Vlieg jij nog?

16-01-2023 18:06 712 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ga jij nog met het vliegtuig op vakantie? Of om andere keer redenen op reis? En waarom wel of niet?

Voor vakanties kan ik het niet meer voor mezelf verantwoorden, vanwege milieuredenen. Doe mijn best om daar alternatieven voor te vinden, vooral de trein. Voor familiebezoek oid zou ik het wel overwegen.

Hoe denk jij daarover? Maak je uitzonderingen? Of vlieg je überhaupt stug door?
Alle reacties Link kopieren Quote
Fairway schreef:
18-01-2023 11:49
Ook dit is erg kort door de bocht.

De gezondheid van mijn kinderen zal niet afhangen van drie vliegreisjes naar de zon, ook niet van de mango die ze mee naar school hebben gekregen als fruithapje, de kleren die ze dragen, en de iPad waar ze op spelen, het nieuwe schoolgebouw waar ze les in krijgen, de auto die ze straks naar balletles brengt, de studie die ze later gaan volgen en het werk wat ze ooit zullen doen. Stuk voor stuk zaken die een veel grotere impact hebben dan die paar vliegreisjes. Je kunt daar niet zomaar iets uit halen en zeggen: ik snap niet dat ouders...

Het hele systeem moet op de schop en het hele systeem gáát ook op de schop. Als individu varen we allemaal mee op die stroom of we nou willen of niet.
Ik begrijp niet dat je niet snapt dat niet alleen jouw kinderen mango's eten, kleding dragen of op vakantie gaan, maar dat de hele eerste wereld dat doet! En ja, daar gaan je kinderen wel degelijk minder goed van ademhalen en als je denkt dat dit het enige gevaar is wat je kinderen lopen dan zit je er naast.

Jouw manier van leven legt zoveel druk op ons milieu dat het zorgt voor een verder opwarming van de aarde en daar mag je hier dan wat minder van merken maar het geldt helaas voor de hele aardbol. Door de aanhoudende droogte dan wel door overstromingen, ontstaan er steeds minder gebieden die leefbaar zijn en bebouwbaar en dat gaan je kinderen merken. Voedsel zal steeds duurder worden, er zal een tekort aan drinkwater zijn, door een tekort aan grondstoffen en de verwerking ervan, zullen jouw kinderen een veel armoediger bestaan gaan leiden dan je je nu kan voorstellen. Daarnaast zullen ze getroffen worden door pandemieën (we leven zo lekker bovenop de dierenwereld, lees megastallen), overstromingen en landverlies. Denk niet dat je oma gaat worden van gezonde kleinkinderen want alles wat je drinkt en eet, daar zit PFAS in, er worden nu al bij pasgeboren baby's, PFAS gevonden omdat het de placenta passeert.

Alles wat jij koopt dat vocht, vuil en vetafstotend is, daar wordt PFAS voor gebruikt (regenjasjes, pannen, plastic flesjes). De fabrieken lozen de stoffen ook in onze rivieren waardoor het afgeraden wordt om zalm en forel te eten want dat bevat zoveel PFAS dat het te gevaarlijk wordt. PFAS bouwt zich op in je lichaam omdat het niet kan worden afgebroken.

Jouw kinderen weten niet beter maar jij wel en omdat jij alles "hysterisch" vindt, lopen je kinderen een groter gevaar voor onvruchtbaarheid, kanker en god weet wat voor ellende nog meer.

Doe hier wel of niets mee, het maakt me werkelijk niet uit, want het zijn jouw kinderen en jouw verantwoordelijkheid maar ik vindt het wel een beetje sneu voor al die kinderen die de prijs mogen betalen voor het consumptiegedrag van hun ouders.
Alle reacties Link kopieren Quote
Elfilin schreef:
18-01-2023 12:23
Misschien een stomme vraag, maar zijn in die landen zelf dan geen mensen met dezelfde kennis en vaardigheden?
Geen stomme vraag hoor :) Nee.. waar hij toen heen moest niet. In de Emiraten bijvoorbeeld.. 0,0 kennis. Anders hoefde hij er ook niet heen natuurlijk ;) . Het grootste deel (98%) van de klanten weet niet hoe ze een storing op moeten lossen of kunnen het apparaat installeren. Het is dan ook zeer specifiek allemaal en niet iets wat heel veel mensen weten/kunnen/kennis van hebben. Al het montagewerk losten ze locaal op maar al het andere kon niet anders dan dat ze erheen moesten. Uiteraard probeerden ze zoveel mogelijk te clusteren , dus meerdere klanten op continent/land/ bedienen .. zodat er niet nodeloos heen en weer gevlogen werd.

Sowieso pakken ze in de zomer een grote regio in 1 x en is hij dan ook aan aantal weken achter elkaar weg. Zo proberen ze wel de reisbewegingen te beperken. MAar ja.. vliegen doet het bedrijf echt heel veel.

Deze week een man of 10 vliegen en 3 treinend.
Alle reacties Link kopieren Quote
Elfilin schreef:
18-01-2023 12:26
Dat is tijdens de lockdowns ook wel gebleken. Mensen trokken massaal de Nederlandse natuur in, maar daar is in die periodes wel veel meer afval achtergelaten. En ook al laten de mensen geen afval achter en nemen ze alle rommel mee, dan nog zal de aanwezigheid van mensen (alleen al door ergens te lopen) de natuur wellicht ook geen goed doen.

Maar eigenlijk is de trieste conclusie dan dus eigenlijk, het hele leven is vervuilend...
Ik denk dat we echt wel slagen kunnen maken, maar vrees ook dat aan het eind van de dag het aantal mensen gewoon te groot is voor de aarde. We zijn in feite een plaag geworden voor de rest van de natuur.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
18-01-2023 12:49
Dat is echt onzin. Er kan juist heel erg veel prima via teams. En ja, ook onderhandelen, ook leiding geven. Face to face elkaar leren kennen is waardevol, maar om de relatie goed te houden hoef je elkaar echt niet elke maand of zelfs maar elk jaar te zien.
Part of the deal zal reizen voor veel soorten werk blijven, zeker. Maar het kan echt een stuk minder dan voorheen. Binnen ons bedrijf reizen we nu 50% van pre-corona (en ja, ook het senior management) en dat heeft geen enkele invloed op dingen als omzet, klanttevredenheid, of personeelstevredenheid.
Er staat dan ook "niet voor alles, maar er zijn genoeg zaken waar dat wel nodig is". Onzin is dus vooral als een blind briesend beest beginnen foeteren, terwijl je niet eens de moeite doet te lezen wat er staat.

Fijn verder dat jij vindt dat evidente operationele zaken vanop afstand kunnen en moeten, maar ik wens je veel succes als een contract van 500+miljoen met India en China moet gaan onderhandelen via teams, als je een divisie-crisis die 30% van je EBITDA bedreigt via zoom gaat oplossen, of wanneer je een toptalent op assignment in Australië enkel kan mentoren en coachen via google meet. Er zegt niemand dat je daarvoor elke dag op een nieuwe vlucht moet stappen, maar er is geen éénervaren, succesvol en goed leider die dergelijke internationale uitdagingen aangaat, enkel vanuit een thuiskantoor.
Alle reacties Link kopieren Quote
Fairway schreef:
18-01-2023 12:27
Zoals al vaker genoemd hier. Binnen twee jaar kun je een lijnvlucht met een elektrisch vliegtuig maken. Over tien jaar start de productie van waterstofvliegtuigen. Er is een enorme omslag gaande als je wat verder kijkt dan individuele vliegschaamte. En dat is alleen maar de luchtvaart.

10% van de auto's die nu verkocht worden is electrisch en dat aandeel groeit gestaag. We gaan weer over op kernenergie. Het treinnetwerk wordt verbeterd. Dát zijn de wezenlijke veranderingen die nu pal onder je neus plaatsvinden.
Hoe vervuilend denk je dat het is om nieuwe vliegtuigen te bouwen en elektrische auto's? Dat is namelijk al voor je uitgerekend en in je ouwe diesel rijden is minder vervuilend dan al het erts delven, vervoeren, smelten en fabriek voor bouwen enz. Dit zelfde geldt voor de vliegtuigen.

Waterstof lijkt een oplossing tot je bedenkt dat er heel veel energie nodig voor is om waterstof te produceren en dat gaan we nooit halen uit wind en zonne-energie. Kernenergie is ook al zo'n fout plan met als enige voordeel, het is goedkoop om energie op te wekken. Wat we doen met het radioactieve afval, daar is uiteraard geen oplossing voor, behalve begraven en hopen dat er niets gaat lekken.

Jij wil gewoon een makkelijke oplossing die niet ten koste gaat van je lieve leventje maar dat gaat niet gebeuren. Wat je wel zou kunnen doen is minimaliseren. Stoppen met meer kleding kopen dan je nodig hebt, vakanties binnen Europa, je Tefalpannen weggooien, niet meer uit plastic drinken, je auto laten repareren of er veel langer in blijven rijden en geen nieuwe kopen, minder gas verstoken en drinkwater, maar vooral, niets meer kopen waar PFAS in verwerkt zit. Het is geen rocket science, we weten allemaal echt wel wat vervuilend is, maar het is makkelijker om te denken dat jouw bijdrage er niet toe doet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Elfilin schreef:
18-01-2023 12:23
Misschien een stomme vraag, maar zijn in die landen zelf dan geen mensen met dezelfde kennis en vaardigheden?
Over het algemeen niet, daarnaast is er ook vaak sprake van een serviceovereenkomst. Bepaalde machines zijn heel specialistisch, waardoor de vraag vaak klein is, dan heb je niet in elk land een fabriek staan om ze te maken. En omdat ze zo specialistisch zijn, zijn ze niet zomaar door iedereen te installeren of te repareren. Hoe ingewikkelder een apparaat/handeling/programma, hoe minder bedrijven/mensen dit kunnen doen.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Fairway schreef:
18-01-2023 12:27
Zoals al vaker genoemd hier. Binnen twee jaar kun je een lijnvlucht met een elektrisch vliegtuig maken. Over tien jaar start de productie van waterstofvliegtuigen. Er is een enorme omslag gaande als je wat verder kijkt dan individuele vliegschaamte. En dat is alleen maar de luchtvaart.
Dit is gewoon pertinent niet waar. Een lijnvlucht zoals nu met 200 man over meer dan een paar honderd kilometer komt er misschien wel nooit.
https://www.delta.tudelft.nl/article/lr ... vaartlobby
Alle reacties Link kopieren Quote
Elfilin schreef:
17-01-2023 21:41
Hier verbaas ik mij ook heel erg over elke keer. Waar komt al dat plastic vandaan? Ik koop geen voorgesneden bloemkoolroosjes etc. maar voor mijn gevoel heb ik wel véél meer plastic afval (en sowieso meer afval) dan vroeger toen ik zelf een kind was. En ik krijg niet goed de vinger erop gelegd wat ik nu zo anders doe als ouder...
We kopen ook veel meer hè. We eten veel gevarieerder dan vroeger, dan heb je meer verschillende dingen en meer verpakkingsmateriaal.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb trouwens naar aanleiding van de discussie hierboven besloten elke dag met t vliegtuig naar werk te gaan. De bijdrage van luchtvaart blijkt minimaal te zijn en enkel symboolpolitiek. Wegverkeer daarentegen bleek veel meer bij te dragen.

Ik wil me toch inzetten voor t klimaat, dus ik heb mn elektrische auto ingeruild en een prive vliegtuigje gekocht. T kost dan wel wat, maar we moeten allemaal opofferingen doen natuurlijk.
Zwetser
Alle reacties Link kopieren Quote
DingDong schreef:
18-01-2023 13:00
Ik begrijp niet dat je niet snapt dat niet alleen jouw kinderen mango's eten, kleding dragen of op vakantie gaan, maar dat de hele eerste wereld dat doet! En ja, daar gaan je kinderen wel degelijk minder goed van ademhalen en als je denkt dat dit het enige gevaar is wat je kinderen lopen dan zit je er naast.
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 18-01-2023 15:21
Reden: Ongepast
21.83% gewijzigd
dianaf schreef:
18-01-2023 13:37
We kopen ook veel meer hè. We eten veel gevarieerder dan vroeger, dan heb je meer verschillende dingen en meer verpakkingsmateriaal.
En tegenwoordig is in supermarkten zo’n beetje alles ingepakt vanwege hygiëne/gebruiksgemak wat vroeger niet in een verpakking zat. Ik kan mij nog herinneren dat je vroeger van die bruine papieren zakken had en zelf de walnoten/tomaten/appels/peren/enz. moest scheppen. Wat voorverpakt was (aardbeien o.i.d.) zat in een kartonnen bakje. Tegenwoordig zit alles in een plastic netje, onder plastic folie op een kartonnen bakje of in een plastic zak.
Ook was je voor voorgesneden broodbeleg veel meer ‘afhankelijk’ van een deli-afdeling. En dan had je één stukje papier met aan één kant folie voor je gesneden kaas i.p.v. een hard plastic bakje met plastic tussenvellen.

Ik merk echt een groot verschil als ik het merendeel van de boodschappen op de markt kan doen en op pad ga met mijn zelf gehaakte netjes of dat ik dezelfde hoeveelheid groente en fruit in de supermarkt koop. Scheelt gewoon een halve zak plastic.
anoniem_67700891efcbf wijzigde dit bericht op 18-01-2023 13:56
12.25% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Fijn topic, ook ik ben met de jaren veel bewuster geworden van de schade van onze westerse levensstijl en vlieg daarmee veel minder dan vroeger, nu max 1 x per jaar, maar ook jaren niet (in corona).
Het zou zo helpen als onze maatschappij en onze normen en waarden weer anders worden. Nu zijn we consumenten op zoek naar genot en daar hoort reizen en bevredigen van behoeften bij. Terwijl als we onze waarde meer zouden vinden in hoe we bijdragen aan de samenleving en het collectief en we morele ambitie (zie ook stuk Rutger Bregman) zouden hebben, onze behoefte tot genot (vakanties) en consumeren veel minder zouden zijn. Ik probeer dat voor mezelf. Hoe zien anderen dat?
Alle reacties Link kopieren Quote
DingDong schreef:
18-01-2023 13:14
Hoe vervuilend denk je dat het is om nieuwe vliegtuigen te bouwen en elektrische auto's? Dat is namelijk al voor je uitgerekend en in je ouwe diesel rijden is minder vervuilend dan al het erts delven, vervoeren, smelten en fabriek voor bouwen enz. Dit zelfde geldt voor de vliegtuigen.

Waterstof lijkt een oplossing tot je bedenkt dat er heel veel energie nodig voor is om waterstof te produceren en dat gaan we nooit halen uit wind en zonne-energie. Kernenergie is ook al zo'n fout plan met als enige voordeel, het is goedkoop om energie op te wekken. Wat we doen met het radioactieve afval, daar is uiteraard geen oplossing voor, behalve begraven en hopen dat er niets gaat lekken.

Jij wil gewoon een makkelijke oplossing die niet ten koste gaat van je lieve leventje maar dat gaat niet gebeuren. Wat je wel zou kunnen doen is minimaliseren. Stoppen met meer kleding kopen dan je nodig hebt, vakanties binnen Europa, je Tefalpannen weggooien, niet meer uit plastic drinken, je auto laten repareren of er veel langer in blijven rijden en geen nieuwe kopen, minder gas verstoken en drinkwater, maar vooral, niets meer kopen waar PFAS in verwerkt zit. Het is geen rocket science, we weten allemaal echt wel wat vervuilend is, maar het is makkelijker om te denken dat jouw bijdrage er niet toe doet.
Dank, helemaal mee eens. We ontkomen niet aan minder consumeren en minder energie gebruiken (en verspillen). En PFAS, zo bizar dat we dat blijven produceren en lozen. Het tast onze vruchtbaarheid en immuunssyteem aan (en natuurlijk ook van alle andere dieren), het is super persistent en hoopt op in de voedselketen.
Star⁴ schreef:
18-01-2023 12:32
Helaas gaan heel veel werkgevers toch inmiddels weer terug naar pre-Corona, ondanks de bewijzen dat het prima anders kon.
Ja, dat vind ik enorm spijtig.
calabria schreef:
18-01-2023 13:55
Fijn topic, ook ik ben met de jaren veel bewuster geworden van de schade van onze westerse levensstijl en vlieg daarmee veel minder dan vroeger, nu max 1 x per jaar, maar ook jaren niet (in corona).
Het zou zo helpen als onze maatschappij en onze normen en waarden weer anders worden. Nu zijn we consumenten op zoek naar genot en daar hoort reizen en bevredigen van behoeften bij. Terwijl als we onze waarde meer zouden vinden in hoe we bijdragen aan de samenleving en het collectief en we morele ambitie (zie ook stuk Rutger Bregman) zouden hebben, onze behoefte tot genot (vakanties) en consumeren veel minder zouden zijn. Ik probeer dat voor mezelf. Hoe zien anderen dat?
Ik probeer dat ook. Tegelijkertijd besef ik mij ook wel dat ik makkelijk praten heb. Door mijn niet-bullshitbaan heb ik ook een bijbehorend salaris waardoor eindeloos consumeren ook niet echt realistisch is. En die niet-bullshitbaan tikt iedere box aan die ik op de een of andere manier ‘nodig’ heb (variatie, intens bij tijden, uitdagingen te over, inmiddels toch wel afgezakt naar het niveau ‘het is een roeping’). Naast noodzaak is het voor mij praktisch en financieel realistischer om schoonheid te zien of geluk te vinden in kleine zaken.

Een voorbeeld: ik ga graag naar de markt en lokale middenstand om boodschappen te doen. Ik koop verse waar die in de meeste gevallen niet van de andere kant van de wereld hierheen zijn gesleept. Want dat is lekkerder en doordat het seizoensgebonden is ook veel goedkoper. Daarnaast krijg ik gratis lichaamsbeweging (fietsen, lopen) en onderhoud ik sociale contacten links en rechts. Het is dan heel gemakkelijk om ‘goed’ te zijn maar als je kijkt naar de motieven dan zit daar niets bij van gemeenschapszin of good citizenship (want: lekkerder, goedkoper, gratis sport, sociale contacten omdat mij dat plezier oplevert).
bumblebijtje schreef:
18-01-2023 12:44
Ik vlieg vlot (tien)tallen keren voor werk en privé samen, en ik doe dat zonder ook maar enige schaamte maar ik geef ook nergens af op anderen die ook vliegen. Ik zeg net dat die focus op vliegen niets anders is dan symboolpolitiek.

Maar verder zijn die "het kan ook zonder, doe maar gewoon teams"-redeneringen weinig meer dan wilde statements van mensen die eigenlijk niet weten waar ze het over hebben. Als er één ding is dat Corona ons geleerd heeft, dan is het wel dat er veel op afstand kan gebeuren, maar ook dat er werkelijk niets is dat face-to-face interactie kan overtreffen. Dat is zo in onderhandelingen, dat is zo issue/crisis management, dat is zo in leiderschap en dat is zelfs zo in gewoon coaching van dagelijkse peers. Als je internationale verantwoordelijkheden hebt, dan is reizen part of the deal en part of the necessity. Niet voor alles, maar er zijn genoeg zaken waar dat wel nodig is.
Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens. Te vaak wordt reizen ingezet als een makkelijk lapmiddel. Als Corona ons iets geleerd heeft, is dat heel veel dingen ook op afstand kunnen. Waarom we nu dan weer zakelijk reizen? Omdat het kan. Omdat het makkelijk is. Makkelijker wellicht dan op afstand werken. Noodzakelijk? In heel veel gevallen niet denk ik (enkele uitzonderingen daargelaten).

Mijn eigen beroep kan heel goed op afstand. Face to face is soms makkelijker. Maar het is niet noodzakelijk. Reizen is ook niet noodzakelijk. Toch wordt er in mijn beroep veel gereisd...
DingDong schreef:
18-01-2023 13:00
Ik begrijp niet dat je niet snapt dat niet alleen jouw kinderen mango's eten, kleding dragen of op vakantie gaan, maar dat de hele eerste wereld dat doet! En ja, daar gaan je kinderen wel degelijk minder goed van ademhalen en als je denkt dat dit het enige gevaar is wat je kinderen lopen dan zit je er naast.

Jouw manier van leven legt zoveel druk op ons milieu dat het zorgt voor een verder opwarming van de aarde en daar mag je hier dan wat minder van merken maar het geldt helaas voor de hele aardbol. Door de aanhoudende droogte dan wel door overstromingen, ontstaan er steeds minder gebieden die leefbaar zijn en bebouwbaar en dat gaan je kinderen merken. Voedsel zal steeds duurder worden, er zal een tekort aan drinkwater zijn, door een tekort aan grondstoffen en de verwerking ervan, zullen jouw kinderen een veel armoediger bestaan gaan leiden dan je je nu kan voorstellen. Daarnaast zullen ze getroffen worden door pandemieën (we leven zo lekker bovenop de dierenwereld, lees megastallen), overstromingen en landverlies. Denk niet dat je oma gaat worden van gezonde kleinkinderen want alles wat je drinkt en eet, daar zit PFAS in, er worden nu al bij pasgeboren baby's, PFAS gevonden omdat het de placenta passeert.

Alles wat jij koopt dat vocht, vuil en vetafstotend is, daar wordt PFAS voor gebruikt (regenjasjes, pannen, plastic flesjes). De fabrieken lozen de stoffen ook in onze rivieren waardoor het afgeraden wordt om zalm en forel te eten want dat bevat zoveel PFAS dat het te gevaarlijk wordt. PFAS bouwt zich op in je lichaam omdat het niet kan worden afgebroken.

Jouw kinderen weten niet beter maar jij wel en omdat jij alles "hysterisch" vindt, lopen je kinderen een groter gevaar voor onvruchtbaarheid, kanker en god weet wat voor ellende nog meer.

Doe hier wel of niets mee, het maakt me werkelijk niet uit, want het zijn jouw kinderen en jouw verantwoordelijkheid maar ik vindt het wel een beetje sneu voor al die kinderen die de prijs mogen betalen voor het consumptiegedrag van hun ouders.
Het PFAS-verhaal vind ik zeer zorgwekkend. Alleen al het feit dat je niet meer in de Westerschelde kunt zwemmen en al helemaal geen vis uit de Westerschelde meer kunt eten. En we zitten er nog heel lang aan vast.
bumblebijtje schreef:
18-01-2023 13:07
Er staat dan ook "niet voor alles, maar er zijn genoeg zaken waar dat wel nodig is". Onzin is dus vooral als een blind briesend beest beginnen foeteren, terwijl je niet eens de moeite doet te lezen wat er staat.

Fijn verder dat jij vindt dat evidente operationele zaken vanop afstand kunnen en moeten, maar ik wens je veel succes als een contract van 500+miljoen met India en China moet gaan onderhandelen via teams, als je een divisie-crisis die 30% van je EBITDA bedreigt via zoom gaat oplossen, of wanneer je een toptalent op assignment in Australië enkel kan mentoren en coachen via google meet. Er zegt niemand dat je daarvoor elke dag op een nieuwe vlucht moet stappen, maar er is geen éénervaren, succesvol en goed leider die dergelijke internationale uitdagingen aangaat, enkel vanuit een thuiskantoor.

Hoe jij uit mijn totaal normale reactie een 'briesend beest dat foetert' kan halen is me echt een raadsel. Ik gaf alleen aan dat het heel vaak best anders kan dan face to face. Dat daarvoor een andere manier van denken in organisaties nodig is. Ik heb ook nergens gezegd dat niemand meer ooit mag vliegen voor werk. Natuurlijk is dat soms nog nodig. Alleen zoveel als voor corona, dat hoeft gewoon niet meer. Ook niet voor jouw bedrijf.
Alle reacties Link kopieren Quote
Gique schreef:
18-01-2023 14:17
Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens. Te vaak wordt reizen ingezet als een makkelijk lapmiddel. Als Corona ons iets geleerd heeft, is dat heel veel dingen ook op afstand kunnen. Waarom we nu dan weer zakelijk reizen? Omdat het kan. Omdat het makkelijk is. Makkelijker wellicht dan op afstand werken. Noodzakelijk? In heel veel gevallen niet denk ik (enkele uitzonderingen daargelaten).

Mijn eigen beroep kan heel goed op afstand. Face to face is soms makkelijker. Maar het is niet noodzakelijk. Reizen is ook niet noodzakelijk. Toch wordt er in mijn beroep veel gereisd...
Omdat "heel veel dingen" (wat ik zelf ook zeg) niet hetzelfde is als "alles". Niet omdat het kan, niet omdat het eenvoudiger is, wel omdat het nodig is. Aan elk bedrijf om te bepalen wat "nodig" is; dat sluit geen overbodige reisjes uit, maar in mijn ervaring (en die van de ruime omgeving) zijn snoepreisjes geen gemeengoed. Al wil ik onze CEO gerust wel eens vragen of hij onze wereldwijde organisatie echt niet kan runnen zonder lokaal contact en puur vanuit zijn NL zetel :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
18-01-2023 14:39
Hoe jij uit mijn totaal normale reactie een 'briesend beest dat foetert' kan halen is me echt een raadsel. Ik gaf alleen aan dat het heel vaak best anders kan dan face to face. Dat daarvoor een andere manier van denken in organisaties nodig is. Ik heb ook nergens gezegd dat niemand meer ooit mag vliegen voor werk. Natuurlijk is dat soms nog nodig. Alleen zoveel als voor corona, dat hoeft gewoon niet meer. Ook niet voor jouw bedrijf.
Dan helpt het welicht om je post niet te beginnen met "dat is echt onzin", om dan nadien eigenlijk een post te gaan formuleren die letterlijk hetzelfde zegt als datgene waarvan je stelt dat het "echt onzin" is. Dat niet alles via het vliegtuig moet, staat er immers letterlijk.

Los daarvan kan jij niet weten of dat voor ons bedrijf evenveel, meer of minder moet zijn als voor Corona, anagezien je geen idee hebt wat de policy voorheen was en wat die nu is. Dat is dus weinig meer dan projectie.
bumblebijtje schreef:
18-01-2023 14:44
Dan helpt het welicht om je post niet te beginnen met "dat is echt onzin", om dan nadien eigenlijk een post te gaan formuleren die letterlijk hetzelfde zegt als datgene waarvan je stelt dat het "echt onzin" is. Dat niet alles via het vliegtuig moet, staat er immers letterlijk.

Los daarvan kan jij niet weten of dat voor ons bedrijf evenveel, meer of minder moet zijn als voor Corona, anagezien je geen idee hebt wat de policy voorheen was en wat die nu is. Dat is dus weinig meer dan projectie.

Met 'dat is echt onzin' doelde ik alleen op deze zin van jou die suggereert dat niemand er iets van snapt.
Maar verder zijn die "het kan ook zonder, doe maar gewoon teams"-redeneringen weinig meer dan wilde statements van mensen die eigenlijk niet weten waar ze het over hebben.

Dat vind ik dus onzin. Iets onzin vinden is overigens niet hetzelfde als 'briesen als een beest', lijkt me?
Alle reacties Link kopieren Quote
Vooralsnog is er een groot probleem als de accu’s van electrice auto’s op zijn en in brand vliegen. Deze kunnen namelijk nog altijd niet geblust of afgebroken worden.
Zolang daar nog niks voor is vind ik inzetten op die auto’s nog altijd een grote gok.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stientje schreef:
18-01-2023 14:57
Met 'dat is echt onzin' doelde ik alleen op deze zin van jou die suggereert dat niemand er iets van snapt.
Maar verder zijn die "het kan ook zonder, doe maar gewoon teams"-redeneringen weinig meer dan wilde statements van mensen die eigenlijk niet weten waar ze het over hebben.

Dat vind ik dus onzin. Iets onzin vinden is overigens niet hetzelfde als 'briesen als een beest', lijkt me?
Dat zijn ook statements van mensen die niet weten waar ze het over hebben. Of die niet verder geraken dan de content van hun eigen activiteit die niets meer vereist dan teams, zo je wil.

Had ik daar willen suggereren dat niemand er iets van snapt, dan had ik wel de term "niemand" gebruikt in die zin.
Alle reacties Link kopieren Quote
Flashy schreef:
18-01-2023 15:02
Vooralsnog is er een groot probleem als de accu’s van electrice auto’s op zijn en in brand vliegen. Deze kunnen namelijk nog altijd niet geblust of afgebroken worden.
Zolang daar nog niks voor is vind ik inzetten op die auto’s nog altijd een grote gok.
Klopt niet.

Class B blus-materiaal (brandbare vloeistoffen en gassen) zoals een CO2-blusser en nadien koelen zodat je ruim onder de 500 graden blijft en er geen self-ignition opnieuw kan gebeuren.
bumblebijtje schreef:
18-01-2023 15:19
Klopt niet.

Class B blus-materiaal (brandbare vloeistoffen en gassen) zoals een CO2-blusser en nadien koelen zodat je ruim onder de 500 graden blijft en er geen self-ignition opnieuw kan gebeuren.

Ah kijk, dit wist ik niet.
Sowieso is dit natuurlijk een technisch probleem en verruit de meeste technische problemen kunnen wel opgelost worden, als de wil en politieke keuze er maar is.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven