Hoge hypo rente is eigenlijk gunstig?

04-07-2008 09:00 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
bij spaarhypotheek lijkt me dat hoge rente eigenlijk gunstig is. Je krijgt nl evenveel geld over je spaarsaldo als wat je betaalt aan rente. Rente is fiscaal aftrekbaar waardoor je slechts 60% van de eigenlijke rente betaald... maar ondertussen vang je wel de rente op je spaarpotje. Begrijp ik dat nou goed?

En daarom ook niet aflossen maar lekker doorsparen om na 30 jr pas af te lossen?
Daarom blijf ik ook continu herhalen dat je in gesprek moet en niet a.d.h.v. een verhaaltje op internet een hypotheekvorm moet kiezen.

Een beleggingshypotheek klonk velen ook vreselijk aantrekkelijk in de oren en daar komt een deel ook op terug.

Ik geef hier helemaal geen advies, níemand kan namelijk advies geven via het internet omdat je dan iemands situatie niet volledig kent.

Wellicht zit TO wel met een bijstandsuitkering en 10 BKR noteringen, ik zeg maar wat, dan zit een hypotheek er sowieso al niet in.
Ter illustratie trouwens ff een quote van de site van de hypotheker.nl :



"Sparen

Bij een spaarhypotheek spaar je voor de aflossing van je hypotheekschuld. Je maandelijkse lasten bestaan voor een deel uit hypotheekrente en voor een deel uit premie. Over het grootste deel van die premie wordt rente vergoed. Het rentepercentage dat je krijgt is gelijk aan het percentage hypotheekrente dat je betaalt. Aan het einde van de looptijd is het totaal van de door jou betaalde premies en de rentevergoeding daarover, gelijk aan je hypotheekschuld.



Lage rente, hoge premie en andersom

Is de hypotheekrente laag? Dan is ook de rente over je spaartegoed laag. Een lage rente houdt in dat je relatief veel premie zult moeten inleggen om voldoende te sparen. Is de rente hoog, dan hoef je ook minder premie te betalen.Bij een eventuele renteherziening reageren je maandlasten dus niet zo heftig. En dat is voor veel mensen een geruststellende gedachte."



en van hypotheken.info:

"Het koppelingseffect

De rente van het spaardeel is gelijk aan de betaalde rente van de lening. Je kunt dit vergelijken met het koppelingseffect van een auto waarbij je bij het wegrijden de ene voet omhoog doet en de ander naar beneden.



Hoe hoger de vastgezette hypotheekrente namelijk is, hoe lager de spaarpremie van de verzekeringspolis wordt. Het gevolg hiervan is dat bij een hogere hypotheekrente (die tegelijk over het spaardeel vergoed wordt) een lagere verzekeringspremie betaald wordt. De spaarhypotheek is zeer aantrekkelijk wanneer de hypotheekrente hoog is. "



Dat is dus precies wat ik bedoel, maar sja, die sites beschrijven het wat beter.
Je wilt geen advies over internet geven, maar je allereerste post begin je heel stelling met dit:



Bij een spaarhypotheek maakt het niet uit, bij een hoge én bij een lage rente betaal je per saldo ongeveer hetzelfde.



Als je vindt dat je geen advies kan geven over internet wees dan een beetje voorzichtiger in je posten naar TO toe...
Diepe zucht dat ís geen advies.

Je kunt ook vreselijk overdrijven hoor.



Maar dan heb je toch lekker gelijk? Wentel je maar in je eigen gelijk, als dat je vreselijk veel gelukkiger maakt



JE HEBT GELIJK!

Hoe dúrf ik onjuiste informatie te verstrekken en dan óók nog eens óverduidelijk ADVIES te geven. Echt, je hebt zo ontzettend veel gelijk.



Zooo... ben je blij?
Heel blij.....

God wat kan jij er slecht tegen als iemand je tegenspreekt...
Alle reacties Link kopieren
De premie gaat inderdaad omlaag, maar de rente die je betaalt is nog altijd heel hoog. Volgens mij weegt dat niet 1 op 1 tegen elkaar af, al zou het alleen maar zo zijn omdat je altijd en overal tig administratiekosten moet betalen.



Van de 185 euro premie die ik betaal zijn er meer dan 3 administratiekosten per maand (of weet ik veel wat nog meer, in ieder geval geen premie). Dat blijf je altijd wel betalen.
Ik kan daar meestal heel erg goed tegen, maar als mensen me gaan vertellen 'dat ik uit moet kijken wat ik typ want het lijkt wel advies' terwijl ik gewoonweg geen advies gééf, word ik giftig ja. Ik kan daar niet tegen, mensen die onwaarheden verkondigen.



Ik heb dúidelijk gezegd dat ik geen advies geef en dat je sowieso je goed moet laten voorlichten door een adviseur, en jij vindt dat ik nóg voorzichtiger moet zijn? Hell, ik zou er bijna een disclaimer van gaan schrijven in m'n sig.



En als je dan toch wilt discussieren, doe het dan tenminste over de quotes die ik plaats van toch betrouwbare sites, en niet beginnen te discussieren 'omdat ik moet uitkijken wat ik typ.'



Dáár kan ik niet tegen en daar mag je van vinden wat je wilt.



En nu hou ik ermee op.

Adios.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven