En, wat eten we vandaag?

06-08-2013 16:02 3039 berichten
Alle reacties Link kopieren




Eten, koken, smaken, proeven, ruiken, borden mooi opmaken, genieten, er is hier ruimte voor!



Dit is een langer lopend topic, het vorige deel vind je hier. Dat neemt niet weg dat iedereen van harte welkom is om mee te schrijven.
Alle reacties Link kopieren
Mén wat komen hier weer een lekkere dingen langs. GB je courgetterolletjes zien er heerlijk uit! En Moos dat diner klinkt goddelijk maar - twee verschillende wijnen bij iedere gang?! Echt?! Mijn god ik zou met twee gangen op de vloer belanden





Vanavond denk ik een frittata/omelet dingest. Met courgette,gerookte zalm en hüttenkäse. Rucolasalade met tomaten erbij.



Fijne dag!
Alle reacties Link kopieren
Moos, klinkt fantastisch!

Teig, schiet al lekker op met zeg. Nog een maandje.



Vanavond pasta alla norma. Vond ik ergens onderin de vriezer. Wist helemaal niet dat ik dat nog had. Maar een leuke verrassing dus.



Fijne dag!
@Dolfje: het was een Indiase linzensoep. Recept is:

Ingrediënten:

* liter water

* 2 blokjes groentebouillon

* 2 aardappels (voorgekookt)

* blik tomatenblokjes

* 1,5 el tomatenpuree

* flinke peen of enkele wortelen, in kleine blokjes

* 1 ui

* 1 prei

* kop gedroogde linzen (ik gebruik rode linzen)

* 2 knoflookteentjes

* 4 tl curry poeder

* 1 tl komijn

* tijm, peper, zout naar smaak

* verse korianderblaadjes

Snijd de wortels en ui in kleine stukjes. Zet ze even aan in een soeppan met wat olie, maar zonder de uien bruin te laten worden. Laat ze enkele minuten ‘zweten’. Ondertussen snij je de aardappels en de prei. Voeg de prei en knoflook toe aan het wortel-ui mengsel en laat 3 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de curry poeder, komijn en de tomatenpuree toe, roer goed door en laat het nog een minuutje bakken (dit komt de smaak van de tomatenpuree ten goede).

Voeg daarna alle andere ingrediënten behalve de verse koriander toe. Laat het zachtjes zo’n 45 minuten pruttelen, de linzen en aardappels koken gedeeltelijk kapot en maken het tot een dikke, gebonden soep. Roer de soep af en toe om. Strooi de gehakte koriander over de soep heen en serveer.



Ja ik ben ook heel blij dat de sleutels over vandaag vier weken in ons bezit zullen zijn! De verwachting van de aannemer is dat hij dan ook klaar is met het werk (badkamer, keuken, toilet) dus we kunnen dan meteen beginnen met schilderen en klussen en verhuizen. Ik zie ernaar uit!



Ik geloof dat lief vanavond een pasta met spinazie gaat maken.
Alle reacties Link kopieren
Rast, geen hele glazen hoor Ik ben best een geoefend drinker, maar 14 glazen wijn red ik ook zeker niet We kregen bodempjes van alles.
Alle reacties Link kopieren
Wowww wat gaat het nieuwe topic snel!! Alweer 2 pagina's bij in een halve dag!



GB, jouw timbaaltje / terrine ziet er echt prachtig uit! Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?

Herken de verslavende factor van gegrilde courgette



Kaatje, stonden die garnalen in de BBQ special? Want die Delicious heb ik thuis liggen! Gerecht is niet blijven hangen... Maar sowieso heb ik die Delicious. eigenlijk niet zo goed gelezen. Heb 5 nieuwe boeken en had 3 tijdschriften, dus ik ging er te snel doorheen

Maar ik zal hem weer eens open slaan onder het motto: tenminste een paar gerechten er uit maken!



Nou Moos, misschien moeten we dat restaurant maar een keertje als uitje doen! Je maakt me helemaal enthousiast



Nou, nou, als ik die reacties van de meet van vorig jaar zie word ik wel een beetje huiverig voor overmorgen!! Ik zal niet in mijn beste kleding komen.

Klinkt trouwens wel héél gezellig!!



Gisteren zijn de enchiladas verbazingwekkend goed uitgevallen! Ik had ze gevuld met wilde rijst, paprikareepjes (3 kleuren), gerookte kip, mais en koriander. Pittige tomatensaus over de enchiladas gegoten, klein plukje kaas, en in de oven. Zelfgemaakte guacamole erbij.

Ben nu 2 weken mijn eten aan het "monitoren"; goed bijhouden wat ik eet en zorgen dat ik niet te veel eet. Wil paar kilo kwijt (ja handig he, voor zaterdag). Maar die enchiladas waren de eerste maaltijd in dagen dat ik werkelijk heb gegeten tot ik echt vol zat zo lekker! Was vooral ook veel groente, dus heel slecht was het niet hoor, maar wel veel.



Vanavond moet ik iets vega bedenken. Ik heb nog courgette, aubergine, geitenkaas, dus dat is wel een lekkere combi. Als ik op tijd thuis ben kan ik daar ovenaardappeltjes bij maken.
Moos, 14 glazen? Het waren toch 7 gangen? Geen 14? Ik ben het spoor bijster. Niet dat 7 glazen wijn niet ook rijkelijk veel is voor tijdens het diner. Wel te gek ook, zo'n wijn arrangement. Wel mooi, dat je gewoon bij elk gerecht een bodempje wijn kunt krijgen. Maar ja, anders zitten ze daar natuurlijk constant met laveloze gasten.



Met dat courgette ding? Was heel snel klaar hoor. Courgette grillen was het meeste werk. Courgetteplakken kruislings in een klein quiche vormpje gelegd. Bestreken met de pesto, beetje parmezaan erover geschaafd, ricotta erop. paar kleine plakjes courgette erop en toen dichtgevouwen. Mss 5 minuten werk?



2 dingen, Linn. Zaterdag gewoon zo'n plastic regencape over je kleding. Kan je niets gebeuren. En morgen vasten.



Vanavond ga ik iets maken met tuinboontjes. Ik denk risotto met tuinboontjes, erwtjes en munt. Vanavond ga ik uit eten met een vriendin. Vraag is nog of we naar een Vietnamees restaurant gaan, of naar een van mijn nieuwe favorieten, een Belgisch tentje. (tuinbonen idee gaat naar morgen)
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor het soep recept Teig,ik sla het meteen op!



Hier vandaag Saag aloo(spinazie met aardappels uit de Indiase keuken) moet alleen nog even kijken wat we erbij eten voor vlees.



Morgen eet ik op mijn werk dus haal een salade of bij de slager een maaltijd.



Straks even boodschappen doen voor zaterdag en moet nog een kadootje kopen voor een kind van vrienden van ons daar gaan we zondag heen dus het weekend is weer vol.
Alle reacties Link kopieren
GB, dat valt me alles mee! Ik ga ook een keer zo'n courgette ding maken. Leuk voor gasten ook.



Dolf, klinkt lekker. Heb al lang geen Indiaas meer gemaakt.
Alle reacties Link kopieren
Een nieuw topic, en wat is er al veel geschreven!



Ik at dinsdag tagliatelle carbonara met rode kropsla met allemaal lekkere dingen (buffelmozzarella, knoflookolijven, gemengde kerstomaatjes, pittenmix en een dressing van citroenolie en sjalotjesazijn).



Gisteren een scholfilet met tagliatelle met sjalot, knoflook, spinazie, broccoli en een pittige tapenade.



Vanavond met een vriendin eten, misschien bij Wagamama.
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie dat ook wel eens dat je een vrije dag hebt en van alles van plan bent en niet vooruit te branden bent?

Nou dat heb ik nu I zit hier maar een beetje te suffen aan de laptop,beetje hier lezen en beetje surfen naar receptjes etc.

Ontzettend duf dus.



Hup een schop onder mijn kont en even naar de winkels en doen wat ik moet doen!
Alle reacties Link kopieren
Oh ik de laatste tijd niet. Ik moet juist nog zo veel (privé) doen...! Maar herken het wel van andere tijden hoor Wil je even voor mij naar de telefoonwinkel dan?
Alle reacties Link kopieren
Haha nee ik heb mijn eigen dingen gedaan en mag nu van mezelf niksen of lekker met een boek buiten zitten bijvoorbeeld;-)
Alle reacties Link kopieren
Echt een leuk topic dit! Ik ben er maar per ongeluk een beetje tussen gekropen. Maar wat een lekkere dingen komen er voorbij.

zo krijg ik ook wel weer inspiratie!
Schrijf je toch gewoon mee, zomerfreak.



En Dolf, soms heb je dat idd. Geef je er gewoon aan over. Soms heb je het nodig om een dag te verprutsen.



Heb al een deel van de boodschappen gedaan voor zaterdag. Nu morgen alleen nog naar de groenteman. Oh, en een stukje kaasdoek scoren, maar dat doe ik zo. Ben ik in de buurt van een stoffenwinkel.
Alle reacties Link kopieren
quote:zomerfreak schreef op 08 augustus 2013 @ 12:04:

Echt een leuk topic dit! Ik ben er maar per ongeluk een beetje tussen gekropen. Maar wat een lekkere dingen komen er voorbij.

zo krijg ik ook wel weer inspiratie!



Welkom.



Vandaag een simpele lasagne met een groentevulling.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Alle reacties Link kopieren
Welkom Zomerfreak, klets gezellig mee!
Alle reacties Link kopieren
Gister heb ik een onspectaculiare couscoussalde gegeten. Vandaag weet ik nog niet. Ik ga ijs eten met een vriendin en dan misschien nog naar een club, dus misschien wordt dat mijn avond eten wel.

Morgen maar weer echt iets normaals en lekkers koken!
Alle reacties Link kopieren
He ik zie het plaatje ineens! Leuk!



Zo heb al een boek uit en ondertussen de was weggewerkt,dadelijk maar eens aardappels schillen dat is volgens mij al maanden geleden
quote:dolfje schreef op 08 augustus 2013 @ 10:42:

Hebben jullie dat ook wel eens dat je een vrije dag hebt en van alles van plan bent en niet vooruit te branden bent?

Nou dat heb ik nu I zit hier maar een beetje te suffen aan de laptop,beetje hier lezen en beetje surfen naar receptjes etc.

Ontzettend duf dus.



Hup een schop onder mijn kont en even naar de winkels en doen wat ik moet doen!



Dat had ik gisteren ook Dolfje! Jouw Saag Aloo klinkt ook erg lekker! Ik moet nog bedenken wat we vandaag gaan eten...



Het plaatje is zichtbaar!!! Lekker!
Alle reacties Link kopieren
Ja hè lekker veel verse veggies!



Het zijn truffel-ovenaardappeltjes geworden met gegrilde courgette, aubergine en gebakken champignons. Beetje citroensap erover, et voila.
Alle reacties Link kopieren
heb je het al op linda? klinkt lekker! Eten jullie altijd zo vroeg? bij ons lutk eht nooit voor een uur of 8, heel soms half 8.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou liever later eten, maar ik sport vandaag 19-20 uur... en na 20u is te laat, dan krijg ik last met slapen... Heb nu zelfs al om 16.30u gegeten om het een beetje te laten zakken...
Alle reacties Link kopieren
Pffff... vandaag weer de hele dag aan het project gewerkt. Ben helemaal daas. Met vooruitziende blik had ik weer wat bakjes uit de vriezer getrokken want ik heb helemaaaaal geen puf meer om te koken. We eten dus linzensoep en dat is bijna hetzelfde recept als Teig gepost had. Lekker met een klodder yoghurt erin en naanbrood met mangochutney erbij.



Leuk dat het gelukt is met het plaatje, Lin.



Dolf, heerlijk zo'n dag. Moet je gewoon maximaal van genieten.



Goed dat jij je boodschappen al binnen hebt, GB. Ga ik morgen doen. Ben echt superbenieuwd naar je ricotta.



Lekker gezellig meekletsen Zomerfreak en Cheery. Altijd leuk nieuwe kookgodinnen met nieuwe kookideeen.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben het ook al op,gaan zo ook fietsen en zwemmen dus vandaar. Maar we eten meestal wel rond een uur of 6.



Saag aloo was lekker alleen erg nat,had denk ik de spinazie eerst moeten laten slinken en even uit moeten knijpen en dan terug in de pan.
quote:hoppala schreef op 08 augustus 2013 @ 17:45:

heb je het al op linda? klinkt lekker! Eten jullie altijd zo vroeg? bij ons lutk eht nooit voor een uur of 8, heel soms half 8.Bij ons lukt dat ook echt bijna nooit! Wij eten meestal pas om half negen. Soms eerder, maar eerder dan half acht zou echt een uitzonderlijke prestatie zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven