
Vegan alternatieven meepraattopic

maandag 29 augustus 2022 om 21:14
Wij willen wat vaker plantaardig eten en ik ben op zoek naar wat ideetjes om dierlijke producten te vervangen. Zijn er mensen thuis in deze materie of mensen die ook deze plannen hebben?
Ik ben dus geen vegetariër of veganist maar wil het afwisselen.
Ik zoek producten die wel smakelijk zijn, of althans zo smakelijk mogelijk.
Dierlijke producten die ik eventueel zou willen vervangen:
- melk om zo te drinken
- melk voor in de latte
- melk in de havermout
- Yoghurt
- kaas
- kwark
- vleesbeleg voor op brood
- gehakt voor bijv in de macaroni
- kip
Ik hoop op tips voor goede producten, want er is zoveel op de markt.
Ik ben dus geen vegetariër of veganist maar wil het afwisselen.
Ik zoek producten die wel smakelijk zijn, of althans zo smakelijk mogelijk.
Dierlijke producten die ik eventueel zou willen vervangen:
- melk om zo te drinken
- melk voor in de latte
- melk in de havermout
- Yoghurt
- kaas
- kwark
- vleesbeleg voor op brood
- gehakt voor bijv in de macaroni
- kip
Ik hoop op tips voor goede producten, want er is zoveel op de markt.
maandag 25 november 2024 om 13:22
Bedankt voor de info! Klinkt goed.
Je pense donc je suis
maandag 25 november 2024 om 14:01
Jaloers dat die dichtbij zit! Al hebben wij hier het vegan bakkertje in Heusden in de buurtCallmecrazy schreef: ↑25-11-2024 12:43Haha, daar ben ik al kind aan huis!Inderdaad fantastisch bakkerijtje.

maandag 10 maart 2025 om 20:14
Die ken ik nog niet. Hier de Violife Creamy strawberry flavour dit weekend op en hij is erg lekker. Hij heeft een romige smaak en is ook lekker fris.Jeetjemina schreef: ↑10-03-2025 19:49Vandaag bij de Lidl Griekse stijl yoghurt op sojabasis gekocht. Nog niet eerder daar gezien.
Nog niet geprobeerd, ga ik van de week doen.
Je pense donc je suis
woensdag 12 maart 2025 om 19:41
Het is een emmertje, wit met blauw, van het merk Vemondo, dat staat on een groen vlakje bovenaan de rand.love2dance schreef: ↑10-03-2025 21:00Oh die yoghurt van de lidl ken ik ook nog niet. Kon hem ook niet vinden op de website..dacht dan weet ik naar welke verpakking ik moet zoeken.want mijn griekse yoghurt is eigenlijk het enige wat ik echt mis van de zuivel.
Hier staat het bij de sojayoghurt, haver fraiche etc.
donderdag 13 maart 2025 om 13:54
Ik vind die van de Albert Hein (terra) best lekker. Eet normaal kokosyoghurt van de Lidl, maar deze van de Albert Hein is zuurder en steviger en smaakt meer naar yoghurt dan naar kokos. let wel op dat je echt de Griekse Yoghurt pakt, want ze hebben ook (gewone ) vegan yoghurt in dezelfde soort verpakking en die vond ik helemaal niet lekker.love2dance schreef: ↑10-03-2025 21:00Oh die yoghurt van de lidl ken ik ook nog niet. Kon hem ook niet vinden op de website..dacht dan weet ik naar welke verpakking ik moet zoeken.want mijn griekse yoghurt is eigenlijk het enige wat ik echt mis van de zuivel.
donderdag 13 maart 2025 om 14:04
@dank je wel jeetjemina ik ga eens kijken.
@Hadeal dan denk ik dat ik ook eerst de andere heb gehad want ik vond hem dus ook helemaal niks. Ik vind de kokos van lidl ook lekker maar de kokos van ah vond ik teveel kokossmaak en zo dik dat ik hem in plakjes kon eten
Gaan op mijn boodschappenlijstje ….
@Hadeal dan denk ik dat ik ook eerst de andere heb gehad want ik vond hem dus ook helemaal niks. Ik vind de kokos van lidl ook lekker maar de kokos van ah vond ik teveel kokossmaak en zo dik dat ik hem in plakjes kon eten

Gaan op mijn boodschappenlijstje ….
vrijdag 23 mei 2025 om 20:48
zaterdag 24 mei 2025 om 14:10
Voor het eerst tempeh gemarineerd in stroop, sojasaus/beetje ketjap, chilipoeder, gembersiroop en olie en het was erg lekker. Makkelijk ook zo in de pan.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
zaterdag 24 mei 2025 om 17:39
zaterdag 24 mei 2025 om 18:03
Vooraf goed persen is key voor lekkere gebakken tofu! Ik heb er een tofupers voor (tofuture). Minstens een paar uur in de pers. Als ik eraan denk dan een dag van tevoren.It-is-joysjuhhh schreef: ↑24-05-2025 14:10Voor het eerst tempeh gemarineerd in stroop, sojasaus/beetje ketjap, chilipoeder, gembersiroop en olie en het was erg lekker. Makkelijk ook zo in de pan.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
zaterdag 24 mei 2025 om 18:06
Tofu heb ik al vaker op. Wat is Tempeh ook weer precies?It-is-joysjuhhh schreef: ↑24-05-2025 14:10Voor het eerst tempeh gemarineerd in stroop, sojasaus/beetje ketjap, chilipoeder, gembersiroop en olie en het was erg lekker. Makkelijk ook zo in de pan.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
Je pense donc je suis
zaterdag 24 mei 2025 om 18:09
Als er niets bijzonders op de verpakking staat (zoals bij bijna alles in de supermarkt) is het stevige tofu. In blokjes snijden, een beetje droogdeppen en in ruim olie bakken. Persen kan, maar ben ik zelf meestal te lui voor. Hoogstens een paar minuten tussen een theedoek ofzo.It-is-joysjuhhh schreef: ↑24-05-2025 14:10Voor het eerst tempeh gemarineerd in stroop, sojasaus/beetje ketjap, chilipoeder, gembersiroop en olie en het was erg lekker. Makkelijk ook zo in de pan.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
zaterdag 24 mei 2025 om 20:54
Ik herken dat zompige helemaal niet. Ja, als ik het rauw prak om er ‘eiersalade’ van te maken, dat is een beetje zompig, maar in blokjes snijden en bakken gaat toch prima?
Ja, wacht, iedereen die zegt dat je tofu moet marineren in iets nattigs en dan bakken, dat werkt echt niet. Ik dep droog, bak en dan pas in een sausje en/of kruiden.
Nou ja, hoe dan ook, mogelijkheden te over
Ja, wacht, iedereen die zegt dat je tofu moet marineren in iets nattigs en dan bakken, dat werkt echt niet. Ik dep droog, bak en dan pas in een sausje en/of kruiden.
Nou ja, hoe dan ook, mogelijkheden te over
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
maandag 26 mei 2025 om 20:58
Probeer eens de tofu van de Aziatische Toko, die is goed stevig.It-is-joysjuhhh schreef: ↑24-05-2025 14:10Voor het eerst tempeh gemarineerd in stroop, sojasaus/beetje ketjap, chilipoeder, gembersiroop en olie en het was erg lekker. Makkelijk ook zo in de pan.
Tofu durf ik niet zo goed meer nadat het de vorige keer een soort roerei was geworden... er stond ook niet zo duidelijk op de verpakking of het soft of firm tofu was. En mijn man haat ei, dus.
Wat ik ontdekt heb van de AH is de gerookte tempeh. Marineren in een beetje ketjap , jammie!
don't watch the movie, read the book

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in