triglyceride de belangrijkste chemi­sche component is.



Dat is dus de reden dat je dik kan worden van anti-depressiva en anti-psychotica

Bij anti-psychotica vormt er zelfs een risico op diabetes type 2





Maar ik zal even een kleine uitleg geven over cortisol.

Cortisol regelt onder andere het suiker niveau in je lichaam. Cortisol zet je lever aan om glycogeen in je lever om te zetten in glucose en af te geven aan het bloed. In combinatie met insuline gebruikt je lichaam dit systeem om je bloedsuiker normaal te houden.

Cortisol regelt onder andere ook je lichaams temperatuur. Je lichaamstemperatuur kan alle kanten opschieten (van koorts tot onderkoeling) bij een laag cortisol niveau. Ook heeft cortisol invloed op je bloeddruk (wel stukken minder dan natrium, maar wel een meetbare werking).



Bij een te hoog cortisol gaat je bloedsuiker onder andere omhoog, er treed een verplaatsing op van vetten uit de ledematen naar de romp van het lichaam, calcium word aan de botten onttrokken, er worden spieren afgebroken, en er treden verschillende mentale veranderingen op.



Bij een te laag cortisol gehalte gaat je bloedsuiker omlaag, kan je lichaam je lichaamstemperatuur niet meer goed regelen, bloeddruk daalt dramatisch, je krijgt een bruine huid (ACTH zorgt hiervoor, dit is het signaalstofje dat ervoor zorgt dat cortisol gemaakt word, alleen bij langere periodes), spieren verliezen aan kracht, mentale veranderingen.



Een veel te hoog cortisol gehalte is niet dodelijk zover ik weet, alhoewel de complicaties zeer ernstig kunnen zijn over tijd (afhankelijk van hoe hoog je cortisol is). Een laag cortisol gehalte daarentegen kan levensbedreigend zijn. Als je lichaam stopt met cortisol maken leef je maximaal 48 uur.



Maar dat zijn extremen. Cortisol regelt ook zoiets subtiels als je dag en nachtritme. tijdens je slaap is je cortisol waarde heel laag, maar ongeveer 2 uur voordat je wakker word gaat je cortisol spiegel flink omhoog om je voor te bereiden op de dag.



Cortisol heeft een dikmakende werking. Ik denk dat meerdere mensen hier op het forum vast wel van het middel prednison gehoord hebben (krijgen bejaarden vrij vaak in geval van ziekte). Dit is ook een vorm van de lichaamseigen cortisol alleen eentje met een langere en sterkere werking. Mensen die prednison slikken voor langere periodes worden meestal ook zwaarder.



Cortisol is vooral een mes met 2 kanten. Als je cortisol slikt krijg je op de eerste plaats al meer honger (stimuleerd honger gevoel) en op de 2de plaatst zorgt het ervoor dat vetten makkelijker opgeslagen worden in de romp van het lichaam. Als ik bijvoorbeeld mijn bewegings patroon en mijn etenspatroon niet verander maar mijn cortisol verhoog die ik per dag slik kan ik makkelijk kilo's bijkomen.



Dit is wel een effect dat je niet gelijk na een paar dagen merkt. Hiervoor heb je minimaal 1 week voor nodig om een effect te krijgen die meetbaar is op de weegschaal, langer voordat het zichtbaar word.



Ik kan een gok wagen waarom je precies dikker word van cortisol maar dit doe ik liever niet omdat ik nog geen artikelen ben tegengekomen waarin omschreven staat waarom je precies dikker kan worden en hoe het onderliggende proces werkt (zelfde als bij osteoporose. gooi cortisol op menselijk bot en er gebeurd niets. krijgt een mens teveel cortisol binnen kan hij botontkalking ontwikkelen. Ik weet dat het mogelijk is en in welke situaties het waarschijnlijk is dat het optreed maar hoe het werkt dat weet ik weer niet).



Maar dit was even een intro die ik moest geven om het onderstaande een beetje duidelijker te maken...

Ik heb wat gezocht op internet naar de combinatie tussen SSRI's en cortisol. Nu blijkt dat een SSRI wel degelijk invloed heeft op de cortisol werking in je lichaam. Bij depressieve patienten is gebleken dat ze een verhoogd CRF, ACTH en Cortisol niveau hebben in hun lichaam. Dit waarschijnlijk omdat er een cortisol resistentie is in het het regulerend systeem of door de stress veroorzaakt door de depressie (of een andere oorzaak, PTSS)



Dit betekend: Normaal gesproken als er ACTH geproduceerd word krijgen de bijnieren de opdracht om cortisol te maken. Hoe meer cortisol in je bloed, des te minder ACTH en zullen je bijnieren steeds minder cortisol produceren. Daalt je cortisol word er meer ACTH geproduceert en start het proces opnieuw.

Als je een cortisol resistentie hebt op de receptoren, maakt je lichaam meer ACTH aan dan nodig (ook bij stress) en dus zullen je bijnieren langer cortisol maken en meer dan nodig. SSRI's schenen volgens een onderzoek de gevoeligheid van de receptor te normaliseren en dus ook de waardes in je bloed (dit was 1 artikel die ik tegenkwam en in het geval waar de serotines zich normaliseren door de SSRI's).



Verdere artikelen spreken erover dat een SSRI zelf de cortisol waardes beinvloeden. En wel doordat je lichaam een reactie geeft door meer cortisol en adrenaline te maken door de verhoogde serotine waardes. In zo'n geval kan de SSRI de cortisol resistentie juist veroorzaken.
Alle reacties Link kopieren
Wow! Izalinia, dank voor je uitgebreide info! Wat fijn om wat achtergrond mee te krijgen. Tja, ik neig er steeds meer naar om zo snel mogelijk een gesprek met HA aan te gaan hierover. Ik vind het het wel waard om proberen af te bouwen en als het echt echt niet lukt zonder, dan weer op te bouwen.



Het cortisolverhaal zou hier best hout kunnen snijden: ik heb een vrij ernstig slaapprobleem. Ik slaap nachten niet, of pas om drie of vier uur, en dan ben ik kapot in de ochtend. Dit is iets dat al jaren aan de gang is, en soms gaat het wat beter en dan weer tijden erg slecht. Ik heb de afgelopen twee jaar veel stress op mijn werk gehad, met een ontzettende l*l van een baas. Dat heeft geresulteerd in twee keer langere tijd ziek thuis. Nu ben ik daar weg, en zoekende naar iets anders. Maar ik kan me dus wel vinden in je post. Heel erg bedankt voor je reactie. Ik neem alle info hier mee om een strategie te gaan bepalen over hoe verder. Ook deze week ben ik NIKS afgevallen, ondanks voedingsschema en extreem 'schoon' eten.



Graag nog meer info, tips en verhalen!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het cortisolverhaal ook wel hout snijden,hoor. Ik heb een paniekstoornis, veel stress het afgelopen jaar en hoewel ik minder eet, ben ik toch erg aangekomen. Ik heb zelf ook het gevoel dat het met mijn stress te maken heeft. Ik weet zo niet goed wat ik moet doen.



Op dit moment bent ik er heel ongelukkig over, dat is zo balen.
Alle reacties Link kopieren
Hier lees ik wat over cortisol en buikvet (bij mij is dat de boosdoener): http://jessevandervelde.c ... n-het-verbranden-daarvan/
Alle reacties Link kopieren
Lionlily: ik heken het. Weet je, ik ben niet ongezond dik. Maar ik ben er ook ongelukkig over. Ik merk dat ik er erg veel mee bezig ben, maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Vandaar dat ik hier om hulp vraag over ervaringen, tips en info. Natuurlijk zoek ik zelf ook naar mogelijke oplossingen.



Buikvet, that is. Echt zo irritant, en van die spek-bovenarmen. En maar trainen, en maar extreem netjes eten. En dan op een foto of in de spiegel kijken en denken: hoe kán het in hemelsnaam. Beetje moedeloos nu, nadat ik weer NIKS, geen gram kwijt ben.



Maar ik ga stug door: trainen, netjes eten en kijken wat ik er aan kan doen. Meer kan ik nu toch niet doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben wel ongezond dik en soms denk ik dat ik weer een eetstoornis aan het ontwikkelen ben, juist omdat het niet meer lukt om af te vallen. Zo frustrerend!



Zou jij eens een lijstje willen maken van je 'schone' eten? Mogelijk kan ik er wat van leren!
Alle reacties Link kopieren
Ha Lionlily, tuurlijk



Voedingsmiddelen die ik eet (in het algemeen, niet alles per dag dus



-Griekse yoghurt (die van Total, o% vet) of biogarde roer of halfvolle of magere yoghurt.

-Bosbessen, aardbeien, frambozen, bramen, verse ananas, appels, kiwi. Soms een banaan, maar niet meer dan 2 per week.

Ik maak vaak een smoothie van yoghurt en dan 2 stuks fruit.



Verder: alle groene groenten, bloomkool, sla enz: alles vers of diepvries. Niet uit glas - kijk maar eens naar de etiketten bijvoorbeeld bij rode kool. Daar zit veel suiker bij en maiszetmeel. Sowieso: let op fructose-glucosesyroop, vermijd dat als de pest!



Biefstuk, kipfilet, vis, en vegetarisch: 200 gram ongeveer.

Geen gepaneerd vlees/vis/vega/geen kaasschijven of zo.



Normaal at ik ook - maar dat zit nu dus niet in mijn eetschema van mijn trainer -:



30 plus kaas

Speltpasta, volkorenpasta, zilvervliesrijst,

Volkorenbrood, zuurdesembrood of speltbrood. Alleen speltbrood is nu toegestaan.



Ik zal een voorbeeld geven van een dag uit mijn voedingsschema, opgesteld door mijn PT:



Ochtend: Smoothie van yoghurt en 2 of 3 stuks fruit

Tussen: kiwi (of 2)

Lunch: 2 speltboterhammen met eko-Jam of stroop (van de biowinkel dus, geen extra suikers, geen zoetstoffen)

Tussen: appel (of nog een speltboterham)

Avond: 400 (!!) gram groenten (vaak groene groenten) met vlees/vis/kip (alles mager dus) 200 gr

Tussen: 1 volkoren koekje.

Voor 20 uur alles gegeten hebben.



Hierbij train ik per week 1 uur met hem, en zelf 4 keer (gewichtjes, 30 dayshred, hardlopen)



Ik val er niet van af en heb dus een vetpercentage van bijna 34 procent.



Zucht. We gaan dus nu uitbreiden naar 7 keer eten, eieren toevoegen aan maaltijd.



Ik drink water, spa rood, groene thee.
Alle reacties Link kopieren
Oh, en ik mag ook witte amandelen. Feest!



Ik mocht zondag een portie ovenfrietjes. Ik had bijna tranen in mijn ogen, zo lekker eens een keertje frietjes... Maar goed: beperkte portie, geen mayo of iets. Toch: ik heb genoten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven