Is dit nu een orgasme???

08-01-2009 11:00 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Tja, ik weet dat er al veel topics zijn geweest over het niet hebben van een orgasme, maar ik zit eigenlijk met een nogal domme vraag , die ik verder aan niemand durf te stellen.

Ik weet dus niet of ik nu wel of niet een orgasme heb ... Mijn man zegt als je twijfelt heb je er geen. Maargoed, ik krijg dit alleen met een vibrator voor elkaar en heb dan wel een moment dat het heeel lekker en 'anders' voelt, dat duurt van een paar seconden tot 20 seconden ofzo, maar ik heb geen gevoel van ontlading ofzo. Het is niet meer mogelijk om door te gaan op dit gevoel, want dan is het gewoon niet meer lekker. Misschien verwacht is wel veel te veel van een orgasme, en is dit het gewoon al ...

Dus, is dat dan al een orgasme, of nog een fase ervoor???



Als het nog geen orgasme is twijfel ik namelijk om misschien eens (eerst even al m'n schaamte opzij zetten) naar een sexuoloog te gaan.... (Ook omdat ik eigenlijk verder ook niet zoveel aan de sex vindt, maar dat wordt misschien wel beter als ik echt een orgasme heb) . Overigens, ik ben 34 jaar en heb al lang dezelfde partner en eerst had ik dit soort van hoogtepunt helemaal niet, maar sinds een jaar of 6 wel.
Alle reacties Link kopieren
Vrouwen



Het orgasme is een korte periode van loslaten van de fysieke spanning die als reactie op seksuele prikkels is opgebouwd. De bekkenbodemspieren trekken een aantal keer ritmisch samen, het lichaam kan daarbij schokken en ontspant daarna.





Hoe het voelt is voor iedereen anders. De een benoemt het als een intens gevoel, de ander als een vluchtig gevoel. Hoe het voelt kan ook per keer verschillen. Het krijgen van een orgasme is vooral bij vrouwen niet altijd vanzelfsprekend.





Meer over hoe een orgasme voelt en hoe je een orgasme kunt bereiken is te lezen in de brochure 'Het orgasme bij vrouwen'.





http://www.seksualiteit.nl/orgasme_235.html
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het een fase ervoor is. Als je echt een orgasme hebt voel je dat onmiskenbaar. Misschien eerst goed oefenen met jezelf, maar als jij het idee hebt dat het beter is om naar een sexuoloog te gaan moet je het doen.
Alle reacties Link kopieren
Eens met stewardess.
Alle reacties Link kopieren
Als het niet lukt



Sommige vrouwen blijven (soms) steken in de plateaufase en kunnen het orgasme niet bereiken. Misschien leiden je eigen gedachten je af, mag je niet van jezelf of vind je het eng om je over te geven. 'Ik trek vast een raar gezicht als ik klaarkom', 'Ze vindt het te lang duren, ik moet opschieten voor ze kramp krijgt', 'Shit ik ben vergeten die email te versturen', 'Misschien smaak ik vies', 'Ik ben te nat', 'Ik moet nog stofzuigen', 'Mijn clitoris is overgevoelig maar ik zeg maar niks', 'Ik moet klaarkomen, deze keer zal het lukken, HET MOET'. Het is geen wedstrijd! We hoeven niet te presteren! Sommige vrouwen spannen hun benen heftig omdat ze denken zo snel mogelijk te moeten komen om hun partner niet tot last te zijn. Het enige wat je daaraan overhoudt is spierpijn. Durf de ruimte te nemen. Ontspan ook weer nadat je je spieren hebt gespannen. Sommige vrouwen faken een orgasme. Dat kan een keer, bij een one night stand, als je er vanaf wilt zijn. Maar blijf je dit doen, dan moet je goed bij jezelf te rade gaan waarom je het doet. Want je hebt uiteindelijk alleen jezelf ermee. Faken dat je opgewonden bent, kan soms wel leiden tot echte opwinding. Net als wanneer je hard gaat neplachen: dat kan overslaan in echt lachen of huilen.



Het is niet zo vreemd dat er vrouwen zijn die moeite hebben met klaarkomen. Van jongs af aan wordt ons geleerd op de ander gericht te zijn, anderen te verzorgen, geen ruimte voor jezelf op te eisen. Nog niet zo lang geleden bestond vrouwelijk seksueel genot zogenaamd niet eens of was het schandalig, hoerig omdat men niet wist waarvoor het zou dienen. Van oorsprong kunnen vrouwen zich ook moeilijker afsluiten voor de buitenwereld dan mannen wanneer zij vrijen. Het zit in de genen dat vrouwen zich - anders dan mannen - concentreren op verschillende dingen tegelijk. Dit is ook een oer-moederinstinct: altijd oppassen dat de kinderen geen gevaar lopen. Of in het hier en nu: 'de kids mogen ons niet horen', 'als ze maar niet binnenwandelen'. Allerlei gedachten kunnen je weerhouden van een goed orgasme. Het kan ook zo zijn dat je nooit een orgasme kan krijgen. Hier ligt eigenlijk nooit een fysieke reden aan ten grondslag. Het kunnen diepgewortelde ideeën of angsten zijn. Als seks je herinnert aan slechte ervaringen zoals misbruik. Of als je je schuldig voelt. 'Ik vrij met een vrouw, dat hoort niet', 'Mijn moeder zou me moeten zien', 'Ik ben zondig', 'Kijk mij nou hoerig doen, ik mag me niet sexy voelen'. Je kunt zelfs gaan twijfelen of je wel lesbisch bent (maar dat kun je hier niet aan afmeten!) Zeg je zelf dat het wel mag, dat jij mag genieten en dat jij deze ruimte mag innemen bij een partner. Waarom niet? Waarom mag jij niet genieten? Oefen eerst in je eentje met masturberen. Streel je buik, borsten, je vagina en het gebied eromheen, bekijk haar eens in een spiegeltje. Durf te genieten en durf daarbij opwindende fantasieën te hebben. Fantasieën vormen een nog essentiëler onderdeel van opwinding dan de lijfelijke stimulatie. Wrijf langs je clitoris. Is dat overgevoelig, stimuleer je waarschijnlijk te direct, masseer dan de plekjes eromheen. Neem de tijd, ontdek wat je lekker vindt en zet jezelf niet onder druk. Je moet niks, alleen maar genieten. Lukt het je alleen, dan kan het ook lukken met een partner. Het is een fabel dat je partner het voor je kan doen. Ook als je met haar vrijt, moet je het je het zelf klaarspelen. Lukt het je niet, dan zou je met een seksuoloog kunnen gaan praten. Genieten van je seksualiteit is een feestje, neem dat jezelf niet af!



Vijf mythen omtrent het orgasme

1. Het orgasme komt vanzelf, als je maar genoeg om de ander geeft.

2. Je moet tegelijk klaarkomen.

3. Een orgasme is altijd heftig en ook altijd even heftig.

4. Je relatie is goed is wanneer je orgasmen goed zijn.

5. De ander moet jou een orgasme bezorgen (Nee! Het zit tussen je eigen oren!)





Er is zo ontzettend veel te vinden op internet over het - vrouwelijke - orgasme ; van wat er gebeurt met je lijf tot hoe je een orgasme zou kunnen krijgen . Heb je weleens wat gelezen ?

Wat ook zou kunnen is dat de manier van stimuleren jou na een poosje pijn bezorgt , ik kan onmogelijk vanaf hier zeggen of jij wel of niet orgasmeert .



Je gaat er van uit , of je hoopt , dat wanneer je orgasmes krijgt je sex wel leuk gaat vinden ?

tsja ....

Veel mensen zien een orgasme als het kersje op de taart , een extra'tje . Als je een taart pas lekker vindt wanneer er een kersje op zit ............

Sex is zoveel meer , of kan zoveel meer zijn , dan een manier om klaar te komen .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
gebruik 'n tarzan en als je op dit niveau aankomt waar je nu al bent: vooral doorgaan!
Alle reacties Link kopieren
http://www.femerotica.nl/...-vrouwen-een-orgasme.html
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Bij het normale seksuele functioneren van mannen en vrouwen zijn zowel de geest (gedachten en emoties) als het lichaam betrokken. Het zenuwstelsel, de bloedsomloop en het hormoonstelsel werken allemaal samen om een seksuele reactie te produceren, die uit vier fasen bestaat: verlangen, opwinding, orgasme en bevrediging.

Verlangen is de wens om een seksuele activiteit te ondernemen en kan worden opgewekt door gedachten of verbale en visuele prikkels.

Opwinding is de staat van seksuele opwinding. Tijdens de opwinding neemt de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen toe, hetgeen bij een man leidt tot een erectie en bij een vrouw tot een vergroting van de clitoris, bloedaandrang naar de wanden van de vagina en toegenomen vaginale afscheiding.

Orgasme is het hoogtepunt of de climax van seksuele opwinding. Bij mannen ejaculeert het zaad uit de penis. Bij vrouwen trekken de spieren rondom de vagina ritmisch samen. Ten tijde van het orgasme ervaren zowel mannen als vrouwen een toegenomen spierspanning in het gehele lichaam en samentrekkingen van de bekkenspieren. De meeste mensen ervaren een orgasme als uitermate aangenaam.

Bevrediging, een gevoel van welzijn en algemene spierontspanning, komt na het orgasme. Tijdens deze fase duurt het bij de meeste mannen even voordat zij weer een erectie kunnen krijgen. De tijd tussen twee erecties (refractaire periode) neemt over het algemeen toe naarmate de man ouder wordt. Veel vrouwen zijn daarentegen in staat om bijna direct na het orgasme te reageren op nieuwe stimulatie.



De seksuele respons wordt beheerst door een verfijnd en uitgebalanceerd samenspel van alle onderdelen van het zenuwstelsel. Een deel van het zenuwstelsel, het parasympathische zenuwstelsel, regelt de bloedtoevoer tijdens de opwindingsfase. Een ander deel van het zenuwstelsel, het sympathische zenuwstelsel, beheerst voornamelijk het orgasme. Een afwijking in de bloedtoevoer naar de penis of vagina, letsel aan een van de geslachtsorganen, een onevenwichtige hormoonhuishouding of het gebruik van tal van geneesmiddelen kan de seksuele respons hinderen, zelfs wanneer het zenuwstelsel normaal functioneert.



Seksuele dysfunctie kan het gevolg zijn van lichamelijke of psychologische factoren; veel seksuele problemen zijn het gevolg van een combinatie van beide factoren. Zo kan een lichamelijk probleem leiden tot psychologische problemen, zoals angst, vrees of stress en kunnen psychologische problemen vaak een lichamelijk probleem verergeren.



Psychologische oorzaken van seksuele dysfunctie



boosheid ten opzichte van de partner



depressie



angst om de controle te verliezen, om afhankelijk te worden van een ander of voor zwangerschap



schuldgevoelens



angst



onwetendheid of remmingen op het gebied van seksueel gedrag



vroegere traumatische seksuele ervaringen (bijvoorbeeld verkrachting, incest, seksueel misbruik of falen op seksueel gebied)



bezorgdheid om de prestatie



zich meer een toeschouwer voelen dan een deelnemer



verschil van mening of verveling in een relatie





Seksuele-opwindingsstoornis bij vrouwen

Een seksuele-opwindingsstoornis is het aanhoudende onvermogen om seksueel opgewonden te raken of te blijven, ondanks voldoende seksuele stimulatie. Een seksuele-opwindingsstoornis bij vrouwen is vergelijkbaar met erectiele dysfunctie (impotentie) bij mannen ; beide stoornissen hebben lichamelijke of psychologische oorzaken.

Het probleem kan al het gehele leven aanwezig zijn of, wat vaker voorkomt, zich voordoen na een periode van normaal functioneren. Psychologische factoren zoals echtelijke onenigheid, depressie en stressvolle situaties zijn de voornaamste oorzaken. Een vrouw kan seks associëren met zondigheid en seksueel genot met schuldgevoelens. Angst voor intimiteit kan ook een rol spelen. Sommige vrouwen of hun partner weten niet hoe de vrouwelijke geslachtsorganen, vooral de clitoris, werken en beheersen de techniek niet om seksuele opwinding op te wekken.



Er zijn tal van lichamelijke problemen die kunnen leiden tot een seksuele-opwindingsstoornis. Pijn als gevolg van endometriose (woekering van het baarmoederslijmvlies) of een infectie van de blaas (blaasontsteking of cystitis) of vagina (vaginitis) kunnen van invloed zijn op het vermogen van de vrouw om seksueel opgewonden te raken. Het oestrogeentekort dat zich voordoet tijdens de menopauze of na de operatieve verwijdering van de eierstokken veroorzaakt gewoonlijk uitdroging en verdunning van de vaginawanden en kan leiden tot een seksuele-opwindingsstoornis. Een baarmoederverwijdering of borstafzetting kan van invloed zijn op het seksuele zelfbeeld van een vrouw.



Andere lichamelijke oorzaken van een seksuele-opwindingsstoornis zijn een te traag werkende schildklier, abnormale vaginale anatomie als gevolg van kanker, een operatie of bestralingtherapie, gevoelsverlies als gevolg van alcoholisme, diabetes mellitus of bepaalde stoornissen van het zenuwstelsel, zoals multipele sclerose, en het gebruik van geneesmiddelen tegen angst, depressie of hoge bloeddruk.





Diagnose en behandeling

Aan de hand van de medische voorgeschiedenis en een lichamelijk onderzoek kan de arts bepalen of de oorzaak voornamelijk psychologisch of lichamelijk is. Lichamelijke problemen worden behandeld. Zo kunnen antibiotica worden voorgeschreven voor een ontsteking van de blaas of vagina en kunnen hormonen worden ingenomen om een tekort aan te vullen. Gesprekstherapie kan vaak uitkomst bieden, evenals het leren van de sensate focus-techniek. Zogeheten Kegel- oefeningen kunnen de bekkenbodemspieren versterken en een vrouw helpen om meer genot te voelen. Bij deze oefeningen spant de vrouw gedurende twee tot drie maanden drie keer per dag 10 tot 15 keer haar vaginaspieren aan (alsof zij haar urinestroom wil ophouden).





Geremd orgasme

Een geremd orgasme is een stoornis waarbij een vrouw geen orgasmen bereikt, orgasmen heeft die langer worden uitgesteld dan zij en haar partner wensen of ondanks juiste stimulatie met moeite orgasmen bereikt.

Deze stoornis kan al het gehele leven aanwezig zijn, zich ontwikkelen na een periode van normaal functioneren of zich alleen in bepaalde situaties of met bepaalde partners voordoen. Ongeveer 10% van alle vrouwen bereikt ongeacht de vorm van stimulatie of de situatie nooit een orgasme. De meeste vrouwen bereiken een orgasme als de clitoris wordt gestimuleerd, maar waarschijnlijk is meer dan de helft van alle vrouwen niet in staat om tijdens de gemeenschap een orgasme te bereiken, tenzij de clitoris tijdens penetratie van de vagina wordt gestimuleerd. De oorzaken van een geremd orgasme zijn vergelijkbaar met die van een seksuele-opwindingsstoornis. Het kan voorkomen dat de gemeenschap steeds door de partner wordt beëindigd voordat de vrouw een orgasme bereikt. Sommige vrouwen kunnen zonder problemen voldoende opgewonden raken maar zijn soms bang om zich te laten gaan, vooral tijdens de gemeenschap. De reden hiervoor kan gelegen zijn in schuldgevoelens na afloop van een prettige ervaring of angst om afhankelijk te raken van een partner. Ook kan de angst om de zelfbeheersing te verliezen een rol spelen.





Behandeling

Lichamelijke oorzaken die door een arts worden vastgesteld, worden afhankelijk van het oorzaak behandeld. Wanneer er vooral sprake is van psychologische oorzaken, kan het helpen om individueel of als paar gesprekstherapie te ondergaan. De sensate focus -techniek is over het algemeen een goede oplossing voor vrouwen die op seksueel gebied geremd zijn. De techniek is echter minder zinvol voor vrouwen die wel in staat zijn om een orgasme te bereiken door stimulatie van de clitoris, maar niet tijdens de gemeenschap.



Voor een vrouw is de kennis van het functioneren van haar geslachtsorganen en van haar reacties van essentieel belang. Ze moet weten hoe haar clitoris het beste kan worden gestimuleerd. De vaginale gevoeligheid kan worden verhoogd door de spieren rond de vagina te versterken met behulp van Kegel-oefeningen. Bij deze oefeningen spant de vrouw gedurende twee tot drie maanden drie keer per dag 10 tot 15 keer haar vaginaspieren aan (alsof zij haar urinestroom wil ophouden). Over het algemeen verbeteren de spiersterkte en de gevoeligheid zich na twee tot drie maanden en neemt het gevoel van controle van de vrouw toe.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
JEetje, bedankt zeg al voor de uitgebreide reacties. Ik heb natuurlijk al wel op internet eea gelezen en heb ook een boekje over het orgasme en ja, de tarzan heb ik ook. Ik denk nu ik dit zo lees toch echt dat ik nog geen echt orgasme heb. Misschien is het probleem wel 2ledig,het eerste is dat ik eigenlijk niet echt opgewonden ben. Zelfs als ik masturbeer met de tarzan (doe ik zo eens per week, laatste tijd minder), doe ik dat alleen om 'bij te blijven'. Ik denk dat als ik dat niet meer doe dat ik dan helemaal de lol ga verliezen. Het voelt dan wel lekker, maar echt opgewonden, zoals ik heeel lang geleden wel kon zijn ben ik niet.

Daarnaast heb ik ook wel moeite om de controle los te laten, heb ook een angststoornis (gehad) al jaaaren, waar ik momenteel geen medicijnen voor slik overigens. Of misschien ben ik wel sexueel uitgekeken op mn sexpartner?

Maargoed, misschien toch eens wat gerichtere actie ondernemen, vind de sensata focus techniek wel een goeie en zal ook eens wat 'kegel' oefeningen doen...

Nu eerst m'n zoon uit school halen, misschien kan ik vanmiddag als hij weg is wat gaan 'oefenen'
Alle reacties Link kopieren
Uitgebreide reacties? Tis gewoon weer knip en plakwerk van bgb....



In mijn ervaring is een organsme zeer persoonsgebonden. In die zin dat wat veel vrouwen een orgasme noemen, mij nogal slapjes lijkt.

Als je 10 keer zou moeten klaarkomen in 1 sexsessie zoals ik klaarkom, dan mag je 112 bellen.

Ik ben gewoon echt klaar na 1 keer.

In bijzondere gevallen kan ik er nog een tweede keer uitpersen.

Ik heb veel vrouwen zien klaarkomen en het is niet altijd even spectaculair.

Dus wat jij voelt kan heel goed een orgasme zijn.

je kan wel trainen om dat gevoel vast te houden.



Als je engels kan lezen ....er zijn veel betere sites in het engels over dit onderwerp.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben het eens met je man, als je twijfelt heb je er geen gehad...
No but yeah but no but yeah but no but yeah no but yeah but no because I'm not even going on the pill because Nadine reckons they stop you from getting pregnant.
Alle reacties Link kopieren
Als je er tegenaan zit wil je juist niets liever dan doorgaan hoor!

Dan heb je niet de behoefte om te stoppen. Zeg niet dat je een orgamse hebt gehad hoor. Weet niet, misschien was je gewoon opgewonden en toen ineens was het over?

Waarom kon je vroeger wel opgewonden worden en nu niet meer? Slik je toevallig de pil en toen niet? Dan heeft zeker invloed!
Alle reacties Link kopieren
Sjit, ik wil gewoon voelen wat het is, een orgasme...! Ik kan het eigenlijk niet uitstaan als ik er over nadenk.. Maargoed, ik slik niet de pil, heb een mirena spiraal, heeft volgens mij niet zoveel invloed? (heb vroeger trouwens wel de pil geslikt).



Doen jullie zelf iets 'bewust', qua spierspanning ofzo als je bijna bij een orgasme bent?
Alle reacties Link kopieren
quote:Odesa schreef op 08 januari 2009 @ 12:19:

Uitgebreide reacties? Tis gewoon weer knip en plakwerk van bgb....



.



Klopt . ( Met hier en daar een ' eigen ' stukje tekst ) . En ik schaam me er ook niet voor .

Het lijkt me af en toe beter stukken tekst te plakken van mensen die weten waar ze over praten ( seksuologen ) dan zelf te doen alsof ik de wijsheid in pacht heb .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij hebben de pil en spriaal over het algemeen niet heel veel invloed, maar weet ik niet zeker. Ik weet wel dat het een veel voorkomende bijwerking is van antidepressiva en anti-psychotica... Dus ik weet niet of je dat gebruikt?

Onee, ik zie nu dat je geen medicatie gebruikt. Een angststoornis en angst voor controleverlies kan wel absoluut een rol spelen. Een orgasme krijgen gaat wel gepaard met enig controle verlies, dus wellicht zit daar toch een probleem?

(ik ben psychiatrisch verpleegkundige en heb dit probleem vaker gehoord bij mensen met angstklachten)
No but yeah but no but yeah but no but yeah no but yeah but no because I'm not even going on the pill because Nadine reckons they stop you from getting pregnant.
Alle reacties Link kopieren
Hmmm ik zie nu dat al mijn info al in het lange geplakte en geknipte stuk staat... Sorry!
No but yeah but no but yeah but no but yeah no but yeah but no because I'm not even going on the pill because Nadine reckons they stop you from getting pregnant.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven