Steeds meer behoefte aan een eigen hond.

16-12-2023 07:20 179 berichten
Goeiemorgen,

Het is een beetje een vage titel maar ik vroeg me vooral af of er mensen zijn hier die ervaring hebben met senior katten die van redelijk afstandelijk naar knuffelig gegaan zijn.
Mijn lieve kater ( geen idee hoe oud hij is, de dierenarts denkt rond de 13-15 ) is redelijk zelfstandig, veel buiten en komt alleen een knuffel halen als het hem uit komt. Op schoot ligt hij eigenlijk nooit.
We slapen samen op bed, hij in zijn mandje op de dekens en hij komt me af en toe wakker maken door over mijn hoofd te gaan liggen als een tulband en lekker te kroelen door mijn haar. Dat zijn echt super fijne momenten samen en dan smelt ik echt even.
Het probleem is alleen dat die momenten best zeldzaam zijn. Hij is erg aan me gehecht hoor maar buiten zijn is veel leuker. In de zomer zie ik hem de hele dag niet. Nu in de winter is hij wel meer binnen ivm de kou en elk jaar wil hij minder naar buiten in de winter ( soms ook in de zomer trouwens ) dus ik hoop dat hij uiteindelijk tevreden zal zijn met een leven als binnenkat/dakterras kat.
Hem nu al binnen gaan houden is voor mij geen optie, hij is erg gehecht aan zijn tijd buiten. Als hij daar zelf voor kiest is het prima of als het niet meer kan met zijn gezondheid maar zolang het kan wil ik hem dat gunnen. Hij vindt het heerlijk buiten.

Het "probleem" als je het zo kan noemen, is een beetje dat ik steeds meer behoefte krijg aan een hond. Die behoefte is momenteel zo sterk dat ik er gek van word en er de hele dag aan denk.
Ik heb twee leen hondjes die me enorm veel liefde geven en de oudste is hier vaak op vrijdag een dagje in huis is.
Daar knap ik dan zo enorm van op dat het contrast met mijn kat zo groot is dat ik het lastig vind om met zijn afstandelijkheid om te gaan.
Ik wil gewoon zo graag die onvoorwaardelijke liefde van hem, dat hij lekker op mijn schoot komt kroelen en knuffelen.
Als hij dat zou doen zou ik veel minder behoefte hebben aan een hond denk ik. Ik weet dat het niet eerlijk is om te vergelijken, een kat is een kat en een hond is een hond. En ik hou zielsveel van mijn kat en heb alles voor hem over. Hij is mijn liefste maatje.

Ik heb last van chronische depressies ( en andere shit ) en heb gemerkt dat een hond op mijn gemoedstoestand enorm veel helpt.
Mijn kat is helaas geen honden fan, hij tolereert mijn leen hond omdat hond bang voor hem is en hem met rust laat maar buiten mept hij naar alles wat bij hem in de buurt komt. Een drukke pup zou ik hem absoluut geen plezier mee doen.

Ik zou zelf graag een volwassen hond adopteren uit het asiel of die van iemand over nemen en soms denk ik dat het best zou kunnen met mijn kat maar ik wil hem ook niet tekort doen en ongelukkig maken. Hij kan hopelijk nog wel tien jaar mee maar de gedachte om nog zo lang te moeten wachten tot ik een hond kan nemen vind ik soms wel lastig.

Ik hoop gewoon dat hij nog knuffeliger gaat worden als hij echt ouder wordt.
Hebben mensen daar ervaring mee? Met senior katten die ineens toch schootkatten werden of heel aanhankelijk?
Een vriendin van me heeft en kat en die heeft de halve avond op mijn schoot gelegen toen ik daar was, dat vond ik echt zo gezellig. :heart:

Ik had gewoon nooit verwacht dat ik ooit een hondenmens zou worden, vroeger was ik erg bang voor honden. Nu heb ik het honden virus te pakken en weet ik niet hoe ik er van af kom. Natuurlijk kan ik er nog meer leen en oppas honden bij nemen maar dat is toch niet hetzelfde als een eigen hond.
Gisteravond zou mijn hond komen maar dat ging helaas niet door en ik heb hem toen echt gemist, het was zo ongezellig in mijn uppie op de bank.

Het baasje van mijn leen hond werkt bij het KGF en ze stelde voor om op de lijst te gaan voor afgekeurde hulphonden. Die zijn dan volwassen, goed opgevoed en kunnen meestal met katten. Ik zit daar serieus over na te denken maar ik wil mijn kat niet ongelukkig maken.
Ik zit echt in een spagaat merk ik. Kan iemand me even een schop onder mijn kont geven? :P
Me terug op aarde brengen. :frusty:

Wees aub niet te hard voor me, ik voel me al schuldig genoeg naar mijn kat dat ik zoveel nadenk over een hond.
Alle reacties Link kopieren Quote
Anderlicht schreef:
16-12-2023 09:03
Doen! Mijn ervaring is dat katten en honden ( die elkaar in eerste instantie haten of willen opeten) uiteindeljk heel goed leren om met elkaar samen te leven. Soms is het alleen gedogen en soms groeit het zelfs uit naar een binding.
Het is vooral belangrijk om veel tijd te nemen om de dieren aan elkaar te laten wennen. De hond moet leren/trainen de kat met rust te laten. De kat moet een eigen plek hebben om terug te trekken zoals buiten en/of een hoger kastje/plank in de kamer/keuken of afgesloten slaapkamer om te slapen.
Dus niet teveel energie steken in samen zijn maar ze soort van laten Latten. Hoe beter ze elkaars geur en gewoontes/gedrag/rituelen begrijpen hoe beter ze samen gaan leven.

Voor jezelf is dit prima te doen. Honden en katten vragen ook een andere benadering wat prima naast elkaar kan bestaan.
Het is echt super leuk en belangrijk om jezelf een nieuwe hond te gunnen! Echt doen!!!!

Ja precies! Hier mag een hond (in eerste instantie) nooit zelf naar de kat lopen/contact zoeken. Kat is verboden terrein. Daar ben ik zeer streng in. Als de kat in kwestie zelf de hond opzoekt is het okee en als eenmaal blijkt dat de kat het allemaal wel okee vindt en de hond de kat respecteert dan laat ik de teugels losser en uiteindelijk (als de kat het dus echt goed vindt en de hond het netjes doet) mag de hond ook zelf naar de kat toe.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier een hond bij drie katten die op dat moment 6 waren. Ze gaan beleefd met elkaar om zeg maar. De hond is even bang voor de katten als andersom.
Hij is als pup erbij gekomen dus wel vanaf baby eraan gewend.
Ik zou een herplaatser ook wel durven. Vaak wordt erbij vermeld of de hond katten gewend is etc. Kijk vooral goed welk ras je wilt. Zeker omdat je op een appartement woont. Ik heb een retriever mix. Die til ik geen drie trappen op.

Als reserve optie kun je ook nog kijken naar specifieke rassen kat. Wij hebben main coons. De honden onder de katten zeg maar. Die gaan zo ongeveer mee wandelen en die van mij plakt aan me
Ga op zoek naar die hond!

Echt doen. Mijn vorige hond overleed een kleine 2 jaar geleden en ik wist dat ik opnieuw een hond wou, maar om allerlei praktische redenen wou ik die pas halverwege 2024.
Nou, een paar maanden geleden kwam er een herplaatser op mijn pad en toen heb ik een maand héél hard getwijfeld. Want: praktische bezwaren dus.

Raad eens? Nu heb ik weer een hond! Praktische bezwaren zijn gewoon op te lossen. En het is zó goed voor mijn mentale welzijn: het knuffelen, het er uit moeten, de aanspraak (met de hond en met mensen op straat), het zorgen. Het doet me echt ontzettend goed en ik ben vreselijk blij dat ik gekozen heb voor toch wel de hond.

En herplaatsers hebben inderdaad ook een wen-periode, waarin ze allemaal dingen moeten leren. Mijn hond bleek bijvoorbeeld niet alleen te kunnen zijn, terwijl er was gezegd dat hij dat wel kon. Daar ben ik hard op gaan trainen en in het begin moest ik allemaal dingen regelen zodat de hond niet langer dan hij kon alleen zou zijn. Veel gedoe ja: het was echt niet in één keer de perfecte hond. Maar ook dat kon ik oplossen en jij kan dat ook.

Neem die hond.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wist ook gewoon dat dit jouw topic was :) .
Sommige honden gaan beter samen met katten en er zijn ook herplaatsers die katten gewend zijn, dus het is niet bij voorbaat een no go.

Je weet al dat je geen pup wil, ik vind dat je gelijk hebt, want het is idd best pittig. Zeker in je eentje.

Ik heb het al eens geschreven, ons vorige hondje kwam bij ons toen ik heel depressief was en het heeft me enorm geholpen.
Je moet een aantal keren per dag de deur uit om de hond uit te laten en te gaan wandelen. Dat is ook goed voor jezelf.
Je hebt altijd een maatje bij je met wie je echt interactie hebt.
Er is niemand die zo enthousiast reageert als hij je ziet, al ben je maar 5 min. weggeweest.
Echt, ik wist van tevoren niet dat de komst van ons hondje mijn leven zo zou verrijken.
Toen hij overleed hebben we, ondanks het verdriet, vrij snel weer een ander hondje genomen.
Ik kan me het leven zonder hond gewoon niet meer voorstellen.

Natuurlijk moet je altijd rekening houden met je hondje en moet je soms wat regelen, maar ik zie dat niet als negatief. Het hoort er gewoon bij.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren Quote
Nog een aanvulling:
nee, het is niet gemeen naar je kat als je een hond neemt. Mits het een hond is die niet achter je kat aan jaagt en je ze rustig laat wennen.

Als je een relatie krijgt dan moet diegene jouw hond en kat ook lief vinden, anders is het niet de juiste man voor jou.

Neem geen te grote hond, i.v.m. jouw woonsituatie.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren Quote
Wij hebben een kat die klinkt als die van jou en wij hebben wel gekozen om er een hond bij te nemen. Onze afweging daarbij was dat er nu ruimte en plek is voor een hond (een hond was een droom van mijn partner) en we hadden op dat moment ook alle tijd om een pup op te voeden. Het heeft ons veel gebracht zoals onvoorwaardelijke liefde en leuke sociale contacten (maar het zijn ook handenbinders want we zijn een stuk minder flexibel ect). Het gaat tussen hond en kat redelijk, de hond wordt door de kat min of meer getolereerd. Kat is nog steeds veel buiten en als hij binnen is dan ligt hij vooral veel in een kamer waar de hond niet mag/kan komen.
Onze kat kan goed met het hondje van de buren maar die is katten gewend plus heel rustig en niet zo groot. Onze hond is, zelfs na 3 jaar 😉, wat onstuimiger en dat vind de kat maar niets. Achteraf gezien hadden we wellicht beter kunnen gaan voor een rustigere herplaatser (voor de kat maar ook omdat ik de puppy-fase zwaar had onderschat dus sowieso bij een eventuele volgende hond daar niet meer aan begin). Kortom als je de tijd en ruimte hebt voor een hond, zou ik het zeker doen!
Zoals eerder al kort gezegd, als je via de dierenbescherming/ asiel een hond aanschaft dan kunnen zij je meestal wel vertellen of de hond met katten kan. En ook het karakter/ gedrag is dan al wel duidelijk gevormd. Op hun websites staan die dingen bij de asielhonden ook vermeld. Ik zou ook zeker gaan proefdraaien eerst. Persoonlijk zou ik niet voor een echt oudere hond kiezen, misschien wel rustiger, maar dat gaat dan ook vaak al gepaard met de eerste ouderdomskwaaltjes. En (middel)grote honden worden soms maar tien jaar. Je moet dan zo snel weer afscheid nemen. Tenminste zo heb ik dat ervaren met mijn hond die ik op 7 jarige leeftijd kreeg. Ze was er maar 4 jaartjes. Nog steeds verdriet van. En (grotere) honden en traplopen: beter van niet. Over een pup en de kat: hij gaat lekker vaak de deur uit, dus die heeft wel een escape. Over het algemeen zijn katten honden toch de baas, dus voor een pup is dan ook meteen helder hoe de hiërarchie ligt. Jong geleerd….Ik krijg over een paar weken ook eindelijk mijn puppie. Zo leuk. Gigantische klus, maar zoveel zin in.

Ik heb overigens geen katten meer omdat ik een beetje hetzelfde had als jij. Het waren twee superindependant persoontjes, geen behoefte aan mij. Ja, voor voedsel. Werd nooit anders, ook niet toen ze heeeel oud waren. Ze hadden genoeg aan elkaar. Was ook heel lief hoor. Dus voel je niet schuldig. Je hebt blijkbaar nog veel meer liefde over. Geluksvogels, die beestjes bij jou.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je op zich een goede basis kunt bieden aan een hond, maar wellicht wel een paar zaken om nog in overweging te nemen:
- Wat doe je als het echt niet lukt met de kat?
- Kun je je het bezit van een hond financieel veroorloven? Je schrijft dat je nu 1 middag per week werkt dus wellicht is je inkomen niet super hoog. Dan zorgen voor een goede verzekering en een spaarpotje voor de dierenarts.
- Zorg dat de hond ook getraind wordt op alleen thuis blijven, mocht je straks toch weer meer kunnen gaan werken.
- Is er de mogelijkheid dat je klachten erger worden? Is er de kans dat de potentiële hond hieronder gaat lijden?

Zomaar wat hersenspinsels 🙂
Alle reacties Link kopieren Quote
Pietje schreef:
16-12-2023 11:51
Ik denk dat je op zich een goede basis kunt bieden aan een hond, maar wellicht wel een paar zaken om nog in overweging te nemen:
- Wat doe je als het echt niet lukt met de kat?
- Kun je je het bezit van een hond financieel veroorloven? Je schrijft dat je nu 1 middag per week werkt dus wellicht is je inkomen niet super hoog. Dan zorgen voor een goede verzekering en een spaarpotje voor de dierenarts.
- Zorg dat de hond ook getraind wordt op alleen thuis blijven, mocht je straks toch weer meer kunnen gaan werken.
- Is er de mogelijkheid dat je klachten erger worden? Is er de kans dat de potentiële hond hieronder gaat lijden?

Zomaar wat hersenspinsels 🙂
eens en ook, wanneer gaat het voor jou niet goed tussen kat en hond? Is dat als ze steeds vechten of is het ook als de kat nog veel meer naar buiten gaat en nauwelijks nog binnen komt en uiteindelijk helemaal niet meer thuiskomt? En dat draai je niet meer terug.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren Quote
Het klinkt alsof een hond het bij jou heel fijn zal hebben en dat jij er ook veel baat bij hebt.

Ik zou er serieus naar kijken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Epicureo schreef:
16-12-2023 10:41
Over een pup en de kat: hij gaat lekker vaak de deur uit, dus die heeft wel een escape.

Als je een beetje om je kat geeft besef je dat dat nou juist níet is wat je wil, dat je kat het huis uitvlucht.
S-Groot schreef:
16-12-2023 08:47
Vind ik dan juist weer absoluut niet. Een pup is druk, onderzoekt alles met de bek en is meestal onbehouwen, vind ik absoluut geen goede combinatie met een kat die zich niet fijn voelt bij honden. Een volwassen hond waarvan je het karakter al kunt zien (en dan voor een rustig karakter kiezen) is een veel betere match. En dan max een middenmaatje.

En een herplaatser kun je ook gewoon opvoeden. Bij een eigen pup zullen er ook gewoon 'foutjes' ontstaan waarvan je achteraf denkt 'had ik beter zo en zo kunnen doen', dat moet je dan ook op latere leeftijd weer ombuigen. Dus dan ga je ook gewoon aan de slag na die puptijd. Net zoals bij een herplaatser.

Als je voor een herplaatser gaat moet je gewoon heel goed observeren en je koppie erbij houden. Er zijn talloze superleuke herplaatsers (ik heb er meerdere gehad) en je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor die ene onwijs getraumatiseerde hond, die kun je gewoon overslaan. Niet je laten verblinden door verliefdheid, maar vooraf een lijstje maken met wat je echt belangrijk vindt (en hoe je dat zelf kunt zien) en dan heel goed observeren als je er naartoe gaat en een wandeling gaat maken. Dingen om aan te werken hou je altijd, maar dat is bij een pup ook (dan ben je ook wel zeker twee jaar intensief met opvoeden/trainen bezig).
Zo, ben weer thuis. Dank voor alle reacties, ik kan niet overal op reageren dus pak er even wat uit.
Mijn kat is niet meer buiten dan normaal als de hond er is, hij vlucht niet weg. Toen het zo koud was afgelopen weken ging kat gewoon op bed liggen slapen toen hond er was. Ik heb maar een slaapkamer en dat is wel een dingetje, de hond kan niet echt op een aparte kamer wennen zonder de kat. Ik kan wel de tussendeur dicht doen, zodat hond in de woonkamer blijft. Sowieso zou ik hond niet op mijn bed willen, dat is de kat zijn terrein. Hond mag in de woonkamer of eventueel in een mandje op de slaapkamer.
Een pup is inderdaad niet wat ik wil, gewoon vanwege de drukte. Ik weet ook zeker dat mijn kat dat vreselijk zou vinden zo'n drukke donderstraal. Sowieso wordt het maatwerk, een hond uitkiezen. Het ras, leeftijd, geslacht maakt me niet zoveel uit, meer dat hij of zij bij ons past en goed met katten om kan gaan en mijn kat lekker met rust laat.
Want ik wil uiteraard niet dat mijn kat extra naar buiten gaat vluchten vanwege de hond en doodongelukkig wordt omdat er hier een hond zit. Zeker met dat koude weer als ik weet dat hij eigenlijk gewoon lekker binnen wil slapen. Ik ga mijn kat dat niet aan doen. Als ik zo'n situatie krijg zou de hond terug moeten. Wat ik vreselijk zou vinden natuurlijk.
Daarom zeg ik, het kan denk ik wel maar het is echt maatwerk. Gelukkig kan de vriendin van me, het baasje van mijn leen hondjes me helpen met de zoektocht. Ze heeft er veel verstand van.
En financieel moet het inderdaad ook kunnen, ik heb een aardige spaarbuffer voor iemand met een laag inkomen en zou mijn hond graag willen verzekeren omdat ik hem het beste gun. Ik denk dat het wel zou kunnen, tenzij hij een operatie van 20.000 euro nodig zou hebben maar ik denk dat de meeste mensen dat niet zomaar hebben liggen.
Over of mijn klachten erger kunnen worden, tja dat kan altijd natuurlijk. Emotioneel ben ik redelijk stabiel maar lichamelijk lig ik al een tijd in de lappenmand. In januari krijg ik nog een darm onderzoek en als daar niets uit komt is het echt gewoon long covid in combinatie met endometriose. Sowieso komt er morgen geen hond hoor, ik denk er nog heel rustig over na en wil dus die scan in januari afwachten.
Ik wil ook wel graag een stabiele, relaxte hond. Mijn leenhond is een schat maar heel gevoelig, snel bang en dat is geen drama maar ik zou er liever zo een hebben als mijn kat, die nergens van onder de indruk is en heel chill is.
Hier in de buurt loopt zo'n Retriever die zoooo relaxt is, echt helemaal kalm word ik daarvan.

Noa, grappig dat je wist dat ik het was. Waar het hart vol van is he. Ik denk er zoveel aan. Het is gewoon een beetje wegdromen en fantaseren. Maar ik wil het niet romantiseren, een hond is een hoop werk en een herplaatser zal extra veel zorgen en werk zijn.
Ik kijk dagelijks bij Ikzoekbaas.nl naar de honden en ook op Verhuisdieren maar daar ben ik wat huiverig voor, daar kan allerlei info achter gehouden worden natuurlijk. Veel honden staan daar op vanwege de komst van een baby of omdat er geen tijd meer voor is na corona. Woest kan ik daar om worden.
Sierlijk schreef:
16-12-2023 08:43
Neem geen pup, jij weet dat dat veel te druk voor je is, laat je niets aanpraten wat niet bij je past.

Je kunt het bij het asiel uitleggen en samen kijken naar een rustige hond. Ik weet niet hoe het er werkt, maar misschien mag je die hond een paar keer uitlaten en kan je gelijk naar je huis om te zien hoe ze op elkaar reageren.
Voor zover ik weet moet je bij een asiel een hond uitzoeken online, een bericht sturen waarom je geschikt bent voor de hond en mag je dan eventueel komen kijken. Gewoon alle kennels af om te zien welke bij je past doen ze niet.
Die vriendin van me heeft ook bij een asiel gewerkt dus ook daar heeft ze veel kennis van. Helaas schijnen die ook vaak info achter te houden over de honden die er zitten. :|
Dat vind ik het enge aspect, dat ik niet weet waar ik aan begin. Want adopt, don't shop, is voor mij echt belangrijk. Het staat me zo tegen om een mode pup te kopen terwijl er zoveel ongewenste honden in het asiel zitten. :'(
En sowieso wil ik dus geen pup.
Zelf vind ik een Boomer wel leuk, kruising Malteser, Shi Tzu of zo. Maar een kleine terrier of een bastaardmix mag ook. Het maakt me niets uit. Zolang ze maar bij ons passen. Mijn gevoel moet helemaal goed zijn. En vinden we niets dat past dan blijven we lekker samen met zijn tweetjes. Ook prima.

De echte test komt binnenkort, als teckel pup hier ook af en toe in huis zal komen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat werken met mijn kat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Leuk, doen! Een hond is de beste antidepressivia die er is, een maatje die jou altijd geweldig vindt en onvoorwaardelijk gek op je is.
En ja, je moet er je leven op aanpassen, maar dat moet je altijd als je je leven gaat delen met iets wat leeft.

Tof dat je voor een herplaatser gaat. Heel eerlijk, zou ik in jouw situatie afwachten tot er een Nederlandse herplaatser zonder problemen vrijkomt zodat je echt kan genieten van elkaar en niet eerst een paar jaar je hond geestelijk uit de shit moet helpen terwijl je zelf nog niet zo sterk staat.

Je noemt een aantal rassen die qua karakter totaal verschillend zijn. Teckels en Terriers zijn jachthonden, dat kan goed gaan, maar het kan ook zijn dat je kat niet meer op de grond kan komen.
Alle reacties Link kopieren Quote
En bij mij vond bijna iedereen het een half jaar geleden nog een erg slecht idee :rofl:
zonnetjes2022 wijzigde dit bericht op 16-12-2023 21:14
3.53% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
.
zonnetjes2022 wijzigde dit bericht op 16-12-2023 21:13
0.00% gewijzigd
Oh ja, ik bedoelde ook meer wat ik qua formaat een beetje zoek: kleine, middelgrote terriers, een Maltezer, Havanezer.
Een teckel hoef ik dus niet. Ik weet dat terriers jachthonden zijn ja.
Sowieso doe ik altijd mijn research naar of een ras wel bij een kat kan. :)
Ik ben gek op research en alles uitpluizen. :bonk:

En het liefst inderdaad geen herplaatser uit het buitenland via een stichting. Dus ja, het kan een lange zoektocht worden maar ik doe het rustig aan. En als ik er een zou vinden zou ik wel altijd de optie moeten hebben om een proefperiode aan te gaan zodat de hond eventueel terug kan als het echt niet gaat ( liever niet natuurlijk maar je weet nooit ).
Alle reacties Link kopieren Quote
.
Zonnetjes2022 schreef:
16-12-2023 21:08
En bij mij vond iedereen het een half jaar geleden nog een erg slecht idee :rofl:
Oh echt? Hier op dit forum? Of in je omgeving? Mijn moeder vind het ook maar niets hoor, maar die houdt niet van honden. Die vindt ook dat ik het lekker zo moet laten.
Waarom zou je het niet moeten doen? Vanwege je kat? Heb je inmiddels toch een hond?
Alle reacties Link kopieren Quote
Miss_Edwards schreef:
16-12-2023 21:14
Oh echt? Hier op dit forum? Of in je omgeving? Mijn moeder vind het ook maar niets hoor, maar die houdt niet van honden. Die vindt ook dat ik het lekker zo moet laten.
Waarom zou je het niet moeten doen? Vanwege je kat? Heb je inmiddels toch een hond?
Hier op het forum. Ja we hebben er een en het gaat prima. :biggrin:
Alle reacties Link kopieren Quote
Miss_Edwards schreef:
16-12-2023 21:12
Oh ja, ik bedoelde ook meer wat ik qua formaat een beetje zoek: kleine, middelgrote terriers, een Maltezer, Havanezer.
Een teckel hoef ik dus niet. Ik weet dat terriers jachthonden zijn ja.
Sowieso doe ik altijd mijn research naar of een ras wel bij een kat kan. :)
Ik ben gek op research en alles uitpluizen. :bonk:

En het liefst inderdaad geen herplaatser uit het buitenland via een stichting. Dus ja, het kan een lange zoektocht worden maar ik doe het rustig aan. En als ik er een zou vinden zou ik wel altijd de optie moeten hebben om een proefperiode aan te gaan zodat de hond eventueel terug kan als het echt niet gaat ( liever niet natuurlijk maar je weet nooit ).
Goed bezig! Kijk ook eens naar een dwergschnauzer. Een van de intelligentste honden, ze worden ook gebruikt voor het opsporen van kanker en het opsporen van slachtoffers in ingestorte gebouwen. Ze verharen minder, zijn makkelijk de trap op te dragen en erg gericht op de baas. Geen modehonden, weinig gezondheidsproblemen. Heel af en toe zijn er herplaatsers via fokkers.
Oh wat fijn voor je Zonnetje! Top dat het gewoon goed gaat. :cheer:

Wat een leuk idee, een Scnhauzer, die vind ik er altijd zo geinig uit zien. En ze komen uit Oostenrijk zie ik! Grappig, ik heb daar een beetje roots liggen. Ik ken er eigenlijk helemaal geen een hier in de buurt. Er lopen veelal Labradors, Labradoodles, Terriers, Teckels, etc. Hoe de hond er uit ziet maakt me niets uit, ras, geen ras, zolang het temperament maar goed is.
Liever een gezonde mix die 20 wordt dan een stamboom Golden die 10 wordt bijvoorbeeld. Verharen maakt me ook niet uit hoor, ik stofzuig met liefde.
Een hond die vaak naar de trimmer moet dat is qua kosten wel onhandig, tenzij ik het zelf kan doen bij de hond. :P

Maar nogmaals, deze keus gaat niet over een nacht ijs, alles rustig aan. Ik wil geen domme beslissingen maken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je een kalme hond wil, neem dan zeer zeker geen terriër. Dat zijn over het algemeen juist drukke, felle beestjes. Border collie types kunnen akelig zenuwachtige beestjes zijn. Ik vind veel van die kleine, zogenaamde schattige rassen vreselijk. Ben namelijk veel teveel valse krengetjes tegen gekomen daarvan.

Een Golden Retriever lijkt me echt véél leuker & als je lekker met zo’n hond gaat wandelen is hij verder heerlijk rustig.

Mijn favoriete hondenrassen zijn: Boerboels, Bulldogs, Mastino napoletano’s, Fila Brasileiro’s, Bordeauxdogs, Bull Mastiffs, etc. Dit soort rassen zijn de meest kalme & stabiele honden mits je ze correct opvoed. En dagelijks beweging & uitdaging geeft. Het zijn de perfecte knuffelberen ook. Maar dat is qua formaat niet wat je zoekt. :proud:
Ja, kleine hondjes kunnen erg druk zijn en ook veel blaffen en gedragsproblemen vertonen omdat ze soms niet echt goed opgevoed worden en als baby gezien worden door de baas. Een hond die veel blaft wil ik ook echt niet, daar zou ik gillend gek van worden.
Mijn leenhond en zijn teckel zusje blaffen gelukkig zelden. Terwijl teckels wel blafferig kunnen zijn. Zo'n keeshondje, chihauhau, mopshondjes, Franse Bulldogs of van die tas hondjes zijn niets voor mij. Ik wil sowieso geen Bully's, ondanks dat ik weet dat Staffords geweldige mensen honden zijn hoor, maar ik vertrouw ze niet, zeker geen 2e kans honden. De asiels zitten er helaas vol mee. :'(

Poedels vind ik trouwens ook erg leuke, mooie honden en die heb je ook in alle maten maar die zijn super slim dus of dat een handige is als 2e kans hond? Geen idee. Jack Russels of iets in die richting trekt me ook niet, tenzij het een relaxte oudere hond is.
Hier in de straat loopt een leuke basset hond, een grote teckel eigenlijk maar die is totaal niet op mensen gericht, die snuffelt alleen maar rond. Hij is niet erg aanhankelijk, ook niet naar zijn baasjes. Zo'n kat heb ik al dus tja, dan kan ik er net zo goed geen een nemen.

Border collie begin ik sowieso niet aan, die zijn mij veel te veel werk en kunnen erg neurotisch zijn.
Als het aan mij ligt neem ik juist wel een groot ras, zo een waar je helemaal in de vacht kan kruipen.
Als ik echt mag kiezen zeg ik hoe groter hoe beter maar dat gaat helaas niet ivm mijn woning. Een Berner Sennen, herder of Golden Retriever zijn echt mijn ultieme droom honden. :hihi:
Mijn oma had een herder en ik was zo gek op haar. Hier in de buurt loopt nu een Berner pup ( ze is al flink ) en ik word helemaal gek als ik haar zie.
Ze is zooo lief. :heart:
De golden knuffel ik ook helemaal suf als ik hem tegen kom. Die baasjes worden vast gillend gek van me, als ze mij tegen komen staan ze er een half uur in de houtgreep, haha. :$

Maar ik zie het altijd maar zo, dat het niet gaat om wat ik wil maar om wat het beste is voor de hond. Pas ik bij die hond? Kan ik die hond geven wat hij nodig heeft?
Het gaat niet om mij maar om of wij ( kat en ik ) die hond een fijne, stabiele basis kunnen geven, een fijne plek om oud te worden.

Bij bepaalde fokkers kan je trouwens ook wel eens volwassen dieren overnemen waar niet meer mee gefokt kan worden, dat is misschien ook een idee.
Dan geef je ze toch een tweede kans en goede kans dat ze prima opgevoed zijn.
Dat ga ik ook eens onderzoeken. :proud:
Ik word er wel enthousiast van, het vooruitzicht om het toch te gaan doen. Mits mijn scan goed is in het ziekenhuis uiteraard.

Wat ook wel belangrijk is, is dat de hond met kinderen om kan gaan. Hij hoeft er niet dol op te zijn maar hij moet ze wel tolereren. Ik heb een heel rustig, lief neefje van bijna vier die hier ook af en toe wil logeren. Dus ja, dat moet ook kunnen en goed gaan.
Verder wil ik zelf geen kinderen ( kan ze door de endometriose waarschijnlijk ook niet meer krijgen ) dus hond hoeft hier nooit weg ivm de nieuwe baby of iets dergelijks.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven